Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δες το οπωσδηποτε το Λεβιαθαν απο τις καλυτερες που εχω δει την τελευταια 10ετια,αρεσε στους Αμερικανους πολυ γιατι εχει ραμματα για την γουνα του Πουτιν,αλλα πιστευω οτι κριτικαρει μια πολιτικοκοινωνικη κατασταση που επικρατει παγκοσμιως..τους πιανει και αυτους (αμερικανοι)αλλα δεν το καταλαβαν:Banane0:,παραλληλα ψυχογραφει το δραμα των ατομων που παλευουν με το τερας και τα τερατακια..φοβερη η μουσικη και η ρωσικη υπαιθρος...εγω το γραψα το ειδα με την γνωστη προκοταληψη το moonlight θα του δωσω δευτερη ευκαιρια,σαν κινηματογραφηση ηταν αψογο αλλα δεν με αγγιξε..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δες το οπωσδηποτε το Λεβιαθαν απο τις καλυτερες που εχω δει την τελευταια 10ετια,αρεσε στους Αμερικανους πολυ γιατι εχει ραμματα για την γουνα του Πουτιν,αλλα πιστευω οτι κριτικαρει μια πολιτικοκοινωνικη κατασταση που επικρατει παγκοσμιως..τους πιανει και αυτους (αμερικανοι)αλλα δεν το καταλαβαν:Banane0:...

Mπα μια χαρα τα καταλαβαινουν,απλα επιλεγουν αυτο που τους συμφερει...
Απο την αλλη δεν ειναι λιγες οι δικες τους ταινιες τα τελευταια χρονια που μιλανε για την αλλη Αμερικη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και για να επιστρέψω, τώρα που γύρισα από τη δουλειά και μπορώ επιτέλους να κάτσω και στο PC σαν άνθρωπος: Το να τρέχεις να δεις κάτι όντας αποφασισμένος ότι δε θα σου αρέσει δε σημαίνει ότι δεν είσαι προκατειλημένος. Τουναντίον, όταν λες ότι το συγκεκριμένο σενάριο ήταν για γέλια, δείχνει ότι μάλλον ήσουν αποφασισμένος να μη σου αρέσει. Δεν έχω δει το La La Land και δεν ξέρω καν αν θα το δω γιατί δε μου αρέσουν τα μιούζικαλ. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να δω το Moonlight γιατί με ενοχλεί η θεματική του. Θα ψάξω πάντως το Leviathan.

δεν τρεχω φιλε μου να δω κατι αποφασισμενος να μην μου αρεσει και μαλιστα πληρωνοντας στην αιθουσα δεν ειμαι μαζοχιστης
βλεπω ταινιες για ν εχω γνωμη και να περναω καλα
και δεν λεω ποτε δεν μ αρεσει το θεμα η δεν μ αρεσουν τα μιουζικαλ
-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες το οπωσδηποτε το Λεβιαθαν απο τις καλυτερες που εχω δει την τελευταια 10ετια,αρεσε στους Αμερικανους πολυ γιατι εχει ραμματα για την γουνα του Πουτιν,αλλα πιστευω οτι κριτικαρει μια πολιτικοκοινωνικη κατασταση που επικρατει παγκοσμιως..τους πιανει και αυτους (αμερικανοι)αλλα δεν το καταλαβαν:Banane0:,παραλληλα ψυχογραφει το δραμα των ατομων που παλευουν με το τερας και τα τερατακια..φοβερη η μουσικη και η ρωσικη υπαιθρος...εγω το γραψα το ειδα με την γνωστη προκοταληψη το moonlight θα του δωσω δευτερη ευκαιρια,σαν κινηματογραφηση ηταν αψογο αλλα δεν με αγγιξε..

+ 1000
το moonlight δεν το εχω δει

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στελιο ετσι για εντελως στατιστικους λογους και μιας και σε ρωτησα και πιο πριν το Manchester σου αρεσε ή το βρηκες κατιμα?

Στελιο ετσι για εντελως στατιστικους λογους και μιας και σε ρωτησα και πιο πριν το Manchester σου αρεσε ή το βρηκες κατιμα?

πηγαινε στο post 8547 .....

Σήμερα είδα το Manchester By The Sea.
Παρ´ ότι το ξεκίνησα με πολύ θετική προκατάληψη, δυστυχώς, η ταινία δεν μου είπε τίποτε.
Καλύτερη βεβαίως απ´ το Moonlight αλλά μέχρι εκεί... Άσε που θα μπορούσε άνετα να είναι 30' λεπτά μικρότερη σε διάρκεια.
Κάποια στιγμή ήμουν έτοιμος να φωνάξω - "λήξτο"... - "λήξτο"...
Αλλά κι ολταν έρθει η ώρα της λήξης πάλι ανικανοποίητος μένεις. Λές, τι έγινε τώρα; Αυτό ήταν;

Από αύριο τέρμα τα πειράματα. Επιστροφή στη σιγουράντζα, back to the TV Series. :grinning-smiley-043

Παρ´ ότι το ξεκίνησα με πολύ θετική προκατάληψη, δυστυχώς, η ταινία δεν μου είπε τίποτε.
Καλύτερη βεβαίως απ´ το Moonlight αλλά μέχρι εκεί... Άσε που θα μπορούσε άνετα να είναι 30' λεπτά μικρότερη σε διάρκεια.
Αλλά κι ολταν έρθει η ώρα της λήξης πάλι ανικανοποίητος μένεις. Λές, τι έγινε τώρα; Αυτό ήταν;

Από αύριο τέρμα τα πειράματα. Επιστροφή στη σιγουράντζα, back to the TV Series. :grinning-smiley-043

Μια μια μου τις βγαζεις σκαρτες... Τι θα δω τωρα εγω? -bye-

The Accountant.

The-Accountant-Movie-Poster-640x851.jpg

Αστέρι για πολλά όσκαρ (σε σχέση με τις ταινίες που τα πήρανε φέτος)!

Μια και χτες μιλαγαμε για φιλμς "διαχειρησης της συμφορας" και ειχαμε αναφερει ηδη 3, ενα Ρωσσικο, ενα Αμερικανικο και ενα Ιταλικο, να που ολως τυχαιως χτες βραδυ ειδα ενα τεταρτο...απο την Χιλη αυτη την φορα.

Ειναι το φιλμ "H μνημη του Νερου" ( La Memoria del Agua ) του Matias Bize.

Ειναι φιλμ χαμηλων τονων αλλα που μπορει να φτασει σε μεγαλες εντασεις. Χωρις υπερμετρες φιλοδοξιες, και χαμηλο μπατζετ ως συνηθως γα τα φιλμς του ειδους οταν δεν παιζουν καστ διεθνων αστερων. Αλλα οι χαρακτηρες ειναι πολυ καλα μετρημενοι και αποδιδουν ενα μεγαλο βαθμο συγκινησης, κυριως υπαρχει προς το τελος ενας διαλογος...ισως απο τους σπουδαιοτερους διαλογους, του σινεμα, που επιχειρει μια καταδυση στα βαθη της ψυχης.

Δεν ειναι υπερθεαμα, αλλα ο θεατης βγαινει απο το εργο με καποιες σκεψεις...και αυτο ειναι σημαντικο.

memory-of-water-20150312.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Toni erdmann

Θέλω να ακούσω από τους hardcore σινεφίλ άποψη

την ειχα υποτιμησει αλλα ο χρονος με διεψευσε
μια απο τις καλυτερες ταινιες της περσινης χρονιας
ανωτερη απο την ταινια του Λοουτς που πηρε το βραβειο
ισως το Γερμανικο χιουμορ να ενοχλησει, αλλα ....
πολυ καλα δουλεμενη απο μια σκηνοθετικη διαχειριση ενος εξαιρετικου
σεναριου , και τοσο επικαιρη ...

μου θυμισε το θαυμασιο ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΩΡΑΡΙΟΥ

Oι ταινιες που ειδα τελευταια:
1) Manchester by sea... προσωπικη τραγωδια, με καλες ερμηνειες, καλο αν και αργο ρυθμο (σωστα βεβαιως)....7,5/10
2) Dr Strange... ωραια ψηφιακα κολπα, ευχαριστη χαζοταινια, οτι πρεπει για μεγαλα παιδια ...6,5/10
3) Fantastic Beasts and Where to Find Them ... ομοιως ως ανω...6,5/10
4) Miss Peregrine's Home for Peculiar Children... ομοιως ως ανω...6,5/10
5) Arrival... με αφησε ασυγκινητο, αν και καλογυρισμενη ...6,5/10
6) Passengers ... φοβερη παραγωγη, αστραφτερα χρωματα κλπ, υποθεση ασταναπανε, αλλα μου αρεσε για το "ολον" της ...7,5/10

Δηλαδη αν εξαιρεσουμε την 1η, ολες οι αλλες ειναι για να περναει ευχαριστα η ωρα - και περναει -, για αλλες "ανησυχιες" ψαχνουμε αλλου!

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

την ειχα υποτιμησει αλλα ο χρονος με διεψευσε
μια απο τις καλυτερες ταινιες της περσινης χρονιας
ανωτερη απο την ταινια του Λοουτς που πηρε το βραβειο
ισως το Γερμανικο χιουμορ να ενοχλησει, αλλα ....
πολυ καλα δουλεμενη απο μια σκηνοθετικη διαχειριση ενος εξαιρετικου
σεναριου , και τοσο επικαιρη ...

μου θυμισε το θαυμασιο ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΩΡΑΡΙΟΥ

Αυτο που με εντυπωσιασε πιο πολυ στο Ερντμαν ηταν η φυσικοτητα των ερμηνειων,θαρεις οτι η σκηνοθετης πηρε την καμερα και κινηματογραφησε μια οικογενεια στο φυσικο της περιβαλλον,για 3 οσκαρ ηταν ιδιως η κορη αλλα και ο πατερας,ισως να βοηθησε λιγο σε αυτο και η σχεδον 3 ωρη διαρκεια,αλλα απο μονο του δεν ειναι αρκετο,σπανια βρισκεις σε ταινιες την φυσικοτητα τετοιων ερμηνειων,η συμβια μου μεγαλωμενη στην Γερμανια και ζωντας με γερμανικες ταινιες μου πε οτι το "χει" αυτο το γερμανικο σινεμα..
Πραγματι πανεξυπνο σεναριο που ξεδιπλωνεται περιτεχνα λεπτο προς λεπτο απο την σκηνοθετη,ο πατερας γινεται εφηβος και η κορη πατερας ψαχνοντας την ταυτοτητα τους και την θεση τους στην κοινωνια και την οικογενεια,οταν συναντιουνται αυτοι οι εκ διαμετρου αντιθετοι ως προς την σταση ζωης συγγενεις,αρχιζουν νε παιρνουν ο ενας πραγματα απο τον αλλον και να μαθαινουν καλυτερα τον εαυτο τους ιδιως η κορη που εχει την σοβαροφανη και "περιορισμενη" ζωη ενος μεγαλοστελεχους..Πολυ καλη και απο μενα,του Λοουτς ηταν πιο "απλη" με αμεση ευθυτητα στα πραγματα που ηθελε να πει..

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Oι ταινιες που ειδα τελευταια:
1) Manchester by sea... προσωπικη τραγωδια, με καλες ερμηνειες, καλο αν και αργο ρυθμο (σωστα βεβαιως)....7,5/10
2) Dr Strange... ωραια ψηφιακα κολπα, ευχαριστη χαζοταινια, οτι πρεπει για μεγαλα παιδια ...6,5/10
3) Fantastic Beasts and Where to Find Them ... ομοιως ως ανω...6,5/10
4) Miss Peregrine's Home for Peculiar Children... ομοιως ως ανω...6,5/10
5) Arrival... με αφησε ασυγκινητο, αν και καλογυρισμενη ...6,5/10
6) Passengers ... φοβερη παραγωγη, αστραφτερα χρωματα κλπ, υποθεση ασταναπανε, αλλα μου αρεσε για το "ολον" της ...7,5/10

Δηλαδη αν εξαιρεσουμε την 1η, ολες οι αλλες ειναι για να περναει ευχαριστα η ωρα - και περναει -, για αλλες "ανησυχιες" ψαχνουμε αλλου!

Και για σενα προσωπικα ποια η γνωμη σου για την πρωτη ; Σου αρεσε ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και για σενα προσωπικα ποια η γνωμη σου για την πρωτη ; Σου αρεσε ;
Αν μου αρεσε...Χμ!Κατι ελειπε, μαλλον η ενταση, ωστε να πεις οτι ηταν "γεματη" ταινια. Ο Αφφλεκ μεσα στον ρολο, αλλα αυτη η "νέκρα" στην εκφραση του (βουβος πονος) δεν ηταν και οτι καλυτερο, αν και μαλλον προτιμητεα απο καμια μελοδραματικη εξαρση που θα γελοιοποιουσε την ψυχολογικη του κατασταση.Τελικα, ναι μου αρεσε!

Μια μια μου τις βγαζεις σκαρτες... Τι θα δω τωρα εγω? -bye-

Αφού έχεις ξεκινήσει τις σειρές ειλσαι σε καλό δρόμο. -bye-

Απ´ αυτά που είδα τελευταία το The Accountant και το American Pastoral ήταν σχετικά καλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν μου αρεσε...Χμ!Κατι ελειπε, μαλλον η ενταση, ωστε να πεις οτι ηταν "γεματη" ταινια. Ο Αφφλεκ μεσα στον ρολο, αλλα αυτη η "νέκρα" στην εκφραση του (βουβος πονος) δεν ηταν και οτι καλυτερο, αν και μαλλον προτιμητεα απο καμια μελοδραματικη εξαρση που θα γελοιοποιουσε την ψυχολογικη του κατασταση.Τελικα, ναι μου αρεσε!

Χμμμ καποια τετοια αποψη ηθελα να ακουσω απο καποιον λιγοτερο αφοσιωμενο στην cinephile attitude και αρα με περισσοτερες αποστασεις:
Κατι ελειπε, μαλλον η ενταση, ωστε να πεις οτι ηταν "γεματη" ταινια.....αλλα αυτη η "νέκρα" στην εκφραση του (βουβος πονος) δεν ηταν και οτι καλυτερο
για να δω αν θα τρεξω να την δω η οχι.

Κατι που ψιλοφοβομουν βλεποντας τις εικονες:drool:

Θενκς :a0210:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και γω σ'αυτην την φαση ειμαι πλεον.

Σειρες και παλι σειρες.

Ασε που διαβασα σε ενα περιοδικο οτι τωρα τα καναλια και οι αλυσιδες παραγωγης ΤΒ εχουν τοσα μεσα που τρεχουν στα πανεπιστημια να κλεισουν τους πιο ταλαντουχους φοιτητες στο γραψιμο για μελλοντικα σεναρια.

Γατι στα φιλμς τελευταια βλεπω μεγαλο κενο σεναριου...

Ενω οι σειρες σφιζουν απο φαντασια.