Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ακομα και σε μεγάλα Αριστουργηματα οπως οι ταινίες του Mizogutchi, υπάρχει έντονη θεατρικότητα (επηρεασμένος απο το θέατρο kabuki)

Ο Τζουνισιρό Τανιζάκι πάντως, ένας γίγαντας της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο "Εγκώμιο της Σκιάς" (εκδ. Αγρα) τάσσεται με το θέτρο Noh που το θεωρεί πολύ πιο αυθεντική γιαπωνέζικη εκφραστική φόρμα.
Το Kagemusha του Κουροσάβα είναι δοκίμιο πάνω στο Πώς χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο η θεατρικότητα του Noh.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αυτο για καποιο περιεργο λογο μου ακουγεται καλο.
Το εχω στη λιστα με τα πολυ προσεχως.

Στο σενάριο όντως δεν λέει.. καλά εγώ δεν βλέπω πολλά αυτού του είδους..
αλλά για κάποιον που βλέπει θα του φανούν μία από τα ίδια..

Την φωτογραφία και την αισθητική όμως της ταινίας την ευχαριστήθηκα πολύ!
Είχα καιρό να δω κάτι τέτοιο.

Τώρα αν πάρεις κάποιες σκηνές μία-μία ξεχωριστά είναι καλές εάν είχες μία πραγματική καλή ιστορία να τις βάλεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και γω ετσι την πατησα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το εχω στη λιστα με τα πολυ προσεχως.

Πρόσεχε μόνο γιατί έχει δυό-τρείς σκηνές πολύ σοκαριστικές,εκεί που δεν το περιμένεις!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πρόσεχε μόνο γιατί έχει δυό-τρείς σκηνές πολύ σοκαριστικές,εκεί που δεν το περιμένεις!!

Αν καταφερει να με σοκαρει, θα το θεωρησω ενα συν για την ταινια.
Ψιλοχλωμο το κοβω παντως.

Παίζουμε με τις λέξεις τώρα; Αν δε σου αρέσει το ρήμα "παίζει" βάλε όποιο άλλο θες, "ερμηνεύει", "υποδύεται", ή όποιο άλλο σου κάνει. Τον βρήκα εξαιρετικό, όπως όλους τους υπόλοιπου, χωρίς ίχνος θεατρινισμού. Ίσως να μην έχεις δει τέτοιο άνθρωπο στην πραγματική ζωή, εγώ έχω γνωρίσει από κοντά και σε πληροφορώ ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι ρεαλιστικότατος.

β€œIt is not things in reality that the director should be interested in but the spirit in or behind things. Realism in itself is not art.” – Carl Theodor Dreyer
Read more: http://www.tasteofcinema.com/2015/f...-cinema-of-carl-theodor-dreyer/#ixzz4j7mvPygN

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ρεαλισμός στον κινηματογράφο, αλλα μία μίμηση του, όλα ειναι επιλογές και ιδεες του δημιουργου.
αυτο που έβλεπα εγώ στον "τρελο" αδερφο ηταν μια μίμηση.

Αν θελεις ψάξε για free cinema, Direct Cinema, Cinema verite και φυσικά το έργο του Dziga Vertov.

ROBERT BRESSON WAS MASTER OF UNDERSTATEMENT

Robert Bresson on Directing Actors

αν σου πει κάποιος οτι ΜΟΝΟ με τις παραπάνω μεθόδους γίνονται αριστουργήματα, άρχισε να τρέχεις.

και για να προλάβω τον φιλο Γαλεν..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Δε ξερω που να το ποσταρω, και γιαυτο ποσταρω εδω... Ψαχνω εδω και καιρο την ταινια Το Κλαμα Βγηκε απτον Παραδεισο, σε οτιδηποτε μορφη (εκτος απο VHS), dvd,rip κτλ, απλα με Αγγλικους υποτιτλους!.. δεν ξερω καν εαν υπαρχουν, αλλα ειπα να κανω μια κρουση εδω, μηπως και κατα τυχη εχει παρει κατι το ματι σας... ισως καποια δουλεια καποιου εκτος της επισημης εκδοσης...
Εχετε κατι κατα νου?

Klama.gif

https://el.wikipedia.org/wiki/Το_κλάμα_βγήκε_απ'_τον_παράδεισο

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δες αυτό για να σιαξεις..

https://youtu.be/0Zln78CcFkA

Για όλους τους μουσικοφιλους,
Όχι μόνο για την όμορφη μουσική αλλά για το πως αντιμετωπίζει η πρωταγωνιστρια την μουσική.

Μεγάλος φαν του Barry lyndon o Kleber.

Aquarius
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt5221584/

Μόλις την είδα και καταγοητεύτηκα.

Πολύ ποιητική ταινία,συναισθηματική αφήγηση και όλα περνούν μέσα από μουσικές και τραγούδια που σε μαγεύουν όσο το πλάνο τους.

Αφήστε για λίγο στην άκρη τα John Wick, The Great Wall και όλα τα συναφή και ανοίξτε λίγο από τον χρόνο σας και την καρδιά σας γι αυτήν την ταινία.

Σίγουρα δεν θα το μετανοιώσετε ακόμα και αν δεν σας αρέσει, στο κάτω κάτω της αξίζει μια θέαση στον "πολυχώρο" μας.Μας αξίζει πού και πού κάτι διαφορετικό βρε αδελφέ..

Η μόνη μου ένσταση είναι :
μας δείχνει την πρωταγωνίστρια με μαστεκτομή και συγκεκριμένα με άσχημη τεράστια ουλή.

Η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή είναι η πιό συνηθισμένη πρακτική που ακολουθεί το αρχικό χειρουργείο.Είτε άμεσα είτε μετά από κάποιο διάστημα.Αν σκεφτούμε κι όλας οτι η Βραζιλία είναι η

"πατρίδα" της πλαστικής χειρουργικής, δεν δικαιολογείται τέτοια παραμόρφωση για μια γυναίκα που αγαπάει όπως μας δείχνει ο σκηνοθέτης τον εαυτό της μεταξύ άλλων εκτός αν θέλει να μας πεί

παραπάνω για τον χαρακτήρα της ως προς την αντιμετώπιση της ασθένειάς της..

Δίκαια ξεχώρισε στις περσινές Κάννες

Υ.Γ. Κυκλοφορούν πλέον και ελληνικοί υπότιτλοι,άψογα αποδοσμένοι και συχρονισμένοι !

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μόλις την είδα και καταγοητεύτηκα.

Πολύ ποιητική ταινία,συναισθηματική αφήγηση και όλα περνούν μέσα από μουσικές και τραγούδια που σε μαγεύουν όσο το πλάνο τους.

Αφήστε για λίγο στην άκρη τα John Wick, The Great Wall και όλα τα συναφή και ανοίξτε λίγο από τον χρόνο σας και την καρδιά σας γι αυτήν την ταινία.

Σίγουρα δεν θα το μετανοιώσετε ακόμα και αν δεν σας αρέσει, στο κάτω κάτω της αξίζει μια θέαση στον "πολυχώρο" μας.Μας αξίζει πού και πού κάτι διαφορετικό βρε αδελφέ..

Η μόνη μου ένσταση είναι :
μας δείχνει την πρωταγωνίστρια με μαστεκτομή και συγκεκριμένα με άσχημη τεράστια ουλή.

Η αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή είναι η πιό συνηθισμένη πρακτική που ακολουθεί το αρχικό χειρουργείο.Είτε άμεσα είτε μετά από κάποιο διάστημα.Αν σκεφτούμε κι όλας οτι η Βραζιλία είναι η

"πατρίδα" της πλαστικής χειρουργικής, δεν δικαιολογείται τέτοια παραμόρφωση για μια γυναίκα που αγαπάει όπως μας δείχνει ο σκηνοθέτης τον εαυτό της μεταξύ άλλων εκτός αν θέλει να μας πεί

παραπάνω για τον χαρακτήρα της ως προς την αντιμετώπιση της ασθένειάς της..

Δίκαια ξεχώρισε στις περσινές Κάννες

Υ.Γ. Κυκλοφορούν πλέον και ελληνικοί υπότιτλοι,άψογα αποδοσμένοι και συχρονισμένοι !

Ωραίο ε; και εμένα μου άρεσε όπως και κάποια τραγούδια.

Νομίζω ότι είναι φυσικό και ότι είχε/έχει; καρκίνο στο στήθος. Ψαξε στο ίντερνετ για περισσότερες πληροφορίες. Δεν γνωρίζω.

Ψάξτε και αυτες τις προτείνω και στον @stelios pappas

Ο δρόμος για το Λα Παζ
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt3686990/

Neon Bull
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4899406/

Το ηφαίστειο
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4135844/

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

*
EBN50.png

Ισως η καλυτερη x-men ταινια. Εξαιτερικη. Μουσικη συναισθημα δραση οπου χρειαζεται και νοηματα με λιγα λογια τα εχει ολα. 9.5/10

Hacksaw Ridge

X83U4.jpg

Αληθινη ταινια ανταξια του στρατιωτη ryan. Σκηνοθεσια mel gibson και καλοι ηθοποιοι ακομα και ο Vince Vaughn παιζει καλα. 8/10

The Fate of the Furious

http://www.imdb.com/title/tt4630562/?ref_=nv_sr_1

3EvpA.jpg

Χμ... Κακη δεν ηταν. Ηταν μετρια ομως στην καλυτερη. Πολλα κλισε οι διαλογοι ανυπαρκτοι και επιπεδου πενταχρονου κλασικα οπως μας εχουν συνηθισει τελευταια οι συγκεκριμενες ταινιες. Κατα τα αλλα πολυ καλα εφε φουλ mindless δραση και γενικα παρτε pop corn και απολαυστε. Δεν θα χρειαστει να σκεφτειτε ουτε δευτερολεπτο στην ταινια. 2/10 για την ταινια και 7/10 για την δραση.

UNDER THE SKIN OK λιγο wtf ταινια την ειδα προσφατα και με κουρασε παρα πολυ...
Χαλαλι της Scarlet

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

bFqc9Y.jpg

Miss Sloane

Καποια στιγμη δειχνει να πηγαινει αργα αλλα τελειωνει καλα και αυτό αρκει για να σου αφησει μια αισθηση ικανοποίησης...

Ενδιαφέρον φιλμ, πολύ καλές ερμηνείες, καλογραμμένο σενάριο κι ένα έξυπνο φινάλε με ανατροπή.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Michiel de Ruyter (2015)

Πραγματικα την ευχαριστηθηκα!
Αν και με παιδεψε λιγο για να βρω σωστους υποτιτλους τοσο η ροη της ταινιας οσο και ηχητικα (DTS) την απολαυσα πραγματικα.
Με προυπολογισμο μολις 8εκ$ το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.

Colossal (2016)

Πολύ ευχάριστη έκπληξη, με πρωτότυπο σενάριο. 2 καλοί ηθοποιοί αρκούν και την κάνουν ακόμα καλύτερη. Κρυμμένο διαμαντάκι για μένα.

Colossal-2016-600x846.jpg

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

LIFE

%D8%AF%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%A8.jpg

Αρκετα καλη για αυτο που προσπαθει να γινει και σιγουρα ανωτερη απο τις περισσοτερες sci fi ταινιες τρομου των τελευταιων 10 χρονων. Για τους λατρεις το sci fi τρομου μην την χασετε. Το τελος επισης μου αρεσε πολυ και ξεφευγει απο τις χαζες αμερικανιες. 7.5/10

Ειδα καποιες ταινιες τελευταια

Ειδα το Arrival.

Arrival_Final_trailer.png

Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε. Την βρηκα υποτονικη με ψευτο-μυστηριο, γεοπολιτικα κλισέ, και "λυσεις" στις οποιες δεν εφτανες με ενα λογικο συμπερασμα.
Πως η γλωσσολογος κατεληξε στην κατανοηση των κυκλικων γρ;φικων συχνοτητων φτιαχνοντας λεξικο !!! ξεπερναει τη φαντασια μου και την πιο καλη μου θεληση.

Αν και φιλος του Σι Φι, δεν ειναι απο αυτες που θα κρατουσα.

Ειδα το "Η Κυρια στο αυτοκινητο με γυαλια και ενα τουφεκι" Γαλλικη παραγωγη ( La dame dans la voiture avec des lunettes et un fusil )

Ειδα καποιες ταινιες τελευταια

Ειδα το Arrival.

Arrival_Final_trailer.png

Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε. Την βρηκα υποτονικη με ψευτο-μυστηριο, γεοπολιτικα κλισέ, και "λυσεις" στις οποιες δεν εφτανες με ενα λογικο συμπερασμα.
Πως η γλωσσολογος κατεληξε στην κατανοηση των κυκλικων γρ;φικων συχνοτητων φτιαχνοντας λεξικο !!! ξεπερναει τη φαντασια μου και την πιο καλη μου θεληση.

Αν και φιλος του Σι Φι, δεν ειναι απο αυτες που θα κρατουσα.

Ειδα το "Η Κυρια στο αυτοκινητο με γυαλια και ενα τουφεκι" Γαλλικη παραγωγη ( La dame dans la voiture avec des lunettes et un fusil )

αν εχεις ορεξη για χαβαλε δες το νημα του :)

LOL....

Eγραφα μιση ωρα για αλλα 3 φιλμς, και μου βγαινει οτι δεν μπορω να βαλω αλλο μηνυμα περα απο νδεκαπεντε λεπτα η δεν ξερω τι...οποτε χαθηκαν ολα οσα εγραφα....