Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οπωσδηποτε.Ενα απο τα τρια του μεγαλου δασκαλου (τα αλλα ειναι το L'armee des ombres και το Le deuxieme Souffle) σε μια πορεια που ειχε μονο ταινιαρες.

Την επομενη ακριβως βραδυα ειδα και το Deuxiele Souffle ( Δευτερη Ανασα ο τιτλος στην Ελλαδα ; )
Εξαιρετικο πολαρ και αρκετα νουαρ που αγγιζει την τελειοτητα. Για τους ηθοποιους της εποχης τι να πει κανεις... Μυθιστορηματικοι.

Αλλα την αισθητικη εικονα του Cercle Rouge δεν την φτανει. Γιατι αυτη μου φαινεται μοναδικη...φερνει κατι απο σουρρεαλιστικη ζωγραφικη στο μυαλο μου συγκεκριμενα Μαγκριτ με την μοναχικοτητα και την παραξενοτητα καποιων πλανων της.

Μου μενει να δω τωρα στη σειρα και την Στρατια των Σκιων με την πρωτη ευκαιρια. Kαι να ξαναδω το Λεο Μωρεν, Ιερεας που συνειδητοποιω οτι δεν εχω δει πανω απο 15-20 χρονια και ομως θυμαμαι οτι ειναι ο πιο καταπληκτικος Μπελμοντο που εχω δει.

Ειναι καλο να βλεπεις καποια εργα ενος μεγαλου σκηνοθετη σε συντομο χρονο.

deuxi-me-souffle.png

le-deuxieme-souffle.jpg

cap003.bmp

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οπωσδηποτε.Ενα απο τα τρια του μεγαλου δασκαλου (τα αλλα ειναι το L'armee des ombres και το Le deuxieme Souffle) σε μια πορεια που ειχε μονο ταινιαρες.

Περιέχει μια απο τις πιο αγωνιώδεις σκηνές στην ιστορία του σινεμά, κατα την ταπεινή μου γνώμη. Είναι η σκηνή που μια ομάδα αντιστασιακών μεταμφιέζεται σε Γερμανούς και μπαίνει στην Κομαντατούρ για να απελευθερώσουν έναν σύντροφό τους. Για γερά νεύρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αλλα την αισθητικη εικονα του Cercle Rouge δεν την φτανει. Γιατι αυτη μου φαινεται μοναδικη...φερνει κατι απο σουρρεαλιστικη ζωγραφικη στο μυαλο μου συγκεκριμενα Μαγκριτ με την μοναχικοτητα και την παραξενοτητα καποιων πλανων της.

Αισθητικα οντως o Κοκκινος Κυκλος ηταν αλλου.Οπως και το κυκνειο ασμα του,το Un Flic το οποιο ειναι διαχυτο απο ενα τυρκουαζ που κοβει την ανασα.

delon-un-flic.jpg

VvvYd6yPm5kMW6bg2dwRIlGWLGU.jpg

TrJ5t3y3qSy8arVueo4Xn5oNFr8.jpg

unflic2.jpg

Δες τον Στρατο των Σκιων,οπωσδηποτε.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/107367-O-Στρατός-των-Σκιών

Περιέχει μια απο τις πιο αγωνιώδεις σκηνές στην ιστορία του σινεμά, κατα την ταπεινή μου γνώμη. Είναι η σκηνή που μια ομάδα αντιστασιακών μεταμφιέζεται σε Γερμανούς και μπαίνει στην Κομαντατούρ για να απελευθερώσουν έναν σύντροφό τους. Για γερά νεύρα.

+1000

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ναι θα το δω οπωσδηποτε πολυ περισσοτερο γιατι δεν θυμαμαι αν το εχω δει.

Οπως και το Deuxieme souffle δεν νομιζω οτι το ειχα δει πριν, η ειδαλως οχι σε "σοβαρη κατασταση".

Το Un Flic το εχω δει, οπως τα λες διαχεεται αυτο το τυρκουαζ φως λες και εινα εξωπραγματικη η κατασταση. Αλλα οπως και τα αλλα ανετα τα ξεναβλεπω οποιαδηποτε στιγμη με μεγαλη απολαυση.

Τα προτεινω ολα του Βιλνεβ για οποιον δεν τον γνωριζει για να δει μια οψη της εξελιξης του σινεμα αυτα τα χρονια. Και την επιρροη που μπορει να εχει μεχρι σημερα.

Άλλος ο Καναδός άλλος ο Γάλλος και σε άλλες δεκαετίες

Το silence de la Mer εμένα με κούρασε αλλά ίσως δεν ήταν κατάλληλη η ώρα που την είδα.

Πρόσφατα βγήκαν σε bluray το un flic, bob le flambeur και le doulos

Last edited:

Oυπς.... Lapsus !

Μελβιλ ηθελα να πω και ειπα Βιλνεβ...

Αλλα και Βιλνεβ ...μεσα ειμαι και γι αυτον, κι αυτον τον προτεινω :ADFADF1:

Το Le doulos το ειδα σχετικα προσφατα (λιγοτερο απο ενα χρονο) οποτε δεν θα το βαλω στην σερί...

Ειδα και μια πατατα...

Cell Phone.

H αρχικη ιδεα ηταν καπως πρωτοτυπη αλλα το φιλμ δεν τραβαει... παρα τους δυο καλους πρωταγονοστες.

13402158_139758593109676_2042646962_n.jpg

μονο εμενα μου φαινεται ο Κιουζακ αταλαντος?

Δες τον στο 1408 και το Grifters. Είναι πολύ καλός

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το "1408" είναι ταινιάρα,και όντως η ερμηνεία του είναι εξαιρετική.Όπως είναι κατά τη γνώμη μου και στο "Frozen ground".

εχω δει το 1408,το frozen και το hifidelity αλλα δεν...

The Foreigner

MV5BZTAzOWRjNzItY2VmMC00OTg5LTg3NWYtM2ViYWVlYzc5ZDM4XkEyXkFqcGdeQXVyNzQ2NTQzMDk@._V1_SY1000_CR0,0,692,1000_AL_.jpg

Επιτέλους,ένα κατασκοπικό θρίλερ της προκοπής. Μετά την υπερτιμημένη σαπουνόφουσκα του Atomic Blonde ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουνα για να έρθω στα ίσα μου. Χαρακτήρες με ρεαλιστικά κίνητρα, ανθρώπινες αντιδράσεις και γήινη πλοκή. Λείπει βέβαια η στυλιζαρισμένη οπτική και η αιθέρια παρουσία της Charlize (για όσους είναι φαν) αλλά σαν κατασκοπική ταινία, πλοκή και δράση είναι 3-4 κλάσεις ανώτερο από το Atomic Blonde. Εδώ όταν παίζουν ξύλο βλέπεις ότι πονάνε, και ακόμη σημαντικότερο, δεν παιζουν τον κατάσκοπο ή τον τρομοκράτη για να καταπολεμήσουν την ανία τους, τα πράγματα είναι σοβαρά, ζήτημα ζωής και θανάτου.

MV5BMjQ3OTgzMzY4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTc4OTQyMzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Kingsman: The Golden Circle (2017)

ειχε πλακα, αλλα δεν υπηρχε ο παραμικρος λογος να ειναι 2:20!!! Επρεπε να ειναι μιση ωρα πιο μικρη. Ο Elton John και ο Channing Tatum δεν προσεφεραν τιποτα στην ταινια και "εκλεψαν" λεπτα τα οποια θα μπορουσα να ειχαν κοπει. Οι σκηνες δρασης ηταν καλες, απλα δεν υπηρχε το στοιχειο του εντυπωσιασμου και της εκπληξης που υπηρχε στην πρωτη ταινια. Αν ηταν 1:30-1:45 θα ελεγα οτι θα περασετε ενα ευχαριστο απογευμα, αλλα στα 2:20 νομιζω υπαρχουν αλλες ευχαριστες, χαβαλετζιδικες ταινιες για να απασχοληθειτε χωρις να νιωθετε οτι ειναι ατελειωτες.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Επ ευκαιρία της δεύτερης Kingsman είδαμε ξανά και την πρώτη.
Γνήσια διασκεδαστικές ταινίες δράσης, που δεν ψευτο-κουλτουριαρίζουν, κάνουν τέλεια αυτό για το οποίο γυρίστηκαν, στυλιστικά άψογες και με την πιο επιτυχημένα κομιξάδικη κάμερα που θα έπρεπε να ζηλεύουν όλες οι δήθεν υπερπαραγωγές κλασικών κόμικ.

Και το Foreigner επίσης μια χαρά ταινία.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και με την πιο επιτυχημένα κομιξάδικη κάμερα που θα έπρεπε να ζηλεύουν όλες οι δήθεν υπερπαραγωγές κλασικών κόμικ.

οντως οι κινησεις της καμερας ειναι αξιες αναφορας!

MV5BMjQ3OTgzMzY4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTc4OTQyMzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Kingsman: The Golden Circle (2017)

ειχε πλακα, αλλα δεν υπηρχε ο παραμικρος λογος να ειναι 2:20!!! Επρεπε να ειναι μιση ωρα πιο μικρη. Ο Elton John και ο Channing Tatum δεν προσεφεραν τιποτα στην ταινια και "εκλεψαν" λεπτα τα οποια θα μπορουσα να ειχαν κοπει. Οι σκηνες δρασης ηταν καλες, απλα δεν υπηρχε το στοιχειο του εντυπωσιασμου και της εκπληξης που υπηρχε στην πρωτη ταινια. Αν ηταν 1:30-1:45 θα ελεγα οτι θα περασετε ενα ευχαριστο απογευμα, αλλα στα 2:20 νομιζω υπαρχουν αλλες ευχαριστες, χαβαλετζιδικες ταινιες για να απασχοληθειτε χωρις να νιωθετε οτι ειναι ατελειωτες.
Οι σκηνές δράσης τραβηγμένες από τα μαλλιά

send from my nexus 5 using Tapatalk