το μουγκαφονσινεμα μπορει να μην ειναι καινουργιο φρουτο,αλλα δεν απανταται συχνα ,ο θεατης δεν ειναι εκπαιδευμενος,τον ξενιζει,το βλεπει με προκαταληψη και στο τελος κουραζεται και χανει την ουσια,το ιδιο συμβαινει και με αλλα ειδη,σε ολα αυτα τα ειδη υπαρχουν διαμαντια..
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ...γιατι το χει ξανααναφερει ο κυριος αουτερ, ειναι οτι το "παλιο' σινεμα το κανουν οι σειρες πια,ε και?
να βλεπουμε μονο μουγκαφον στο σινεμα?πριτς
παντως ο καθενας γραφει τα δικα του και η μονη κοινη ομοβροντια ειναι ο Λανθιμος,ολοι τον θαβετε,πλην του κυριου γαλεν και εμου
στο εξωτερικο εχει πιο πολλες συμπαθειες...
παντως για τον Λανθιμο και το holly motors ,δεν το δεχουμε κυριε μυγα οτι τσιμπαμε...υπαρχουν σε πολλες λιστες ανα τον κοσμο ολοι τσιμπημενοι ειναι?
εγω στην δεκαετια θα βαζα και hugo,loveless,a seperation...
Για αλλη μια φορα, πες τα χρυσοστομε!
Οσο για την κουβεντα περι διαλογων, ταχυτητας και κατα ποσο σε αφηνουν να σκεφτεις και σου δημιουργουν ερωτηματα... για οποιον υποστηριζει το αντιθετο εχω δυο απλα αντιπαραδειγματα που τα εχω και φρεσκα. Straw dogs και 3 Πινακιδες...
Συνεχεις διαλογοι (ενιοτε ακαταπαυστοι), ταχυτατες εξελιξεις, ταχυτατο μονταζ που καποιες φορες σε βομβαρδιζει... κι ομως ενω τις βλεπεις σου θετουν απειρα ερωτηματα και εγειρουν αλλα τοσα θεματα για συζητηση. Σε αντιθεση με κατι αλλες ταινιες που το μονο ερωτημα που εγειρουν στο θεατη ειναι το ποτε θα τελειωσουν.

Ονόμασε με σωστή χρονολογική σειρά τις άλλες 6 τέχνες και τότε θα έχουμε και 7η τέχνη.
![]()
Κερδίζεις ότι το γνωρίζεις.Αν τις πω εγώ τι κερδίζω;:eviltongue:

To straw dogs του Πεκινπα λετε κυριε Γκαλεν?
To straw dogs του Πεκινπα λετε κυριε Γκαλεν?
Κερδίζεις ότι το γνωρίζεις.
Τις ξέρω ήδη, άρα δεν κερδίζω τίποτα.
Πες τες Χρυσόστομε!
Θέλουμε όμως και έγκυρη πηγή, βιβλιογραφία.
.............
παντως ο καθενας γραφει τα δικα του και η μονη κοινη ομοβροντια ειναι ο Λανθιμος,ολοι τον θαβετε,πλην του κυριου γαλεν και εμου
στο εξωτερικο εχει πιο πολλες συμπαθειες......
Επέτρεψε μου να πω όχι. Αν δεν υπάρχει έγκυρη μελέτη που να έχει στοιχεια ότι πρώτη, είναι η τάδε, την τάδε χρόνια.. Τότε απλά μιλάμε γενικόλογα, με εικασίες.Εγώ από μονος μου δηλαδή δεν είμαι αρκετά έγκυρος, θέλεις και υποσημειώσεις;
Επέτρεψε μου να πω όχι. Αν δεν υπάρχει έγκυρη έρευνα που να έχει στοιχεια ότι πρώτη, είναι η τάδε, την τάδε χρόνια.. Τότε απλά μιλάμε γενικόλογα, με εικασίες.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον αν μπουν σε μια σειρά.
Τελικά ποιος θαβει τον Λανθιμο;Ουτε εγω θαβω τον Λανθιμο. Μαλιστα ο Αστακος του μπορει να ηταν και το φιλμ της χρονιας για μενα ανανεσα στa The Revenant, The Youth & The Hateful Eight....βαλε και ενα Sicario για να κλεισει η πενταδα.
Xωρις να μπορω να αποφασισω ενα στην κορυφη θεωρω τον Αστακο ενα απο τα σπουδαιοτερα φιλμς της δεκαετιας.

καθολου χιπστερια δεν ηταν, αν έχεις δει το Ugetsu θα δεις και κάποιες ομοιότητες, η αγάπη επεκτείνεται και σε άλλους κόσμους, το δικαίωμα να έχουν συναισθήματα και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί ή μη ορατοί, πέρα απο τον άνθρωπο, αλλα και να διαπερνάει η αγάπη απο τον ένα κόσμο στον άλλο, για τους παρακάτω σκηνοθέτες η αγάπη δεν μπορεί να χωρέσει μονο στον ορατό κόσμο των "ζωντανών"
ολα αριστουργήματα, το ένα, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του κινηματογράφου.
Ugetsu monogatari (1953)
Her (2013)
Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του (2010)
Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Η ταινία «Ο Θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του» είναι ένα έργο σεβασμού στην πατρίδα μου. Ταυτόχρονα, υπηρετώ και ένα συγκεκριμένο είδος κινηματογράφου με το οποίο έχω μεγαλώσει.
Πιστεύω στην ανταλλαγή των ψυχών μεταξύ ανθρώπων, φυτών, ζώων και φαντασμάτων. Η ιστορία του Θείου Μπούνμι προβάλει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου και την ίδια στιγμή καταστρέφει τη διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσά τους. Κι όταν τα επιμέρους στοιχεία αυτής της σχέσης παρουσιάζονται ξανά μέσω του κινηματογράφου γίνονται αμέσως εικόνες που μοιράζονται το επιτελείο, οι ηθοποιοί και το κοινό. Τότε μια άλλη διάσταση της μνήμης αναπτύσσεται μέσα απ' τις εικόνες, που λαμβάνει το ακροατήριο.
Με σεβασμό σ' αυτό, η σκηνοθεσία μου δεν αρκείται μόνο στην προβολή της σύνθεσης των προηγούμενων ζωών. Κι αυτό γιατί ενδιαφέρομαι να εξερευνήσω όλες τις πτυχές αυτής της «χρονομηχανής». Ξέρετε, πρέπει να υπάρχουν μυστηριώδεις δυνάμεις, οι οποίες περιμένουν ν’ αποκαλυφθούν σε συγκεκριμένες μορφές στον πραγματικό κόσμο και που συνήθως αναφέρονται ως μαύρη μαγεία αν και μπορεί να είναι επιστημονικά δεδομένα.
Για μένα, η κινηματογράφιση είναι μια πηγή όπου όλων η ενέργεια συγκεντρώνεται και χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Άρα, θεωρώ ότι δεν έχουμε εξηγήσει λεπτομερώς τις εσωτερικές διεργασίες του ανθρώπινου μυαλού.
Επιπλέον, ενδιαφέρομαι όλο και περισσότερο για τις πράξεις χειραγώγησης και φίμωσης κάθε είδους κουλτούρας των κοινωνιών μας. Λίγα χρόνια πίσω στην Ταϊλάνδη ο εθνικισμός, που είχε τροφοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον στρατό και τις πράξεις του, ήρθε αντιμέτωπος με τις ιδεολογίες που άρχισαν να σχηματίζονται τότε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία, που λειτουργεί ως «αστυνομία του ήθους» και απαγορεύει τα «ακατάλληλα» έργα τέχνης, καταστρέφοντας τα.
Καταλαβαίνετε, ότι ήταν πιθανό η υπηρεσία αυτή να μην επέτρεπε την ιστορία του «Θείου Μπούνμι» και να μην την πίστευε. Κι αυτό γιατί η ιστορία είναι χαρακτηριστική ενός τρόπου σκέψης και ζωής, που όλο και εκλείπει, που διαβρώνεται όπως τα παλιά σινεμά, τα θέατρα κι οι υπόλοιπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που δεν έχουν θέση στο σύγχρονο αστικό τοπίο.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον αν μπουν σε μια σειρά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, οπότε θα με έβγαζες και από τον κόπο.
Αναμένουμε με αγωνία!
Τώρα σοβαρά, περιμένεις να σου πω τη χρονολογία γέννησης της μουσικής, ας πούμε; Και να σου το επιβεβαιώσω και με παραπομπή; μας τρολαρεις η μας τρολαρεις;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.