Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Bιρτουοζικη σκηνοθεσια απο τον Σπιλμπεργκ και αριστουργηματικη φωτογραφια απο τον διοσκουρο του Καμινσκι.

Ταινια που αν και ξερεις την καταληξη και μπορεις να προβλεψεις εξαρχης σε κραταει αρκετα .

Ταινια που αν και ξερεις την καταληξη και μπορεις να προβλεψεις εξαρχης...... την σταματας καπου εκει για να μην χανεις τον χρονο σου

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν εχω παρακολουθήσει ακόμα το Phantom Thread.

αν δεις το you were never really here,
πες μας την γνώμη σου..και για την μουσική του Greenwood.

προτίμησε να τα βάλεις οσο πιο αργά το βράδυ μπορείς, με αρκετά δυνατή την στάθμη του ήχου.
Μου αρεσε η μουσικη στην ταινια και την ειδα βραδυ με δυνατες σταθμες,
τωρα η ταινια..ενα 7αρακι το παιρνει ανετα..

Transformers 5: Ο τελευταίος ιππότης

τιποτε το ιδιαιτερο και τραβηγμενο απο τα μαλλια,για να βγει ενα ανουσιο 2 ωρες και 30 λεπτα..
το προτεινω μονο για καποιον που θελει να δει πολυ ωραια και ισσοροπημενη εικονα με καταπληκτικο ηχο.
ειδικα η 4Κ εκδοση με atmos,ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει σε εικονα και ηχο.

Μου αρεσε η μουσικη στην ταινια και την ειδα βραδυ με δυνατες σταθμες,
τωρα η ταινια..ενα 7αρακι το παιρνει ανετα..

ξαναείδα το
We need to talk about kevin
με το οποιο έγινε ευρύτερα γνωστή η Ramsey.
αρκετά δύσκολο σε λεπτομέρειες που πρεπει να παρατηρείς.
σύντομα θα ξαναδώ το morvern callar το οποιο τότε μου ειχε αρέσει αρκετά και λογο soundtrack.

το αριστούργημα της (για μένα) ειναι το Ratcather,
μετά το we were never really here και μετά το We need to talk about kevin.
αν τα ξαναδώ ίσως αλλαξω σειρά..

απο τα παρακάτω μονο το πρώτο εχω δει, αλλα βλεπω οτι γίνεται μελέτη της ταινίας και απο πανεπιστήμια.
εχει αρκετά βιντεο στου youtube.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ταινια που αν και ξερεις την καταληξη και μπορεις να προβλεψεις εξαρχης...... την σταματας καπου εκει για να μην χανεις τον χρονο σου

Συμφωνώ.

Πολύ μακρυά ο Σπίλμπεργκ απο τον καλό του εαυτό!

Δεν ξαναβλέπεται με τίποτα..

Συμφωνώ.

Πολύ μακρυά ο Σπίλμπεργκ απο τον καλό του εαυτό!

Δεν ξαναβλέπεται με τίποτα..

Ρε σεις, βλεπετε ακομη Σπιλμπεργκ?
Αυτο θα πει κουραγιο!
Ο ανθρωπος εχει πεθανει (δημιουργικα) και απλα δεν του το εχουν πει ακομα.
Κανει ομως και κατι για το οποιο τον εκτιμω βαθυτατα. Παιρνει συνεχεια για πρωταγωνιστη του τον Χανκς. Ετσι, αυτοι οι δυο καταστρεφουν μονο μια ταινια τη φορα, αντι να καταστρεψουν δυο. Οπως λεει και ενας φιλος μου... απο το να καουν 2 σπιτια, ειναι καλυτερο το να καει μονο ενα. :flipout:

το μυστήριο αυτού του κόσμου βρίσκεται στο ορατό. σε ολα αυτά που βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας.
οχι στις στυλιζαρισμένες εικόνες του φανταστικού.

call-me-by-your-name-poster.jpg

call me by your name
9+/10

27066864_10155834453065673_3365717241058683631_n.jpg

faces places
9+/10

images

Lady Bird
8+/10

Innocence-Hadzihalilovic.jpg

Innocence
7/10

Evolution_poster_ingles.jpg

Evolution
6/10

...και για να επιστρεψουμε στο θεμα του νηματος :)

MV5BMDkwOTE0ZjMtZmRiYS00M2M3LWE3MzUtNzNmNmExNTNmNjg5XkEyXkFqcGdeQXVyODE1MjMyNzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

You were never really here (2017)

ή αλλιως πως θα ηταν το Taken αν το ειχε σκηνοθετησει ο Refn.
Πολυ απλοϊκος χαρακτηρισμος και σιγουρω αδικω τη σκηνοθετη, αλλα ηταν το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο οταν τελειωσαμε την ταινια. Ακομα δεν εχω καταλαβει ακριβως τι στο διαολο ειδα, αλλα ξερω ομως σιγουρα οτι δεν μπορουσα να ξεκολλησω απο την οθονη! Καταπληκτικες σκηνες, ενας απιστευτος Χοακιν Φοινιξ και ηχος (τοσο sound design οσο και soundtrack) που κλεβουν την παρασταση. Ο Φοινιξ απολυτα πειστικος στον ρολο ενος ανθρωπου που βρισκεται (ή και εχει ξεπερασει )στα ορια του. Η ταινια "πηδαει" απο το παρων στο παρελθον που στοιχειωνει τον πρωταγωνιστη, ενω η μουσικη και οι εικονες πολυ συχνα σε κανουν να πιστευεις οτι βλεπεις καποιο ονειρο/εφιαλτη. Η σκηνη "δρασης" δοσμενη μεσα απο τη CCTV του "σπιτιου" απιστευτη.

Βασιζεται σε βιβλιο, αλλα αν εχω καταλαβει καλα, η ταινια ασχολειται καθαρα με το ψυχολογικο κομματι του πρωταγωνιστη, αφηνοντας το κομματι της πλοκης σε δευτερη μοιρα.

Δεν ξερω αν θα σας αρεσει, σας υποσχομαι ομως οτι δεν θα βαρεθειτε!

Λοιπόν το είδα και εγώ!

Χαχαχα.. να σου πω.. απορώ λίγο που το είδες όλο αυτό..
και δεν μπόρεσες να δεις 1 επεισόδιο Bates Motel! :laugh:

1 - 2 χαπάκια τα θες μάλλον για να δεις την ταινία.. :cool:
Δεν ήταν μόνο ο πρωταγωνιστής που ήταν στον κόσμο του! :p

Κάπου μου έφερε στον νου το Matilda..
αλλά η πιτσιρίκα εδώ έπαιξε πολύ λίγο..

Τελικά δεν ξέρω εάν το τέλος μπορείς να το πεις αισιόδοξο.. :p

Η ταινία είναι 80% εικόνες και 20% ομιλία ..

7.5/10
http://www.imdb.com/title/tt5742374/ratings?ref_=tt_ov_rt

001.jpg

Η πιτσιρίκα.. Ekaterina Samsonov

Ρωσιδούλα βέβαια.. και είναι και μοντέλο βέβαια..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ρε σεις, βλεπετε ακομη Σπιλμπεργκ?
Αυτο θα πει κουραγιο!
Ο ανθρωπος εχει πεθανει (δημιουργικα) και απλα δεν του το εχουν πει ακομα.
Κανει ομως και κατι για το οποιο τον εκτιμω βαθυτατα. Παιρνει συνεχεια για πρωταγωνιστη του τον Χανκς. Ετσι, αυτοι οι δυο καταστρεφουν μονο μια ταινια τη φορα, αντι να καταστρεψουν δυο. Οπως λεει και ενας φιλος μου... απο το να καουν 2 σπιτια, ειναι καλυτερο το να καει μονο ενα. :flipout:

δεν ειμαι φαν του Σπιλμπεργκ,αλλα του αναγνωριζω την αιωνια παιδικη ψυχη που εχει μεσα του,παντα ειχε την ταση να "στρογγυλευει" τις καταστασεις μεσα απο την αφηγηση,γιατι δεν εχει ιχνος κυνισμου,βλεποντας το post θα ελεγα οτι για την ηλικια του δεν εχει πεθανει δημιουργικα π.χ σε σχεση με τον Σκορτσεζε η τον Κλιντ,παλιας κοπης φαινομενικα φιλμ αλλα με φρεσκια ματια και βλεμμα στραμμενο προς τον Τραμπακουλα,θα ηθελα λιγο παραπανω νευρο, αλλα εν τελει δεν την βρηκα καθολου κακη..
μετα απο αυτο βλεπω τον Στελιο να μου βαζει και διαγωγη κοσμια...:p

δεν ειμαι φαν του Σπιλμπεργκ,αλλα του αναγνωριζω την αιωνια παιδικη ψυχη που εχει μεσα του,παντα ειχε την ταση να "στρογγυλευει" τις καταστασεις μεσα απο την αφηγηση,γιατι δεν εχει ιχνος κυνισμου,βλεποντας το post θα ελεγα οτι για την ηλικια του δεν εχει πεθανει δημιουργικα π.χ σε σχεση με τον Σκορτσεζε η τον Κλιντ,παλιας κοπης φαινομενικα φιλμ αλλα με φρεσκια ματια και βλεμμα στραμμενο προς τον Τραμπακουλα,θα ηθελα λιγο παραπανω νευρο, αλλα εν τελει δεν την βρηκα καθολου κακη..

το Silence του Σκορτ ηταν πολύ καλό, δεν εχω δει το ιαπωνικο που ισως ειναι καλύτερο.

σωστα το ξεχασα αυτο, εκει αναστηθηκε,εαν και δεν τρελαθηκα γιατι μου χαλασε την θεαση η ξυλινη ερνηνεια του Γκαρφιλντ,
ασχετο..ειδα σχετικα προσφατα το ratcatcher και συμφωνω οτι ειναι το καλυτερο της σκωτσεζας,απλα θα τοποθετουσα τον Γιοακιν κατω απο το Κεβιν...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

συμφωνω πως εχεις ταλεντο αλλα θελεις και διαβασμα
ο Σκορσεζε ειναι τεραστιος ακομη και οι μαμακιες που κανει εχουν μεσα κατι απο την μεγαλοφυια του
και εσυ μου τον βαζεις διπλα στον καουμπου
Ο Σπιλμπεργκ πραγματι εχει μια αιωνια παιδικη ψυχη αλλα μεσα σ αυτες τις υπεροχες παραγωγες που κανει
γινεται τοσο προβλεψιμος που πολλες φορες με κοιμιζει

εισαι καλος διαβαζε κανε τα μπανια σου πιστευω οτι τον Σεπτεβριο θα περασεις

το μυστήριο αυτού του κόσμου βρίσκεται στο ορατό. σε ολα αυτά που βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας.
οχι στις στυλιζαρισμένες εικόνες του φανταστικού.
συμφωνω με την βαθμολογια σου στα 1 και 3
τα δυο τελευταια δεν τα εχω δει
το Faces Places επρεπε να το ειχα δει πρωτη ημερα κυκλοφοριας
και ακομα τιποτε ! ειμαι απαρεδεκτος

---------

---------

το lady bird σε κερδίζει με την ειλικρίνεια, την λεπτομέρεια και τις παρατήρησεις του.
το αναφέρει και καπου στην ταινια "pay attention"
αν και τηλεοπτικο στην σκηνοθεσια του (θυμίζει σειρά),
εχει αρκετή πληροφορια/πλάνα που δεν χρειάζονται και γρήγορο μονταζ που δεν αφήνει χώρο στους χαρακτήρες και τα συναισθήματα τους.
ομως ειναι πολυ ωραια δοσμένη η σχέση κόρης-μητέρας, των ονέιρων, απαγοητεύσεων, προδοσίες, φιλιες, πρωτοι έρωτες..κ.α.

μου θύμισε τις ταινίες του Ira Sachs
το love is strange ειναι υπεροχο, οπως και το little men.
αλλα και του Noah Baumbach
το The Squid and the Whale ηταν καλο.

το lady bird σε κερδίζει με την ειλικρίνεια, την λεπτομέρεια και τις παρατήρησεις του.
το αναφέρει και καπου στην ταινια "pay attention"
αν και τηλεοπτικο στην σκηνοθεσια του (θυμίζει σειρά),
εχει αρκετή πληροφορια/πλάνα που δεν χρειάζονται και γρήγορο μονταζ που δεν αφήνει χώρο στους χαρακτήρες και τα συναισθήματα τους.
ομως ειναι πολυ ωραια δοσμένη η σχέση κόρης-μητέρας, των ονέιρων, απαγοητεύσεων, προδοσίες, φιλιες, πρωτοι έρωτες..κ.α.

μου θύμισε τις ταινίες του Ira Sachs
το love is strange ειναι υπεροχο, οπως και το little men.
αλλα και του Noah Baumbach
το The Squid and the Whale ηταν καλο.

να λοιπον που δεν ειμαι μονος
κριμα που οι περισσοτεροι εδω μεσα την βρηκαν μετρια ...

να λοιπον που δεν ειμαι μονος
κριμα που οι περισσοτεροι εδω μεσα την βρηκαν μετρια ...

Εμενα που δεν το'χω δει ακομα, θα με προβιβασεις αν μου αρεσει, η θα παω για Σεπτεμβρη με τον Finix?

---------
Το innocents ήθελα πολύ να μου αρέσει.
Ήταν αργό και έφτιαχνε ατμόσφαιρα αλλά ήταν αμήχανο και δεν μπορούσε να αποσπάσει, πάντα προσωπικά μιλώντας, την εσωτερικοτητα των παιδιών, το ανέμελο παιχνίδι κτλ η σκηνοθέτης ενδιαφέροταν περισσότερο για το μυστήριο της ιστορίας. Είχε κάποια ωραία mise en scene και ίσως το ξαναδώ κάποια στιγμή.

Το evolution χάνεται στο στυλιζαρισμα των εικόνων του. Η σκηνοθέτης ήταν/είναι συνεργάτης του Caspar Noe και έχει βοηθήσει στο σενάριο του enter the void. Οπότε έχει επηρεαστεί μάλλον..

Το evolution προσπέρασε το.

Εμενα που δεν το'χω δει ακομα, θα με προβιβασεις αν μου αρεσει, η θα παω για Σεπτεμβρη με τον Finix?

καλυτερα πηγαινε να δεις κατι αλλο
γιατι μ αυτα που θα πεις μπορει να σε στειλω να δεις 2 φορες Σμαραγδη

έστησα ένα πραγματάκι να βλέπω τα ντιβιντιά μου...
ναι ....
έχω τέτοια...:Banane0:

20180417_191832.jpg