Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.
οταν βλεπεις μια ταινια του Hich και νοιωθεις οτι ειναι βαρετη χωρις πλοκη και σασπενς
καλυτερα ειναι να μην το γραφεις
αστο μονο για σενα
-bye-

Σωπα... Γιατι ; Θα με κανει ντα κανας σινεφιλ ;
Εγω θαλεγα αντιθετα κατι τετοια κρατα τα μονο για σενα.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ο Χίτσκοκ ήταν καλός για την εποχή του, τώρα που έχουμε ταινίες που ξυπνάνε κάμποσοι νοματαίοι σε ένα δωμάτιο και αλληλοξεκοιλιάζονται για το κλειδί της εξώπορτας, δε πιάνει μία το χιτσκοκικό σασπένς...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Είδα χτες το τελευταίο X-MEN Dark Phoenix.

Στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα, άρχισε να παλιώνει η συνταγή, γίνεται ένα σεναριακό αναμάσημα σαν πρόσχημα για μερικές μάχες, αρμέγουν τη γελάδα...

Κρίμα, χάνεται ότι ξεχώριζε το franchise από αλλά.

Last edited by a moderator:

Ο Χίτσκοκ ήταν καλός για την εποχή του, τώρα που έχουμε ταινίες που ξυπνάνε κάμποσοι νοματαίοι σε ένα δωμάτιο και αλληλοξεκοιλιάζονται για το κλειδί της εξώπορτας, δε πιάνει μία το χιτσκοκικό σασπένς...

ο Χτσ δεν εχει εποχη
εποχη εχουν τα Χ-men

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Eιδα και ενα Χιτσκοκ, αρκετα περιεργο που τελικα δεν μου αρεσε ( η μαλλον για πρωτη φορα το βρηκα σχεδον βαρετο). Σαν ενα ουικλο που δεν υπαρχει ουσιατικα σασπενς, δεν υπαρχει πλοκη .
Ολη η απολαυση ειναι το χρωμα μιας ταινιας του 55 και η Σιρλευ Μακλεην νεαρη φωτεινη ελκυστικη και...αθωα, σαν νεραϊδα.

Τhe Trouble with Harry

1005622_fr_mais_qui_a_tue_harry__1314354042436.jpg

Γιώργο,παίζει ρόλο και το timing που βλέπεις μια ταινία,Πολλές φορές βλέπουμε (η ακούμε) κάτι και δεν μας κάνει κλικ.Το ίδιο ερέθισμα κάποια άλλη στιγμή μπορεί να εκληφθεί διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη είναι πανέξυπνη,βιτριολική και άκρως διασκεδαστική.

Πρέπει να την ξαναδείς με διαφορετικό mood μιαν άλλη φορά και θα με θυμηθείς..:)

Θα την εκτιμήσεις δεόντως

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Γιώργο,παίζει ρόλο και το timing που βλέπεις μια ταινία,Πολλές φορές βλέπουμε (η ακούμε) κάτι και δεν μας κάνει κλικ.Το ίδιο ερέθισμα κάποια άλλη στιγμή μπορεί να εκληφθεί διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη είναι πανέξυπνη,βιτριολική και άκρως διασκεδαστική.

Πρέπει να την ξαναδείς με διαφορετικό mood μιαν άλλη φορά και θα με θυμηθείς..:)

Θα την εκτιμήσεις δεόντως

Ισως... σιγουρα παιζει ρολο το mood της στιγμης. Θα την ξαναδω εκτος καλοκαιριου.

Παντως απο αισθητικη "ταμπλω" και χρωματων σκιζει.

Mais-qui-a-tu%C3%A9-Harry.jpg

Αλλα και για να ψαξουμε καπως πιο βαθεια...οταν η ταινια εχει το ονομα Harry αυτοματα και υποσυνειδητα το μυαλο μου ππηγε και εκανε συγκριση (ασκοπη ισως) με ενα αριστουργημα του Θριλερ.
Harry un ami qui vous veut du bien
Αντιθετα ειναι βαρυ, βαθυ ψυχολογικο σεναριακα με λεπτομερεις πτυχες...

Επι τη ευκαιρια εαν δεν το εχεις δει τρεξε να το βρεις.
Ο τιτλος στα Ελληνικα θα μπορουσε να ειναι "Χαρρυ, ενας φιλος που θελει τ καλο σας"

Ο Πρωταγονιστης ....Καταλανος (Σερτζι Λοπεζ) με ενα αξαν στα Γαλλικα !!!...αλλα τοσο ατοφιος και πειστικος.

th

harryphoto1-1.jpg

Σιγουρα υποσυνειδητα εγινε μια συγκριση λογω "Χαρρυ"... ;)

Επι τη ευκαιρια που το θυμηθηκα θα την ξαναδω -bye-

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ο Χτσ δεν εχει εποχη
εποχη εχουν τα Χ-men
Εγώ μαζί σου είμαι

The Dead Don't Die https://g.co/kgs/kiB3Y2

Κοινωνική κριτική από άλλο πλανήτη, απλό, αργό, τουλάχιστον ένα cult classic...

Last edited by a moderator:

The Curse of La Llorona[2019]
il-794x-N-1844544658-5m4e.jpg

Ακομα μια ταινια ερχεται να προστεθει στο συμπαν του Conjuring μαζι με τα Annabelle και Nun. Νομιζω ειναι η πιο αδυναμη αλλα παραμενει σκοτεινη με καποια τιμια jumb scares και ενω ειναι αργη στο μεγαλυτερο μερος της δεν σε αφηνει να βαρεθεις με οτι γινεται. Βλεπετε αλλα μην περιμενετε πολλα. Το genre περναει κριση τα τελευταια χρονια και το επιπεδο εχει πεσει με ελαχιστες εξαιρεσεις. 5.9/10

The Prodigy[2019]
img-0303.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4504044/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Νομιζω μια χαμενη ευκαιρια για κατι πραγματικα καλο. Το ολο θεμα της μετενσαρκωσης το επαιξαν παρα πολυ καλα με τιμιο σεναριο για το ειδος. Δεν εκπλησσει ομως ουτε τρομαζει με τα 2-3 ανευρα jump scares. Το παιδακι παιζει εξαιρετικα οπως και η μητερα του. Το τελος θα το ηθελα διαφορετικο ετσι μια φορα να διαφοροποιηθει απο τα κλισε του hollywood. Κραταει μια creepy ατμοσφαιρα αλλα μεχρι εκει. 6/10

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.......................................................

The Nun[2018]
51mTpE5QG6L._SY606_.jpg

Πραγματικα απορω με τα χαμηλα ratings. Η ταινια διαδραματιζετε στη Ρουμανια του 1952 σε ενα μοναστηρι. Prequel του conjuring. Τρομερη ατμοσφαιρα και τα 90 λεπτα αξιοποιουνται οπως πρεπει στο κομματι του μυστηριου και του τρομου που βγαινει προς τον θεατη. Με καλα ακουστικα σε 2-3 στιγμες τρομαξα και ανατριχιασα. Πολυ καλα τα εφε της καλογριας και μου αρεσε το ολο origin του συγκεκριμενου δαιμονα. Στο τελος δειχνει και τη συνδεση με το conjuring. 7.3/10

Με εκανες και το ειδα ενω το ειχα αγνοησει, και τελικα δεν το μετανιωσα. Βεβαια εχει καποιες ασυναρτησιες, καποια πραγματα που δεν στεκουν, αλλα πρεπει να να τις ξεπερασουμε και α το δουμε καθαρα σαν ενα εργο "παραμυθι" για δημιουργια αισθηματων φοβου.
Και εκει καταφερνει τον σκοπο του 100%. Το Κακο ειναι εκει και διαπνεει ολη την ταινια, το αισθανεσαι με τις καποιες στιγμες που ανατριχιαζεις.

Ενα μεγαλο ατου του φιλμ ειναι η σκηνογραφια, η ευρεση του Μαστρου-μοναστηριου και το αλλο η σκοτεινη υποχθονια μουσικη με διαφορους δαιμονικους ηχους φωνων που φυσικα εχει καποια στοιχεια απο λειτουργικη μουσικη αλλα και απο Λιγκετι ( Ρουμανος) οταν ηταν στην μυστηριακη του φαση.

Για οποιον ενδιαφερεται για το ειδος Εvil-Horror το προτινω και γω μετα τον Κινγκ.

Πέρασε καιρός από τη τελευταία φορά που έγραψα και μαζεύτηκαν πολλές ταινίες.

A Quiet Place (2018) 7/10

Έξυπνη ταινία με ανατροπές. Καλές ερμηνείες.

A Star Is Born (2018) 7/10

Πολύ καλή. Το τραγούδι "Shallow" ανεβάζει πολύ τη ταινία. Η Lady Gaga κατάλληλη ερμηνεύτρια.

Alita: Battle Angel (2019) 7/10

Καλή περιπέτεια φαντασίας.

Barney's Version (2010) 6/10

Τίποτα σπουδαίο. Αν δεν ήταν η ερμηνεία του Paul Giamatti θα πήγαινε στα αζήτητα.

Beast (2017) 6/10

Καλή ερμηνεία από τη Jessie Buckley. Σαν ταινία όχι κάτι ιδιαίτερο.

BlacKkKlansman (2018) 7/10

Καλή ταινία από τον Spike Lee αν και κάπως μου τη χάλασε στο φινάλε.

Coco (2017) 8/10

Θαυμάσια κινούμενα σχέδια από Disney/Pixar. Δεν απευθύνεται μόνο σε μικρά παιδιά.

Coherence (2013) 5/10

Ενδιαφέρουσα ιδέα. Δε μου άρεσε καθόλου η εκτέλεση.

Idi i smotri (Come and See) (1985) 7/10

Πολεμικό δράμα απο τη πρώην Σοβιετική Ένωση. Καλοφτιαγμένο.

Con Air (1997) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Ξεπερασμένη.

Conviction (2010) 6/10

Καλομέτρια. Όχι πάντως αδιάφορη.

Darkest Hour (2017) 7/10

Πολύ καλή βιογραφία με έναν άπαιχτο Gary Oldman.

Syriana (2005) 5/10

Είναι η δεύτερη φορά που τη βλέπω, δε κατάλαβα τίποτα. Ένα σενάριο που μπάζει από παντού και το μόνο που μένει είναι οι καλές ερμηνείες. Την ίδια άποψη είχα και πριν 14 χρόνια όταν τη πρωτοείδα.

Erin Brockovich (2000) 6/10

Δε θα είμαι αντικειμενικός γιατί μου φαίνεται αχώνευτη η Julia Roberts. Πάντως είχε ενδιαφέρον η αληθινή ιστορία.

The Sting (1973) 7/10

Καλή. Πολύ καλές ερμηνείες και σενάριο. Ο μόνος λόγος που δε βάζω καλύτερο βαθμό είναι επειδή μου φάνηκε προβλεπόμενο το φινάλε.

Fried Green Tomatoes (1991) 7/10

Πολύ καλή ταινία με καλές ερμηνείες. Εξελίσσεται πολύ καλά η υπόθεση.

Dead Man Walking (1995) 7/10

Καλή ταινία με καλές ερμηνείες. Έχει ενδιαφέρον.

Amen. (2002) 7/10

Ανήκει στις καλές ταινίες του Γαβρά. Αξίζει.

The Human Stain (2003) 6/10

Πέρα από τις καλές ερμηνείες, μέτρια.

Scarecrow (1973) 7/10

Καλό road movie με Πατσινο και Χακμαν. Μη αναμενόμενο φινάλε.

La mome (La Vie En Rose) (2007) 8/10

Εξαιρετική ταινία και ερμηνεία από την Marion Cotillard που έπαιξε την Εdith Piaf.

The Good Girl (2002) 6/10

Σαχλαμαρίτσα με Jennifer Aniston. Τίποτα σπουδαίο.

La ceremonie (1995) 7/10

Αρκετά καλή. Μου θύμισε λόγω το Funny Games (1997) αλλά είχε το δικό της στυλ.

Constantine (2005) 6/10

Δεν εξηγεί πολλά πράγματα αλλά περνά ευχάριστα η ώρα.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ωραίος.

Το Coco , δεν είναι για 8. Οτιδήποτε κάτω από 9.5 το αδικεί.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πέρασε καιρός από τη τελευταία φορά που έγραψα και μαζεύτηκαν πολλές ταινίες.

A Quiet Place (2018) 7/10

Έξυπνη ταινία με ανατροπές. Καλές ερμηνείες.

A Star Is Born (2018) 7/10

Πολύ καλή. Το τραγούδι "Shallow" ανεβάζει πολύ τη ταινία. Η Lady Gaga κατάλληλη ερμηνεύτρια.

Alita: Battle Angel (2019) 7/10

Καλή περιπέτεια φαντασίας.

Barney's Version (2010) 6/10

Τίποτα σπουδαίο. Αν δεν ήταν η ερμηνεία του Paul Giamatti θα πήγαινε στα αζήτητα.

Beast (2017) 6/10

Καλή ερμηνεία από τη Jessie Buckley. Σαν ταινία όχι κάτι ιδιαίτερο.

BlacKkKlansman (2018) 7/10

Καλή ταινία από τον Spike Lee αν και κάπως μου τη χάλασε στο φινάλε.

Coco (2017) 8/10

Θαυμάσια κινούμενα σχέδια από Disney/Pixar. Δεν απευθύνεται μόνο σε μικρά παιδιά.

Coherence (2013) 5/10

Ενδιαφέρουσα ιδέα. Δε μου άρεσε καθόλου η εκτέλεση.

Idi i smotri (Come and See) (1985) 7/10

Πολεμικό δράμα απο τη πρώην Σοβιετική Ένωση. Καλοφτιαγμένο.

Con Air (1997) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Ξεπερασμένη.

Conviction (2010) 6/10

Καλομέτρια. Όχι πάντως αδιάφορη.

Darkest Hour (2017) 7/10

Πολύ καλή βιογραφία με έναν άπαιχτο Gary Oldman.

Syriana (2005) 5/10

Είναι η δεύτερη φορά που τη βλέπω, δε κατάλαβα τίποτα. Ένα σενάριο που μπάζει από παντού και το μόνο που μένει είναι οι καλές ερμηνείες. Την ίδια άποψη είχα και πριν 14 χρόνια όταν τη πρωτοείδα.

Erin Brockovich (2000) 6/10

Δε θα είμαι αντικειμενικός γιατί μου φαίνεται αχώνευτη η Julia Roberts. Πάντως είχε ενδιαφέρον η αληθινή ιστορία.

The Sting (1973) 7/10

Καλή. Πολύ καλές ερμηνείες και σενάριο. Ο μόνος λόγος που δε βάζω καλύτερο βαθμό είναι επειδή μου φάνηκε προβλεπόμενο το φινάλε.

Fried Green Tomatoes (1991) 7/10

Πολύ καλή ταινία με καλές ερμηνείες. Εξελίσσεται πολύ καλά η υπόθεση.

Dead Man Walking (1995) 7/10

Καλή ταινία με καλές ερμηνείες. Έχει ενδιαφέρον.

Amen. (2002) 7/10

Ανήκει στις καλές ταινίες του Γαβρά. Αξίζει.

The Human Stain (2003) 6/10

Πέρα από τις καλές ερμηνείες, μέτρια.

Scarecrow (1973) 7/10

Καλό road movie με Πατσινο και Χακμαν. Μη αναμενόμενο φινάλε.

La mome (La Vie En Rose) (2007) 8/10

Εξαιρετική ταινία και ερμηνεία από την Marion Cotillard που έπαιξε την Εdith Piaf.

The Good Girl (2002) 6/10

Σαχλαμαρίτσα με Jennifer Aniston. Τίποτα σπουδαίο.

La ceremonie (1995) 7/10

Αρκετά καλή. Μου θύμισε λόγω το Funny Games (1997) αλλά είχε το δικό της στυλ.

Constantine (2005) 6/10

Δεν εξηγεί πολλά πράγματα αλλά περνά ευχάριστα η ώρα.
Αυτά φίλε μου πότε τα είδες;
Σε τι διάστημα ημερών η μηνών;
Ρωτώ γιατί έχω εντυπωσιαστεί από την πληθώρα.
Μου έχει λείψει ο διαθέσιμος χρόνος για ταινίες.

Με όρεξη για κάτι ζόρικο αποφάσισα να δώ το Eat me (2018).Νομιζα ότι θα δώ ενα film της
Γαλλικής φιλοσοφίας Thriller Gaspar Noe, ñ τύπου Lans Trier, και είδα ένα σκληροπυρηνικό δραματικό
βίαιο film που οδηγεί σε αποκάλυψη και εμβαθυνση των χαρακτήρων της ταινίας.Το καλό είναι
ότι δεν βλέπουμε μία σκηνοθετική έπαρση, όπως στο σπίτι πού έχτιζε ο Τζακ, αλλά μία
μονομαχία σωμάτων και διαλόγων πού οδηγεί σε ένα λυτρωτικό τέλος! Για μένα ένα must see film.
.Και μην βιαστήτε, το ενδιαφέρον ξεκινάει απο το 41 λεπτο της ταινίας.Οι δύο
πρωταγωνιστές (θύμα και θύτης) δίνουν ρεσιτάλ!! Αν όμως δεν αντέχετε σκληνές σεξουαλικές βίας
αφήστε το...
https://m.youtube.com/watch?v=hbmV5ix8SLQ

Αυτά φίλε μου πότε τα είδες;
Σε τι διάστημα ημερών η μηνών;
Ρωτώ γιατί έχω εντυπωσιαστεί από την πληθώρα.
Μου έχει λείψει ο διαθέσιμος χρόνος για ταινίες.

Μέσα σε 25 μέρες. Είχα καιρό να γράψω εδώ. Καταφέρνω και βρίσκω χρόνο για μια ταινία τη μέρα.

The Hole in the Ground[2019]
MV5-BNj-I3-Nj-Mw-Nz-Uz-NV5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Mz-Ez-MDky-Nz-M-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6198946/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Ιδιαιτερη ταινια. Η κινηματογράφηση το soundtrack και η ατμοσφαιρα σε πολυ υψηλα επιπεδα και η μουνταδα στα χρωματα προσθετει και αλλο. Ο σκηνοθετης παιζει αρκετα με το ψυχολογικο κομματι στην πρωτη ωρα και στο τελευταιο μισαωρο μας παρουσιαζει το τι πραγματικα συμβαινει. Η ταινια χωλαινει πολυ στο σεναριο της. Σου βγαζει τον τρομο της πρωταγωνιστριας ακομα και στην τελευταια σκηνη αλλα χωρις ενα βασικο story δεν πας πουθενα. Θα ηθελα να δω νουμερο 2 που να εξηγει τι πραγματικα ηταν ολα αυτα που ειδαμε. 6.5/10

The Wind[2018]
MV5-BMWVl-Yzc0-MGIt-NDAx-NC00-ODhj-LTli-Yz-Yt-MTEw-NDhi-MTVi-ZGZi-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8426594/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

Πραγματικα δεν ξερω αν αυτο που ειδα ηταν φολα η διαμαντακι. Κατι ενδιαμεσο δεν υπαρχει. Προκεται για συνδιασμο western/horror που δεν συνανταμε συχνα. Η ιστορια μας δειχνει ενα ζευγαρι το οποιο ζει στη μεση του πουθενα και καποια στιγμη ερχεται ακομα ενα ζευγαρι με το οποιο συναναστρεφονται με τις αναλογες συνεπειες. Η ταινια ξεκιναει πολυ δυνατα και μετα μπαινει σε slow mode μεχρι το τελος με λιγα ξεσπασματα. Ολα θα συνδεθουν με flashbacks απο 2 χρονικες περιοδους του ζευγαριου μαζι με το παρον/μελλον. Το κυριο στοιχειο ειναι ο αερας στον οποιο κατι περιπλανιετε και μεσα απο αυτο κυριαρχει ο τρομος στην πρωταγωνιστρια μας. Η μοναξια σε ενα τοσο απομερο μερος με αντιξοες συνθηκες δημιουργει τους δαιμονες μας. Νομιζω οτι η ταινια στοχευει σε ενα πολυ μικρο σινεφιλ κοινο ως μη mainstream genre οποτε δεν μπορω να την προτεινω. Εγω ακομα την περιεργαζομαι στο μυαλο μου για το τι ειδα. 6.5/10

Childs Play[2019]
childs-play-e1555611738749.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8663516/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Παραδοξως δεν ηταν κακη. Εννοειται οτι την προσαρμοσαν στα σημερινα δεδομενα κατι που αξιοποιησαν πολυ καλα. Ποιοτικο splatter με κανα 2 ευφανταστους τροπους η κουκλα οχι και τοσο creepy και ο μικρος πρωταγωνιστης μας εξαιρετικος στον ρολο του. Βασικο σεναριο για το ειδος με μικρες πινελιες που διαφοροποιουν την ταινια απο αντιστοιχες του ειδους. Οι φανς θα γουσταρετε σιγουρα. 6.5/10

The Magnificent Seven (1960) 7/10

Καλομέτριο γουέστερν που έκανε αρκετή κοιλιά αλλά στο τέλος αποζημιώνει. Διασκευή του Shichinin no samurai (1954) και πριν 20 χρόνια έγινε παρωδία με το κιν. σχέδιο A Bug's Life (1998).

The Sisters Brothers (2018) 7/10

Ενδιαφέρουσα ταινία με πολύ καλές ερμηνείες και μη αναμενόμενο φινάλε. Ο τίτλος είναι λάθος γιατί παραπέμπει σε κάτι άλλο.

Rocky (1976) 7/10

Καλή ταινία. Καλό παίξιμο από Σταλόνε και τους υπόλοιπους. Όχι όμως και να πάρει όσκαρ καλύτερης ταινίας εις βάρος του Taxi Driver (1976).