Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Οι παλαιότεροι εδώ μέσα, είχαμε συμφωνήσει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγονται αχρείαστες εντάσεις είναι να γράφουμε για αυτά που μας άρεσαν και θεωρούμε ότι αξίζουν 2-3 κουβέντες.

Αντίθετα, να αποφεύγουμε να γράφουμε για πράγματα που δεν μας άρεσαν, ούτε σαν απάντηση σε κάποιον που έχει αντιθετη γνώμη, καθώς η σχετική συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει πικρόχολη...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και πράγματι, τι έννοια έχει να γράψω για μια ταινία που δεν μου άρεσε ή ένα δίσκο που θεωρώ για πέταμα....

IMO δεν είναι καθόλου πρόβλημα να γράφεις για κάτι που δεν σου άρεσε.
Ούτε είναι πρόβλημα να λες τι δεν σου άρεσε σε κάποιον που του άρεσε.
Δεν χρειάζεται να το κάνουμε παιδική χαρά εδώ, ούτε να το αποστειρώσουμε.

Το πρόβλημα είναι να είναι κανείς υπεροπτικός και υποτιμητικός με όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη/οπτική/γούστα από εκείνον.

Αν κάποιος έχει τέτοια ανάγκη μπορεί να το κάνει σπίτι του, στους φίλους του ή στον ψυχίατρό του.
Αν αποφασίσει να το κάνει εδώ τότε πρέπει να είναι έτοιμος να του πετάξουν τα σκ@τ@ στην μάπα του.

Και καλή του τύχη. Αν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει θα τα καταφέρει.

Οι παλαιότεροι εδώ μέσα, είχαμε συμφωνήσει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγονται αχρείαστες εντάσεις είναι να γράφουμε για αυτά που μας άρεσαν και θεωρούμε ότι αξίζουν 2-3 κουβέντες.

Αντίθετα, να αποφεύγουμε να γράφουμε για πράγματα που δεν μας άρεσαν, ούτε σαν απάντηση σε κάποιον που έχει αντιθετη γνώμη, καθώς η σχετική συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει πικρόχολη...

Αυτό ισχυει.
Βεβαια το νήμα έχει τίτλο ποια ταινία είδατε.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό δεκτές και οι αρνητικές απόψεις (ιδίως αν τεκμηριώνονται) και ένας βαθμός επιτρεπτού χιούμορ μεταξύ των θαμώνων.
Για να διατηρηθεί το κλίμα καλό είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις και οι χαρακτηρισμοί σε πρόσωπα επειδή δεν μας αρέσουν τα γούστα τους.

Παρακολουθώ το νήμα και θα το παρακολουθώ όπως όλα της κατηγορίας.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Και πράγματι, τι έννοια έχει να γράψω για μια ταινία που δεν μου άρεσε ή ένα δίσκο που θεωρώ για πέταμα....

Σπυρο μου μπορεις να γραψεις οτιδηποτε (προσφεροντας με την κριτικη σου στο νοημα του Φορουμ) ομως με σεβασμο στους δημιουργους και στα μελη....τα οποία ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος έχει δικαίωμα να προσβάλλει για το που βλεπουν μια ταινια και αν βλεπουν Netflix Peplix Touplix ή πανε στα θεωρία του Τριανον του Πιγκαλ ή του Cine ΑΛΑΣΚΑ

Η ολοκληρωμενη κριτικη σου σε ενα κακο ή καλο εργο αποκτα μια δυναμικη μεσα απο τα επιχειρηματα πανω στα οποια καποιο αλλο μελος συν-επιχειρηματολογεί και ενιοτε αντικρουει ,παράγοντας έτσι μια σφαιρική γνώση χρησιμη για τα υπολοιπα μελη

Μην ξεχνας οτι παρα πολλα, κυριως μη εγγεγραμμένα μελη που παρακολουθουν τα νηματα στο Φορουμ , σας εχουν ολους οσους ασχολειστε με την κριτικη , καταγραψει και ακολουθουν ή οχι στις επιλογες σας

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Παίδες συγνώμη, αλλά υπάρχει νήμα για παπαριές και μούφα ταινίες.
Και εκεί μπορεί κάποιος να βγάλει ξύδι, η να κάνει ευθυμογράφημα
την κριτική του.
Και υπάρχει και μία λογική "προστασίας" των υπολοίπων από την μούφα
με κριτική με επιχειρήματα.
Ας δούμε και τις αντιπαραθέσεις με χιούμορ σαν το ποστ του Larry, δάκρυσα...
Κατά τα άλλα, peace brothers, και καλημέρα σε όλους!!!
:ernaehrung004:

Παρακαλώ να συνεχιστεί η συζήτηση για τις ταινίες που έχετε δει.

Η αληθεια ειναι οτι το ποστ για το οποιο γινεται κουβεντα εχει τοξικες προθεσεις και δεν ειναι μονο μια αρνητικη κριτικη.
Δεν ειναι καν κριτικη οτιδηποτε.

Ας ξεπερασουμε το "παπαριά" ( αυθαιρετο, ετσι γιατι μας αρεσει οπως στον καφενε).
Αυτο που για μενα δειχνει την τοξικοτητα ειναι το
"ψαχνω να βρω καποιον που να μην του αρεσει ο Ηστγουντ αλλα δεν..."

Συγνωμη δηλαδη....Γιατι να ψαχνει καποιον που να μην του αρεσει ; Για να κανουν τι στην κατηγορια ; Να κανουν ομαδα ; Να τα χωνουν ομαδικα ; Να χαιρονται οταν κατηγορουν τον Ηστγουντ οτι ειναι πολλοι ; Κανενα νοημα. Οποτε δεν χρειαζεται και παραπερα ενδιαφερον.
Απο τοτε που ελειψε ο αλλος που εφαγε δια βιου μπαν, και που ειχαν μετατρεψει την κινηματογραφικη κατηγορια σε μια απεραντη τρολλια κατα το δωκουν, (επρεπε να διανυουμε σελιδες για να βρουμε κατι ενδιαφερον) υπαρχει "ελειψη" της πρακτικης. Ε ας μην του κανουμε το χατηρι.

Ε ας μην του κανουμε το χατηρι.

Αφήστε να το κρίνουν αυτο οι διαχειριστές της κατηγορίας.

Για τελευταία φορά : Να μην συνεχιστεί η συζήτηση για ο,τιδήποτε, εκτός από τον τίτλο του νήματος. Δηλ. ποια ταινία είδατε.

Αν κάποιος έχει αντιρρήσεις για κάτι υπάρχει ο σωστός τρόπος. Report ή προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές της κατηγορίας.

Last edited:

Xτες το βραδυ, μια και ειχε πιαστει η κουβεντα για τα της Κορεας, και μιας και ξαναειπωθηκε το Old Boy ευκαιριακα, ειπα να δω ενα που δεν ειχα δει.
Οποτε ειδα το Thirst απο τον ιδιο σκηνθετη.

thirst.jpg

Το σεναριο ξεκιναει γερα, και η ιντριγκα εχει μια πρωτοτυπια. Ο ηρωας ειναι ενας καθολικος ιερεας, που βρισκεται σε μια μυστηριακη εξαψη της προσφορας του εαυτου του. Οποτε παει σε ενα καταυλισμο στην Αφρικη εθελοντης σε μια ομαδα ιατρικης ερευνας εναντια σε ενα νεο θανατηφορο ιό, και συμετεχει στα πειραματα.
Κολαει τον ιο, αλλα...αντι να πεθανει, κατι συμβαινει και επανερχεται στην ζωη. Τα τρομερα στιγματα της αρρωστιας αρχιζουν και εξαφανιζονται. Οποτε γυρναει στην πατριδα του σαν ενα ειδος Εικονας της αγιοσυνης. Ομως τα στιγματα (που ειναι πολυ απεχθη) επανερχονται...και εκει καταλαβαινει απο τυχη οτι αρχιζουν εξαφανιζονται μονο οταν πινει αιμα. Και ειδου η originality του φιλμ... Ειναι ιερεας, και ταυτοχρονα βαμπιρ.
Εκει μπαινει και το αισθησιακο ερωτικο κομματι, διοτι οι ορεξεις του αυξανονται μαζι με τις δυναμεις του. Και η βαμπιρικη ιστορια συνεχιζεται...

Εδω να πω οτι το Old Boy αντιθετα με πολλους για τους οποιους ειναι αναφορα, δεν μου αρεσε. με ψυχοπλακωσε τελειως.
Και αυτο ηταν "αρρωστο" και ψυχοπλακοτικο. Προσοχη αλλο τρομος αλλο depression. Hταν επισης πολυ καταθλιπτικο.
Αλλα ειχε ενα ενδιαφερον που με κρατησε μεχρι τελους.
Σιγουρα ο Ιhodemon το εχει δει, γιατι δεν τα χανει κατι τετοια.
Τελικα το προτεινω ; Ναι αλλα οχι για ολους. Ειναι απο αυτα τα φιλμ που δεν σου δημιουργουν εφιαλτες, αλλα οταν το δεις εισαι μετα λιγο πιο....πεσμενος.

Thirst-1024x576.jpg

Xτες βραδυ, ειδα καθως αρμοζει ενα φιλμ τρομου...
Το It chapter II

IT-chapter-2.jpg

Τι να πω ; Δεν ενθουσιαστηκα. Θα ελεγα μαλιστα οτι το φιλμ (οπως και η ιστορια αλλα δεν ξερω αν εχει βγει αντιστοιχο βιβλιο με το chpt II) απλα δεν εχει λογο υπαρξης.
Οτι ειχαν να κανουν το καναν "πριν 27 χρονια".
Ολα αυτα με υπερβολικη προσθεση εφφε που γινεται πλεον γροτεσκα.
Και ολα αυτα τα τεραστεια εξωγηινα και ασυληπτα για να φτασουμε μολις στο τελος λιγων λεπτων στην ιδια συνταγη για να... "νικησουν το τερας"... τοσο απλα.
Οπως την πρωτη φορα.
Ε γιατι δεν αρχιζαμε απο το τελος λοιπον.
Συν μια μυθολογια (υποτιθεται) Ινδιανικη εναντια στους εξωγηινους, αμπρακαταμπρικη , που δεν επιφερει στην ουσια τιποτα.
Μου μυριζει αρπαχτη...
Και επειδη ειδα και τον Κινγκ σε παρωδικο ρολο, νομιζω οτι και αυτος εχει αναγκη ισως να πρεπει να πληρωσει εφορια...

Μετριο. Δεν εχει κατι για να το συστησω. Ουτε καν τα εφφέ για μενα γιατι το too much σκοτωνει το too much...

Oτι ειχαμε να δουμε το ειδαμε στο προηγουμενο που ηταν οντως καλο (οχι το παλιο που δεν βλεπεται πια σε συγκριση-πολυ παρωχημενο).

Zώρζ έτσι είναι χωρισμένο το βιβλίο.: Σε δύο κεφάλαια

Και είναι πολύ καλογραμμένο εξ ού και η τεράστια απήχησή του.

Στα της ταινίας τώρα,συμφωνώ μαζί σου οτι δεν με ενθουσίασε,ούτε με τρόμαξε,το αντίθετο θα έλεγα.

μετριότατη είναι ,απλά αξίζει για την Jessica..

Υ.Γ. Ο Κινγκ θέλησε απλά να στηρήξει το πόνημά του,δεν έχει αυτός κανένα θέμα οικονομικό να λύσει..

termintor_poster.jpg

Ενα εναλλακτικό TERMINATOR συνέχεια του πρώτου παλιού,
πατάει πάνω στο δεύτερο με βελτιωμένο εξολοθρευτή λιωμένου μέταλλου.
Η αρχή δυνατή και η συνέχεια προβλέψιμη.
Κακογερασμένη η Linda Hamilton,
ευχάριστη έκπληξη η Mackenzie Davis,
και ο Αρνι που τον αγαπάει η οθόνη όσο και να μεγαλώσει.
Αρνητικό σημείο οι υποβρύχιες υπερβολές αλλά χαλάλι, Terminator είναι...
Οι μονομαχίες είναι χορταστικές, και οι διάλογοι παίζουν με την μνήμη μας,
με ανάλογες ατάκες.
Μην περιμένετε να δείτε κάτι ανάλογο, των δύο αξεπέραστων πρώτων film.
Πάντως βρήκα καλή την εκδοχή του film με την νοσταλγία που έβγαζε,
και χάρηκα την δράση της...

The Lighthouse

Δε με ενθουσίασε. Ωραία η φωτογραφία, που σε κάποιες στιγμές θύμιζε παλιές φωτογραφίες του 19ου αιώνα, εξαιρετικές οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, καταπληκτική η ατμόσφαιρα-ιδιαίτερη μνεία απαιτεί το sound stage, απλά τέλειο.

αλλά...

η ιστορία δεν πάει πουθενά, δε βγαίνει νόημα και ούτε αρκεί η ατμόσφαιρα για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή (τουλάχιστον το δικό μου). Καμία σχέση με το εκπληκτικό The Witch του ίδιου δημιουργού.

Με το που είδα πλάνο 4:3 έφυγε.

Για να σας προλάβω, μιλώ εγώ που χθες είδα με τους υιούς βωβό (Speedy).

Απόψε έχει το χαρακτηριστικότερο του Harold Lloyd, Safety First Last!

3ff2de28bffe5e4b6926be70727112bc.jpg

The Lighthouse

Δε με ενθουσίασε. Ωραία η φωτογραφία, που σε κάποιες στιγμές θύμιζε παλιές φωτογραφίες του 19ου αιώνα, εξαιρετικές οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, καταπληκτική η ατμόσφαιρα-ιδιαίτερη μνεία απαιτεί το sound stage, απλά τέλειο.

αλλά...

η ιστορία δεν πάει πουθενά, δε βγαίνει νόημα και ούτε αρκεί η ατμόσφαιρα για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή (τουλάχιστον το δικό μου). Καμία σχέση με το εκπληκτικό The Witch του ίδιου δημιουργού.

Να κάνετε και λίγο έρευνα στο Youtube έχει πως γυρίστηκε η ταινία, εμείς πολλές φορές κάνουμε το εξής πριν ή μετά κοιτάμε και πολλά σχετικά με μια ταινία, είναι ωραία να βλέπεις πως ποτε τι αλλα πραγματα υπήρχαν τότε.

Να κάνετε και λίγο έρευνα στο Youtube έχει πως γυρίστηκε η ταινία, εμείς πολλές φορές κάνουμε το εξής πριν ή μετά κοιτάμε και πολλά σχετικά με μια ταινία, είναι ωραία να βλέπεις πως ποτε τι αλλα πραγματα υπήρχαν τότε.
Το αποφευγω όσο μπορώ, μου χαλάει τη μαγεία του σινεμά. Ούτε making of βλέπω, ούτε συνεντεύξεις, τίποτα πέρα από το τρέιλερ.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

An Affair to Remember (1957) 8/10

Πολύ καλή ταινία στη κατηγορία ρομαντικό δράμα. Καλοφτιαγμένο σενάριο και αρκετά καλοί οι Cary Grant και Deborah Kerr.

A Pure Formality (1994) 7/10

Ανατρεπτικό σενάριο που θυμίζει λίγο ''Έκτη Αίσθηση''. Εξαιρετικοί οι Roman Polanski και Gerard Depardieu. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά στο φινάλε και χρειάστηκε να ψάξω περισσότερες πληροφορίες μέσω ίντερνετ για να πιάσω το νόημα. Γενικά αξίζει.

Eιδα το Le Mans με τον Steve McQueen. Eπιτελους ! Ειναι σαν να το ειδα πρωτη φορα γιατι οταν το ειχα πρωτοδει πιτσιρικας και ,αλλον σε μικρη ασπρομαυρη, οποτε σαν να μην ειχα δει τιποτα.
Τι φιλμ Θεε μου ! Αν η λεξη πρωτοπορια εχει καποια σημασια για το σινεμα τοτε αξιζει σε αυτο το φιλμ.

le-mans-film-01-copyright-cbs-downloaded-from-stuttcars-com.jpg

Χρωμα, ενταση, σιωπη και θορυβος, εκφρασεις συντομες, μουσικη ( Λεγκραν ), συνδεη εικονων... Μοναδικα.

MV5BNDYyOGY2ZGYtZjI3Ny00YzgyLTk2YzYtNGQ0NGVkMmUwNDQxXkEyXkFqcGdeQXVyMjI4MjA5MzA@._V1_.jpg

Το φιλμ εχει μονο ενα μειονεκτημα...δεν μπορεις να το δεις με συνοδεια γυναικειας παρουσιας.

Καταπληκτικο φιλμ.