Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ιστορικη ταινια. Γυμνασιο ήμουν οταν παιχτηκε. Πήγα σινεμα στις 4 και βγηκα στις 10

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Μια ταινία που δεν περίμενα να μου έχει ξεφύγει , όπου τόσο ο μικρός όσο και ο συγκλονιστικός και τρομερά εύγλωττος (αν και δεν είπε ούτε μια λέξη ) Μαξ φον Σίντοου δίνουν για μένα ρεσιτάλ ηθοποιίας

Η τραγωδία των δίδυμων πύργων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού 11 χρονών που χάνει τον πατέρα του και μισεί την μητέρα του και που προσπαθεί να τον κρατήσει στις μνήμες με ένα κλειδί....

Screenshot_22.jpg

βαθμολογία 8/10

Ευχαριστώ Ranger!
γουστάρω πολύ τέτοιες ταινίες, θα την δω αποψε!

Ειδα το 303 Squadron
Ενα φιλμ που περιγραφει την δημιουργια ενος σμηνους διωξης Χαρικεην απο Πολωνους πιλοτους στην Μεγαλη Βρεταννια, και ενω ειχαν δραπετευσει απο την κατεχομενη χωρα τους για να συνεχισουν τον πολεμο. Στιγμες ηρωϊσμου και ματιες στην Ευρωπαϊκη ιδιαιτεροτητα, σιγουρα ενα φιλμ απο αυτα που τα κρατη φτιαχνουν σαν ενα ειδος ενδειξης περηφανειας και για να γνωρισουν στους αλλους την ιστορια τους. Εναι καλο, οι ηθοποιοι ειναι αγνωστοι αλλα ακομα καλυτερα, οπως τα προσωπα και τα ανεκδοτα μας ειναι αγνωστα, το ιστορικο-αρχαιολογικο περιεχωμενο φαινεται αψογο. Οσο για τις σκηνες με σχηματισμους και αερομαχιες αν και πρεπει στο μεγαλο του ποσοστο να ειναι αποτελεσμα κομπιουτερ ειναι εξαιρετικα δωσμενο.

th

Ενα μεγαλο μπραβο για την κινηματογραφικη προσπαθεια της χωρας αυτης που δειχνει την εμπιστοσυνη στον εαυτο της, ακομα και με δυσκολες και ακριβες παραγωγες, και παιρνει τα πανω της.

Μια ωραια κινηματογραφικη ματια πανω σε ηρωες...

303film-780x400.jpg

Μου αρεσε και θα το ξαναδω.

20150806104434.jpg

Χτες βράδυ είδα σε σινεμά το "the truth".

https://www.imdb.com/title/tt8323120/?ref_=nv_sr_srsg_4

Αρκετά καλή θα την χαρακτήριζα με την Κατρίν Ντενέβ να "ζωγραφίζει" σε έναν όμως αβανταδόρικο ρόλο. Αρκετό χιούμορ, κυρίως μαύρο και γενικά μία αρκετά αληθινή ταινία που αξίζει να δείτε.

Ταινία αναφοράς το Le Mans, από αυτές που βλέπεις και λες τι φτιάξανε οι άνθρωποι 50 χρόνια πριν και που αν γυριζόταν σήμερα θα ήταν τίγκα στα κλισέ και το cgi. Απόδειξη επίσης ότι πλέον δεν υπάρχουν σταρ με το
ζωώδη μαγνητισμό του ΜακΚουίν, αυτόν που σε κάνει να προσέχεις μη χάσεις ένα βλέμμα του ηθοποιού. Αν και προσωπικά, αν ήταν να επιλέξω ένα μόνο φιλμ του είδους ως το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, θα έλεγα το Grand Prix του '66. Τυχεροί και προνομιούχοι, όσοι το είδαν στην αρχική του Cinerama έκδοση.

https://www.youtube.com/watch?v=-8xtxJm_hlM

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εξαιρετικό το Gran Prix,ο Frankenheimer δινει ρεσιταλ σκηνοθεσίας,αλλά είναι....old school.
To Le Mans είναι πρωτοπορεία σε αισθητική,σκηνοθεσία,αφήγηση.Και μόνο την εισαγωγή να πάρεις με τα νυχτερινά φώτα και ήχο μόνο από τους κινητήρες φτάνει.Εντελώς ονειρικό-ψυχεδελικό και....φετιχ.
Άλλωστε ο Στηβ το είχε πει από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων:

- Just the cars....we film just the fucking cars.

Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο.Γι'αυτο και το σενάριο είναι εντελώς προσχηματικό,ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από τα αυτοκίνητα.Ένας ύμνος στο αυτοκίνητο και στον οδηγό.
Το φινάλε του δε μεγαλειώδες.Κυρίως γιατί δεν εστιάζει στη νίκη-ο πρωταγωνιστής χάνει-δεν τον ενδιαφέρει η νίκη αλλά η ουσία,που είναι η ανάδειξη της σχέσης αυτοκινήτου-οδηγού.
Γι'αυτό ίσως πάτωσε τότε-το κοινό δεν το έπιασε-και ο Στηβ κόντεψε να φαληρίσει.
Συμβαίνει αυτό με όλους όσους παλεύουν να κάνουν το προσωπικό τους όραμα πραγματικότητα.Αλλά αν μη τι άλλο δεν συμβιβάστηκε.Αυτο που βλέπουμε είναι το όραμά του.
Σκηνοθετικά ήταν τόσο μπροστά που ακόμα και τώρα δείχνει τόσο φρέσκο.

Μου φαίνεται ότι θα το ξαναβάλω το βράδυ να το δώ....

Επιτέλους αξιώθηκα και είδα τους δυο Πάπες.

Μαζί με τον Ιρλανδό, οι δυο καλύτερες ταινίες που είδα φέτος. Ρεφάρισε το νέτφλιξ για διάφορες πολιτικαλοκορρέκτ μπούρδες που μας σέρβιρε κατά καιρούς.

Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή εδώ είναι καλύτερη. Όχι μόνο γιατί οι δυο πρωταγωνιστές την απογειώνουν περισσότερο από ότι οι άλλοι δυο μεγάλοι στον Ιρλανδό (και κυρίως ο τρίτος, ο Πέσι ήταν η αποκάλυψη της ταινίας). Αλλά γιατί αυτή εδώ είναι πιο ιδιαίτερη, πιο διαπροσωπική, πιο βαθειά, και πολύ, μα πολύ φιλοσοφημένη.

Η σκηνή με τις πίτσες που κάποιοι έκραξαν παραπάνω, εμένα πραγματικά με άφησε κόκκαλο. Δεν ξέρω αν ήταν ιδέα του Χόπκινς ή του σκηνοθέτη, αλλά πραγματικά ο τρόπος που τσάκισε ένα κομμάτι πίτσα με μιάμιση μπουκιά είχε το βάρος ενός μονολόγου μισής ώρας, ενός ανθρώπου δηλαδή που κοντά στην έξοδο συνειδητοποιεί ότι δεν έζησε μια ολόκληρη ζωή.

Μοναδική παραφωνία της ταινίας για μένα ήταν η Capella Sistina. Διάβασα εδώ μέσα κάπου ότι δεν ήταν η πραγματική. Μιλάμε για έναν απ'τους χώρους που προσωπικά με έκαναν να ανατριχιάσω όσο σε ελάχιστες περιπτώσεις στη ζωή μου, για το τι μπορεί να πετύχει ένα ανθρώπινο χέρι. Νομίζω θα ήθελα έναν διευθυντή φωτογραφίας που να είχε νιώσει το ίδιο με μένα. Γιατί αυτός, ενώ στην υπόλοιπη ταινία μάλλον κέντησε, εκεί το πέρασε/αντιμετώπισε/φώτισε τελείως περιγραφικά, λες και επρόκειτο περί ενός ακόμη δωματίου. Νομίζω ότι το το αν ήταν το σκηνικό πραγματικό ή όχι δεν είναι θέμα, το θέμα είναι το πως το αντιμετωπίζεις.

Καιρό είχα πάντως να ευχαριστηθώ τόσο μια ταινία. Πείτε μου τώρα για την τηλεόραση που δεν πρέπει να θεωρείται κινηματογράφος κλπ.

Marriage Story

https://www.imdb.com/title/tt7653254/

MV5BZGVmY2RjNDgtMTc3Yy00YmY0LTgwODItYzBjNWJhNTRlYjdkXkEyXkFqcGdeQXVyMjM4NTM5NDY@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_.jpg

Πολύ όμορφη ταινία. Αν και το θέμα (η ιστορία ενός διαζυγίου) μπορεί να είναι ψυχοπλακωτικό, καταφέρνει να το χειριστεί με τρόπο που στο τέλος αφήνει μια γλυκιά μελαγχολία. Υπέροχες ερμηνείες από τους δυο συντελεστές. Εντυπωσιακές είναι τρεις σκηνές που γυρίστηκαν σε μονοπλάνο: Ο μονόλογος της Johannson στην αρχή, ένας ομηρικός καβγάς του ζεβγαριου προς τη μέση της ταινίας και η σκηνή προς το τέλος όπου ο Αdam Driver τραγουδάει μια γλυκόπικρη μπαλάντα. Δείτε το οπωσδήποτε.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εξαιρετικό το Gran Prix,ο Frankenheimer δινει ρεσιταλ σκηνοθεσίας,αλλά είναι....old school.
To Le Mans είναι πρωτοπορεία σε αισθητική,σκηνοθεσία,αφήγηση.Και μόνο την εισαγωγή να πάρεις με τα νυχτερινά φώτα και ήχο μόνο από τους κινητήρες φτάνει.Εντελώς ονειρικό-ψυχεδελικό και....φετιχ.
Άλλωστε ο Στηβ το είχε πει από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων:

- Just the cars....we film just the fucking cars.

Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο.Γι'αυτο και το σενάριο είναι εντελώς προσχηματικό,ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από τα αυτοκίνητα.Ένας ύμνος στο αυτοκίνητο και στον οδηγό.
Το φινάλε του δε μεγαλειώδες.Κυρίως γιατί δεν εστιάζει στη νίκη-ο πρωταγωνιστής χάνει-δεν τον ενδιαφέρει η νίκη αλλά η ουσία,που είναι η ανάδειξη της σχέσης αυτοκινήτου-οδηγού.
Γι'αυτό ίσως πάτωσε τότε-το κοινό δεν το έπιασε-και ο Στηβ κόντεψε να φαληρίσει.
Συμβαίνει αυτό με όλους όσους παλεύουν να κάνουν το προσωπικό τους όραμα πραγματικότητα.Αλλά αν μη τι άλλο δεν συμβιβάστηκε.Αυτο που βλέπουμε είναι το όραμά του.
Σκηνοθετικά ήταν τόσο μπροστά που ακόμα και τώρα δείχνει τόσο φρέσκο.

Μου φαίνεται ότι θα το ξαναβάλω το βράδυ να το δώ....

και τα δυό είναι benchmarks.

Που το θυμηθήκατε βρε το Grand Prix? :grinning-smiley-043
Απ´ τις ταινίες που με σημάδεψαν... πιτσιρικάς βλέπετε, στη ζούλα το είδα γιατί απαγορευόταν η είσοδος στα λιμά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ο πατέρας μου είχε την διαχείριση ενός κινηματογράφου β' προβολής.
Τότε είχαν μεγάλη πέραση. Το πρόγραμμα συνήθως το φτιάχναμε μαζί και φυσικά τα απογεύματα τελείωνα τα μαθήματα και έτρεχα εκεί. Το grand prix ήταν μια από τις ταινίες που είχαμε βάλει. Απειρες φορές πρέπει να την είδα.

Μόλις είδα το ford v ferrari!

https://www.imdb.com/title/tt1950186/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ταινιάρα και ο Μπειλ είναι αλλού, άλλο επίπεδο ηθοποιού, απλά δικιά του κατηγορία. Μου άρεσε απίστευτα πολύ, η ώρα πέρασε νεράκι και είχε πολύ ωραίο soundtrack. Μπράβο στον Mangold, έκανε και γαμώ τις ταινίες.

Εγω αποφασισα να δω το Le Mans σαν φορο τιμης σε ενα φιλο, αρκετα πιο μεγαλο σε ηλικια απο μενα που εφυγε τετοιες μερες περυσι.
Ηταν γεννημα θρεμα του Le Mans, με ολη του την ζωη αφιερωμενη στο αυτοκινητο και την αυτοκινητοβιομηχανια (και ο πατερας του επισης).
Οταν ηταν μικρο παιδι ηταν ηδη στην κουρσα του Le Mans με ενα θειο του (και αυτον του αυτοκινητου) τοτε που εγινε "η μεγαλη σφαγη" και θυμοταν ακομα μεχρι τελους.
Απο τοτε ειχε παει πολλες φορες στην κουρσα αφου και επι δεκαετιες εμενε και εκει.

Οταν ημουν πιτσιρικας και το ειχα δει, οπως ειπα δν ειχα δει τιποτα. Ουτε καν ιστορια...ουτε καποιους να τσακονονται τιποτα... Μαλλον θα μου ειχε φανει σαν ντοκυμανταιρ και το ξεχασα. Αλλα οταν το ειδα χτες επαθα την πλακα μου.
Οπως τα λεει ο superfly. Yμνος στο αυτοκινητο και τους ανθρωπους που δινουν ολοκληρο τον εαυτο τους. Χωρις κανενα μπλα μπλα. Ωμο, ετσι μονο με εικονα θορυβο και ανδρισμο. Σπανια εχω δει κατι τοσο πραγματικα πρωτοπορο στο σινεμα. Και με κανει να καταλαβαινω ποσο αλαζουμε με τον χρονο και οτι αξιζει μια μακροζωϊα μονο και μονο για να κατανοουμε καλυτερα οτι εχουμε βιωσει.
Hδη η εισαγωγη...οπως το λεει ο superfly απο μονη της μια αισθητικη καινοτομια.
Και μετα να κατηγορεις τον εαυτο σου... "ποσο μλακας ημουν πιο μικρος"

Terminator: Dark Fate[2019]
il_570xN.1849704130_1kt4.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6450804/?ref_=nv_sr_srsg_3

Πολυ κακο για το τιποτα. Διαγραφει αυτοματα την τριτη ταινια και το timeline του Τζον και συνεχιζει μετα την δευτερη απλα χωρις τον Τζον αλλα με μια κοπελα που θα γινει αυτη η αρχηγος της αντιστασης και πρεπει παση θυσια να ζησει. Ο Arnold εξαιρετος οπως παντα και καλη η ενωση με την Hamilton να τους βλεπεις να πολεμανε το ανανεωμενο T1000 εκδοση 9. Οι μαχες τιμιες κυριως στο τελος αλλα πραγματικα βγηκε μονο για το αρμεγμα του franchise. Αν την δουμε σαν μεμονωμενη ταινια action/post apocalyptic ειναι προς το καλη. Αν την δουμε σαν ταινια Terminator ειναι κακη. Ωραια εφε αν και πολυ CGI. 6.5/10

Eighth Grade[2018]
Eigth-grade-move-poster-3.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7014006/?ref_=nv_sr_srsg_0

Δυσκολη ταινια με ενα ακομα πιο δυσκολο θεμα αλλα με πολλες αληθειες. Αυτο της ενηλικίωσης μας και της "επιβιωσης" μας μεσα απο τη διαρκεια του σχολικου μας κυκλου. Ολα αυτα θα τα δουμε μεσα απο τα ματια ενος κοριτσιου που περναει τον δικο του γολγοθα προσπαθωντας να ταιριαξει στις αναγκες των πιο δημοφιλων ατομων του σχολειου με συντροφια το αγαπημενο της κινητο και τον εαυτο της. Αρκετες αμηχανες στιγμες οπως συμβαινει και στην πραγματικοτητα αλλα στο τελος σου αφηνει μια ελπιδα οτι κατι καλυτερο θα ερθει αυριο. Οι γονεις παιζουν σημαντικο ρολο στην ταινια(πατερας) βλεποντας το παιδι τους και τις αντιδρασεις του και προσπαθοντας να κανουν το καλυτερο δυνατο. Μια ταινια μαθημα για πολλους εφηβους των ημερων μας αλλα και για τους γονεις αυτων. 8/10

MOTHERLESS BROOKLYN

91a+3K3HZEL._SX300_.jpg

Η προσπαθεια του Νορτον να αναβιωσει ένα φιλμ νουαρ είναι εξαιρετικη
Ναι, εχει πολλα κλισε αλλα μηπως αυτό θελουμε βλέποντας ένα νουαρ?
Εγω εχοντας χρονια να δω κατι αναλογο το ευχαριστηθηκα
Τζαζ μουσικη (εννοείται), μαυροι και λευκοι σε μια κοινωνια διακρίσεων, φονοι και μια κεντρικη ιστορια που εκτυλίσσεται αφήνοντας χωρο να περασουν και αλλα μηνυματα (καπιταλισμος)
Θελει υπομονή για να μπεις στο κλιμα (το οποιο διατταρασεται από το τικ του πρωταγωνιστη - δεν ξερω γιατι υπηρχε) αλλα μετα κυλαει με το ρυθμο της τζαζ, δηλαδή αργα και μελωδικα.
Εννοείται παλτα, καπελα, γυναικες που αξιζει να παραβεις κανονες και γενικα ότι κλισε υπαρχει διαθεσιμο είναι μεσα.
Μου αρεσε!

MOTHERLESS BROOKLYN

91a+3K3HZEL._SX300_.jpg

Η προσπαθεια του Νορτον να αναβιωσει ένα φιλμ νουαρ είναι εξαιρετικη
Ναι, εχει πολλα κλισε αλλα μηπως αυτό θελουμε βλέποντας ένα νουαρ?
Εγω εχοντας χρονια να δω κατι αναλογο το ευχαριστηθηκα
Τζαζ μουσικη (εννοείται), μαυροι και λευκοι σε μια κοινωνια διακρίσεων, φονοι και μια κεντρικη ιστορια που εκτυλίσσεται αφήνοντας χωρο να περασουν και αλλα μηνυματα (καπιταλισμος)
Θελει υπομονή για να μπεις στο κλιμα (το οποιο διατταρασεται από το τικ του πρωταγωνιστη - δεν ξερω γιατι υπηρχε) αλλα μετα κυλαει με το ρυθμο της τζαζ, δηλαδή αργα και μελωδικα.
Εννοείται παλτα, καπελα, γυναικες που αξιζει να παραβεις κανονες και γενικα ότι κλισε υπαρχει διαθεσιμο είναι μεσα.
Μου αρεσε!

Αυτο το τικ κυριολεκτικα την 'κατεστρεψε' την ταινια, εντελως αχρειαστο ευρυμα.
Κατα τα αλλα θα συμφωνισω

21 (2008) 5/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Εντελώς προβλέψιμη, χάσιμο χρόνου.

Caligula (1979) 5/10

Ο Malcolm McDowell πολύ καλός ως ο ανασφαλής και διεστραμμένος Καλιγούλας. Χάρη σε αυτόν κατάφερα και ολοκλήρωσα τη ταινία διάρκειας 2 ωρών και 36 λεπτών. Κατά τα άλλα μετριότατη. Υπόθεση σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης η hardcore τσόντα που είχε μεγάλο μέρος της ταινίας δε κολλούσε με το γενικότερο ύφος της, φαντάζομαι τη βάλανε για να προσεγγίσουν επιπλέον μερίδα θεατών.

Eιδα το Bone Tomahawk

Περιμενα περισσοτερα και θα μπορουσε να ηταν καλυτερη ταινια αν ειχε λιγο πιο σφιχτο σεναριο και δεν εκανε κοιλια.

Η ιδεα ειναι καλη, αρχιζει πολυ καλα, τελειωνει σχετικα καλα, ενω στο μεσο θα μπορυσε να εχει πολυ πιο βατια ουσια αν το σεναριο ειχε συλλογισθει διαφορετικα.

15_20_30__573d5b2e7eda9[S750,750].jpg

Ο Ken Russel παραμενει τιτανοτεραστεια μορφη για το ειδος απο το Tombstone και υστερα (το καλυτερο ουεστερν για μενα). Σταθερη αξια.
Θα μπορουσε να αξιοποιιηθει καλυτερα μαζι με ολη την ιστορια.

Δεν ειναι απο ατες που θα κρατησω.