Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Κατάφερα και την είδα σήμερα (χτες με πήρε ο ύπνος!)

Πρωτότυπη ταινία.Λίγο disturbing αλλά ήμουν προετοιμασμένος από αυτά που είχα διαβάσει.

Western σπλατεριά δεν είχα ξαναδεί και αν μη τι άλλο μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ευχάριστο όντως δίωρο.(για goreάκηδες σαν κι εμένα,σίγουρα)

ειπαμε-ειχε πολλες ιδιαιτεροτητες για αυτο προφανως και μας αρεσε.
εαν μου ελεγες παντως οτι η ταινια ειναι Ταραντινο,θα το πιστευα ανετα..

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Exotica (1994) 6/10

Καλή η αισθητική του σκηνοθέτη Atom Egoyan αλλά με ένα μέτριο σενάριο δε μπορεί να κάνει πολλά. Μου είχε αφήσει καλή εντύπωση το The Sweet Hereafter (1997) το οποίο και προτείνω.

Adults in the Room (2019) 7/10

Ήμουν επηρεασμένος από τα αρνητικά σχόλια που είχα διαβάσει. Τελικά δεν ήταν κακή. Έχει αρκετό ενδιαφέρον ειδικά για όσους από μας παρακολουθούσαν καθημερινά τις εξελίξεις εκείνο το διάστημα. Καλές οι ερμηνείες ειδικά του Χρήστου Λούλη και πολύ καλή και ταιριαστή η μουσική του Alexandre Desplat, ειδικά στο φινάλε.

Close Encounters of the Third Kind[Directors Cut 4K Remastered][1977]
669fc69de19c27a862e9e3b71cb02a93.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0075860/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ταινια σταθμος στο sci-fi genre καθαροαιμη Spielberg παραμενει ακομη και σημερα το ιδιο επικαιρη. Εξαιρετικη ατμοσφαιρα με το μυστηριο να κυριαρχει και πραγματικα δεν μπορω να φανταστω τι εντυπωση θα εκανε το 1977 που βγηκε. Ο Dreyfuss ζει τον ρολο του και το τελευταιο μισαωρο μια ανατριχιλα. Τα εφε για τοτε που βγηκε πολυ καλα και η εικονα του Remastered σαν να κυκλοφορησε χθες. Νομιζω απο τις ταινιες που θα παραμεινη κλασικη ακομα και 100 χρονια μετα. 8.5/10

Εγώ θα την πώ την αμαρτία μου, με Spielberg μεγάλωσα.

Η δε παραπάνω μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση,με είχε κάνει να πιστέψω στα UFO.(δεν ήθελα και πολύ) και την έβλεπα και στον ύπνο μου

Τόση τεχνική και αφήγηση ήταν αποκάλυψη ακόμα και σε αυτούς που δεν τους άρεσε αυτό το είδος.

image_rotator.php

https://www.imdb.com/title/tt1398428/
Ενα οδοιπορικό στο παράξενο, και στο ασαφές, μία ταινία που ερευνά
τον μαζικό χαμό των κατοίκων μίας μικρής πόλης στο παρελθόν,
όταν βρέθηκαν στο δάσος ακρωτηριασμένα δολοφονημένα και ταλαιπωρημένα
τα σώματα εκατοντάδων αγνοουμένων κατοίκων.
Από τότε κανείς δεν ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι στο βουνό.
Σήμερα μία παρέα δημοσιογράφων προσπαθεί να καλύψει το μυστήριο
ανακαλύπτοντας το επικίνδυνο μονοπάτι.
Πρόκειται για μία supernatural horror found footage ταινία με σουρεαλιστικά στοιχεία
όπως ρετρό μουσική άγνωστης κατεύθυνσης, και αρκετή τρέλα και ψευδαισθήσεις,
μαζί και αρκετή βία.
Η παρουσίαση των καταστάσεων είναι ρεαλιστική, γίνεται film επιβίωσης
με απόκοσμη ατμόσφαιρα.
Το φυσικό στοιχείο αποδεικνύεται εχθρικό, αλλά το μυστηριώδες και ανεξήγητο,
κάνει αυτό το Β movie δύσκολο και δυσάρεστο στην παρακολούθηση,
αλλά ιχνηλατεί στην ιδιαίτερη φύση του κάθε διαβάτη του μονοπατιού της ταινίας.
Προτείνεται μόνο για αυτούς που ψάχνουν το διαφορετικό, σουρεαλιστικό και βίαιο
αδιαφορώντας για την ορθολογική εξήγηση της υπόθεσης του film.
Ιδιαίτερα για τους φίλους των found footage ταινιών..(Blair Witch Project)

Ταινια σταθμος στο sci-fi genre καθαροαιμη Spielberg παραμενει ακομη και σημερα το ιδιο επικαιρη. Εξαιρετικη ατμοσφαιρα με το μυστηριο να κυριαρχει και πραγματικα δεν μπορω να φανταστω τι εντυπωση θα εκανε το 1977 που βγηκε. Ο Dreyfuss ζει τον ρολο του και το τελευταιο μισαωρο μια ανατριχιλα. Τα εφε για τοτε που βγηκε πολυ καλα και η εικονα του Remastered σαν να κυκλοφορησε χθες. Νομιζω απο τις ταινιες που θα παραμεινη κλασικη ακομα και 100 χρονια μετα. 8.5/10
Συμφωνώ 100%.
Και σήμερα να έβγαινε πάλι με ανοικτό το στόμα θα έμενα.

Poltergeist[1982]
MV5-BNzli-Zm-Rl-YTct-Ym-Nk-YS00-Nz-E5-LWI1-OWQt-MTRi-ODY5-MDMw-MTVk-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTQx-Nz-Mz-NDI-V1-SY1000-CR0-0-65.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0084516/?ref_=nv_sr_srsg_0

Τιμιο θριλερακι με πολυ καλη συνοχη και ρυθμο μεχρι το τελος. Χτιζει ατμοσφαιρα αργα και σταθερα και μου αρεσαν οι εξηγησεις που δοθηκαν στο ολο 2-Dimension συμπαν. Καποιες horror disturbing σκηνες δεν λειπουν και γενικως η σκηνοθεσια ειναι απο τα δυνατα στοιχεια της ταινιας. Το δε τελος ενα απο τα καλυτερα πανω στο genre που εχουμε δει. 7.5/10

Poltergeist II The Other Side[1986]
MV5-BNDYw-ODU0-MTgx-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTcw-Mzkz-ODM1-NA-V1-SY1000-CR0-0-647-1000-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0091778/?ref_=nv_sr_srsg_6

Κακη συνεχεια του πρωτου με την ιδια οικογενεια 1 χρονο μετα τα γεγονοτα της πρωτης ταινιας να εξακολουθει να ταλαιπωρειτε απο τα κακα πνευματα. Ενα αρκετα πιο horrro mood αλλα αργει παρα πολυ να παρει μπρος κραταει 90 λεπτα και το τελευταιο 20λεπτο ειναι αυτο που αξιζει. Στα καλα οτι δινονται καποιες εξηγησεις απο που πραγματικα ηρθαν αυτα τα κακα πνευματα και κλεινει καπως την διλογια. 5/10

Πλησιάζει το Πάσχα και ξεκίνησα θρησκευτικές ταινίες.

The Gospel According to St. Matthew (1964) 7/10

Η ιστορία του Χριστού με βάση το ευαγγέλιο του Ματθαίου από τον Pier Paolo Pasolini. Ήταν πολύ καλό. Αν δε κάνω λάθος οι ηθοποιοί που επάνδρωσε ο Παζολίνι ήταν ερασιτέχνες αλλά έπαιξαν πολύ καλά.

Samson and Delilah (1949) 8/10

Άριστη μεταφορά της ιστορίας του Σαμψών και της Δαλιδά σκηνοθετημένο από τον πρωτοπόρο της 7ης τέχνης Cecil B. DeMille ο οποίος το 1956 έδωσε τις εξαιρετικές ''Δέκα Εντολές''. Καλοπαιγμένο, δεν κουράζει καθόλου, με αγωνία μέχρι το τέλος.

Την ειδα στο Ραδιο Σιτυ (Θεσσαλονικης) ..... 1978 !
Δεν ηταν μονο το awe factor του mothership (στο τελος), δεν ηταν μονο η σκηνοθεσια ενος Spileberg
αλλα και αυτος ο δαιμονιος Dreyfuss που επαιξε εναν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ πιστευτο ρολο (για ηλεκτρολογο).
ΜΗΝ περιμενετε να βρειτε τετοιους ηλεκτρολογους εδω (στο Γιουνανισταν) ... να κυνηγανε φωτα
μεσα στην νυχτα .... Ok ?

c1.gif
7%2BLIGHTS%2BUP%2BHUGE%2BFILE.gif

Αναμφισβήτητα αυτός ο άνθρωπος έχει "καεί". Οπου και να δεις την φάτσα του αμέσως σου έρχονται στο μυαλό μαγικά ραβδάκια και κάστρα. Και στον δρόμο είμαι σίγουρός ότι θα τον φωνάζουν "Χάρρυ" .

Κι όμως εδώ έπαιξε καλά. Μπορεί να είναι γνωστή η κατάληξη αλλά είναι ωραία γυρισμένη. Σίγουρα θα υπάρχουν υπερβολικά στοιχεία για να τονίσουν την αγωνία αλλά αξίζει να την δείτε:

8GGS0jkFFCnmdStvZED6NL6V7gd.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ότι καλύτερο για καραντίνα! Η ταινία είναι έπος γαλλικής κωμωδίας

https://m.imdb.com/title/tt0357111/

Sent from my iPhone using Tapatalk

To είχα δει πριν χρόνια και θυμάμαι ότι ήταν αρκετά καλό χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Με παρόμοιο θεμα είναι και αυτή που μου άρεσε επίσης παρότι έχει φάει κραξιμο απο τους κριτικούς:

MV5BMzc2NDMzNDY4Ml5BMl5BanBnXkFtZTYwNzM2Njk3._V1_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0443649/

Πολύ καλό.
Ντοκιμαντέρ βέβαια.

Ναί, το ξέρω οτι είναι ντοκιμαντέρ... Θα το δώ.

Δυστυχώς χθές έκατσα να δώ το "Ουζερί Τσιτσάνης". Το απόλυτο τίποτε!
Ένας τραγικός σκηνοθέτης, με τραγικούς ηθοποιούς, ειδικά οι δεύτεροι ρόλοι και κάτι υπέρβαροι κομπάρσοι που προσπαθούσαν να παίξουν τους στρατιώτες της Βέρμαχτ, σε μια άγρια εκμετάλευση του ονόματος του τεράστιου Βασίλη Τσιτσάνη.
Κρίμα.

ouzeri-tsitsanis-dvd--pr--14028.jpg

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το onward της Pixar...

Οπωσδήποτε καλό, με τις στιγμές του, αλλά μετά το Κόκο ο πήχης έχει ανέβει στον θεό.

Onward : 7.3 για μένα

Κόκο : 9.8 ( για να μην ξεχνιόμαστε, και για να το δει κανείς που του ξέφυγε).

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναί, το ξέρω οτι είναι ντοκιμαντέρ... Θα το δώ.

Δεν έχει αφήγηση, μπορεί να σου φανεί λίγο βαρετό.
Δείχνει χρονικά την ιστορία του από οταν έφυγε από τη μπαρτσελόνα μέχρι το δεύτερο πρωτάθλημα με τη Νάπολι.
Πιο πολύ μιλάει αυτός, ο πρόεδρος της νάπολι, η γυναίκα του και λίγο ο Τσίρο Φεράρα.
Δεν ασχολείται πολύ με το αθλητικό κομμάτι με επιδόσεις κτλ.
Πιο πολύ ασχολείται με τον χαρακτήρα του, τη σχέση του με τη Νάπολι
και τους οπαδούς της.
Προς το τέλος μιλάει και για τη κόκα.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.....Νομιζω απο τις ταινιες που θα παραμεινη κλασικη ακομα και 100 χρονια μετα. 8.5/10[/B]

Για μενα ειναι απο αυτες του 10/10

Tα εφφέ ειναι ανυπερβλητα για οποιαδηποτε εποχη. Και οχι μονο αφοροντας το μητρικο σκαφος. Αυτη η δωση αλλης διαστασης στο πανι απο τις φωτεινες φορμες που περνανε με τοση φυσικοτητα αλλα και μεταφυσικοτητα ειναι κατι που δεν θα ξεπεραστει ποτε.
Ολα τα μετεπειτα (αλλα και τα προηγουμενα) εφφε ειναι για πασατεμπους σε συγκριση με αυτο.
Την ειδα στο Ραδιο Σιτυ οταν βγηκε παιδι, τα ειδα ολα βεβαια και οπως πολλοι πιστεψαν στο "κατι αλλο", αλλα το εχω ξαναδει τουλαχιστον καμμια δεκαρια φορες απο τοτε παντα με το ιδιο παθος. Δεν ειναι πολλες οι ταινιες που μου μιλανε ετσι καθε φορα που τις βλεπω. Μετριωνται στα δαχτυλα....και 2-3 τουλαχιστον ειναι Σπιλμπεργκ. Να καλη ιδεα, θα την ξαναδω αποψε...

Δεν έχει αφήγηση, μπορεί να σου φανεί λίγο βαρετό.
Δείχνει χρονικά την ιστορία του από οταν έφυγε από τη μπαρτσελόνα μέχρι το δεύτερο πρωτάθλημα με τη Νάπολι.
Πιο πολύ μιλάει αυτός, ο πρόεδρος της νάπολι, η γυναίκα του και λίγο ο Τσίρο Φεράρα.
Δεν ασχολείται πολύ με το αθλητικό κομμάτι με επιδόσεις κτλ.
Πιο πολύ ασχολείται με τον χαρακτήρα του, τη σχέση του με τη Νάπολι
και τους οπαδούς της.
Προς το τέλος μιλάει και για τη κόκα.

:a0210:

MV5BNjJkYTc5N2UtMGRlMC00M2FmLTk0ZWMtOTYxNDUwNjI2YzljXkEyXkFqcGdeQXVyNDg4NjY5OTQ@._V1_SY1000_CR0,0,678,1000_AL_.jpg

Αρχικά νόμιζα οτι δεν ειναι η φάση μου.
Disney ,σκυλάκια στο χιόνια κτλ παρόλα αυτά επέμενε πολύ ο αδερφός μου.
Ωραία, αληθινή ιστορία με έναν εξαιρετικό Dafoe.
Aξίζει.