Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

The Call of the Wild[2020]
MV5-BZDA1-Zm-Q2-OGMt-ZDhk-MC00-Zj-Rk-LWE3-ZTMt-Mz-A5-ZTk0-Yj-M1-OGRm-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nz-I1-Nz-Mx-Nz-M-V1-SY1000-SX675-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7504726/?ref_=nv_sr_srsg_0

Το καλεσμα της αγριας φυσης η αλλιως οι ιστοριες του Μπακ. Ενος μεγαλοσωμου σκυλιου που περασε χιλια κυματα μεταξυ ανθρωπων για να φτασει στον προορισμο του. Ο Harrison Ford τιμιοτατος στον ρολο του πατερα που εχασε το παιδι του και ψαχνει και αυτος τον δικο του προορισμο. Πολυ ομορφη εικονα μου θυμισε Togo ειδικα μεχρι τη μεση με την παραδοση δεματων με ελκηθρα και ειναι πολυ ευχαριστη και αστεια αλλα εχει μια αθωοτητα μια αφελεια που την κανει να χανει αρκετους ποντους. Ειναι ενα ομορφο παραμυθι που τα παιδια θα αγαπησουν. 7/10

Απίστευτη ταινία,αδικημένη από κοινό και κριτικούς.

Δεν νομίζω ότι αδικήθηκε από τους κριτικούς το In Brugge.Ίσα,ίσα που οι κριτικές ήταν πάρα πολύ καλές και έφτιαξαν τη φήμη της ταινίας.
Και για μένα δικαίως.Διαμάντι πρώτης τάξεως σε ένα είδος που του'χουν αλλάξει τον αδόξαστο τα τελευταία χρόνια.
Την ίδια άποψη έχω και για το The Guard που ανέφερε ο Μπάμπης.

Τώρα αν και δυστυχώς έχασα την ωραία κουβεντούλα σας για τα αδέρφια Μακντόνα,να προσθέσω τα δυο μου σέντς σταν αδερφό Σπύρο που έγραψε για το Calvary,ένα από τα πιο υποτιμημένα διαμάντια των τελευταίων χρόνων.

Ο Gleeson είναι από μόνος του μια αιτία να αγαπήσεις την Ιρλανδία (αν δεν την αγαπάς ήδη),δείτε τον στον Στρατηγό του Boorman και στο Calvary για να καταλάβετε για τί στόφα ηθοποιού μιλάμε.

Last edited:

Ο εξαιρετος ανθρωπος αλλα και δασκαλος του Wing Chun Γιπ Μαν παραδιδει και στην τριτη του ταινια μαθηματα ηθους και τιμης. Εμφανως κατωτερη των πρωτων 2 στο σεναριο αλλα με μεγαλες αλλαγες στη ζωη του Γιπ Μαν. Ο Donnie Yen στον ρολο της ζωης του προσφερει μια ηρεμια ακομα και στις δυνατοτερες μαχες. Ο villain της ταινιας Mike Tyson αν και δεν εμφανιζεται πολυ δινει μια πολυ δυνατη μαχη με τις γροθιες του κατι αντιστοιχο που ειχαμε δει στην δευτερη ταινια με τον Αγγλο μποξερ. Η τελικη μαχη μεταξυ των 2 δασκαλων Wing Chun υπεροχη χωρις πολλες υπερβολες. Συνολικα αξιολογη ταινια αλλα για Ip Man ισως θα μπορουσε να εχει λιγο καλυτερη κεντρικη ιστορια. 7.4/10

Ip Man 4 The Finale[2019]
MV5-BNz-Yy-ZWIw-Zj-Qt-ZGVj-Zi00-NWIx-LTk0-ODMt-Nz-A3-Yz-E5-MWM3-OWI0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTMx-ODk2-OTU-V1-SY1000-CR0-0-67.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2076298/?ref_=nv_sr_srsg_0

Καπου εδω φτανουμε στο τελος της σειρας ταινιων Ip Man. Η ταινια μας παει στην Αμερικη τη δεκαετια του 1960 με τρομερο ρατσισμο απο τους Αμερικανους προς τους κινεζους. Δεν μου αρεσε αυτο το κομματι αρκετα κλισεδιαρικο(κακοι Αμερικανοι καλοι Κινεζοι/Wing Chun vs Karate) και πολυ κακη ηθοποιια απο τους Αμερικανους μικρους και μεγαλους. Στα καλα εχουμε τον Bruce Lee τον εκαναν ιδιο και για οσο εμφανιζεται ειναι απολαυστικος. Οι σκηνες μαχης επισης δεν ειχαν το επιπεδο των προηγουμενων ταινιων. Το τελευταιο 5λεπτο που μας δειχνει ολη τη ζωη του Ip Man και τι περασε μεσα και απο τις 4 ταινιες αφηνει μια πολυ ωραια αισθηση. Μπραβο στον Donnie Yen κρατησε εξαιρετικα τον θρυλο Ip Man και ειναι ταινιες που αξιζει να δει ο καθενας. 7/10

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Για κάποιο λόγο, ξανά, το αριστούργημα των Ζενέ και Καρό, με τις δημιουργίες του Jean Paul Gaultier και την απίστευτη ατμόσφαιρα και φωτογραφία. Δεν είναι για όλους, αλλά σε όποιον άρεσε το Delicatessen ή το Ameli ή ακόμα και το Dark City, θα το λατρέψουν.

https://www.imdb.com/title/tt0112682/?ref_=nv_sr_srsg_0

MV5BZGQxZDMwYzYtYmFjNi00NWYyLThjZjAtMDJhODZhYTkyZDNhXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg

Portrait of A Lady on Fire[Portrait de la jeune fille en feu][2019]

Οσοι περιμενετε δραση η γρηγορο ρυθμο μην την δειτε. Η ταινια μας αφηγείται μια πρωτογνωρη ιστορια αγαπης αναμεσα σε 2 γυναικες στα τελη του 18ου αιωνα στην Βρετανη της Γαλλιας. Η ταινια βγαζει μια ζεστασια και πολλα δυνατα συναισθηματα. Η καμερα παιζει πολυ με κοντινα πλανα στα προσωπα των ηθοποιων θεωρω την κινηματογραφηση οσο καλυτερη γινεται. Οι 2 πρωταγωνιστριες ειναι υπεροχες και εχουν τρομερη χημεια μεταξυ τους. Θα ελεγα οτι μιλαμε για σινεφιλ καταστασεις με πολλες σκηνες σκηνοθετικης ηρεμιας με τα χρωματα και την φωτογραφια να δενουν στο ολο κλιμα. Ειναι απο τις ταινιες που ειτε θα αγαπησεις ειτε θα μισησεις. Προσωπικα μου αρεσε πολυ γιατι τοσο ιδιαιτερες ταινιες σπανιζουν στις μερες μας και οταν καταφερνουν να μεταδωσουν αυτη την ζεστασια/αγαπη στον θεατη μιλαμε για επιτυχημενες ταινιες. 8.3/10

Αν δεν έγραφες δεν θα την είχα δεί:
Ωραίο film, που τα καταφέρνει χωρίς μουσική επένδυση! να περάσει την συναισθηματική ένταση στο θεατή.
Ατού η ηθοποιία των πρωταγωνιστριών, σε μία ποιητική γυναικεία ταινία..

La belle et la bete (1946) 5/10

Η Πεντάμορφη και το Τέρας από τον Ζαν Κοκτώ σε γαλλική παραγωγή. Εκείνη την εποχή μπορεί να άξιζε. Σήμερα δε λέει τίποτα. Το κινούμενο σχέδιο του 1991 και η τελευταία παραγωγή Ντίσνεϊ του 2017 είναι σίγουρα κατά πολύ ανώτερα.

Boy (2010) 6/10

Σκηνοθεσία Taika Waititi. Μέτριο δράμα. Υποτίθεται είχε και κωμικές στιγμές αλλά δε το 'πιασα. Ξεκίνησα να το βλέπω, στα μισά με πήρε ο ύπνος, το τελείωσα την επόμενη μέρα. Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο που να μου μείνει. Από τον ίδιο σκηνοθέτη αξίζει το Hunt for the Wilderpeople (2016).

Battleship Potemkin (1925) 7/10

Πολεμικό δράμα που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα της Ρωσίας. Η κινηματογράφιση άψογη. Παρά την ηλικία του, παραγωγής 1925, το Θωρηκτό Ποτέμκιν παρακολουθείται με ενδιαφέρον και είναι κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο.

Black Dynamite (2009) 4/10

Αστυνομική κωμωδία με κακόγουστο χιούμορ. Δεν ξέρω σε ποιο κοινό απευθύνεται. Από τις χειρότερες που έχω δει.

a-night-of-horror-nightmare-radio.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10756374/
Μία βραδυνή ραδιοφωνική εκπομπή, δίνει ευκαιρία στον παρουσιαστή να διηγηθεί
ιστορίες φρίκης από αρκετά είδη του ανατριχιαστικού τρόμου..
Μικρές καλοφτιαγμένες ιστορίες, με αρκετά σκληρές και splatter σκηνές.
Επιρροές από Carpenter, από κλασσικές του "Scream and Scream Again", γοργόνες κ.α.
Ενα νοσταλγικό σπονδυλωτό horror, που δεν πρέπει να χάσουν οι φίλοι του gore..
Και μην δώσετε σημασία σε μερικές κριτικές...

The Invisible Man[2020]

https://www.imdb.com/title/tt1051906/?ref_=nv_sr_srsg_0

Απολαυστικοτατο θριλερ μυστηριου ενα απο τα καλυτερα των τελευταιων χρονων. Πως μπορεις να παλεψεις κατι οταν δεν μπορεις να το δεις? Αυτο ειναι το concept της ταινιας και η διαχειρηση του οσο καλυτερη θα μπορουσε να ειναι. Η Moss ανεπαναληπτη στα υψηλα στανταρ που μας εχει συνηθισει και στο μεγαλυτερο μερος της ταινιας ημουν με μια τρομερη αγωνια και ενταση οπως ακριβως η πρωταγωνιστρια μας. Ψυχοφθορο σε αρκετα σημεια και γενικως γουσταρα πολυ ενα 2ωρακι εκπληξη με ωραιο twist στο τελος χωρις να αφηνει ερωτηματα αν και προσπαθησε να το κανει για μια στιγμη. Μπραβο. 8/10

Μόλς το είδα. Καλό. Η πρωταγωνιστρία φέρνει αρκετά και σε χαρακτηριστικά και σε ερμηνεία στην Jodie Foster . Μπράβο της. Το "σπιτάκι" απλά γαμάτο :grinning-smiley-043

Δεν ξέρω αν έχασα κάτι , τελικά το είχε οργανώσει όλο το σκηνικό ο.....
Άντριαν;

Μόλς το είδα. Καλό. Η πρωταγωνιστρία φέρνει αρκετά και σε χαρακτηριστικά και σε ερμηνεία στην Jodie Foster . Μπράβο της. Το "σπιτάκι" απλά γαμάτο :grinning-smiley-043

Δεν ξέρω αν έχασα κάτι , τελικά το είχε οργανώσει όλο το σκηνικό ο.....
Άντριαν;

Ναι 100%. Οταν ηταν στο ψυχιατρειο αν θυμασαι την ειπε "surprise" και με ακριβως την ιδια λεξη την ξανα ειπε στο τραπεζι οταν πηγε κοντα της. Εκει καταλαβε οτι ειναι 100% αυτος πισω απο ολο αυτο. Μεχρι εκει ανετα τον πιστευε και εκει ειναι ολη η μαεστρια του εργου δηλαδη στο ποσο χειριστικο μπορει να ειναι ενα τετοιο ατομο. Ο αδερφος του ηταν απλα δολωμα σου λεει αφου φτασαμε εδω και μας πηραν χαμπαρι ας τον στειλω και να το παιξω οτι και καλα με απηγαγε μπας και μπορεσω να σωθω. Και θα ηταν μια χαρα αν δεν εκανε το λαθος με το surprise. Μεγαλη αγαπη η Moss ειναι εξαιρετικη ηθοποιος και στο handmaid's tale ειναι τρομερη.

Bad Boys[1995]

MV5-BMGE1-ZTQ0-ZTEt-ZTEw-ZS00-NWE0-LTlm-MDUt-MTE1-ZWJi-ZTYz-ZTQ2-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-NTAy-ODkw-OQ-V1-SY1000-CR0-0-67.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0112442/?ref_=nv_sr_srsg_9

Και ομως δεν την ειχα δει ποτε ολοκληρη. Η πρωτη μεγαλους μηκους και ισως η καλυτερη ταινια του Michael Bay μεχρι να γινει μανιακος με τα τρομερα εφε και τις εκρηξεις. Τρομερο το διδυμο Smith/Lawrence ο ενας οικογενειαρχης ο αλλος γυναικας ενωνουν τις δυναμεις τους κατα του εγκληματος. Εχει τις στιγμες της τιμιος ο βασικος κακος χωρις πολλα μπαμ-μπουμ η υπερβολες πανεμορφη η Téa Leoni και soundtrack που δενει απολυτα. Με pop corn και καλη παρεα ειναι απολαυστικη. 7/10

Bad Boys II[2003]
MV5-BZm-U4-Nz-Vk-Zj-Et-Zm-Qx-Mi00-ZDY5-LWI3-ZDYt-MWRm-Zj-E5-Ym-Yw-Zj-Qz-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTQx-Nz-Mz-NDI-V1.jpg

Εδω εχουμε αρχισει να βλεπουμε την μεταλλαξη του Michael Bay εχουμε μια απιστευτη καταδιωξη να γινεται ο κακος χαμος πολυ πιστολιδι και εκρηξεις. Σε αντιθεση με την πρωτη ταινια που το budget ηταν 23 εκατομμυρια εδω πηγαμε στα 130 και φαινεται σε καθε σκηνη. Πιο σκληρη απο την πρωτη με νεκρα πτωματα και αρκετο αιμα. Παρολο την μεγαλη διαρκεια της δεν κουραζει και σε κραταει με την ασταματητη δραση της και τις κωμικες στιγμες μεταξυ Smith/Lawrence. Κατωτερη της πρωτης ομως σαν συνολο αν και παραμενει απο τις πιο διασκεδαστικες ταινιες εκει εξω. 6.8/10

Bad Boys for Life[2020]
MV5-BMWU0-MGYw-ZWQt-Mzcw-YS00-NWVh-LTlk-ZTAt-YWVj-OTYw-ZTBh-ZTBi-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTkx-Nj-Uy-NQ-V1-SY1000-CR0-0-67.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1502397/?ref_=nv_sr_srsg_0

Παραδοξως δεν ηταν καθολου ασχημη. Παρολο που εχουν περασει 17 χρονια απο το 2 η χημεια μεταξυ Smith-Lawrence παραμενει αναλλοίωτη. Αγεραστος ο Will Smith ο Lawrence πηρε αρκετα κιλακια. Το twist μετα τη μεση πολυ καλο και ανεβασε την ταινια. Αρκετες στιγμες γελιου και εδω με χαλασαν οι σκηνες δρασης και το κακο CGI ειδικα στο σημειο με τις μηχανες και προς το τελος. Βλεπετε πολυ ευχαριστα και ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα προηγουμενα. Απο το τελος ισως δουμε και νεα συνεχεια μιας και το εχουν 100% και οι 2 πρωταγωνιστες. Ηταν λιγο λυπηρο σε σημεια. 6.8/10

Brute Force (1947) 7/10

Φιλμ νουάρ από τον Jules Dassin, σύζυγο της Μελίνας Μερκούρη. Αρκετά έξυπνο και προβληματίζει σχετικά με τις συνθήκες των φυλακών εκείνης της εποχής.

Le pacte des loups (2001) 6/10

Η ''Αδελφότητα των Λύκων'' με Βενσάν Κασέλ είναι ατμοσφαιρική περιπέτεια μυστηρίου που αντιγραφεί ως ένα βαθμό το αρκετά ανώτερο Sleepy Hollow (1999). Κουραστικό ανά φάσεις και μπερδεμένο, υπερβολικά μεγάλη διάρκεια οι δυόμιση ώρες.

.

ΚΙΝΓΚ ποσες ταινιες βλεπεις την ημερα και ποσες σειρες ?

Προχθες ειδα το bad boys 1 χθες το 2 και σημερα το 3. Συνηθως μια η 2 αναλογα.

Cactus Flower (1969) 7/10

Καλή κλασική κωμωδία με Walter Matthau και Ingrid Bergman. Σε δεύτερο ρόλο παίζει και η Goldie Hawn που δε ξέρω τι της βρήκαν και της δώσανε όσκαρ. Γενικά πέρασε ευχάριστα η ώρα.

Blue Ruin (2013) 7/10

Καλό δραματικό θρίλερ στο οποίο δόθηκε περισσότερη έμφαση στην ατμόσφαιρα και στο δράμα παρά στις σκηνές δράσης. Οι ηθοποιοί άγνωστοι αλλά έπαιξαν πολύ καλά. Αξίζει.

Cactus Flower (1969) 7/10

Καλή κλασική κωμωδία με Walter Matthau και Ingrid Bergman. Σε δεύτερο ρόλο παίζει και η Goldie Hawn που δε ξέρω τι της βρήκαν και της δώσανε όσκαρ. Γενικά πέρασε ευχάριστα η ώρα.

Πολύ καλή επιλογή αλλά δεν νομίζω οτι η Hawn παίζει δεύτερο ρόλο,το αντίθετο μάλιστα.

Η Bergman ήταν "συνοδός".

Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα εγώ.

Σπουδαία και χαριτωμένη ταινία.Δεν θυμάμαι αν προυπήρχε σαν θεατρικό ή την έκαναν μετά.

Πάντως την έχω δεί και στο θέατρο και την είχα ευχαριστηθεί πολύ.

Draug.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6014434/
Σουηδική ταινία γύρω από ένα καταραμένο δάσος, βασισμένο στην Σκανδιναβική μυθολογία,
το "Draug" είναι βουτηγμένο μέσα στην σαπίλα και την τρέλα, μαζί με σπαθί και καταραμένα όντα.
Ταινία Βίκινγκ χαμηλού προυπολογισμού με αργά σκοτεινά πλάνα,
αλλά έχει στιγμές που αξίζουν, απειλητική ατμόσφαιρα, και καλούς ηθοποιούς.
Το αποτέλεσμα όμως θα κουράσει τους περισσότερους θεατές.
Οπότε, μόνο για τους φίλους των horrors τύπου "κατάρας".