Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Kαι μενα μ'αρεσε αυτη. Οντας φαν της περσονας Δρακουλας ειπα τι να ειναι παλι αυτο, βλεπω και την φατσα του νεαρου...(που δεν εχει το μουστακι που πρεπει) λεω σουπα θα ειναι.

Αλλα μου αφησε την αντιθετη εντυπωση. Καλο και δυνατο. Μια ευχαριστη εκπληξη οταν ειχε βγει.

Aν διαβασει κανεις και την αληθινη ιστορια του Βλαντ Ντρακιουλ του παλουκωτη θα ερωτευτει αυτην την ταινια μαλλον.

Φαντασου ποσο θα ειχε εκτοξευτει η ιστορια αυτη αν ειχε καταφερει να σφαξει τον Μωαμεθ Β' που γλυτωσε απο τυχη.

When a Stranger Calls Back[1993]
p-NGSQAj-HWIo5-Mn-P7-VCNq-TGopa-AD.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0108556/

Αξιολογο θριλερ στα επιπεδα του αυθεντικου με ενα καλυτερο τελος. Το αρχικο κομματι ειναι διαφοροποιημενο απο την πρωτη ταινια με εναν διαφορετικο ψυχασθενη δολοφονο. Στη συνεχεια 5 χρονια μετα το συμβαν παρακολουθουμε τη ζωη της κοπελας και εδω μπαινουν οι 2 πρωταγωνιστες απο την πρωτη ταινια ωστε να σκιαγραφησουν το προφιλ του δολοφονου και να βρουν τι συμβαινει. Δεν εχει πολλες εντασεις οπως και η πρωτη εχει ομως τρομερη ατμοσφαιρα και μουσικη και οπως ειπα το τελος ειναι πολυ δυνατο. Αξιζουν μια θεαση και οι 2 ταινιες για τους φαν των θριλερ χωρις jump scares. 7/10

Instant Family (2018) 7/10

Πολύ καλή δραματική κομεντί στην οποία ένα ζευγάρι υιοθετεί 3 παιδιά και ενώ στην αρχή τους φαίνονται όλα ρόδινα μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Βλέπεται ευχάριστα.

Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages (1916) 5/10

Ιστορικό δράμα το οποίο έχει θέμα τη μισαλλοδοξία και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά παραδείγματα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Δεν την είδα ολόκληρη, περίπου στις δύο ώρες με κούρασε και βαρέθηκα. Έχει πολύ αργό ρυθμό και περίμενα να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Για να μην αδικήσω τον δημιουργό D.W. Griffith, θα δω και τα Way Down East και The Birth of a Nation που θεωρούνται οι καλύτερές του.

Aν διαβασει κανεις και την αληθινη ιστορια του Βλαντ Ντρακιουλ του παλουκωτη θα ερωτευτει αυτην την ταινια μαλλον.

Φαντασου ποσο θα ειχε εκτοξευτει η ιστορια αυτη αν ειχε καταφερει να σφαξει τον Μωαμεθ Β' που γλυτωσε απο τυχη.

Φοβερος !
Ειχε βγει και ενα φιλμ επι εποχης Τσαουσεσκου, ο ειχα δει πιτσιρικας και με ειχε εντυπωσιασει πολυ, βεβαια ισως σημερα θα το εβλεπα παρωχημενο, δεν ξερω, αλλα η αληθεια ειναι οτι το ψαχνω καιρο μετα σε υψηλη πιστοτητα (Μπλου Ραιη)

Ισως το γνωριζεις και το εχεις δει ?

9UCBDo8omfOtUr5n-bR-6g_PdZNUcI04tlu3GNlXlNP7fcgugEyd2LMejzd3e7BazlYKIqOngDDe_X4WISYu4vTXpT8hNJmgBAAGnMNS

Απο τις φωτο που διετιθενται βρισκω τον Ρουμανο ηθοποιο πολυ πειστικο στον ρολο του δρακου.
441672_original.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Oτι εχω δει μεχρι στιγμης απο εικονα ειναι κακης ποιοτητας, επιπεδου τηλεορασης (παλιας)...η VHS... οποτε δεν μου κανει ορεξη να δω το φιλμ. Και η αναπαραγωγη σε DVD ειναι ιδιας ποιοτητας.
Οποτε αμα βρειτε καμμια επεξεργασμενη αναβαθμισμενη εκδοση καπου...ριξτε ενα σφυριγμα ;)

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Φοβερος !
Ειχε βγει και ενα φιλμ επι εποχης Τσαουσεσκου, ο ειχα δει πιτσιρικας και με ειχε εντυπωσιασει πολυ, βεβαια ισως σημερα θα το εβλεπα παρωχημενο, δεν ξερω, αλλα η αληθεια ειναι οτι το ψαχνω καιρο μετα σε υψηλη πιστοτητα (Μπλου Ραιη)

Ισως το γνωριζεις και το εχεις δει ?

9UCBDo8omfOtUr5n-bR-6g_PdZNUcI04tlu3GNlXlNP7fcgugEyd2LMejzd3e7BazlYKIq  OngDDe_X4WISYu4vTXpT8hNJmgBAAGnMNS

Απο τις φωτο που διετιθενται βρισκω τον Ρουμανο ηθοποιο πολυ πειστικο στον ρολο του δρακου.
441672_original.jpg

Που να βρεις τέτοιο πράγμα; Ούτε ο σκηνοθέτης δεν θα το χει (αν ζει)

%CE%97_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82.jpg

Αφου για χρονια αρνιομουν να δω ελληνικο κινηματογραφο, ειδα το Ετερος Εγω και μου αρεσε!
Αυτο λοιπον οδηγησε στο να δω και την εν λογω ταινια η οποια συνοδευοταν και απο διθυραμβους
Ηταν σαν να ηρθε ο Νικολαιδης απο το 80 στην εποχη μας και να προσπαθησε να γυρισει μια ιδιας λογικης ταινια με τα Κουρελια και την Γλυκια Συμμορια
Βρισιες και βωμολοχιες που αν ελεγαν κατι στα 80s τωρα ειναι αστεια.
Δεν ξερω ποια ηταν η προθεση του σκηνοθετη αλλα αυτο που καταφερε ειναι να κανω παλι +10 χρονια να δω ελληνικο κινηματογραφο.
Ενταξει η αληθεια ειναι οτι και η Πολιτικη κουζινα μια χαρα ταινια ηταν και πιθανον και καποιες ακομα που ξεχναω τωρα :flipout:

the-legacy-of-the-bones-netflix-review.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7304802/
Η δεύτερη ταινία την τριλογίας του Baztan, είναι το θρίλερ που εχει ολα τα χαρακτηριστικά
που περιμένουν οι φίλοι των Ισπανικών ταινιών.
Φωτογραφία σε πράσινογαλάζια φιλτραρισμένα χρώματα, ένταση και παγανιστικά μυστικά,
συνθέτουν ένα αστυνομικό puzzle που ζητάει προσοχή απο τον θεατή.
Στα μάτια μου καλύτερο απο το Invisible Guardian (1o ταινία),
βλέπεται άνετα και σαν αυτόνομη ταινία..

gunjan-saxena_156705591200.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10350626/

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας πιλότου της Ινδίας,
Εχει θετικό μήνυμα για τα παιδιά στο κυνήγι των ονείρων τους, και για τους γονείς,
με τον υπέροχο πατέρα του film.
Και όλα αυτά σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία γεμάτη προκαταλήψεις, και άβατα σαν την πολεμική αεροπορία
της Ινδίας.
Μια γλυκειά ταινία πλούσια σε συναισθήματα, που θα θέλετε να δείτε οικογενειακώς.

Last edited by a moderator:
Shadow in the Cloud[2020]

Μια ταινια τοσο κακη που φτανει στα ορια του σουρεαλισμου σε αρκετα σημεια. Προφανως το ειδα λογο Chloe Grace Moretz η οποια ειναι ολη η ταινια αν και δεν ξερω πως δεχτηκε να παιξει σε κατι τετοιο. Λογικα ηταν μεγαλες οι απολαβες αλλα ετσι χαλας το καλο ονομα. Απο που να την πιασω απο το ανυπαρκτο σεναριο? Απο τα κακα εφε? Απο τα Gremlins που εσκασαν απο το πουθενα? Απο τους κακους Ιαπωνες που μεχρι το τελος δεν καταλαβαμε γιατι κανουν επιθεση? Γενικα μεινετε μακρια εκτος αν γουσταρετε τετοιες σουρεαλιστικες ταινιες χωρις νοημα. 4.5/10

In America (2002) 8/10

Εξαιρετικό κοινωνικό δράμα από τον Τζιμ Σέρινταν (Εις το όνομα του πατρός, Το αριστερό μου πόδι) στο οποίο μια οικογένεια μεταναστών κάνει προσπάθειες να προσαρμοστούν στους κακόφημους δρόμους μιας συνοικίας στην Αμερική. Εξαιρετικές ερμηνείες, η ταινία δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας αγγίξει.

In Harm's Way (1965) 5/10

Καλός ο σκηνοθέτης Όττο Πρέμιγκερ αλλά εδώ βαρέθηκα. Η υπερβολικά μεγάλη διάρκεια και οι αργοί ρυθμοί με κούρασαν και δε προσέφεραν τίποτα πλην κάποιων πολεμικών σκηνών στο φινάλε. Ξεχώρησαν αλλά δεν ήταν αρκετοί οι Κέρκ Ντάγκλας και Τζον Γουέιν.

images

Δεν θυμαμαι που αλλα ειχα διαβασει οτι παει για τα Οσκαρ κτλ κτλ
Παπαριες μαριτσα μου
Δεν μου ειπε τιποτα εμενα (στην γυναικα μου αρεσε καπως). Δεν με εβαλε ποτε στο δικο του feeling...
Μετριως μετρια...

Ειδα το The Promise. Μια ταινια που με προσχημα ενα ερωτικο τριγωνο μεταξυ δυο αρμενιων κ ενος αμερικανου στις αρχες του 20ου αιωνα, ουσιαστηκα αφηγειται την γενοκτονια των Αρμενιων. Ουσιαστικα ειναι μια ουσιαστικη 2ωρη μεταφορα του Κοκκινου Ποταμιου, σε βαθμο που οι ομοιοτητες σε υποψιαζουν (η ταινια ειναι του 2016).

Πολυ καλο καστ ηθοποιων (Κριστιαν Μπειλ κλπ) με μικρους ρολους στον Κρομγουελ και ακομα κ στον Ζαν Ρενο (Λεον), ωραια ατμοσφαιρα κ αποτυπωση εποχης.

Το χαμηλο σκορ στο IMDB οφειλεται κυριως σε αρνητες της Γεννοκτονιας

https://www.imdb.com/title/tt4776998/?ref_=fn_al_tt_1The Promise.jpg

The Fool[Durak][2014]

Μια πολυ δυνατη Ρωσικη ταινια που δεν φοβαται να πει μεγαλες αληθειες. Εξαισια σκηνοθεσια πολυ καλη μουσικη και δυνατες ερμηνειες. Η ταινια ειναι μια σκιαγραφηση του κοσμου που ζουμε. Δεν μενει ομως μονο στην διαφθορα των μεγαλων αλλα μας δειχνει και την αντιπερα οχθη των φτωχων και γιατι δεν προκειται να αλλαξει ποτε τιποτα. Μια ταινια που πρεπει ο καθενας να δει και να αναρωτηθει για τα μειζων θεματα που θιγει. Το νομισμα εχει πολλες οψεις στην πραγματικη ζωη. Το καθείς εφ' ω ετάχθη δεν βγηκε τυχαια. Μπραβο στους Ρωσους που τολμησαν και εβγαλαν ενα τετοιο εργο. 9/10[/CENTER]

εξαιρετικη ταινια σωστη η βαθμολογια σου

Aus dem Nichts (2017) 7/10

Μια γυναίκα χάνει το σύζυγο και το παιδί της σε μια τρομοκρατική ενέργεια και μετά από μια περίοδο θρήνου ζητάει εκδίκηση. Πολύ καλό δραματικό θρίλερ από Γερμανία και τον Φατίχ Ακίν. Το δικαστικό κομμάτι της ταινίας ήταν αρκετά δυνατό. Το τελευταίο μέρος γυρίστηκε στην Ελλάδα και ρόλο κλειδί είχε ο Γιάννης Οικονομίδης. Το φινάλε θα το προτιμούσα διαφορετικό και με ενόχλησε που δε τιμωρήθηκε ο χαρακτήρας του Οικονομίδη. Σε γενικές γραμμές αξίζει και τη προτείνω.

Dans la maison (2012) 5/10

Εμπιστευόμουν τον δημιουργό Φρανσουά Οζόν κυρίως επειδή μου άρεσε το δράμα μυστηρίου Swimming Pool (2003). Η συγκεκριμένη ταινία όμως παρά το ενδιαφέρον θέμα μου φάνηκε εντελώς αδιάφορη στην εκτέλεση. Και οι ηθοποιοί, πέραν του Fabrice Luchini, μου φάνηκαν αρκετά ψυχροί χωρίς να το απαιτεί ο ρόλος τους.

s-l1600.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7336572/

Ο Donnie Yen (Ip Man) στον ρόλο του δασκάλου μιας "δύσκολης" τάξης ενος σχολείου της Κίνας.
Αρκετά κλισέ, εχουμε ξαναδεί δασκάλους έμπνευσης που καταφέρνουν τα πάντα,
αλλά ο πρωταγωνιστής το τερματίζει, γιατί αφοσιώνεται στο λειτούργημα του δασκαλου και δίνει μαθήματα ζωής,
αφού στο μεταξύ δέρνει ολόκληρη ομάδα ΜΜΑ.
Το κοινωνικό στοιχείο είναι έντονο, με τους παραμελημένους νέους απο γονείς με προβλήματα,
οι ηθοποιοί είναι καλοί, και ενδιαφέρον είναι πόσο έχουν δυτικοποιηθεί οι Κινέζοι!
Πάντως ειναι καλογυρισμένο και αν ο θεατής ξεπεράσει τις ουτοπίες,
περνάει η ώρα ευχάριστα, με την δράση, τα κωμικά στοιχεία και την αισιοδοξία που εκπέμπει.
Προτείνεται κυρίως για νεαρούς θεατές, λόγω του θετικού μηνύματος του film.

Last edited by a moderator: