Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Είδα ένα σχεδόν αριστούργημα! Το κοερατικο mother του 2009, του Bong Joon Ho, που έκανε πέρυσι τα παράσιτα.

Τελικά, από όσες ταινίες του έχω δει, τα Παράσιτα είναι ίσως το πιο αδύναμο...

Δίπλα στο κορυφαίο memories of murder, για μένα μπαίνει πλέον, μάλλον σε υψηλότερη θέση το mother.

dff59a107b40ba06f1026e6a7b98f902.jpg

Στάλθηκε από το KB2000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το mother είναι έπος μαζί με το memories of murder. Το host είναι λιγο πιο κάτω μαζί με τα παράσιτα. Η Κορέα έχει βγάλει τη δική της σχολή στις ταινίες. Πχ old boy i saw the devil train to Busan και αυτά που αναφέραμε μαζί με αρκετά ακόμα που ξεχνάω.

Στάλθηκε από το SM-T720 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

It Chapter Two (2019) 7/10

Καλή ταινία τρόμου. Με ξάφνιασε σε 1-2 σκηνές. Δε με κούρασε καθόλου παρά τις σχεδόν 3 ώρες. Καλά έπαιξαν και οι ηθοποιοί. Αλλά νομίζω καλύτερη μου είχε φανεί η τηλεταινία του 1990 όταν την είδα πριν πολλά χρόνια.

Invasion of the Body Snatchers (1978) 6/10

Έτσι κι έτσι. Ταινία επιστ. φαντασίας με ελληνικό τίτλο "Μακάβρια εισβολή" όπου άνθρωποι σκοτώνονται στον ύπνο τους και αντικαθίστανται από εξωγήινα όντα. Θα υπάρξει σωτήρας; Μάλλον όχι. Πολύ καλή η ατμόσφαιρα αλλά η ταινία απέτυχε να με προσελκύσει και να συμπάσχω με τους παθόντες. Ψιλοπροβλέψιμη.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Το mother είναι έπος μαζί με το memories of murder. Το host είναι λιγο πιο κάτω μαζί με τα παράσιτα. Η Κορέα έχει βγάλει τη δική της σχολή στις ταινίες. Πχ old boy i saw the devil train to Busan και αυτά που αναφέραμε μαζί με αρκετά ακόμα που ξεχνάω.

Στάλθηκε από το SM-T720 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

King, είναι τοις πάσι γνωστό ότι αγαπάμε Κορέα ! ( και τις Κορεάτισσες ! )

La Haine[1995]

Μεγαλη ταινια απο αυτες που δεν νομιζω να χασουν ποτε την ρεαλιστικη πλευρα των πραγματων και το πως τα παρουσιαζει μιας και ο κοσμος ποτε δεν προκειται πραγματικα να αλλαξει. Το μισος γενναει μισος αλλα και οτι σημασια δεν εχει η πτωση αλλα η προσγειωση οι 2 μεγαλες κουβεντες που θελει να πει η ταινια. 3 νεαροι Vincent Cassel/Hubert Kounde/Said Taghmaoui μας δειχνουν μια πλευρα που ολοι μας κρυβουμε μεσα μας αλλα λιγοι εκδηλωνουμε. Μια πλευρα που δεν μας αρεσει αλλα ισως ειναι η μονη αληθινη για το πως νιωθουμε για αυτο τον κοσμο. Ο Cassel ως πιο αντιδραστικος και αιμοδιψης της παρεας ο Taghmaoui ως μαγκας αλλα ξερει τα ορια του και ο Kounde ενα χαμηλων τονων ηφαιστειο που οταν φτανει στα ορια του κανει το μπαμ. Καπως ετσι ειναι η κοινωνια μας και για αυτο 25 χρονια μετα η ταινια ειναι οσο πιο επικαιρη γινεται. Μπραβο στους Γαλλους πρεπει να ειναι η πιο αληθινη ταινια που εχουν βγαλει μια ταινια που πρεπει ο καθενας να δει. 9/10

Terminator 2 Judgement Day[1991][Extended Remastered][Ultimate Cut]

81-GOHy6j2-CL-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0103064/

Η δεκαετια του 90 εβγαλε πολλα επικα blockbusters που δεν ειναι απλα εφε αλλα εχουν και συναισθημα και μια βαρβατη ιστορια να πουν. Το Terminator 2 ειναι ισως ο βασιλιας αναμεσα τους και ειδικα σημερα ξεχωριζει απο ολα τα mindless blockbusters που βγαζουν που δεν εχουν κανενα νοημα. Ο Cameron παραδιδει μαθηματα συντροφια με τον αγαπημενο μας εξολοθρευτη Schwarzenegger ισως η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσε να κανει οπως και στο 1 και την θεα Hamilton η πιο bad @$$ ηρωιδα σε ταινια και δεν θα αφησω και τον Patrick που εχει ανετα το πιο αμειλικτο βλεμμα ηθοποιου και εδω εχουμε την καλυτερη επιλογη για τον κακο εξολοθρευτη. Ειχα δει αρκετες φορες την theatrical εκδοση παλιοτερα οποτε πηγα στην πιο μεγαλη ultimate που προσθετει αρκετες σκηνες και εχει ενα διαφορετικο τελος. Καποιες σκηνες προσθετουν οπως η σκηνη που εμφανιζεται ο Κάιλ στο ονειρο της Σαρα και η σκηνη με το modarisma του chip κανουν πιο κατανοητα καποια πραγματα. Και η σκηνη με την οικογενεια του Dyson μας κανει να νοιαστουμε περισσοτερο για τον χαρακτηρα. Καποιες σκηνες οπως το γελιο του Arnold ηταν λιγο cringe. Αναμφιβολα χανει τον ρυθμο της Theatrical αλλα δεν με ενοχλησε ειδικα καποιος που εχει δει πολλες φορες την Theatrical η ultimate ειναι must. Η εκδοση που ειδα ειναι η Remastered του 2017 η οποια μου αφησε αναμεικτες εντυπωσεις αφαιρεσαν τελειως το grain και ειναι καπως πιο ψευτικα τα προσωπα κατι αντιστοιχο με το Predator απλα οχι σε τετοιο βαθμο. Η 4K που κυκλοφορει και ειναι η καλυτερη αυτη τη στιγμη ειναι η Theatrical και η παλια Skynet Ultimate Cut ειναι χειροτερη απο την Remastered. Αναμενετε να βγει Ultimate απο Cameron στο μελλον που θα ειναι και η καλυτερη εκδοση για να δει καποιος. Συνολικα το καλυτερο κλασικο blockbuster σοβαρο εκει που πρεπει αλλα και με τις αστειες στιγμες για να σπαει η μονοτονια. Για μενα το τελος της Ultimate ειναι το καλυτερο και κλεινει οπως πρεπει την ιστορια του 1. Τα επομενα που βγηκαν με εξαιρεση το Salvation ωχριουν απιστευτα μπροστα στην μαγεια του Judgement Day. 9.5/10

As Above So Below[2014]
9882144-so.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2870612/

Τιμιο horror μυστηριου σε found footage σκηνοθεσια. Μια αρχαιολογος προσπαθει να ανακαλυψει που βρισκεται η φιλοσοφικη λιθος που δινει αθανασια αυτη που γνωρισαμε στο πρωτο Harry Potter του Νικολας Φλαμελ. Μετα το πρωτο μισαωρο η ταινια θα μας παει στις κατακομβες του Παρισιου για την αναζητηση της μαγικης κοκκινης λιθου. Μεχρι εδω καλα. Το τελευταιο μισαωρο το γυρναει σε καθαρο horror με αρκετα περιεργα πραγματα να συμβαινουν που σε συνδιασμο με την κλειστοφοβικη ατμοσφαιρα των κατακομβων προσφερει μια αρκετα εντονη εμπειρια. Εξυπνα jump scares με ενα τελος ιδιαιτερο. Οι ηθοποιοι ειναι οκ και σε καποιους μπορει να κουρασει το πως γυριστηκε αλλα για τους φαν των horror ταινιων τουλαχιστον το τελευταιο μισαωρο θα τους προσφερει μια δυνατη εμπειρια. 7/10

5df581294a393c92f840fc670013f70e3632.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0445939/
Καλογυρισμένο Western horror παραγωγής LIONSGATE, ατμοσφαιρικό με "ζωντανούς" χαρακτήρες,
που αντιμετωπίζουν ένα αρχαίο κακό, στις περιοχές των Ινδιάνων.
Ο τρόμος φέρνει προς Lovecraft, με την φιλοσοφία των πλασμάτων,
έχει αγωνία και brutal καταστάσεις, επιβραδύνει προς το End.
Θα το χαρούν ιδιαίτερα οι φίλοι του Bone Tomahawk!

La Haine[1995]

Μεγαλη ταινια απο αυτες που δεν νομιζω να χασουν ποτε την ρεαλιστικη πλευρα των πραγματων και το πως τα παρουσιαζει μιας και ο κοσμος ποτε δεν προκειται πραγματικα να αλλαξει. Το μισος γενναει μισος αλλα και οτι σημασια δεν εχει η πτωση αλλα η προσγειωση οι 2 μεγαλες κουβεντες που θελει να πει η ταινια. 3 νεαροι Vincent Cassel/Hubert Kounde/Said Taghmaoui μας δειχνουν μια πλευρα που ολοι μας κρυβουμε μεσα μας αλλα λιγοι εκδηλωνουμε. Μια πλευρα που δεν μας αρεσει αλλα ισως ειναι η μονη αληθινη για το πως νιωθουμε για αυτο τον κοσμο. Ο Cassel ως πιο αντιδραστικος και αιμοδιψης της παρεας ο Taghmaoui ως μαγκας αλλα ξερει τα ορια του και ο Kounde ενα χαμηλων τονων ηφαιστειο που οταν φτανει στα ορια του κανει το μπαμ. Καπως ετσι ειναι η κοινωνια μας και για αυτο 25 χρονια μετα η ταινια ειναι οσο πιο επικαιρη γινεται. Μπραβο στους Γαλλους πρεπει να ειναι η πιο αληθινη ταινια που εχουν βγαλει μια ταινια που πρεπει ο καθενας να δει. 9/10

Terminator 2 Judgement Day[1991][Extended Remastered][Ultimate Cut]

81-GOHy6j2-CL-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0103064/

Η δεκαετια του 90 εβγαλε πολλα επικα blockbusters που δεν ειναι απλα εφε αλλα εχουν και συναισθημα και μια βαρβατη ιστορια να πουν. Το Terminator 2 ειναι ισως ο βασιλιας αναμεσα τους και ειδικα σημερα ξεχωριζει απο ολα τα mindless blockbusters που βγαζουν που δεν εχουν κανενα νοημα. Ο Cameron παραδιδει μαθηματα συντροφια με τον αγαπημενο μας εξολοθρευτη Schwarzenegger ισως η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσε να κανει οπως και στο 1 και την θεα Hamilton η πιο bad @$$ ηρωιδα σε ταινια και δεν θα αφησω και τον Patrick που εχει ανετα το πιο αμειλικτο βλεμμα ηθοποιου και εδω εχουμε την καλυτερη επιλογη για τον κακο εξολοθρευτη. Ειχα δει αρκετες φορες την theatrical εκδοση παλιοτερα οποτε πηγα στην πιο μεγαλη ultimate που προσθετει αρκετες σκηνες και εχει ενα διαφορετικο τελος. Καποιες σκηνες προσθετουν οπως η σκηνη που εμφανιζεται ο Κάιλ στο ονειρο της Σαρα και η σκηνη με το modarisma του chip κανουν πιο κατανοητα καποια πραγματα. Και η σκηνη με την οικογενεια του Dyson μας κανει να νοιαστουμε περισσοτερο για τον χαρακτηρα. Καποιες σκηνες οπως το γελιο του Arnold ηταν λιγο cringe. Αναμφιβολα χανει τον ρυθμο της Theatrical αλλα δεν με ενοχλησε ειδικα καποιος που εχει δει πολλες φορες την Theatrical η ultimate ειναι must. Η εκδοση που ειδα ειναι η Remastered του 2017 η οποια μου αφησε αναμεικτες εντυπωσεις αφαιρεσαν τελειως το grain και ειναι καπως πιο ψευτικα τα προσωπα κατι αντιστοιχο με το Predator απλα οχι σε τετοιο βαθμο. Η 4K που κυκλοφορει και ειναι η καλυτερη αυτη τη στιγμη ειναι η Theatrical και η παλια Skynet Ultimate Cut ειναι χειροτερη απο την Remastered. Αναμενετε να βγει Ultimate απο Cameron στο μελλον που θα ειναι και η καλυτερη εκδοση για να δει καποιος. Συνολικα το καλυτερο κλασικο blockbuster σοβαρο εκει που πρεπει αλλα και με τις αστειες στιγμες για να σπαει η μονοτονια. Για μενα το τελος της Ultimate ειναι το καλυτερο και κλεινει οπως πρεπει την ιστορια του 1. Τα επομενα που βγηκαν με εξαιρεση το Salvation ωχριουν απιστευτα μπροστα στην μαγεια του Judgement Day. 9.5/10

Αριστούργημα επιστημονικής φαντασιας και δράσης.Η αγαπημένη μου ταινία εβερ.Οποτε και να τη βάλω θα διασκεδάσω και θα την απολαύσω απολύτως. Καθε λεπτό και μια μοναδική σκηνή.Ενα έργο γεμάτο κορυφαίες στιγμές.Οχι μια και δυο ,δεκάδες!Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.Ολη η ταινία είναι γεμάτη από "μεγάλες στιγμές" με ένταση, φοβερή σκηνοθεσία και φωτογραφία.Μπορει να ακουστεί γελοίο αλλά σε κάποιες,ακόμα και τώρα στα 41 μου χειροκροταω και βγάζω επιφωνήματα θαυμασμού σαν να βλέπω ποδόσφαιρο στο γήπεδο.Μια ερώτηση θελω να κάνω τόσο σε εσένα που αναφέρθηκες σε διαφορετική βερσιον για τον εξολοθρευτή όσο και στα άλλα παιδιά.Που τις βρίσκετε τις ταινίες και μάλιστα σε 4κ κλπ;

Jamaica Inn (1939) 6/10

Ταινία του Χίτσκοκ από τη Βρετανική περίοδο. Μέτρια. Παρόλο που είχε ενδιαφέρον το σενάριο της Δάφνης Ντι Μωριέ, δε μένουν πολλά πράγματα από τη ταινία. Θα μπορούσε δηλαδή ο Χιτς και καλύτερα. Στα καλά στοιχεία η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Τσαρλς Λότον.

Ivanhoe (1952) 6/10

Ένας ιππότης οργανώνει εκστρατεία για να επιστρέψει ο Βασιλιάς Ριχάρδος στο θρόνο της Αγγλίας. Ταινία εποχής μάλλον ξεπεραμένη σήμερα. Υπάρχουν και καλύτερες.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Αριστούργημα επιστημονικής φαντασιας και δράσης.Η αγαπημένη μου ταινία εβερ.Οποτε και να τη βάλω θα διασκεδάσω και θα την απολαύσω απολύτως. Καθε λεπτό και μια μοναδική σκηνή.Ενα έργο γεμάτο κορυφαίες στιγμές.Οχι μια και δυο ,δεκάδες!Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.Ολη η ταινία είναι γεμάτη από "μεγάλες στιγμές" με ένταση, φοβερή σκηνοθεσία και φωτογραφία.Μπορει να ακουστεί γελοίο αλλά σε κάποιες,ακόμα και τώρα στα 41 μου χειροκροταω και βγάζω επιφωνήματα θαυμασμού σαν να βλέπω ποδόσφαιρο στο γήπεδο.Μια ερώτηση θελω να κάνω τόσο σε εσένα που αναφέρθηκες σε διαφορετική βερσιον για τον εξολοθρευτή όσο και στα άλλα παιδιά.Που τις βρίσκετε τις ταινίες και μάλιστα σε 4κ κλπ;
Στείλε μου μήνυμα με το mail σου να βοηθήσω γιατί όντως είναι δύσκολο να βρεθούν τέτοιες ταινίες ειδικά οι ειδικές εκδόσεις τους σε όσο καλύτερη ποιότητα γίνεται. Το terminator 2 έχει πολλές στιγμές για χειροκρότημα δεν είναι γελοίο εμένα μου φέρνουν ανατριχίλα και μαζί με αρκετές ακόμα ταινίες πριν το 2000 θα είναι κλασικες και 200 χρόνια μετά. Δεν γυρίζουν πια τέτοιες ταινίες.

Spacewalker[Vremya Pervykh][2017]
nct-Nw-Qyq-W0-Dv3-RI6x-W78blf0-GVP.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6673840/

Βρισκομαστε στο 1960 στην εποχη του ψυχρου πολεμου και η κοντρα μεταξυ Αμερικης-Σοβιετικης Ενωσης ειναι πιο εντονη απο ποτε. Η διαστημικη ομαδα της Σοβιετικης Ενωσης εχει σκοπο να στειλει την πρωτη επανδρωμενη αποστολη στο διαστημα το 1967. Μαθαινουν ομως οτι οι Αμερικανοι εχουν στοχευσει για το 1965 οποτε βαζουν το προγραμμα για 2 χρονια πιο νωρις. Οι 2 πιλοτοι Alexey Leonov και Pavel Belyaev θα ειναι αυτοι που θα γινουν οι πρωτοι ανθρωποι που θα πανε στο διαστημα. Η πρωτη ωρα της ταινιας μας δειχνει τις δυσκολιες ενος τετοιου εγχειρηματος ειδικα με το κομ@υνιστικο καθεστως που επικρατουσε που ολα γινονται για την πατριδα. Στο δευτερο μισο εχουμε την αποστολη του Βοσχόντ 2 που τελικα ο Alexey Leonov καταφερε να γινει ο πρωτος ανθρωπος που περπατησε στο διαστημα. Οι δυσκολιες παρα πολλες μεχρι να εισελθουν στη γη αλλα και η προσγειωση στα παγωμενα δαση της Ρωσιας μεχρι την σωτηρια στιγμη για τους 2 κοσμοναυτες. Η ταινια μου αρεσε το ιδιο αν οχι περισσοτερο απο το First Man ειναι σοβαρη δεν κρυβεται πισω απο το δαχτυλο της και πιστευω δειχνει τα πραγματα οπως πραγματικα εγιναν. Δυνατες συγκινησεις ειδικα η στιγμη που βγαινει στο διαστημα ο Alexey αλλα και το τελος που αν δεν ξερεις την ιστορια χανεις την ελπιδα και εσυ μαζι με τους 2 κοσμοναυτες. Δειτε την απο τις πολυ καλες Ρωσικες ταινιες. 7.9/10

A simple plan (1998)

Αστυνομικη περιπετεια-θριλερ, με αψογα κλιμακουμενη ενταση, ιδιαιτερη σκηνοθεσια και πολυ καλες ερμηνειες.
Στον ρολο του ψυχασθενη αδερφου ο Billy Bob Thornton στα νιατα του (Goliath).
Απο εμενα 7,3/10 .

61l+bMjQr8L._SS500_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7310440/
Black comedy απο την Αγγλία με πρωταγωνίστρια μία ανασφαλή καταπιεσμένη νέα,
που γνωρίζει σε παρέες αυτοβελτίωσης, μία δυναμική γυναίκα την Val, που όμως είναι serial killer!
Η ταινία διασκεδάζει τον θεατή οταν η Val εξολοθρεύει ψευτοθεραπευτές,
προπονητές ζωής και αφελείς χιπστεράδες.
Η χημεία των δύο πρωταγωνιστριών είναι άριστη, και ο παρατηρητικός θεατής θα προβλέψει το End.
Ενα indie ταινιάκι σαρκαστικό για τους παπατζήδες που μας απελευθερώνουν...

Jane Eyre (1943) 7/10

Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο της Σαρλότ Μπροντέ, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, η ταινία ήταν πολύ καλή. Ρομαντικό δράμα στο οποίο μια νεαρή κοπέλα προσλαμβάνεται ως γκουβερνάντα και αρχίζει να έχει στενές σχέσεις με τον εργοδότη της ο οποίος κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Εξαιρετικές οι ερμηνείες από Όρσον Γουέλς και Τζοάν Φοντέιν. Στο ίδιο επίπεδο βάζω και το παρόμοιου ύφους Wuthering Heights (1939) που είχα δει πρόσφατα.

Es geschah am hellichten Tag (1958) 7/10

Αστυνομικό θρίλερ από Γερμανία στο οποίο ένας ντετέκτιβ προσπαθεί να βρει τον ένοχο μιας δολοφονίας ενός νεαρού κοριτσιού βάζοντας δόλωμα ένα άλλο κορίτσι. Αρκετά καλή ταινία και ενδιαφέρουσα. Τη προτείνω.

It's All Gone Pete Tong (2004) 7/10

Ένας dj λόγω της ανθυγιεινής ζωής που κάνει αρχίζει και χάνει την ακοή του. Όταν μετά από ένα ατύχημα κουφαίνεται εντελώς προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τη ζωή του και να γυρίσει σελίδα. Άγνωστοι ηθοποιοί σε μια ταινία αληθινή ιστορία. Έχει ενδιαφέρον.

Jean de Florette (1986) 7/10

Πολύ καλό κοινωνικό δράμα στο οποίο ένας άπληστος γαιοκτήμονας μαζί με τον ανηψιό του συνωμοτούν να χρεοκοπήσουν έναν άλλο ιδιοκτήτη με σκοπό να τους πουλήσει τη γη του για ψίχουλα. Πολύ καλές ερμηνείες και ένα αρκετά σκληρό φινάλε. Αυτό είναι το πρώτο μέρος, το δεύτερο είναι το Manon des sources (1986) που έχω σκοπό να δω άμεσα και θα γράψω εντυπώσεις.