Ποιά ταινία μόλις είδατε;

dc3c342f-22b1-4974-b32c-2397813a01c2-67ca814d.jpg

Εντάξει, για την ταινία δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς, είναι κλασική, με σημεία της να τα έχω λατρέψει (ρυθμό, κάδρα, σύλληψη), και άλλα όχι τόσο (το τέλος ήταν λίγο αμήχανο). Ήταν μια ευχάριστη όαση μετά από αρκετές σαβούρες που έτυχε να δω πρόσφατα.

Θα σταθώ πάντως στην έκδοση bluray (Criterion), που πραγματικά έχει καθαριστεί με φοβερό μεράκι. Η εικόνα βρίσκεται στην τέλεια χρυσή τομή καθαρότητας διατηρώντας όμως την οργανική υφή του φιλμ. Ο ήχος, αν και στις χροιές δεν παύει να ακούγεται "παλιός" (μην ξεχνάμε, η ταινία έχει σχεδόν την ηλικία μου), είναι εξαιρετικά λειτουργικός, με τη μουσική να απλώνεται σε 5.1 (DTSHDMA). Το όλο transfer διαβάζουμε στο βιβλιαράκι (είπαμε, μεράκι) ότι έγινε υπό την πλήρη εποπτεία του Wenders.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Manon des sources (1986) 10/10

Εξαιρετική δραματική ταινία, συνέχεια του Jean de Florette (1986), στην οποία η κόρη του τραγικού χαρακτήρα της πρώτης ταινίας παίρνει την εκδίκησή της σε αυτούς που προκάλεσαν το θάνατο του πατέρα της. Η κεντρική ιδέα είναι ότι η απληστία καταστρέφει τα πάντα και η ταινία έχει μοναδικό τρόπο για να το δείξει. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους και κυρίως από τον Yves Montand. Τη προτείνω.

Mudbound (2017) 6/10

Ταινία που έχει να κάνει με το ρατσισμό με κεντρικό χαρακτήρα ένα νεαρό μαύρο που επιστρέφει σε μια επαρχιακή πόλη μετά το πόλεμο και σχεδόν όλοι οι λευκοί είναι εναντίον του. Όχι κάτι ιδιαίτερο αν και έχει μερικές δυνατές σκηνές.

Brazil[1985][Criterion][Director's Cut]
knc-SHt6-Pxm1wj-WODxnozz5-Nj8-Bb-Dqi-large.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0088846/

Το Brazil ειναι ισως η κλασικοτερη sci-fi ταινια της δεκαετιας του 80. O Terry Gilliam σκηνοθετης των ταινιων Monty Python αλλα και του 12 Monkeys φτιαχνει ενα μοναδικο δυστοπικο μελλον οπου ολοι οι ανθρωποι ειναι στρατιωτακια η γραφειοκρατία ειναι στο ζενιθ της τα παντα ειναι τυποποιημενα και ελεγχομενα απο την κυβερνηση. Εδω ερχεται ο εξαιρετος Jonathan Pryce στο ρολο της ζωης του ενας ανθρωπος που δεν αποβλεπει να κανει πολλα πραγματα στη ζωη του στο ονειρο του ομως θα δει την γυναικα των ονειρων του την οποια θα προσπαθησει να βρει και στην πραγματικη ζωη. Δυστυχως για αυτον ομως θα πεσει σε μια απιστευτη πλεκτανη. Robert De Niro σε εναν πολυ ιδιαιτερο ρολο πιο cool πεθαινεις. Το υπολοιπο cast ολοκληρωνεται απο τους Bob Hoskins/Ian Holm/Peter Vaughan/Kim Greist/Katherine Helmond ολοι τους αξιολογοι στο ρολο που εχουν. Την ταινια πρεπει να τη δει καποιος χωρις να περιμενει να δει κατι mainstream. Μοναδικη φαντασια και αισθητικη σουρεαλιστικες καταστασεις δημιουργουν εναν κοσμο που οι σινεφιλ θα αγαπησουν αλλα το πιο mainstream κοινο ισως να μην μπορεσει να καταλαβει ποσο μεγαλειωδες ειναι αυτο που βλεπει. Η ταινια εχει 3 εκδοσεις. Την theatrical στα 132 λεπτα την πολυ κομμενη στα 94 λεπτα και την DC των 142 λεπτων. Ειδα προφανως την DC την criterion εκδοση εξαιρετικης εικονας. Δεν εχω δει τις αλλες 2 ωστε να κανω συγκριση μεταξυ των 3. Δειτε την οι σινεφιλ θα την εκτιμηστε πολυ. 9/10

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

It's All Gone Pete Tong (2004) 7/10

Ένας dj λόγω της ανθυγιεινής ζωής που κάνει αρχίζει και χάνει την ακοή του. Όταν μετά από ένα ατύχημα κουφαίνεται εντελώς προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τη ζωή του και να γυρίσει σελίδα. Άγνωστοι ηθοποιοί σε μια ταινία αληθινή ιστορία. Έχει ενδιαφέρον.

Jean de Florette (1986) 7/10

Πολύ καλό κοινωνικό δράμα στο οποίο ένας άπληστος γαιοκτήμονας μαζί με τον ανηψιό του συνωμοτούν να χρεοκοπήσουν έναν άλλο ιδιοκτήτη με σκοπό να τους πουλήσει τη γη του για ψίχουλα. Πολύ καλές ερμηνείες και ένα αρκετά σκληρό φινάλε. Αυτό είναι το πρώτο μέρος, το δεύτερο είναι το Manon des sources (1986) που έχω σκοπό να δω άμεσα και θα γράψω εντυπώσεις.

Πω τι μου θυμισες τωρα με τον Pete Tong....πολυ καλη ταινια. Την ειχα δει οταν ειχε βγει...

5 φορές το έχω δεί...
Και μάλλον θα το δω άλλες 15 :worshippy:

:a0210:

Για τους θιασώτες των σουβέρ, αφορμή για μένα ήταν αυτή η εξαιρετική έκδοση bluray, τόσο σε τεχνικό όσο και σε συνοδευτικό επίπεδο. Όντως είναι ταινία για πολλές θεάσεις.

Είχαμε γράψει πολλά όταν βγήκε...

Ο Γουές Άντερσον είναι ιδιοφυΐα. Ότι έχει κάνει είναι από πολύ καλό και πάνω.

Στάλθηκε από το KB2000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Archive-1-600x889.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6882604/
Το ξεκίνημα παραπέμπει στο Ex Machina, με τον μοναχικό ερευνητή που κάνει τα δικά του πειράματα,
σε μία high tech βάση σε ενα χιονισμένο τοπίο της Ιαπωνίας, αλλά μερικά ρομπότ πιο κοντά στο "I Am Mother".
Ομως αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρωταγωνιστής είναι κάτι παραπάνω απο μία τέλεια A.I.
Σχετικά αργή τανία που ανοίγει πολλά θέματα γύρω απο την A.I., εις βάρος της πλοκής.
Το End ανατρεπτικό της ιστορίας για τον θεατή, αλλά το θέμα της ψηφιοποίησης της ανθρώπινης αντίληψης,
έχει το ενδιαφέρον του..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Πω τι μου θυμισες τωρα με τον Pete Tong....πολυ καλη ταινια. Την ειχα δει οταν ειχε βγει...

Η ταινία αξίζει και παρακολουθείται άνετα. Τη βρήκα ενδιαφέρουσα και δε βαρέθηκα καθόλου.

Έχει βγει πρόσφατα και το Sound of Metal που ασχολείται με το ίδιο θέμα (με το it's all gone..) . Μάλιστα έχει το ωραίο ότι σε πολλά σημεία ο ήχος που ακούς είναι ακριβώς όπως ακούει ο πρωταγωνιστής..
Σας την προτείνω..
https://www.imdb.com/title/tt5363618/

:a0210:

Για τους θιασώτες των σουβέρ, αφορμή για μένα ήταν αυτή η εξαιρετική έκδοση bluray, τόσο σε τεχνικό όσο και σε συνοδευτικό επίπεδο. Όντως είναι ταινία για πολλές θεάσεις.

Τι ειναι εν σουβερ ;;;

Έχει βγει πρόσφατα και το Sound of Metal που ασχολείται με το ίδιο θέμα (με το it's all gone..) . Μάλιστα έχει το ωραίο ότι σε πολλά σημεία ο ήχος που ακούς είναι ακριβώς όπως ακούει ο πρωταγωνιστής..
Σας την προτείνω..
https://www.imdb.com/title/tt5363618/

Αν και μεταλλας δεν την ειχα παρει χαμπαρι! Ευχαριστω!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Μετά απ όλα αυτά συνειδητοποίησα οτι δεν την είχα δεί και θυμήθηκα και τον λόγο !!!

Περίμενα εις μάτην να την φέρει το βιντεοκλαμπ της "γειτονιάς" μου,όταν κυκλοφόρησε, και δεν την έφερε ποτέ!!

Ετσι έμεινα με το απωθημένο και την εντύπωση οτι την είχα δεί ,τόσα χρόνια μετά.

Ε,λοιπόν την είδα επιτέλους και έμεινα κάγκελο!

Μελαγχόλησα βέβαια γιατί θυμήθηκα το 2004 και το clubbing που έριχνα τότε.

Αμφιβάλλω αν υπήρξε κάποιος που να λύσσαγε όπως εγώ.

Ακόμα έχω εμβοές στα αυτιά μου από την υπερέκθεση στα dB

Η ταινία αποδίδει άριστα τα τρέχοντα της περιόδου και το δράμα του πρωταγωνιστή,σου αφήνει όμως και μια νότα αισιοδοξίας οτι κανείς τελικά δεν χάνεται.

Δεν ξέρω στις τωρινές γενεες αν θα πεί κάτι αλλά αξίζει με το παραπάνω μια θέαση με δυνατό ήχο.

After all, it's history...

Jeremiah Johnson (1972) 6/10

Ιδιαίτερη ταινία που δεν απευθύνεται σε όλους. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πρωταγωνιστής, επιλέγει να ζήσει ως ερημίτης, χωρίς να το ζητήσει δημιουργεί οικογένεια και εμπλέκεται σε βεντέτα ινδιάνων. Προσωπικά η ταινία δε μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο παρά τη καλή ερμηνεία του Ρέντφορντ. Στα θετικά η πολύ καλή φωτογραφία.

Island of Lost Souls (1932) 5/10

Ταινία επιστ. φαντασίας στην οποία ένας τρελός γιατρός κάνει γενετικά πειράματα σε ένα απομονωμένο νησί και μετατρέπει ζώα σε όντα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Παρά το ενδιαφέρον θέμα μου φάνηκε εντελώς ξεπερασμένη και αδιάφορη, το μόνο που μου έμεινε η ερμηνεία του πολύ καλού Τσαρλς Λότον.