Ποιά ταινία μόλις είδατε;

The-Hitmans-Bodyguard-Feature-Pic.jpg

Τίμια κλωτσοπατινάδα, με τον Samuel να παίζει τον εαυτό του εκτοξεύοντας 10 mofos το λεπτό, τον Reynolds πάλι σε γνώριμα χωράφια, τη Σάλμα σε ρόλο έκπληξη, αρκετό αβίαστο γέλιο, και το 4Κ δισκάκι να σείει ολόκληρο το τετράγωνο. :BDGBGDB55:

Last edited by a moderator:
starowieyski_-poster02088.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0070628/
Μία βουτιά στο παλαιό cinema του φανταστικού απο την Πολωνια, με υπόθεση:
Με αφορμή την επίσκεψη του "Jojef" στο ερειπωμένο σανατόριο που πεθαίνει ο πατέρας του,
ο σκηνοθέτης, μας βυθίζει σε ένα σουρεαλιστικό και παράδοξο σύμπαν, που επικρατεί η παρακμή,
με αναμνήσεις, όνειρα και εφιάλτες, αναλογα των αιθουσών του σάπιου οικοδομήματος.
Το τρελό σενάριο θα δυσκολέψει αρκετούς θεατές, αλλά οι εικόνες είναι επίσκεψη σε gallery..
Η κινηματογράφηση άμεση σε βάζει στην οπτική της παρακμιακής ψυχεδέλειας και χάους,
έπιασα τον εαυτό μου να πατάει pause, να κοιτάω τις λεπτομέρειες της εικόνας.
Ανέλπιστα πρωτότυπο, ενα δείγμα κινηματογράφου που δεν ξαναβγαίνει
The Hourglass Sanatorium / Sanatorium pod klepsydra - Trailer (1973, Poland, Wojciech Has)
https://m.youtube.com/watch?v=4OzKBFbq1hE

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Μετά απ όλα αυτά συνειδητοποίησα οτι δεν την είχα δεί και θυμήθηκα και τον λόγο !!!

Περίμενα εις μάτην να την φέρει το βιντεοκλαμπ της "γειτονιάς" μου,όταν κυκλοφόρησε, και δεν την έφερε ποτέ!!

Ετσι έμεινα με το απωθημένο και την εντύπωση οτι την είχα δεί ,τόσα χρόνια μετά.

Ε,λοιπόν την είδα επιτέλους και έμεινα κάγκελο!

Μελαγχόλησα βέβαια γιατί θυμήθηκα το 2004 και το clubbing που έριχνα τότε.

Αμφιβάλλω αν υπήρξε κάποιος που να λύσσαγε όπως εγώ.

Ακόμα έχω εμβοές στα αυτιά μου από την υπερέκθεση στα dB

Η ταινία αποδίδει άριστα τα τρέχοντα της περιόδου και το δράμα του πρωταγωνιστή,σου αφήνει όμως και μια νότα αισιοδοξίας οτι κανείς τελικά δεν χάνεται.

Δεν ξέρω στις τωρινές γενεες αν θα πεί κάτι αλλά αξίζει με το παραπάνω μια θέαση με δυνατό ήχο.

After all, it's history...

Και γω οταν την ειχα δει μου αφησει πολυ καλη εντυπωση αν και ημουν/ειμαι τελειως εξω απ τον χωρο αυτο.
Αν και ειλικρινα μου αρεσει παρα πολυ αυτο το ειδος μουσικης...

Βεβαια στα db σε μεταλ συναυλιες νομιζω "σας" εχουμε για πρωινο χαχαχχαχα!!

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

starowieyski_-poster02088.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0070628/
Μία βουτιά στο παλαιό cinema του φανταστικού απο την Πολωνια, με υπόθεση:
Με αφορμή την επίσκεψη του "Jojef" στο ερειπωμένο σανατόριο που πεθαίνει ο πατέρας του,
ο σκηνοθέτης, μας βυθίζει σε ένα σουρεαλιστικό και παράδοξο σύμπαν, που επικρατεί η παρακμή,
με αναμνήσεις, όνειρα και εφιάλτες, αναλογα των αιθουσών του σάπιου οικοδομήματος.
Το τρελό σενάριο θα δυσκολέψει αρκετούς θεατές, αλλά οι εικόνες είναι επίσκεψη σε gallery..
Η κινηματογράφηση άμεση σε βάζει στην οπτική της παρακμιακής ψυχεδέλειας και χάους,
έπιασα τον εαυτό μου να πατάει pause, να κοιτάω τις λεπτομέρειες της εικόνας.
Ανέλπιστα πρωτότυπο, ενα δείγμα κινηματογράφου που δεν ξαναβγαίνει
The Hourglass Sanatorium / Sanatorium pod klepsydra - Trailer (1973, Poland, Wojciech Has)
https://m.youtube.com/watch?v=4OzKBFbq1hE

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, δυστυχώς στην από δω μεριά του Ατλαντικού δε φαίνεται να υπάρχει, και είμαστε και έρμαια των γεωγραφικών περιοχών στα Bluray...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Βεβαια στα db σε μεταλ συναυλιες νομιζω "σας" εχουμε για πρωινο χαχαχχαχα!!

γατάκια,κάθε βράδυ στα clubs ενώ εσείς σε συναυλίες μόνο..:BDGBGDB55:

Prisoners[2013]
prisoners-ver9-xlg.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1392214/

Πολυ αξιολογη ταινια μυστηριου σκηνοθετημενη απο τον μετρ Denis Villeneuve με βασικους πρωταγωνιστες τους Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal ο μεν στο ρολο ενος θεοσεβουμενου πατερα που του απηγαγαν την κορη και ο δε στο ρολο του ντετεκτιβ που κανει τα παντα για να λυσει την υποθεση. Παρολο τις δυομισι ωρες που κραταει δεν κανει πουθενα κοιλια εχει τρομερο pace. Το τελος με ξινισε λιγο αλλα λογικα τελειωσε ετσι ωστε ο καθε θεατης να φτιαξει το δικο του. Δυνατες σκηνες ο Jackman νομιζω δινει μια απο τις πιο δυνατες ερμηνειες του του παει και αρκετα ο ρολος. Στο συνολο μπορει να καταπιανεται με ενα θεμα που εχουμε ξαναδει αλλα οι ερμηνειες τα twist το μυστηριο και η ατμοσφαιρα φτιαχνουν κατι τρομερο. 8.3/10

p11580277_p_v10_ac.jpg

WHO AM I

Πολυ καλη προσπαθεια
Γρηγορη ροη, ανθρωπινο, συγχρονο λογω θεματος (hacking)
Καποια πραγματα παρουσιαζονται απλοϊκα αλλα μπορει και να ειναι. Ποιος ξερει?
Αξιζει μιας θεασης

Mirage_%282018%29_Film_Poster.jpg

MIRAGE

Παρα το περιεργο θεμα του ειναι ευχαριστο και βλεπετε ευκολα παρα την λιγο μεγαλη διαρκεια.
Οι ισπανοι τα καταφερνουν σε αυτα τελικα.

The Curious Case of Benjamin Button[2008]
91-Kxc-LPgw5-S-SL1500.jpg

Πολυ ομορφη ταινια που μας δειχνει τι πραγματικα αξιζει στη ζωη και πως μπορουν να αλλαξουν τα παντα μεσα απο τα μικρα πραγματα που δεν δινουμε σημασια στην καθημερινοτητα μας. Ολα αυτα θα τα δουμε μεσα απο την οπτικη ενος ανθρωπου που γεννηθηκε γερος και πεθανε μωρο. Ο Brad Pitt στον ρολο του Benjamin Button κανει εξαιρετικη δουλεια και η χημεια του με την πανεμορφη Cate Blanchett ειναι μοναδικη. Δικαιως κερδισε 3 Οσκαρ για Art Direction/Makeup/Visual Effects μιας και οι ηθοποιοι γερνανε/μικραινουν στην περιπτωση του Benjamin με αρκετα ομαλο τροπο. Τα σκηνικα ειδικα στην θαλασσα με το πλοιο ειναι για να τα κανεις wallpaper. Η ταινια προσφερει συγκινησεις καθε λογης σε καθε στιγμη της μεχρι το τελευταιο λεπτο της. Πολλα νοηματα για το πως πρεπει να ζουμε και να περναει η ζωη καθε ανθρωπου. Ο Fincher εχει βγαλει αρκετα αριστουργηματα η συγκεκριμενη ειναι σιγουρα στα καλυτερα 3 του. 9/10

The dig

Έκανε σημερα πρεμιέρα στο νετφλιξ και το είδα λόγω των δύο πρωταγωνιστών που αγαπώ πολύ, ιδιαίτερα την Κάρεϋ..

Υπέροχη, εύθραυστη, μελαγχολική ψιλοβελονιά...
7cd8ad27936410a7877d068c8fe8dc0e.jpg

Στάλθηκε από το KB2000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Los ojos de Julia (2010) 7/10

Ταινία θρίλερ από Ισπανία στο οποίο μια γυναίκα που, λόγω ασθένειας, χάνει σταδιακά την όρασή της, προσπαθεί να ερευνήσει αν ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία ο θάνατος της αδελφής της. Έχει κάποιες καλές στιγμές αγωνίας και γενικά δεν κάνει κοιλιά. Αδιάφορη δεν είναι αλλά δε μένουν πολλά πράγματα μετά που θα τη δείτε.

Johnny Belinda (1948) 8/10

Αρκετά δυνατή δραματική ταινία στο οποίο μια κωφάλαλη κοπέλα βιάζεται και μένει έγκυος και τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα προσπαθούν να τη στηρίξουν ενώ έχει διαδοθεί το σκάνδαλο στη πόλη που ζει. Εξαιρετική η ερμηνεία της Jane Wyman που πήρε και το όσκαρ, ακολουθούν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Καλή και η κλιμάκωση στο φινάλε.

Incendies[2010]
Incendies-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1255953/

Τι ταινια. Ο Denis Villeneuve μαεστρικα μας δινει μια απιστευτη ιστορια με υποβαθρο το αληθινο προσωπο του πολεμου. Μια ιστορια αγαπης και πονου 35 χρονια πισω για 2 αδερφια που ψαχνουν να βρουν τον χαμενο τους αδερφο. Σοκαριστικα πλανα μας ξεδιπλωνει το μυστηριο λιγο λιγο καθε φορα με το τελος να καθεσαι να βλεπεις τους τιτλους τελους και να λες τι εγινε. Η καλυτερη ταινια του σκηνοθετη για μενα και μια απο τις καλυτερες ταινιες γενικα ισως επρεπε να ειχε παρει το Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας εκεινο το χρονο. Μπραβο η εβδομη τεχνη θα ηταν πιο φτωχη χωρις την συγκεκριμενη ταινια. 10/10

Την είχε προτείνει πρώτος ο Σπύρος πριν μήνες αλλά δυσκολεύτηκα να την βρώ.

Ημουν και στην επαρχία,πέρασε ο καιρός και την ξέχασα.

Τώρα που μας την θύμησες πάλι,θα την δώ οπωσδήποτε!!

Είχαμε πάλι streaming πρεμιέρα χθες στο Αμέρικα, να'ναι καλά η Warner και το HBOmax.

banner_img.jpg

Τίποτα σπουδαίο σαν ταινία, αρκετά τα κλισέ, όμως έσωσαν την παρτίδα οι τρεις πρωταγωνιστές, κυρίως οι Ντένζελ και Τζάρεντ.

Πολύ όμορφη, πολύ ανθρώπινη, μια ταινία που έχει κάτι να πει, επιτέλους, από το netflix. O Fiennes μου είχε λείψει πολύ, είναι από τους ηθοποιούς που αγαπώ.

Attachments

• MV5BY2RmZmI0NDMtMGQzOC00YWU3LTkwYWUtMDRkNDBjZDg3YTkyXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY1200_CR90.jpg
    MV5BY2RmZmI0NDMtMGQzOC00YWU3LTkwYWUtMDRkNDBjZDg3YTkyXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY1200_CR90.jpg
    87.2 KB · Views: 359
Stand by Me[1986]
273b5b0899e641e43fbde6e89777f40a.png

Το Stand by Me ειναι η μπαλαντα του Stephen King αν ηταν τραγουδι θα ηταν το Nothing Else Matters των Metallica. Θυμιζει Goonies το οποιο βγηκε λιγους μηνες πριν εδω ομως εχουμε να κανουμε με κατι που ολοι μας εχουμε λιγο-πολυ ζησει στα 12-13 μας χρονια. Τα ανεμελα χρονια παρεα με φιλους χωρις να μας νοιαζει τιποτα αλλο. Να βγαινεις το πρωι για να παιξεις και να βρισκεσαι 2-3 χιλιομετρα μακρια τις απογευματινες ωρες ξεψαχνιζοντας καθε σπιθαμη του κοσμου. Την ταινια θα την βαλω στις κλασικες που δειχνουν την αληθινη φιλια τα πειραγματα τις τρελες αυτης της ηλικιας πριν την εφηβεια που αρχιζουν αλλα βασανα. Τον Wil Wheaton δεν τον αναγνωρισα ως παιδακι Corey Feldman η χρυση του εποχη ηταν και στο Goonies και ο Jerry O'Connell επισης αγνωριστος. Τον River Phoenix δεν τον γνωριζα αλλα ηταν τιμιοτατος και εξαιρετικος στο ρολο του. Στον ρολο του καφρου ο γνωστος Kiefer Sutherland στα 20 του χρονια οπως και ο Cusack εμφανιζεται για πολυ λιγο ως ο νεκρος αδερφος του Wheaton. Ενα πολυ ομορφο ταξιδι που σιγουρα θα ξανα δω καποια στιγμη. Ενα σημειο που δεν μου αρεσε ηταν η ιστορια με τα ξερασματα θα μπορουσαν να μην την βαλουν. 8.3/10

Southpaw https://www.imdb.com/title/tt1798684/

Είπαμε να δούμε κάτι χαλαρό, με «εύκολο» θέμα και σκηνοθέτη που γυρίζει γενικά αξιοπρεπεις περιπετειουλες αλλά δυστυχώς προέκυψε απάλευτο απ όλες τις απόψεις (στο τσακ δεν το σταματήσαμε).

108e059d3d3c6efb58b0414ebbb7c5ac.jpg

Δεν την είχα δει στον κινηματογράφο και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Είναι ασπρόμαυρη ταινία του 2018 από το Πολωνό σκηνοθέτη Pawel‚ Pawlikowski.
Πρόκειται για μια ιστορία έρωτα με πλαίσιο τον ψυχρό πόλεμο. Το ενδιαφέρον της είναι ότι πρόκειται για την απόλυτη, παθιασμένη αγάπη.

Notes on a Scandal https://www.imdb.com/title/tt0465551/

Καθηλωτική (όπως πάντα) Dench, υπέροχη (όπως πάντα) Blanchett, overall πολύ καλή!

Από τα πρώτα λεπτά βγάζει κάτι το απλά ανθρώπινο και (χωρίς εξάρσεις) έτσι πάει μέχρι το τέλος.

ΥΓ Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες ταινίες, (ξανά)θυμαμαι ποσο υπερβολικές (ακόμα και σε εικαστικό επίπεδο) και εν τελεί κουραστικές είναι οι Αμερικανικές ταινίες και σειρές του κιλού (που μας σερβιρονται ασταματητα) και ποσο ξεκουράζεται το είναι σου όταν βλέπεις κάτι απλά ανθρώπινο.

Kansas City Confidential (1952) 6/10

Αστυνομικό φιλμ νουάρ σχετικά με έναν πρώην κατάδικο που τον παγιδεύουν ως κύριο ύποπτο σε μια ένοπλη ληστεία και κάνει αγώνα δρόμου για να βρει τους υπόπτους και, ίσως, να βάλει το χέρι του στο μέλι. Όχι κάτι ιδιαίτερο και μάλλον ξεπερασμένη.

Kiss Me, Stupid (1964) 7/10

Χαριτωμένη κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ. Δε συγκαταλέγεται στις καλύτερες του αλλά είναι ότι πρέπει για ένα ευχάριστο βράδυ. Βγάζει γέλιο.