Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς

3525686288622238_mpalanta-ths-trypias-kardias_252944.jpg

Η τελευταία του Οικονομίδη. Πρόσφατα σε ένα άρθρο διάβασα τον χαρακτηρισμό "ο τρίτος αδερφός Κοέν".
Λίγο υπερβολικό. Ο Οικονομίδης είτε σου αρέσει ή δεν σου αρέσει. Εμένα πάντως μου αρέσει.
Δεν κατάφερα να τη δω σινεμά. Πρόσφατα την έβαλε γνωστή πλατφόρμα σε streaming.
Με τη Βίκυ Παπαδοπούλου στην αρχή της καριέρας της ήμουν πολύ ερωτευμένος.
Στο έταιρος εγώ ξενέρωσα, τώρα τη θέλω πάλι.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Le trou (1960) 8/10

Πολύ καλή ταινία του Jacques Becker. Δραματικό θρίλερ όπου πέντε φυλακισμένοι σχεδιάζουν να δραπετεύσουν αλλά στη πορεία και μετά από επίπονες προσπάθειες δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και χαλάνε οι ισορροπίες. Θα τα καταφέρουν άραγε; Η ταινία έχει αρκετές δόσεις αγωνίας και ένα φινάλε που δε περίμενα. Τη προτείνω.

Lawless (2012) 6/10

Αδιάφορο δράμα στο οποίο μοναδική καλή ερμηνεία μου φάνηκε του "κακού" Guy Pearce. Οι υπόλοιποι απαρατήρητοι. Βλέποντάς την πέρασε η ώρα αλλά δε μου άφησε τίποτα.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

A Tale of Two Cities (1935) 10/10

Αριστουργηματική μεταφορά του βιβλίου του Ντίκενς "Η Ιστορία Δύο Πόλεων". Εξαιρετικές ερμηνείες, μουσική και, κυρίως, πλοκή. Μακάρι να βγαίνανε τέτοιες ταινίες και σήμερα.

Soshite chichi ni naru (2013) 7/10

Δραματική ταινία από Ιαπωνία στην οποία δύο οικογένειες μαθαίνουν ότι έγινε λάθος στο νοσοκομείο και παραλάβανε, πριν 6 χρόνια, στη γέννα το λάθος παιδί. Αρχίζουν διαδικασίες ανταλλαγής των παιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Αρκετά καλή.

The Dept

the_debt_poster.jpg

κατασκοπικό θρίλερ, ατμόσφαιρας Ψυχρού Πολέμου, από τον οσκαρικό Τζον Μάντεν («Ερωτευμένος Σαίπξπηρ»)

Τριάντα χρόνια μετά την επιτυχία τους να δολοφονήσουν στο Ανατολικό Βερολίνο έναν ναζί εγκληματία, τρεις πράκτορες της Μοσάντ έρχονται αντιμέτωποι με την οδυνηρή αλήθεια.
Τέλεια σκηνοθεσία, ερμηνείες και μια πλοκή που σε κρατάει μέχρι το τέλος.

Remake του ισραηλινού θρίλερ «Ha-Hov» του 2007, «Το Χρέος» μας αφηγείται μία ιστορία σε δύο χρόνους: όπως «ηρωικά» τη θυμόμαστε το 1997, κι όπως πραγματικά έγινε το 1966, στα χρόνια του βρώμικου Ψυχρού Πολέμου. Οσο η κάμερα παραμένει στο ανατολικό Βερολίνο των 60ς, ο Μάντεν συνθέτει μία πυκνή ατμόσφαιρα επικινδυνότητας και μυστηρίου, όπου οι ηθοποιοί του κινούνται σαν ηλεκτροφόρα χέλια. Εκεί η πλοκή διαδραματίζεται τόσο στο βλέμμα όσο και στον εγκέφαλο, με τον αιχμάλωτο βασανιστή (τον πάντα στιβαρό Τζέσπερ Κρίστενσεν) να παίζει παιχνίδια γάτας-ποντικού με την Τζέσικα Τσάστεϊν (την ηθοποιό-αποκάλυψη του 2011). Ηθικά διλήμματα, υπόγεια ερωτική ένταση, σασπένς και πάνω από όλα η αναπαράσταση μίας εποχής τυλιγμένης πλέον σ' ένα μυθικό πέπλο πολιτικής αντίστασης και αναγκαιότητας για δράση.

Election[1999]

Ευχαριστη δραματικη κομεντι βγαλμενη απο τη ζωη θα ελεγε κανεις. Πολυ καλος και γρηγορος ρυθμος χωρις να κανει κοιλια καπου εξαιρετικος ο Matthew Broderick σε ενα ρολο που του παει γαντι και της 23αρας Reese Witherspoon στο ρολο μιας πανεξυπνης μαθητριας που προσπαθει να βγει προεδρος στις εκλογες του σχολειου πατωντας επι πτωματων. Ο Matthew Broderick που ειναι ο δασκαλος της μεταφορικα αλλα και κυριολεκτικα βρισκει το δασκαλο του στον χαρακτηρα της Reese. Συνολικα μια πολυ ποιοτικη σατιρα που αυτα που θελει να πει στον θεατη τα λεει με τον δικο της και οχι τοσο ευθεως τροπο κανοντας την μια ταινια που θα μεινει αναλλοιωτη στο περασμα των χρονων. 7.5/10

Leave No Trace[2018]
MV5-BMj-E3-OTI1-MTU0-OV5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-NTg1-Mzkz-NTM-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3892172/

Η ιστορια μας εχει να κανει με εναν πατερα[Ben Foster] που ζει στο δασος χρονια με την κορη του[Thomasin McKenzie] απομονωμενοι απο τον πολιτισμο. Καποια στιγμη ομως θα τους αναγκασουν να προσαρμοστουν για το καλο του παιδιου. Η ταινια ειναι υποτονικη παταει πανω στη χημεια πατερα-κορης και παιζει πολυ με τα βλεμματα και τα συναισθηματα. Οι περισσοτεροι θα βαρεθειτε μιας και ειναι απο αυτες τις ταινιες που δεν εχουν δραση εχουν ελαχιστους διαλογους αλλοι ομως θα την αγαπησετε για την αυτη την zen καταπρασινη ατμοσφαιρα που εχει. 6.7/10

Everybody Wants Some!! (2016) 6/10

Ανάλαφρη κωμωδία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ο οποίος έχει δώσει ταινίες όπως τη τριλογία Before και το Boyhood. Έχει να κάνει κυρίως με μια παρέα φοιτητών που προσπαθούν να προσεγγίσουν κοπέλες αλλά και τους γενικότερους προβληματισμούς που έχουν αυτές οι ηλικίες. Καλά έπαιξαν οι ηθοποιοί, όλοι άγνωστοι, αλλά ότι είχε να πει ο σκηνοθέτης το είχε πει καλύτερα στο Dazed and Confused (1993). Πάντως είναι ανώτερη από ταινίες τύπου American Pie.

Little Caesar (1931) 5/10

Βαρέθηκα και δε κατάφερα να τη δω μέχρι το τέλος παρόλο που είμαι οπαδός του Edward G. Robinson. Ο σκηνοθέτης Mervyn LeRoy έχει κάνει σίγουρα καλύτερες.

another round

1_1581_107745498_type12905.jpg

δεν μπορώ καθόλου να ακούω σκανδιναβικά, οπότε κάθε ταινία που βλέπω ξεκινάει με ενα αρνητικό handicap.
Η συγκεκριμένη μου άρεσε, δεν έιναι για βραβείο , ούτε να πάρετε τη παρέα τηλέφωνο να τη δείτε όλοι μαζί.
Ανήκει στην κατηγορία watchable. Στους φίλους του αλκοόλ θα αρέσει σίγουρα περισσότερο.

2e0b75281fc093a167328c7e944507c4

https://www.imdb.com/title/tt4157712/
Το σενάριο υποσχόμενο, μία εταιρεία με φάτσες που μοιάζουν με αδίστακτους golden boys,
οργανώνει μία ανταγωνιστική μέχρι θανάτου συνέντευξη, απο υποψήφιους που πρέπει να πείσουν,
ότι είναι δολοφόνοι για να φορτωθούν ένα έγκλημα με χρηματικό αντίτιμο βέβαια..
Βίαιη μαύρη κωμωδία? χωρίς να είναι splatter, έχει καλές στιγμές ηθοποιίας,
ιδιαίτερα με τους δύο πιό επικίνδυνους ανθρώπους της εταιρείας, και μερικές καυστικές ατάκες,
που όμως δεν λειτουργούν πάντα..
Το στύλ θεατρικού έργου που βασίζεται στον διάλογο, και η b movie αίσθηση χαλάνε τον ρυθμό,
και κουράζουν, η κατάσταση σώζεται λίγο, απο τα γιατί της ταινίας..
Πάντως δημιουργείται μία περιέργεια για τις μελλοντικές δουλειές των συντελεστών..
Για τους φίλους των θεατρικών horror..

Το Independence Day σε ρώσικη έκδοση.

Φυσικά μην περιμένετε σαιξπηρικες υποκριτικές αλλά είναι πολύ φιλότιμη προσπάθεια των Ρώσων.

Και μάλιστα μου έκαναν εντύπωση τα εφφέ. Καλοφτιαγμένα.

Περνάει και κάποια μηνύματα σχετικά με το πόσο τρύπιο σωβρακο είναι το ίντερνετ και τα δεδομένα μας που τα δίνουμε με περιττή ευκολία , πράγματα που φυσικά είναι γνωστά.

Ωραίο.

GUEST_3173c3c2-d57a-4fc3-b654-4a9f2a39daaa.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt8060328/

Marrowbone[2017]
MV5-BMz-A5-NDM1-Mj-Mz-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-NDUy-MTA4-NDM-V1.jpg

Ενα παρα πολυ καλο δραμα μυστηριου με στοιχεια horror που μου θυμισε εντονα μια συγκεκριμενη ταινια του Hitchcock στο γενικο concept. Αργο αλλα με τερμα ατμοσφαιρικο pace χτιζει το ολο μυστηριο γυρω απο το σπιτι των Marrowbone με το τελος να ειναι γροθια στο στομαχι. Εξαιρετικοι οι βασικοι ηθοποιοι απο τις 2 πανεμορφες Anya Taylor-Joy και Mia Goth μεχρι τον George MacKay γνωστος απο το 1917 τον Charlie Heaton γνωστος απο το Stranger Things και του νεοφερμενου Matthew Stagg στο ρολο του μικροτερου αδερφου. Ολα μαζι φτιαχνουν μια δυνατη ταινια μυστηριου που θα μεινει στο μυαλο αρκετων μετα το τελος της. 8/10

Coming to America 2.
Επικό φέσι.
Κρίμα γιατί το 1 ήταν από τις αγαπημένες κωμωδίες της νιότης μου…

Leave Her to Heaven (1945) 7/10

Δραματικό φιλμ νουάρ το οποίο έχει να κάνει με τον φθόνο και πως μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μέχρι το τέλος. Πολύ καλή ταινία με αρκετά καλές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα υπόθεση. Την προτείνω.

Local Hero (1983) 6/10

Αν δεν ήταν ο Μπαρτ Λάνκαστερ η ταινία δε θα έπιανε μία. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετός, σε αρκετά σημεία βαρέθηκα.

Der mude Tod (1921) 5/10

Ξεκίνησα να τη βλέπω λόγω Φριτζ Λανγκ και λόγω της υπόθεσης που είχα διαβάσει. Τελικά ούτε κατάλαβα τίποτα σε σχέση με αυτό που είχα διαβάσει, ούτε μου έκανε αίσθηση να τη δω μέχρι το τέλος. Μετά τα πρώτα 45' τη παράτησα και ησύχασα.

Prospect[2018]
MV5-BNzc5-Mjkz-ZWEt-Mj-Bm-ZS00-NDJl-LWI3-N2-Ut-Nzgw-Ym-I4-ZGM5-ODM5-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-OTMw-Nj-Q3-Nzg-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7946422/
Ενα low budget sci-fi των 4 εκατομμυριων που αν και προσπαθει να φτιαξει μια ωραια ιστορια με backstory και τιμιο lore στο συνολο δειχνει σαν ενα διπλο επεισοδιο μιας sci-fi σειρας. Η ιστορια μας εχει να κανει με εναν πατερα και μια κορη οι οποιοι κανουν mining πολυτιμους λιθους σε κατεστραμενους πλανητες. Σε μια αποστολη θα συναντησουν τον Pedro Pascal ο οποιος ειναι ενας δολοφονος που προσπαθει να επιβιωσει. Αν και αργη ειχε καποιο ενδιαφερον που ομως δεν μπορεσε να με κανει να δεθω με τον κοσμο της η το οποιο backstory προσπαθησαν να διηγηθουν σε διασπαρτα σημεια. Η ταινια σε κανει να νοιαζεσαι καπως για τους 2 πρωταγωνιστες αλλα μεχρι εκει. Η μικρη Sophie Thatcher στην πρωτη της μεγαλη μηκους ταινια πιστευω οτι θα την απολαυσουμε στο μελλον αρκετα. Κριμα γιατι στα χερια καποιου καλυτερου σκηνοθετη και με μεγαλυτερο budget ειχε ολα τα φοντα να δωσει κατι μεγαλο στο sci-fi genre. 6/10

Little-Monsters-Poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7390588/

Ευχάριστη έκπληξη απο την Αυστραλία, με μία ομάδα μικρών παιδιών που έχουν πειστεί απο την συνοδό
δασκάλα και ένα πρώην μουσικό της ρόκ, ότι παίζουν ένα παιχνίδι με ζόμπι, για να μην τρομάξουν
απο τα αιμοβόρα ζόμπι που έχουν κατασπαράξει ανθρώπους και ζώα.
Διασκεδαστική κωμωδία με χιούμορ που λειτουργεί, αρκετό αίμα, και ωραίες στιγμές με τους μικρούς
πρωταγωνιστές.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Leave No Trace[2018]
MV5-BMj-E3-OTI1-MTU0-OV5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-NTg1-Mzkz-NTM-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3892172/

Η ιστορια μας εχει να κανει με εναν πατερα[Ben Foster] που ζει στο δασος χρονια με την κορη του[Thomasin McKenzie] απομονωμενοι απο τον πολιτισμο. Καποια στιγμη ομως θα τους αναγκασουν να προσαρμοστουν για το καλο του παιδιου. Η ταινια ειναι υποτονικη παταει πανω στη χημεια πατερα-κορης και παιζει πολυ με τα βλεμματα και τα συναισθηματα. Οι περισσοτεροι θα βαρεθειτε μιας και ειναι απο αυτες τις ταινιες που δεν εχουν δραση εχουν ελαχιστους διαλογους αλλοι ομως θα την αγαπησετε για την αυτη την zen καταπρασινη ατμοσφαιρα που εχει. 6.7/10

Πολυ ομορφη ταινια, οντως.

thx 4 the tip :a0210: