Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Σου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιοι που είμαστε φίλοι χρόνια, κάνουμε και πλάκα μεταξύ μας ?

Επίσης, άσχετα τι λέει το IMDb το stillwater είναι κλάσεις ανώτερο από το duel, που το συμπαθούμε επειδή είναι του Ριντ στα τελευταία του...

Καλώς ήρθες στην παρέα .
Σου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιοι δεν παρακολουθούν το νήμα χρόνια και απλα διάβασαν και απάντησαν αλλά αντί για καλωσόρισμα, βρέθηκαν με ειρωνείες τύπου "τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα κτλ"

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αλλά όπως μπήκα θα βγω. Καλό απόγευμα

Έχει πλάκα πάντως ε?
Η πρώτη ταινιά του ήταν το Duellists,μια από τις τελευταίες του είναι το The Last Duel.
Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος......
Το σκέφτηκα, αλλά δεν τόλμησα να το εκστομίσω, μην τον γρουσουζέψω γέρον άνθρωπο. Μάλιστα το στιλ κινηματογράφισης μου θύμισε αρκετά το πρωτόλειο. Ελπίζω να μην είναι κλείσιμο του κύκλου, απλά επιστροφή στις ρίζες, ίσως και για ένα πρόσθετο λόγο, επειδή και οι δύο ταινίες διαδραματίζονται στη Γαλλία.

• Like
Reactions: superfly
Το σκέφτηκα, αλλά δεν τόλμησα να το εκστομίσω, μην τον γρουσουζέψω γέρον άνθρωπο. Μάλιστα το στιλ κινηματογράφισης μου θύμισε αρκετά το πρωτόλειο. Ελπίζω να μην είναι κλείσιμο του κύκλου, απλά επιστροφή στις ρίζες, ίσως και για ένα πρόσθετο λόγο, επειδή και οι δύο ταινίες διαδραματίζονται στη Γαλλία.
Τι να τον γρουσουζέψεις βρε?
Ήδη προχωράει ακάθεκτος έχοντας βγάλει την επόμενη (House of Gucci) και συνεχίζει....

Έχει πλάκα πάντως ε?
Η πρώτη ταινιά του ήταν το Duellists,μια από τις τελευταίες του είναι το The Last Duel.
Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος......
Kαι γω το ιδιο σκεφτηκα οταν εμαθα οτι ο Ριντλευ Σκοττ ειναι πισω απο την καμερα. Επιστροφη στην αρχη...σαν θεμα τουλαχιστον.
Δεν την εχω δει ακομα, ειχα δει το τρεηλερ χωρις να ξερω οτι ηταν του Σκοττ, αλλα δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε σαν πρωτη αποψη.
Θελω να δω τι εχει πισω σαν καμβα απο τον τσακωμο μεταξυ δυο ευγενων, και τι μεσα εχει χρησιμοποιησει, ποσο εχει σεβαστει τα πολιτισμικα στοιχεια της εποχης κλπ...
Σπανια γινεται καλη ταινια για τον μεσαιωνα. Η τελευταια που εχε κανει ο Σκοττ με την Ιερουσαλημ, ενω σε πρωτη φαση με ειχε ενθουσιασει, μετα οταν την εξετασα καταλαβα οτι ειχε πολλα αστοχα (παραδειγμα ολες οι ασπιδες των σταυροφορων ειχαν βγει απο το ιδιο βιομηχανικο καλουπι και ειχαν ολες ενα σημαδι χτυπηματος δεξια στο ιδιο σημειο...ξενερωσα... ) συν ολα τα αλλα τα "ιστορικα" στον βωμο της κορεκτιλας χολυγουντ.
Αλλα καλο ηταν απο αποψη γενικου θεαματος για οποιον δεν κοιταει λεπτομερειες.
Αλλα δυσκολος τομεας.

Πάντως όσον αφορά το imdb και φυσικά μιλώντας προσωπικά, συμφωνώ συντριπτικά με τις βαθμολογίες του. Είναι "ευαγγέλιο". Ακόμα και όταν δω μία ταινία χωρίς να χω τσεκάρει βαθμολογία μπαίνω και βλέπω και επίσης συμφωνώ πανηγυρικά....δηλαδή δεν γίνεται μέσω της αυθυποβολής.

Οπουδήποτε αλλού σε μουσική για παράδειγμα, σε μουσικά έντυπα, περιοδικά κτλ πολλές φορές έχω αντίθετη άποψη για δίσκους. Αλλά στο imdb είναι σοκαριστικό στο πόσο συμφωνώ. Δε γίνεται να μπαίνει κάπου 5ή ή 6 και να μην είναι πατάτα. Έχω άπειρα παραδείγματα. Επίσης οτιδήποτε πάνω απο 8 είναι must see.

υ.γ. in ridley we trust

Τελικα την ειδα και τη τελευταια μονομαχια.

Πολυ καλη ταινια οντως και ο Ματ δεν παιζεται εχει ενδυθει τον ρολο οπως ελαχιστοι θα μπορουσαν.
Ολοι αυτοι οι ηθοποιοι της γεννιας τους, που τους λεγαμε πιτσιρικαδες, μεγαλωσαν, μεστωσαν, γιναν συμπαγεις με μια τεραστεια σιγουρια στην τεχνη τους. Μπραβο εξαιρετικη σοδεια ηθοποιων στην ιστρια του κοσμου μας. Και ο Ματ Νταμον ενας απο τους κορυφαιους.

Δεν ξερω ποια προτιμω απο τις δυο εξαιρετικες που εκανε τελευταια και ισως ταυτοχρονα.. τις αγαπαω και τις δυο. Την μονομαχια πατντως θα την αγορασω κι'ολας μες στην προοπτικη να την βρουν οι επιβιωσαντες των επομενων εποχων.

Για την ακριβεια των πολιτισμικων (ιστορικων στοιχειων) δεν ξερω ακομα καποια πραγματα μου φαινονται καπως, θα πρεπει να ρωτησω ειδικους. Αλλα παρ'ολα αυτα το νοημα και η εικονα περνανε και προκαλουν δεος και συγκινηση. Ολοι οι ηθοποιοι εξαιρετικοι.
Ο γυναικειος χαρακτηρας καταπληκτικος και ενα μπραβο για το δημιουργο των κουστουμιων τους δασκαλους οπλομαχιας και τους υπευθυνους ευρεσεως τοπιων και ντεκορ.

LE-DERNIER-DUEL-7.jpg

Last edited by a moderator:

Nelyubov 8/10​

Εξαιρετική ταινία από Ρωσία στην οποία ένα ζευγάρι λογομαχεί έντονα και χωρίζει αλλά το παιδί τους κρυφακούει τη συζήτηση και μετά εξαφανίζεται. Ακολουθεί αγώνας δρόμου για να τον βρουν. Δραματικό θρίλερ που βασίζεται στις ερμηνείες και στο σενάριο με ένα τραγικό φινάλε. Αξίζει.

Love Story 7/10​

Μελόδραμα του 1970 το οποίο σήμερα φαίνεται ελαφρώς ξεπερασμένο. Αυτό που μένει είναι η πολύ καλή μουσική του Φράνσις Λάι και οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Ali MacGraw η οποία κρίμα που δεν είχε καλύτερη καριέρα.

maxresdefault.jpg

Δυνατή ταινία απο την Νορβηγία, ένα υπερφυσικό θρίλερ τύπου Scanners με πρωταγωνιστές παιδιά
που θα σας χαρίσει ανατριχίλες.
Οι φίλοι του καλού κινηματογράφου θα απολαύσουν την αργή ρεαλιστική αισθητική,
τα θέματα που θίγει, και την απίθανη μικρή που πρωταγωνιστεί..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Κύριοι έχω μια ειλικρινή ερώτηση. Έχει περάσει κάποιος χρόνο στην νότια Κορέα να μου λύσει μια απορία; Έτσι drama queens είναι και στην πραγματική ζωή αυτοί ή απλά πρόκειται για εκνευριστικό over-acting στις ταινίες και στις σειρές τους; Αδυνατώ να πιστέψω πως διδάσκεται τέτοια υποκριτική οπουδήποτε στον πλανήτη..

Nelyubov 8/10​

Εξαιρετική ταινία από Ρωσία στην οποία ένα ζευγάρι λογομαχεί έντονα και χωρίζει αλλά το παιδί τους κρυφακούει τη συζήτηση και μετά εξαφανίζεται. Ακολουθεί αγώνας δρόμου για να τον βρουν. Δραματικό θρίλερ που βασίζεται στις ερμηνείες και στο σενάριο με ένα τραγικό φινάλε. Αξίζει.

Love Story 7/10​

Μελόδραμα του 1970 το οποίο σήμερα φαίνεται ελαφρώς ξεπερασμένο. Αυτό που μένει είναι η πολύ καλή μουσική του Φράνσις Λάι και οι ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Ali MacGraw η οποία κρίμα που δεν είχε καλύτερη καριέρα.
Εννιαρακι το χωρις αγαπη απο μενα.

• Like
Reactions: protrudi
maxresdefault.jpg

Δυνατή ταινία απο την Νορβηγία, ένα υπερφυσικό θρίλερ τύπου Scanners με πρωταγωνιστές παιδιά
που θα σας χαρίσει ανατριχίλες.
Οι φίλοι του καλού κινηματογράφου θα απολαύσουν την αργή ρεαλιστική αισθητική,
τα θέματα που θίγει, και την απίθανη μικρή που πρωταγωνιστεί..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καλημερα...Δεν μπωρο να το βρω ρε γμτ.

Εννιαρακι το χωρις αγαπη απο μενα.
Μωρέ και 10άρι θα μπορούσε να είναι αν έλειπε ο διδακτισμός και κάποιοι απλοϊκοί συμβολισμοί ... τα είχαμε πει και παλαιότερα ...

Διδακτισμός και απλοϊκοι συμβολισμοί στο loveless.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.

Last edited:
Διδακτισμός και απλοϊκοι συμβολισμοί στο loveless.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.
Καλως τον! Νόμιζα ότι μας είχες εγκαταλείψει για πάντα.

😬

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αλλά όπως μπήκα θα βγω. Καλό απόγευμα

Δεν το έχω δει το Loveless, αξίζει ή θα μου μαυρίσει την ψυχή μέρες που είναι;

Καλως τον! Νόμιζα ότι μας είχες εγκαταλείψει για πάντα.

Δεν το έχω δει το Loveless, αξίζει ή θα μου μαυρίσει την ψυχή μέρες που είναι;
Περαστικός λόγο γιορτών.

Να την δεις και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Ο Ρωσος σκηνοθετει εξαισια και το υποστηριζει με την υπεροχη φωτογραφια του κανοντας κοινονικοπολιτικο σχολιο στην σημερινη Ρωσια αλλα κι γενικοτερα στην παγκοσμια σημερινη κοινωνια, δεν συμφωνω περι διδακτισμου και απλοισμου, αλλα ειναι πεσιμιστης και κυνικος δεν κανει εαν θες να περασεις ευχαριστα την ωρα σου.

• Like
Reactions: protrudi

Le samouraï 8/10​

Εξαιρετικό αστυνομικό δράμα του Μέλβιλ και ίσως η καλύτερή του μαζί με τον "Κόκκινο Κύκλο". Ρόλος που ταιριάζει γάντι για τον Αλέν Ντελόν ο σαμουράι δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο. Άριστη ατμόσφαιρα, πολύ καλή υπόθεση και το φινάλε δεν το περίμενα με τίποτα. Από τις ταινίες που μένουν για καιρό στη μνήμη.

Lonely Are the Brave 7/10​

Δραματικό γουέστερν με τον Κέρκ Ντάγκλας ως καουμπόι ο οποίος δραπετεύει από τη φυλακή και κάνει αγώνα δρόμου για να αποφύγει τους αστυνομικούς και να περάσει τα σύνορα. Εξαιρετικός όπως πάντα ο Κερκ, ειδικά οι πρώτες σκηνές που ήθελε να αποφύγει τη παρεξήγηση με έναν ντόπιο και να μη καταλήξει σε ξύλο ήταν φοβερός. Η ταινία όμως έκανε κοιλιά προς το τέλος και έχασε την αίγλη της. Σε γενικές γραμμές καλή.