Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Δεν εχω ταινια να δω... δηλαδη δεν βρισκω καποια που να μου λεει κατι για να την δω.
Εχω δυο στη καβατζα Το "Μη κοιτας πανω" και τη "Δυναμη του σκυλου" αλλα το ολο κλιμα τους και η ιστορια δεν μου κινει τ ενδιαφερον.. ειδικα η δευτερη που ειναι υποψηφια για οσκαρ γιατι εδω και δυο τρια χρονια τα οσκαρ για μενα ειναι ενδεικτικ αποφυγης μουφας...

Ποια οσκαρ ρε συ?

Εχεις αφησει τις δυο καλυτερες ταινιες της σαιζον και βλεπεις ξαναζεσταμενη σουπα ? (εστω και καλου ειδους)

Αντε δες τες και τις δυο χωρις να πελαγοδρομεις.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Πάντως φίλε Στέλιο το wheel of fortune είναι πολύ ωραίο αλλά αυτά τα έλεγε ο Ρομέρ πριν πενήντα χρόνια. Ξανανακαλύπτουμε τον wheel. Πάντως το drive my car (αν αναφέρεσαι σε αυτό) δεν το έχω δει ακόμα - θα ήθελα να το κουβεντιάσουμε

• Like
Reactions: Larry
Εγώ όσο γερνάω πάντως έχω αρχίσει να ζηλεύω αυτούς που ευχαριστιούνται τις κακές μουσικές, τις παρωχημένες αρχιτεκτονικές, τις κλισέ χολιγουντιανές σαχλαμάρες κλπ κλπ κλπ. Έχω φτάσει να ανατριχιάζω με μουσικές πιο σπάνια από ποτέ, ενώ άλλοι τη βρίσκουν ακόμα και σε ένα λάιβ της κακιάς ώρας.

Από την άλλη βέβαια, όσο πιο σπάνιες είναι οι ανατριχίλες, τόσο πιο έντονα τις ζεις. Αλλά τρέχα γύρευε, μην το γυρίσουμε στα ψυχιατρικά μας.
Έτσι είναι…

(ευτυχώς ομως βγαίνει κάθε χρόνο νέο iPhone 😋)

La isla mínima 5/10​

Δυο φορές με πήρε ο ύπνος, τελικά τη τελείωσα και πιστεύω πως έχασα το χρόνο μου. Αστυνομική μυστηρίου από Ισπανία με κοινότυπη υπόθεση whodonit που δεν έχει να προσθέσει τίποτα στο είδος.

Lust for Life 7/10​

Αρκετά καλή ταινία που αφορά τη ζωή του Βαν Γκογκ με πρωταγωνιστή τον Κερκ Ντάγκλας. Πολύ καλοπαιγμένη αλλά έπρεπε να διαθέσει περισσότερο χρόνο στο να δείξει ότι ήταν ανισόρροπος ώστε να μας πείσει περισσότερο που έφτασε στα άκρα. Κέρδισε όσκαρ ο Άντονι Κουίν ως τον ζωγράφο Γκόγκεν. Αξίζει.

Προς τους Ηaagenti και Stelios Papa: Παρακαλώ όπως οι προσωπικές αντιπαραθέσεις να σταματήσουν εδώ, γι'αυτό διεγράφησαν τα ανάλογα ποστς. Συμφωνειστε ότι διαφωνείτε, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Last edited:
Προς τους Ηaagenti και Stelios Papa: Παρακαλώ όπως οι προσωπικές αντιπαραθέσεις να σταματήσουν εδώ, γι'αυτό διεγράφησαν τα ανάλογα ποστς. Συμφωνειστε ότι διαφωνείτε, το θέμα θεωρείται λήξαν.
ο Ηaagenti ειναι ο καλυτερος φιλος μου και προτιμαμε τις διαφωνιες απο τις φιλοφρονησεις δεν καταλαβαινω γιατι μας το χαλατε μονο φιλοφρονησεις θελετε ?
γεια σου Πανο με την ομαδαρα σου !!

Ωωωω και απο οτι βλεπω τωρα... σβηνεις μονο τα δικα μου εε

ο Ηaagenti ειναι ο καλυτερος φιλος μου και προτιμαμε τις διαφωνιες απο τις φιλοφρονησεις δεν καταλαβαινω γιατι μας το χαλατε μονο φιλοφρονησεις θελετε ?
γεια σου Πανο με την ομαδαρα σου !!

Ωωωω και απο οτι βλεπω τωρα... σβηνεις μονο τα δικα μου εε
Δεν είδες καλά, διεγράφη και δικό του ποστ.

Αυτό με την διαγραφή ποστ δεν το καταλαβαίνω. Δεν λέμε να βρίζει ο ένας τον άλλον αλλά με την αντιπαράθεση και τη διαφωνία ζωντανεύει ο διάλογος, αποκτά ενδιαφέρον. Αφήστε τα μέλη να εκφράζονται έντονα καλό θα κάνει στο φόρουμ.

Encounter[2021]

encounteramazon4.jpg

https://www.imdb.com/title/tt12800524/?ref_=fn_al_tt_1

Μια ταινια που κυκλοφορησε ως sci-fi δεν εχει καμια σχεση ομως με αυτο. Στα μισα της γυρναει τουμπα το σεναριο και καταλαβαινουμε τι πραγματικα συμβαινει. Ο Riz Ahmed ειναι μανουλα σε τετοιους ρολους και στο night of και στο sound of metal παιζει ακριβως τον ιδιο ρολο και εχει μια δικη του μοναδικη υποκριτικη ικανοτητα σε παρομοιους ρολους. Υποτονικος ρυθμος η ταινια βασιζεται κυριως στο μυστηριο και και στη χημεια του Ahmed με τους 2 γιους τους που εδω τα πηγαινει εξαιρετικα. Ειδικα ο μεγαλος παιζει αψογα το ρολο του και νιωθεις την χημεια πατερα-γιου. Αξιζει μια θεαση απλα μην εχετε μεγαλες προσδοκιες. Και εγω ως κατι διαφορετικο την ξεκινησα και τελικα μου βγαινει κατι αλλο. 6/10

Mamma Mia! Here We Go Again 6/10​

Η συνέχεια της ταινίας του 2008. Μέτρια. Βλέπεται για τα τραγούδια των ABBA αν είστε οπαδοί. Ωραία παρουσία και η Lily James. Μετά που θα τελειώσει η ταινία, ξεχνιέται αμέσως.

Maleficent: Mistress of Evil 6/10​

Η συνέχεια της ταινίας του 2014. Συμπαθητική αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Υπήρχαν καλές σκηνές δράσης που χαζεύεις τα οπτικά εφέ αλλά ως υπόθεση το 'χουμε ξαναδεί το έργο. Προσπεράστε.

url

Γαλλόφωνη καλλιτεχνική ταινία τρόμου με ένα Γερμανικό ημερολόγιο,
που είναι κάτι παραπάνω απο ένα ξύλινο κουτί με συρτάρια και κλειδιά.
Η ωραία φωτογραφία και η φανταστική πρωταγωνίστρια μαζί με την μυθοπλασία του φανταστικού,
στήνουν ένα απο τα καλύτερα horror των τελευταίων ετών..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
εγω γελασα παντως , ειδικα με τα οραματα της μπενεντετας:)
ολες οι ταινιες του βερχοβεν δεν ειναι και λιγο κωμωδιες ομως , για αυτο μαρεσε παντα αυτος ειδικα στο starship troopers, τα σατιριζει ολα ωραια στις ταινιες του, οπως και στη μπενεντετα

• Like
Reactions: Stellios papa

Man of a Thousand Faces 8/10​

Εξαιρετικό βιογραφικό δράμα σχετικά με τον ηθοποιό Λον Τσάνεϊ ο οποίος είχε γίνει διάσημος την εποχή του βωβού κινηματογράφου σε ταινίες τρόμου. Τα πιο δύσκολα τα πέρασε στη προσωπική του ζωή μέχρι το πρόωρο θάνατό του. Άριστος ο Τζέιμς Κάγκνεϊ ως πρωταγωνιστής.

Mary Poppins Returns 6/10​

Εντελώς αχρείαστη συνέχεια του αριστουργήματος "Μαίρη Πόπινς" του 1964. Η υπόθεση περίπου η ίδια με τη πρωτότυπη ταινία, τα τραγούδια ασήμαντα και η Έμιλι Μπλαντ πολύ κρύα για το ρόλο της - δε φτάνει σε καμία περίπτωση τη Τζούλι Άντριους. Η ταινία του 1964 παραμένει μέχρι και σήμερα η καλύτερη οικογενειακή όλων των εποχών και την οποία προτείνω.

For Sama
Directors: Waad Al-Kateab και του Edward Watts
Stars :Waad Al-KateabHamza Al-KhateabSama Al-Khateab
0abb7701414c4ad2e750c574dc12341cec6f00ebe342298b15cefb116c44ba3e._V_SX300_.png

Συρία, ένας πόλεμος χωρίς τέλος. Η χώρα είναι διαιρεμένη σε ζώνες επιρροής και οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα δίνουν αγώνα επιβίωσης.
Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.
Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ, των Waad Al-Kateab και του Edward Watts, που περιγράφει, το οδοιπορικό, μιας ετοιμόγεννης μητέρας και του άνδρα της, μέσα στα χαλάσματα, μιας γυναίκας τραυματισμένης από θραύσματα οβίδας στην κοιλιά της που μεταφέρεται σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Al-Quds.
Με γρήγορο ρυθμό και απανωτά flash back περνάνε σε 95 λεπτά μια σειρά γεγονότων, κράμα ζωής και θανάτου: ο γάμος, η γεμάτη ενθουσιασμό εγκατάσταση στο πρώτο σπίτι, οι συναθροίσεις και τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.
Κι από την άλλη οι επιθέσεις ρωσικών βομβαρδιστικών, ο τοκετός εν μέσω βομβαρδισμών, οι καθημερινοί θάνατοι παιδιών, ο απεγνωσμένος αγώνας των γιατρών να σώσουν ανθρώπινες ζωές, η προσπάθεια επιβίωσης σε συνθήκες σκληρής πολιορκίας, η σταδιακή κατάρρευση και ερήμωση της πόλης.
Γυρισμένο με ένα κινητό και μια κάμερα. Μια καταγραφή της ανθρώπινης ύπαρξης στα χειρότερα , αλλά και στα καλύτερά της. Ο φόβος των αεροπορικών επιδρομών από τη μία και τα τραγούδια μέσα στα χαλάσματα από την άλλη. Ο θάνατος και η ζωή, το τρομακτικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον. Γιατί, στην τελική, όλα γίνονται γι’ αυτά. Για τα παιδιά. Και για τη μικρή Σαμά.