Ποιά ταινία μόλις είδατε;

1726297127893.png

Επεσα πανω της παλι προχτες που την ειχε νομιζω το Σταρ.

Ειναι τοσο ενδιαφερουσα η ιστορια της τελικα που αρχιζει και μπαινει σε μια ιδιαιτερη σειρα ταινιων scifi (για τα δικα μου γουστα) στις οποιες φυσικα πανω πανω ειναι ταινιες οπως το interstellar και το contact λογω απαραμιλλης ποιοτητας σε ολα τα επιπεδα αλλα και αυτη περα του Gore/ splatter που επρεπε να υπηρετησει για εμπορικους λογους (υπαρχει και κοσμος που αν δεν εχει τετοια στοιχεια μια ταινια δεν την θελουν ειναι προσκολλημενοι σε μια παιδικη ισως συνηθεια) εδωσε μια τολμηρη οπτικη που δεν υπηρχε σε αλλο φιλμ.

Μην πω οτι αν ο Σκοτ ειχε τολμησει και δεν ειχε εμπλεξει τα βλακοAlien στην ιστορια ισως να ηταν το καλυτερο δημιουργημα του μετα το blade runner και το alien

Οσο την βλεπω την εκτιμω ξανα και ξανα και δυστυχως με το covenant δεν πηγε η ιστορια εκει που επρεπε για να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για ενα μεγαλωειωδες φιναλε με την δευτερη συνεχεια.

View attachment 238733

Επεσα πανω της παλι προχτες που την ειχε νομιζω το Σταρ.

Ειναι τοσο ενδιαφερουσα η ιστορια της τελικα που αρχιζει και μπαινει σε μια ιδιαιτερη σειρα ταινιων scifi (για τα δικα μου γουστα) στις οποιες φυσικα πανω πανω ειναι ταινιες οπως το interstellar και το contact λογω απαραμιλλης ποιοτητας σε ολα τα επιπεδα αλλα και αυτη περα του Gore/ splatter που επρεπε να υπηρετησει για εμπορικους λογους (υπαρχει και κοσμος που αν δεν εχει τετοια στοιχεια μια ταινια δεν την θελουν ειναι προσκολλημενοι σε μια παιδικη ισως συνηθεια) εδωσε μια τολμηρη οπτικη που δεν υπηρχε σε αλλο φιλμ.

Μην πω οτι αν ο Σκοτ ειχε τολμησει και δεν ειχε εμπλεξει τα βλακοAlien στην ιστορια ισως να ηταν το καλυτερο δημιουργημα του μετα το blade runner και το alien

Οσο την βλεπω την εκτιμω ξανα και ξανα και δυστυχως με το covenant δεν πηγε η ιστορια εκει που επρεπε για να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για ενα μεγαλωειωδες φιναλε με την δευτερη συνεχεια.
Πολύ καλή, και με "δυνατό " ήχο για home cinema.

Οσο την βλεπω την εκτιμω ξανα και ξανα και δυστυχως με το covenant δεν πηγε η ιστορια εκει που επρεπε για να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για ενα μεγαλειωδες φιναλε με την δευτερη συνεχεια.
Ποιο φιναλε ?
Εγω περιμενα τουλαχιστον τρια sequels ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !
Mεγαλειωδες φιναλε σε ΜΙΑ μολις συνεχεια ? Που ξανα(ματα)κουστηκε αυτο, για Μηχανικους ?
Ναι, ασε, το ξερω, τι να πρωτοπρολαβει το γερουλανιο τοσα που ξεκινησε, στα 90 βρισκεται και ανεβαινει.
Ξεφουρνισε ενα καινουργιο UNIVERSE μεσα στο ηδη καταξιωμενο πρωην universe και καποια στιγμη ειπε
"και τωρα, τι κανουμε, δεν ηταν προθεση μου να ξεφυγει σε δικο του lore" ......... και το καρατομησε !

Και κλαιμε ....................... εκτοτε !

Συγνωμη, 87 ειναι ................. μην τον πεθανουμε πριν την ωρα του 😎😙

ε ναι αλλα καποια στιγμη ερχεται η πνευματικη κοπωση και το φρεναρισμα των ιδεων.

θα καταλαβουμε απο τον Μονομαχο 2 αν συνεχιζει να ειναι σε πτωτικη πορεια οπως αντιληφθηκαμε στο Ναπολεων.

Φρέσκιες ταινιούλες για ξηροκάρπια...

kDijoX2DQlymtUL44lCxJ1JLsGL.jpg

Η Σόφι καλεί ενα παλιόφιλο τον Κάιλ, να βοηθήσει την σχέση της
τον Νόλαν, να αισθανθεί και να εμπνευστεί απο την άγρια φύση του Καναδά,
πηγαίνοντας για κυνήγι μαζί τους.
Ταινία επιβίωσης με ωραία φύση, βαλίστρες και όπλα,
απο μία τριάδα αξιοπρεπών ηθοποιών που σεναριακά κάνουν ότι
μπορούν, για να γίνουν γεύμα απο άγριους λύκους.
Βλέπεται ευχάριστα και λόγω της εμπλοκής των σχέσεων των πρωταγωνιστών,
χωρίς σοβαρές απαιτήσεις..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

x8hiMBkSpVaFQv35xUwNhPi07wK.jpg

Γαλλικό horror στο στύλ των The Descent, με ανθρακωρύχους
που συνοδεύουν ένα αρχαιολόγο που ερευνά τον παλιό πολιτισμό,
που λάτρευε ένα αρχαίο υπόγειο θεό.
Κλειστοφοβική και σχετικά καλογυρισμένη, με νύξεις για την εκμετάλλευση
και επιλογή των φτωχών για σκληρές εργασίες..

gBenxR01Uy0Ev9RTIw6dVBPoyQU.jpg

Σε ένα κοντινό μέλλον τα android βοηθοί έχουν γίνει συνήθεια.
Ετσι το πιο εξελιγμένο AI μοντέλο, με την μορφή της Megan Fox
πιάνει δουλειά σε ενα σπιτικό επειδή η μητέρα πρέπει να υποβληθεί
σε επέμβαση καρδιάς.
Καλύτερο του αναμενόμενου, λόγω ότι θέτει σωστά τα θέματα
της ανεργίας που θα προέλθουν απο την αντικατάσταση των ανθρώπινων
χεριών, προσγειώνεται στα γνωστά κλισέ ενώ θα μπορούσε να εμβαθύνει
στο σπάσιμο του πρωτοκόλου απο την AI.
Κρίμα, γιατί η Megan Fox ταίριαζε τόσο πολύ, αλλά αυτό το κορίτσι
πρέπει να προσέξει με τις πλαστικές για να μην γίνει M3gan!
Για δράση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις βλέπεται ευχάριστα..

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: stargr
Το ξαναειδα (μετα απο παρα πολλα χρονια ......)

Αναμικτα τα συναισθηματα ! Τα εφφε δεν βλεπονται (πια).
Ο κοκκος επισης δεν παλευεται. Ομως αν κατι περισωζει την κατασταση ειναι ο Sean.
Η ταινια αξιζει μονο για αυτον (και απο αυτον). 5 στα 10 (απο μενα).

Outland.jpg

Η σεκανς σημα-κατατεθεν της ταινιας ..... ειναι η αρχικη !!!
Απο κει και περα ομως ..... τι Γιαννης τι Γιαννακης !
Πως μας αρεσαν τοτε ? Δεν ειχαμε δει κατι καλυτερο (μαλλον).

Last edited by a moderator:
διαστημικο γουεστερν ηταν μωρε....(αν το θυμαμαι)

απλα εκαναν την τοτε μαγκια αντι να το κανουν κλασικο να το κανουν διαστημικο που πουλουσε ως κατι φρεσκο.

Το Outland ήταν μια scifi εκδοχή του High Noon.
Μια χαρά ταινία ήταν για το είδος της, άσε που αφηγηματικά είναι μίλια μακριά από οποιαδήποτε σύγχρονη ταινία του είδους.

"Μιλια μακρια" απο το Βattle beyond the Stars ? Την Galaxina ? NAI ! Οντως !
Ομως δεν μπορω να θυμηθω αλλα space westerns (εκεινης της εποχης) !

Δεν με προσέχεις....έγραψα ότι αφηγηματικά είναι μίλια μακριά από τις περισσότερες ταινίες της εποχής μας.

Εννοώ ότι η ταινία δεν είναι μια απλή συρραφή σκηνών, με ρυθμό εγκεφαλογραφήματος αμοιβάδας.
Έχει αρχή, μέση, τέλος, σωστή κλιμάκωση της ιστορίας και έλεγχο του ρυθμού.
Ξέρει πότε να επιταχύνει, πότε να επιβραδύνει, σε ποιον χαρακτήρα να εστιάσει και πότε.
Κοινώς ξέρει να αφηγηθεί μια ιστορία χωρίς να σε κάνει να βαρεθείς.

Σιγουρα μιλατε για το Outland ?

Πρεπει ναναι η πιο διθυραμβικη κριτικη που εχει διαβασει ο σκηνοθετης ever για μια μετρια ταινια .

• Haha
Reactions: SR-71
Την εχω επαναλαβει στο cult scifi corner.
Tότε μάλιστα μου έστειλε- ο σκηνοθέτης- ευχαριστήριο mail....

Mάνο αυτό που σου έγραψα είναι η σκηνοθετική αφήγηση....

Last edited:
Κοίτα αν δε σου αρέσει το στόρυ, τότε όσο καλή αφηγηματικά και αν είναι μια ταινία δεν.....σώζεται...
Εμένα μου άρεσε και αισθητικά και ως ιστορία - μάλλον θα φταίει ότι το High Noon είναι από τα αγαπημένα μου γουέστερν....

• Like
Reactions: SR-71