Ποιά ταινία μόλις είδατε;

JOINT SECURITY AREA
MV5BMTI1NDA4NTMyN15BMl5BanBnXkFtZTYwNTA2ODc5._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Ακόμη ένα αριστούργημα από τον Κορεατικό κινηματογράφο ...

επίσης, μιας και το πρότεινα και στον γιό μου, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και δείτε και το Κορεατικό Mother

madeo.jpg

Eπιτελους ειδες το JSA!
Kαι νομιζεις οτι θα τη βγαλεις καθαρη γραφοντας μονο 2 γραμμες?

παρε βρε το Ευακι σου και πηγαινε να πεις τα καλαντα
μη βαλω την Beatrice και σε δαγκωσει

Eυχαριστως!
Αλλα θα τη δαγκωνα κι εγω!

Ασε ομως τις υπεκφυγες Παπαστελιο και μολογα την αγαπημενη σου Γαλλιδουλα, να τα βαλουμε κατω να δουμε που εχει παιξει.
Αν δεν τολμας να το κανεις, ζητα συγγνωμη απο το Ευακι και θα σε συγχωρεσουμε (για αυτη τη φορα)!

• Like
Reactions: Δημοκηδής
αυτο το Γκονγκ Ντονκ Γκου

ειναι ο τυπος που εκανε και το φοβερο The Handmaiden
περιέργως πως, δεν μου είχε κάνει κλικ, ίσως γιατί είχα τεράστιες προσδοκίες ..

αν είναι να αναφέρομαι σε αυτόν, πάντα θα βάζω πρώτο το old boy ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Galen
περιμενω το ΤΟΠ 5
τη φτωχης φετινης χρονιας
Εννοειται!
Αλλα κατσε βρε να τελειωσει πρωτα.
Τρεχω μηπως και δω τιποτα της προκοπης τωρα στο τελος. Παντα αφηνω καποια εργα κοντα στην αλλαγη του χρονου, με την ελπιδα να με εκπληξουν.!

Πάντα μέσα από εδώ έχω ανακαλύψει διαμάντια και πραγματικά μέσα σε όλες τις ταινίες που προτείνεις είδα το Last Christmas, απορώ πως δεν το είχα δει ποτέ μου. Ευχάριστη ανάλαφρη στην αρχή με μια δόση συγκίνησης και αισιοδοξίας στο τέλος. Να προσθέσω σε όλα αυτά που είπες και το νοσταλγικό soundtrack του George Michael που παίζει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ευχαριστούμε king

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Love
Reactions: king2009
1735246025041.png1735246139066.png

Για θεατες με γουστο. (το animation επισης ειναι καταπληκτικο )

Eιναι αλλωστε ο πιο ενδιαφερον χαρακτηρας που γεννησε η χριστουγεννιατικη "σινεφιλολογια".

Πάντα μέσα από εδώ έχω ανακαλύψει διαμάντια και πραγματικά μέσα σε όλες τις ταινίες που προτείνεις είδα το Last Christmas, απορώ πως δεν το είχα δει ποτέ μου. Ευχάριστη ανάλαφρη στην αρχή με μια δόση συγκίνησης και αισιοδοξίας στο τέλος. Να προσθέσω σε όλα αυτά που είπες και το νοσταλγικό soundtrack του George Michael που παίζει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ευχαριστούμε king

Sent from my iPhone using Tapatalk
Να είσαι καλά φίλε μου. Έχω πολλά διαμάντια μέσα στο ποστ μου με αρκετές κλασικές ταινίες για τα Χριστούγεννα που δεν γίνετε να λείπουν από το μενού ενός σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του. Καλές θεάσεις εύχομαι και αναμένω τις εντυπώσεις σου για ότι επόμενο δεις.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο επαναλήψεις. Frequency (2000)
Ισως η καλυτερη προταση της χρονιας.
Σπανια να ξαναδω ταινια, αλλα αυτη ηταν το κατι αλλο.
Την ξανειδα εχτες 25 ετων φιλμ, και ηταν αψογο.
Δυσκολο να βγαλουν πια ταινια της προκοπης.....

1735285159023.png

Tην ειχε χθες καποιο δικτυο το βραδυ, ειπα οτι δεν χρειαζεται να την ξαναδω αλλα ο τροπος κινηματογραφησης του μακαριτη ηταν μοναδικος.

Ισως αν ειχε επιβλεψει και το τελικο μονταζ να ηταν ακομα καλυτερη ταινια

• Like
Reactions: protrudi
Λιγο καθυστερημενα αλλα δεν γινεται να μην εχει αναφερθει η παρακατω ταινια,προσωπικη μου αγαπημενη,την οποια βλεπω καθε χρονο τετοια εποχη και την θεωρω την καλυτερη χριστουγεννιατικη!Πολυ συναισθημα,πολυ συγκινηση!
1735308257333.png

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα ιδανική φάση επανάληψης αγαπημένων ταινιών. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες. Το εξαιρετικό 4Κ/Atmos remaster απλά το κερασάκι σε ίσως το καλύτερο Batman όλων των εποχών (ισοβαθμία με τον Dark Knight, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους).

Batman-Returns-Title1.jpg

Μην ξεχνάμε εξάλλου και τα πιο συγκλονιστικά 30 δευτερόλεπτα που έχουμε δει στο DC Universe:

• Like
Reactions: opsim
1735321146758.jpeg

Το είδα μέσα στις γιορτές, εντελώς σε αντίθεση με το πνεύμα των ημερών και το χαρούμενο κλίμα που επικρατεί. Δεν είναι από τις ταινίες που ξεχνιέται εύκολα κι αυτό το πετυχαίνει με το πολύ ευρηματικό σενάριο, την ατμόσφαιρα μυστηρίου που χτίζεται σιγά σιγά αλλά και με την καθηλωτική ερμηνεία του Grant, ενώ και τα δύο κορίτσια στέκονται σχετικά ικανοποιητικά. Η πρώτη ώρα είναι εξαιρετική, ειδικά όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Θα μπορούσε να εχει τη μορφή θεατρικης παράστασης άνετα και πραγματικά οι προεκτάσεις και οι προοπτικές του έργου μοιάζουν τρομερά ενδιαφέρουσες : κλασική ταινία τρόμου, αλληγορία για τις θρησκείες και την πίστη, ψυχολογικό θρίλερ , δοκίμιο πάνω στα δόγματα και τον ορθολογισμό . Πραγματικά οι προσδοκίες που μου δημιούργησε ήταν πολύ υψηλές , παρότι δεν είμαι και πολυ fan του Hugh, ο οποίος φαίνεται σα να παίζει πάντα σχεδόν τον ίδιο ρόλο, που βλέποντας τον και στις συνεντεύξεις του μάλλον δεν απέχει πολύ κι από τον πραγματικό εαυτό του. Ομως αυτή η ειρωνική και αντιφατική περσονα ταιριάζει γάντι στο έργο και δίνει ένα βάθος στο ρόλο και μια ένταση που πραγματικά σε ανατριχιάζει. Τα υπόλοιπα τα γράφω σε spoiler, για να μην προδώσω σημαντικά κομμάτια της πλοκής ..
Θεωρω ότι η ταινία στο δεύτερο μέρος της, καταφεύγει σε κλισέ επιλογές, καταστρέφει αρκετή από την ατμόσφαιρα μυστηρίου και γίνεται αρκετά συμβατική, ακόμη κι αν κρατάει κάποια από τα διφορούμενα θέματα της, όπως πχ στο τέλος με την πεταλούδα. Ισως επειδή δημιούργησε τέτοιες προσδοκίες , πάντως πραγματικά από ένα σημείο και μετά απλά ήξερα τι θα γίνει κι η μια ευκολία μετά την άλλη ερχόταν στη σειρά. Νομίζω ότι θα μου άρεσαν δέκα άλλες διαφορετικές καταλήξεις, από το να είναι όλα ένα πείραγμα του πρωταγωνιστή προς τα κορίτσια και να εμφανιστεί κάποτε κι η γυναίκα του μέχρι να είναι ο ίδιος ο Σατανάς ή κάποιος διαβολικός ακόλουθος του, σε ένα twist παρόμοιο της καταπληκτικής νοτιοκορεατικης ταινιας The Wailing. Αλλα εκεί που θα μπορούσε να απογειωθεί ταινία και να γίνει μια ταινία αναφοράς, τελικά υποχώρησε στη δράση και έναν εύκολο και άδικο για την ίδια εντυπωσιασμό.

Εντέλει , θα την ξαναεβλεπα , για να θυμηθώ τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα μυστηρίου , αλλά νιώθω ότι χάθηκε μια ευκαιρία να έχουμε ένα διαμάντι που δεν ολοκλήρωσε τη διαδρομή προς την κορύφωση , αλλά έδωσε αρκετή τροφή για σκέψη και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Η δυναμική της θα φανεί βέβαια με το πέρασμα του χρόνου , όπως γίνεται με κάθε ταινία .

• Like
Reactions: protrudi
hpFWUpjIT6eTPFoAUzVsGHcQHXT.jpg

Ένας ταλαντούχος πυγμάχος της Πολωνίας το σκάει στην Αγγλία κατά την διάρκεια αγώνων, μη αντέχοντας το καταπιεστικό καθεστώς
της κομμουνιστικής χώρας, θέλοντας να ζήσει το όνειρο της ανταμοιβής της επιτυχίας.
Ο κόσμος του καπιταλισμού όμως είναι
εξ ίσου ανελέητος!
Πρόκειται για φρέσκια ταινία πυγμαχίας, που δεν ωραιοποιεί τίποτα,
αφήνοντας την τέχνη του αθλήματος,
και εστιάζοντας στους τύπους
μανατζαραίους και προπονητές,
που εκμεταλλεύονται την φιλοδοξία
των αθλητών.
Τίμια δραματική ταινία με καλούς ηθοποιούς και μερικές πικάντικες σκηνές,
βλέπεται ευχάριστα και
με την ιστορική πολιτική διάσταση της..

Small Things Like These (2024)

Βαριά, δραματική, καταθλιπτική ταινία. Αμίλητος,βαρύς, σκεπτικός ο πρωταγωνιστης. Άνετα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί ο Ξανθόπουλος.
Ναι έχει ένα λυτρωτικό τέλος, αλλά το τράβηξαν από τα μαλλιά μέχρι να μας το δείξει. Πολύ αργή εξέλιξη χωρίς λόγο.
Είναι εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες. Αυτά που γνωρίζουν όλοι, αλλά λίγοι τολμούν να τα πουν δημόσια.

Δείτε το σε κατάσταση λήθαργου 😁

MV5BYzM2MmVkY2QtMTdmOS00YmNhLTg3NjktNmY1YTQ3ODQ0MTAxXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Last edited by a moderator:
Heretic 2024

Tίγκα (αντί) θρησκευτικό , ατμοσφαιρικό για μένα εξαιρετικό στο άνοιγμα και συνολικά στα πρώτα 50 λεπτά περίπου αλλά πιστευω ως ένα βαθμό προβλέψιμο και κοινότοπο στη συνέχεια. Μου άρεσε όμως η λεπτομέρεια στις ομιλίες σε συνδυασμό με το πως κοινούταν το πλάνο του σκηνοθέτη που ενώ εκεί που τις ακούς απο μακρυά ξαφνικά είναι δίπλα σου. Όποιος το έχει δει καταλαβαινει τι εννοώ.
Πολύ καλός στον ρόλο του και ο Hugh Grant.
7/10

Θέλει μεγάλη οθόνη κλειστά φώτα και τέρμα τα ηχεία σας, την ηχομπάρα σας ότι έχετε για να το απολαύσετε.

1NoDUt9nJ3SiPN9mZBjEJhj5L4y.jpg

H Σιναλόα είναι μία κοπέλα που εμφανίζεται
στο σπίτι της ετεροθαλής αδελφής της, δηλώνοντας την ύπαρξη της!
Ομως είναι ένα χαρισματικό πλάσμα που αγνοεί κοινωνικές δεξιότητες,
και αβροσύνες, δύσκολη συμπεριφορά για τους γύρω της..
Ειναι απο τις ταινίες με πρωταγωνιστές αυτούς που δεν έχουν να χάσουν
τίποτα, τους περιπλανόμενους και ασυμβίβαστους.
Αριστες στο ρόλο τους οι πρωταγωνίστριες, αλλά η Sophie Reid
σαν Σιναλόα απίθανη, διοχετεύει την ένταση που χρειάζεται το film,
στον θεατή που περιμένει το απρόβλεπτο να συμβεί,
μόνο η παρουσία της σε κάθε σκηνή φτάνει για να σε τσιτώσει!
Και το παιχνίδι με τον θεατή συνεχίζεται με τα ύπουλα
ερωτήματα που μας πετάει το film.
Απο την υποκρισία των σχέσεων, την αδιαφορία των "εχόντων"
με τις γκουρμέ απολαύσεις και τους καθώς πρέπει τρόπους,
μέχρι τις κυριαρχικές προσωπικότητες που ανατρέπουν τα δεδομένα.
Και όλα αυτά ντυμένα με "δολοφονική" country..
Αυτά τα ύπουλα ταινιάκια..

Last edited by a moderator:
1735493895877.png

Παρολα τα 22 της χρονια βλεπεται μια χαρα ευχαριστα χαρη στην οπτικη του Ντελ Τορο.

Μου εχει λειψει και αυτος και οι κοσμοι που αναδημιουργει ή αναπαριστα.

Μακαρι το Φρακενσταιν να ειναι καλο