Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Είδα 3 ταινίες το ΣΚ κι ενώ δεν ήμουν και πολύ σίγουρος για το αν θα περάσω καλά, τελικά ανταμείφθηκα !!!

One Battle After Another
ονε.jpg

Είχα διαβάσει διαφορετικές απόψεις. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους καθόλου.
Εγώ ανήκω στους πρώτους.
Ταινία με τον Di Caprio για μένα δεν είναι ρίσκο.
Τον είδα πρώτη φορά το 1995 στο The Basketball Diaries και από τότε δεν θυμάμαι να έχει βγάλει ταινία που να μην μου αρέσει.
Καταρχάς σκηνοθετικά ήταν άψογη. Αυτό που χαρακτηρίζω εγώ Hollywood.
Σε πολλούς βέβαια δεν αρέσει αυτό το στυλ, οπότε καλυτερα να την αποφύγουν
Τo casting ιδανικό για τέτοιου είδους ταινία.
Υπήρχαν σκηνές που γέλασα πραγματικά με τις αντιδράσεις του di Caprio.
Το μόνο αρνητικό είναι η διάρκεια του, οπότε θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι.

Mercy
mercy.jpg

Το έβαλα χαλαρά απογευματάκι γιατί το περίμενα ψιλομούφα.
Κι όμως την είδα ευχάριστα
Η ταινία μου θύμισε το Searching όπου ένας πατέρας ψάχνει την κόρη του μέσω του Internet.
Ίδια αίσθηση έχει και το Mercy.
Υπάρχουν προχειρότητες αλλά το twist plot της ταινίας είναι καλό, έτσι ώστε να μην πεις ότι έχασες τον χρόνο σου τσάμπα.

Hamnet
hamnet.jpg

Οι ταινίες εποχής ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου
Βέβαια, ενώ στο τέλος με αποζημιώνουν, πάντα μα πάντα δυσκολεύομαι να τις ξεκινήσω.
Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για Σαιξπηρ όπου οι εκφράσεις και η διάλεκτος την κάνουν ακόμα πιο κουραστική για μένα.
Επειδή όμως δεν πρόκειται για έργο του Σαιξπηρ, το γλύτωσα αυτό το κακό. ;)
Δραματική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες και ένα soundtrack που με έκανε να συγκινηθώ έντονα σε κάποιες στιγμές.

• Like
Reactions: Δημοκηδής
1771938464148.png

Tι φεσι ηταν αυτο......οχι οτι δεν το περιμεναμε οταν ειδαμε τον Τζαρεντ Λιτο....αλλα και η σκηνοθεσια ηταν ανυπαρκτη...

Α ρε Κοζινσκι...

Και φέσι δεν το λες αλλά θα μπορούσε να ήταν και πολύ -πολύ καλύτερο…
Η πανδαισία χρωμάτων & cgi κάλυψαν το αδύνατο σενάριο…
Χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο…

Και φέσι δεν το λες αλλά θα μπορούσε να ήταν και πολύ -πολύ καλύτερο…
Η πανδαισία χρωμάτων & cgi κάλυψαν το αδύνατο σενάριο…
Χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο…

Συγκριτικα με το Tron Legacy ηταν λες και εβλεπες αλλη ταινια παντως.

Το οποιο ηταν εξαιρετικη ταινια αν και ο σκηνοθετης ηταν πρωταρης (ηταν ομως σουπερ ταλαντουχος σε αντιθεση με τον σκηνοθετη του Ares)

Είδα χθες -με μεγάλες προσδοκίες- το Train Dreams
Τι παπαρια ήταν αυτή;
Μπήκαμε στο ρυθμό της και μετά;
Μετά τίποτα
Απογοήτευση!

Πριν μερικές μέρες είδα το Housemaid
Παπαριες Μαριτσα μου (στρατηγέ το έχω δανειστεί)!!!

Είδα όμως προχθές και το Life of Chuck
Με πολύ μεγάλη διαφορά καλύτερο από τα προηγούμενα!
Ευαίσθητο, μου άρεσε!

rR6zS2sPpcjND92cCLmsuMNok7M.jpg

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις horror με sci fi στοιχεία
που κρύβονται στο βικτωριανό περιβάλλον της απομονωμένης πειραματικής κλινικής.
Θα βρείτε σινεφίλ ψυχεδελικές εικόνες
που θυμίζουν το Βρετανικό σινεμά των
70s.
Στο End γίνεται πιο ξεκάθαρα body horror αλλά μένει στον θεατή η
μυστήρια ρετρό στόχευση,
που είναι η ομορφιά της ταινίας..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

7GO6vjOFA4Uft5USA1j2NnJ5Zcl.jpg

Νάρκος Λατίνικο film γυρισμένο σε ενα λασπώδες παραθαλάσσιο περιβάλλον
της Ανδαλουσίας με "ζωντανούς" χαρακτήρες και ρεαλιστική δράση.
Εστιάζει στην μετέπειτα φιλία τριών παιδιών, που μένει ανεπιρέαστη από τις επιλογές ζωής παράνομες ή όχι..
Βαριά αλλά ωραία ταινία χαρακτήρων..

afWzpJI8ibS5vh8SrHVFhG1NcR4.jpg

Καλογυρισμένο film με γερή δράση
που μας έχει συνηθίσει ο Statham, παίζει να είναι η καλύτερη ταινία του..

• Like
Reactions: protrudi
1773429694479.png

Ωραιο εικαστικα αλλα πολυ επιφανειακη ταινια βασιζομενη στον Φαρελ που δεν ειναι για τετοια φορτια πανω του...

Καμια σχεση με τις προηγουμενες ταινιες του σκηνοθετη Μπεργκερ​

• Like
Reactions: DimAsi and Tzimisce
Είδα εχτές μια συγκλονιστική ταινία που αναφέρεται σε πρόσφυγες. Το I Was a stranger. Δεν γνώριζα καν την ύπαρξή της και ήταν απλά γροθιά στο στομάχι. Εχει και Ελληνες ηθοποιούς μέσα, ενώ είναι πολύ καλά γυρισμένη, με πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερο μοντάζ και σκηνοθεσία, τρομερή φωτογραφία άλλα εξαιρετικά ''βαριά''. Απορώ πως τέτοιες ταινίες δεν ακούγονται, και περνάνε έτσι, ενώ κάθε Blockbuster Αμερικάνικη σαχλαμάρα γίνεται Viral ...Συνολικά 8.4 στο Imdb που ίσως να είναι και λίγο, για μένα ίσως η πιο συγκλονιστική ταινία που είδα εδώ και χρόνια...αν το αντέχετε με αυτά που συμβαίνουν στην ταινία, κάντε στον εαυτό σας την χάρη να την δείτε, δεν θα χάσετε. Ενα 9,5 από εμένα για την ταινία, στο Imdb που ψήφισα του έβαλα 10.

IWasAStranger.jpg

Την είχα πετύχει βλέποντας ένα τρειλερ με τον Μαρκουλάκη νομίζω να παίζει.
Συνήθως αυτές οι ταινίες έχουν υψηλή βαθμολογία, οπότε δεν με έπεισε το imdb.
Βάλε και το ότι ο σκηνοθέτης είναι ακτιβιστής, την απέφυγα.
Άμα βάλεις και τα βραβεία με τις δάφνες.....
Μετά τα σχόλια σου θα την κάνω την θέαση.

• Like
Reactions: karamela
Είδα την Κυριακή τον Καποδίστρια…

Τι ήταν αυτό;

Ας αρχίσω από τα θετικα
Έβαλα κάποια ιστορικά πράγματα σε χρονολογική σειρά και έμαθα και κάποια που δεν ήξερα… τέλος

Μου θύμισε κάποια δραματοποιημένα ντοκυμαντέρ που έδειχνε η ΕΡΤ2 όπου εξιστορούσε ο αφηγητής τι είχε γίνει και έδειχνε και μερικούς με φουστανέλες να κάνουν τοὺς αγωνιστές
Τραγικό σαν ταινία
Την πρώτη ώρα έγγραφε 45 λεπτά να ανεβαίνουν-κατεβαίνουν σκάλες, να ανεβαίνουν - κατεβαίνουν σε άμαξες, να πάει και να έρχεται η άμαξα στο ίδιο τοπιο
Συνεχίστηκε και μετά και θεωρώ ότι η μισή τουλάχιστον ταινία αναλώνεται σε κάτι τέτοιες σκηνές, όλες ίδιες!
Ενα παιδί γυμνασίου θα έκανε καλύτερη ταινια
Από την αρχή, όταν έδειξε την Παναγία λέω την βάψαμε…
Τα παραπάνω δεν τα θεωρώ spoiler γι αυτό και δεν τα κρυβω

Α! Στα καλά της ταινίας ο Μετερνιχ. Ήταν καλός ο τύπος που έπαιζε!

Είδα την Κυριακή τον Καποδίστρια…

Τι ήταν αυτό;

Ας αρχίσω από τα θετικα
Έβαλα κάποια ιστορικά πράγματα σε χρονολογική σειρά και έμαθα και κάποια που δεν ήξερα… τέλος

Μου θύμισε κάποια δραματοποιημένα ντοκυμαντέρ που έδειχνε η ΕΡΤ2 όπου εξιστορούσε ο αφηγητής τι είχε γίνει και έδειχνε και μερικούς με φουστανέλες να κάνουν τοὺς αγωνιστές
Τραγικό σαν ταινία
Την πρώτη ώρα έγγραφε 45 λεπτά να ανεβαίνουν-κατεβαίνουν σκάλες, να ανεβαίνουν - κατεβαίνουν σε άμαξες, να πάει και να έρχεται η άμαξα στο ίδιο τοπιο
Συνεχίστηκε και μετά και θεωρώ ότι η μισή τουλάχιστον ταινία αναλώνεται σε κάτι τέτοιες σκηνές, όλες ίδιες!
Ενα παιδί γυμνασίου θα έκανε καλύτερη ταινια
Από την αρχή, όταν έδειξε την Παναγία λέω την βάψαμε…
Τα παραπάνω δεν τα θεωρώ spoiler γι αυτό και δεν τα κρυβω

Α! Στα καλά της ταινίας ο Μετερνιχ. Ήταν καλός ο τύπος που έπαιζε!
Ενα παιδί γυμνασίου σήμερα δεν θα έμπαινε στον κόπο να γυρίσει μια ταινία για τον Καποδιστρία γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στη θεμελίωση και την οργάνωση του νεοελληνικού κράτους. Δεν μπορώ να κρίνω τη συγκεκριμένη ταινία διότι δεν την έχω δει, έχοντας όμως παρακολουθήσει προηγούμενες ταινίες του Σμαραγδή εκτιμώ ότι η ταινία είναι πολύ κοντά σε αυτά που περιγράφεις.

Είδα εχτές μια συγκλονιστική ταινία που αναφέρεται σε πρόσφυγες. Το I Was a stranger. Δεν γνώριζα καν την ύπαρξή της και ήταν απλά γροθιά στο στομάχι. Εχει και Ελληνες ηθοποιούς μέσα, ενώ είναι πολύ καλά γυρισμένη, με πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερο μοντάζ και σκηνοθεσία, τρομερή φωτογραφία άλλα εξαιρετικά ''βαριά''. Απορώ πως τέτοιες ταινίες δεν ακούγονται, και περνάνε έτσι, ενώ κάθε Blockbuster Αμερικάνικη σαχλαμάρα γίνεται Viral ...Συνολικά 8.4 στο Imdb που ίσως να είναι και λίγο, για μένα ίσως η πιο συγκλονιστική ταινία που είδα εδώ και χρόνια...αν το αντέχετε με αυτά που συμβαίνουν στην ταινία, κάντε στον εαυτό σας την χάρη να την δείτε, δεν θα χάσετε. Ενα 9,5 από εμένα για την ταινία, στο Imdb που ψήφισα του έβαλα 10.

View attachment 268469
Με έκανες να την δω. Επειδή ήξερα τι θα δω, την είδα με ψύχραιμη ματιά και αυτες είναι οι δικές μου παρατηρήσεις:
1) σκηνές που τις έχουμε δει πάμπολλες φορές στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρο , ακόμα και live. Άρα δεν με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα.
2) εστιάζει εντεχνως μονο σε οικογένειες (μικρά παιδιά κλπ) και επιστήμονες γιατρούς , γενικά σε αθώους, οικογενειάρχες για να βγάλει περισσότερο συναισθημα-πόνο Έχετε την εντύπωση ότι όσοι μας έρχονται είναι τέτοιας κατηγορίας; Εγώ γιατί νομίζω το αντίθετο; Έχουμε δει αρκετές φορές να αποβιβάζονται και δεν υπάρχει ούτε 1 γυναικα. Γιατί δεν μας δείχνει και τους εγκληματίες που έρχονται από χώρες που δεν έχουν πόλεμο;
3) περνάει επιδερμικά (στο τραπέζι που τρώνε οι έλληνες) τα προβλήματα ερωτήσεις που όλοι μας κάνουμε για την όλη αυτήν την κατάσταση, χωρίς φυσικά να υπάρχουν απαντήσεις.
4) η ταινία θα γίνει πρώτης τάξεως διαφημιστικό φυλλάδιο-manual για τους λαθρέμπορους για αύξηση "πελατείας" : "βλέπετε; Οι ναυτικοί θα ρισκάρουν ακόμα και την ζωή τους για να σας σώσουν ". Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη διαφήμιση για τους λαθρέμπορους.

Oλοσωστο αυτό που είπε ο Omar Sy: "όλα είναι προσφορά και ζήτηση .οι κυβερνήσεις δημιουργούν την ζήτηση κι εμείς την προσφορά".
Γενικά δεν την είδα σαν ταινία αλλά σαν ένα ντοκυμαντέρ που θα χρησιμοποιηθεί ευρέως για το 4) .
Η βαθμολογία στο imdb θεωρώ ότι προέρχεται λόγω αναφοράς σε πραγματικά γεγονότα με αίσθηση όπως είπα ντοκυμαντέρ.
Στο τέλος δεν σας κρύβω ότι είχα ανάμεικτα συναισθήματα λύπης και θυμού.

Last edited:
Bring her back (2025)

1000069047.jpg

Ένα αγγλικό θρίλερ χοροράκι, με ψυχοπαθή δολοφόνο που είναι βέβαια υπαρανω κάθε υποψίας.

Μια μαμά που έχασε την κόρη της από πνιγμό βρίσκει θεωρητικά έναν τρόπο να την επαναφέρει στην ζωή , αφαιρώντας την ζωή κάποιου άλλου.
Οπως είναι όμως αναμενομενο στην πορεία στραβώνουν τα πράγματα και δεν γίνονται όλα όπως στο manual....

Αργεί να πάρει μπροστά, στο πρώτο μισάωρο δεν γίνεται κάτι, αλλά σιγά σιγά όσο προχωράει χτίζει την πλοκή και γίνεται escalating η δράση.
Πολύ καλή πειστική ερμηνεία από το δεκάχρονο αγοράκι και το 12χρονο κοριτσάκι. (απορία το έχω δεν έχει εφιάλτες το παιδάκι; Δεν μπορεί να είναι cgi όλο το παιδάκι.)
Ωραία η σκηνή με το κουζινομάχαιρο.
Το τέλος θα το ήθελα πιο τραγικό, όχι τόσο flat και αδιάφορο.
Για ένα μεσημεράκι Κυριακής καλό είναι.
Θεωρώ ότι είναι υψηλή η βαθμολογία στο imdb.

Last edited:
Con Air[1997]

Con-air.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0118880

Κλασικο πλεον ταινιακι και η πρωτη ταινια του Simon West πρεπει να την εχω δει πανω απο 5-6 φορες αλλα ποτε δεν εχω κατσει να κανω κριτικη ηρθε η ωρα. Αρχικα να πουμε οτι δεν δρεπει δαφνες σεναριου και ναι εχει ολα τα κλισε που θα περιμενε κανεις απο ενα Αμερικανικο blockbuster εκεινης της εποχης. Μας νοιαζει ομως? Εννοειται πως οχι μιας και ειναι μια ακρως διασκεδαστικη και ασταματητη ταινια με φανταστικες σεκανς δρασης με πολλες εκρηξεις και καταστροφη και εναν Nicolas Cage κυριολεκτικα στα ντουζενια του στα 33 του χρονια να εχει και το στυλακι και το παρουσιαστικο και ολα για το ρολο. Εννοειται η ταινια δεν θα ηταν ιδια αν ελειπε ο αδιστακτος John Malkovich αν ελειπε ο εξυπνος αστυνομος John Cusack και θελω να αναφερω και τον Steve Buscemi με τον τερμα ψυχωτικο ρολο παραδοξως και ο πιο μυστηριος χαρακτηρας οπως κλεινει η ταινια. Τετοιες ταινιες σπανιζουν σημερα οπου δεν κρυβουν την ταυτοτητα τους και απλα απολαμβανουν να διασκεδαζουν τον θεατη σε καθε στιγμη. Γουσταρα και το μαυρο χιουμορ σε πολυ συγκεκριμενα σημεια ωραια πινελια και εδωσε και μια πιο αναλαφρη χροια στο μαυρο του σεναριου. Πρωτη φορα σε 4K HDR δεν εχει κυκλοφορησει ακομα σε Bluray αλλα βγηκε απο το Αpple Tv πολυ δυνατη ποιοτητα και μεχρι να βγει το BR το κορυφαιο release για θεαση της ταινιας. Εννοειται θα το ξαναδουμε σε λιγα χρονια τετοιες ταινιες δεν τις βαριεσαι ποτε. 7.5/10

Tron[1982]

Tron-1982.png

https://www.imdb.com/title/tt0084827

Μιας και βγηκε νεα ταινια Tron ειπα να δω για πρωτη φορα απο που ξεκινησαν ολα μιας και το Legacy το εχω δει οταν βγηκε. Ταινια πολυ μπροστα για την εποχη της δημιουργια σεναριο και σκηνοθεσια του Steven Lisberger στον οποιον πατησε οτι Tron σε ταινια η παιχνιδι εχει βγει μεχρι σημερα. Το φουτουριστικο της στυλ με την ολη cyberpunk ατμοσφαιρα ηταν κατι πρωτογνωρο για το 1982. Το δυσκολο κομματι της κατανοησης σε αυτο που βλεπουμε και τι ακριβως ειναι τα προγραμματα οι χρηστες τα bits και το master συστημα ακομα και σημερα δεν ειναι βατο απο τον περισσοτερο κοσμο και ειναι λογικο. Ειναι και ενας απο τους λογους που δεχθηκε αρκετη αρνητικη κριτικη οταν κυκλοφορησε. Τα εφε αν και κομπλε για τοτε δεν ηταν αρκετα ειδικα μετα τη μεση ωστε να αποδωσουν σωστα και αν προσθεσουμε και οτι αρκετα χανετε η μπαλα στο τελος στο τι συμβαινει και τι βλεπουμε ειναι σοβαροι λογοι για να χασει την αιγλη που θα μπορουσε να ειχε. Θα ηθελα λιγο παραπανω αφηγηση μετα τη μεση στο τι και πως. Ειχε το οραμα ο Lisberger αλλα θελετε το μικρο budget θελετε οτι δεν καταφερνει να δειξει στον θεατη τι βλεπουμε σε αρκετα σημεια και καπως ετσι δεν μπορεσε να μεινει σαν μια διαχρονικη ταινια. Παρολα αυτα την γουσταρα εχω ομως αμεση σχεση με αυτο που δειχνει η ταινια οποτε την ξεκινησα με αρκετα θετικο προσημο. Jeff Bridges δυνατος ηταν τα χρυσα του χρονια τοτε. Ταινια αποκλειστικα για OLED και παμε να δουμε και τις 2 επομενες στη σωστη εποχη για να αποτυπωθει ενας απο τους καλυτερους cyberpunk κοσμους μεχρι σημερα . 6.8/10

Tron: Legacy[2010]

Tron-legacy.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1104001

Την ειχα δει οταν βγηκε αλλα και 15 χρονια μετα παραμενει φανταστικη σε αυτο που προσφερει. 28 χρονια μετα την αρχικη ταινια και με την τεχνολογια και το τεραστιο budget της ο ανερχομενος τοτε Joseph Kosinski στην πρωτη του ταινια φτιαχνει τον κοσμο του “The Grid” με τον καλυτερο δυνατο τροπο τοσο ομορφο και ιδιαιτερο οσο λιγες φορες εχουμε δει. Η ταινια του 1982 δειχνει απειρως παρωχημενη μπροστα στο Legacy. Τι πραγματικα του λειπει? Συναισθημα και ψυχη περα απο 2 σημεια θεωρω οτι ειναι ατελειωτα ψυχρη και την ιδια επιγευση αφησε και η πρωτη. Μπορει τα τρομερα εφε η τρελη μουσικη των Daft Punk και οι γρηγορες σεκανς να συναρπαζουν αλλα ειναι απλα αυτο το σεναριο αφηνει πολλα στη φαντασια του θεατη και παρολο που ειχε τη δυνατοτητα να δωσει πολλα παραπανω μενει σε πολυ ηρεμο επιπεδο. Το CGI του Bridges κανει μπαμ αλλα οκ 2010 ηταν και δεν ενοχλει ενω ο κανονικος Jeff Bridges θα ηθελα να εχει παραπανω χρονο. Η πανεμορφη Olivia Wilde στα ντουζενια της επισης στα πολυ θετικα. Ο γιος του Flynn σαν ηθοποιος απλα κανει αυτο που πρεπει πολυ λιγος στο να βγαλει συναισθημα αλλα οκ για το ρολο του σε αυτη την ταινια. Γουσταρα πολλα σημεια ακομα και σημερα φανταστειτε στο 2010 πως την βλεπαμε στα των εφε και ειναι ταινια για μεγαλη οθονη και σιγουρα OLED. Το IMAX δυνατο και σε οσες σεκανς επιβαλλεται. Παρολο που συνεχως θες το κατι παραπανω οσο την βλεπεις στα του σεναριου στα της συνοχης στα της ψυχης δεν ειναι μια κακη ταινια ουτε μετρια και για Tron ειναι solid ακομα και με τα flaws που ανεφερα. Φυγαμε για το Ares θελω να δω ποσο πιο φανταχτερος μπορει να γινει ο κοσμος μετα απο 15 χρονια αλλα μην γελιομαστε δεν περιμενω πολλα στα υπολοιπα. 7/10

Tron: Ares[2025]

tron-ares.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6604188

Και ερχομαστε στο σημερα με μια ταινια που το Grid ηρθε στον κοσμο μας κατι που δεν μου αρεσε καθολου. Αυτη τη φορα ειμαστε στο Grid του villain Dillinger του εγγονου του Dillinger της πρωτης ταινιας ενω στο Tron Legacy ειμασταν στο Grid που ειχε φτιαξει ο Flynn. Η αμεση διαφοροποιηση οτι τα προγραμματα εχουν αμεσες διαφορες κατι που δειχνει οτι το καθε Grid ειναι διαφορετικο απο το αλλο και παντα συμφωνα με τον χρηστη. Στο ιδιο επιπεδο ειναι και η μουσικη λειπουν οι Daft Punk αντιθετως εχουμε τους Nine Inch Nails οι οποιοι ως ροκ ειναι αρκετα πιο aggressive στο στυλ τους κατι που τονιζει ακομα περισσοτερο το πιο επιθετικο Grid του Dillinger. Αυτα κυριως σαν παρατηρησεις μεταξυ των 2 ταινιων μιας και το Ares δεν ειναι αμεσο sequel του Legacy δρα ως παραλληλη ιστορια και απο οτι φαινεται ισως μελλοντικα τις ενωσουν και να εχουμε ενα closure στο συμπαν αν και με τοσο χαμηλο box office δυσκολα τα πραγματα ισως κατα το 2050 το 4ο μερος. Απο εκει και περα ειναι σιγουρα πιο καλογυαλισμενο αλλα μονο μια μεγαλη σεκανς προς τη μεση σε εκστασιαζει που λαμβανει μερος σε ολο το Grid ενω η πλειοψηφια της υπολοιπης ταινιας ειναι στον πραγματικο κοσμο απλα με προγραμματα μηχανες και αντικειμενα απο το Grid. Η διαχρονικοτητα που αναζητουσε ο Κλου στο Legacy που ηταν στο μυαλο του Flynn. Ωραια η πινελια με το old grid απο το 1982 η διαφορα τεραστια με το σημερα και ο Jared Leto στο κλασικο τιμιο στυλακι που τον εχουμε συνηθισει ολα τα χρονια. Ουτε κρυο ουτε ζεστη ενω η Greta Lee γνωστη απο το Morning Show και την εξαιρετικη ταινια Past Lives αρκετα πιο πληθωρικη μου αρεσει ο τροπος που παιζει τους ρολους της. Jeff Bridges ειχαμε να τον δουμε χρονια σε ταινια απο το 2018 παντα επιβλητικος εχει δεθει πια με το franchise. Γενικα πολυ λιγο το σεναριο για αυτο που θα μπορουσε να ειναι το Tron Ares αλλα τελος παντων. Τουλαχιστον προσφερει θεαμα και ας ειναι χωρις νοημα. Μετα τους τιτλους εχει λιγο ακομα. 6.3/10

Black Phone 2[2025]

black-phone-2.png

https://www.imdb.com/title/tt29644189

Οχι τοσο κακο οσο περιμενα το μαυρο τηλεφωνο 2 ερχεται 4 χρονια μετα την πρωτη ταινια απο τον ιδιο σκηνοθετη Scott Derrickson και πιανει χρονολογικα ακριβως 4 χρονια μετα το θανατο του Grabber[Ethan Hawke] και με παρεα το παρελθον οι χαρακτηρες μας θα μπορεσουν να βρουν λυτρωση στο μελλον. Εντονες επιρροες απο Εφιαλτη στο Δρομο με τις Λευκες και τα ζωντανα ονειρα. Εκει που το χανει ειναι η εκτελεση η οποια εχει τρυπες και περα απο το μεταφυσικο βλεπουμε και πραγματα που ειναι λιγο περιεργα στο πως γινονται στην πραξη[οταν το δειτε θα καταλαβετε τι εννοω ειδικα μετα τη μεση]. Απο την αλλη μου αρεσε που μεγαλωσαν το lore και βλεπουμε για πιο λογο εγιναν καποια πραγματα στην πρωτη ταινια και για πιο λογο διαλεχτηκε ο χαρακτηρας του Φιν απο τον Grabber. Αν και δεν ηταν το ιδιο καλη με την πρωτη δεν ηταν και χασιμο χρονου. Ωραια η πινελια με το εντονο film grain στις πιο “σκοτεινες” σκηνες ανεβασε αρκετα την ολη ατμοσφαιρα. Gore υπαρχει τρομακτικη δεν την λες ομως και σαν συνολο θεωρω καπως δεν της αξιζουν η αρκετα αρνητικες κριτικες εκει εξω. Η πρωτη μπορουσε να σταθει ανετα σαν αυτοτελη σεναριο αλλα δεν ηταν αρπαχτη η δευτερη με οτι προσθεσε. Τριτη σιγουρα δεν θα υπαρξει τουλαχιστον απο το πως τελειωσε και ελπιζω κιολας μιας και εκλεισε πολυ ομορφα. 6.6/10

The Great Wall[2016]

Great-wall.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2034800

Παρολο που ειναι μια ταινια που δεν μπορω να την παρω στα σοβαρα οταν μιλαμε για μεγαλες σαυρες που κατεβηκαν απο τον ουρανο για να εκδικηθουν την απληστια Κινεζων αυτοκρατορων ηταν απλα μια ξεγνοιαστη περιπετεια με δυνατη παραγωγη προσεγμενη κυριως στις σκηνες μαχης που τελειωνει και εχεις ξεχασει την επομενη μερα. Δημιουργια του Yimou Zhang απο τους μεγαλυτερους Κινεζους σκηνοθετες[Hero/House of Flying Daggers/Not One Less/Raise the Red Lantern/To Live] το Great Wall ειναι σιγουρα μεσα στις χειροτερες του και δεν αντανακλα την ποιοτητα του. Ο Matt Damon πιστευω επαιξε απλα για το μεροκαματο και παραδοξο αλλα γουσταρα τον χαρακτηρα του Pedro Pascal οταν ακομα δεν ειχε γινει τοσο γνωστος και δεν επαιζε μονιμα τον ιδιο ρολο. Ωραιος και ενδιαφερον το παιξιμο του. Καποιες ομορφες χορογραφιες αρτια φτιαγμενες η πανεμορφη Tian Jing κλεβει την παρασταση. Απο εκει και περα αχταρμας και μυθολογικα και στη συνοχη και παντου ειδικα μετα τη μεση δεν ξερεις τι βλεπεις. Εντυπωσιακες οπως και να εχει αρκετες σκηνες και αυτο κραταω απο ολη την ταινια. 5.4/10

The Smashing Machine[2025]

smachina-machina.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11214558

Βιογραφια κυριως για τα πιο σημαντικα χρονια του πρωταθλητη ΜΜΑ Mark Kerr ο οποιος ηταν απο τους πρωτους που ανεβασαν το συγκεκριμενο αθλημα πυγμαχιας αλλα θα δουμε οτι περασε απο πολλα κυματα και οτι τιποτα δεν ειναι ευκολο. Υπαρχει και επισημο ντοκιμαντερ με ιδιο ονομα απο το μακρινο 2002 για οποιον θελει κατι πιο αναλυτικο πανω στη ζωη του. Απο εκει και περα επιτελους εχουμε τον καλυτερο ρολο του Dwayne Johnson ο οποιος ισως για πρωτη φορα παιζει κατι διαφορετικο απο τον εαυτο του. Του πηγε ο ρολος δεθηκε με τον Mark Kerr ο οποιος τον βοηθησε και στο υποβαθρο κατα τα γυρισματα και πιστευω οτι και ο ιδιος αγαπησε τον ρολο. Η πανεμορφη Emily Blunt καθε χρονο και ομορφοτερη υποδυεται το στηριγμα του Kerr οπου ομως οπως θα δουμε η κοντρα τους ηταν τεραστια για λογους που θα δειτε στην ταινια. Δεν ειναι ταινια με πολυ δραση δεν ειναι ταινια με καποιο τρελο σεναριο. Ειναι κυριως μια αναλυση της ψυχοσυνθεσης ενος ανθρωπου ο οποιος ενω δεν ειχε χασει ποτε στη ζωη του αγωνα οταν εγινε ηρθαν τα πανω κατω. Ειναι αργη παιρνει το χρονο της και σεβαστο αλλα μεχρι εκει. Κραταω 3-4 δυνατες στιγμες απο τους αγωνες και διαμαχες με την κοπελα του αλλα και ποσο δυσκολος ειναι ενας τετοιος αγωνας για να εισαι ο καλυτερος σε καποιο αθλημα. Αξιζει τη θεαση της ακομα και αν δεν σας ενδιαφερει καθολου το ΜΜΑ απλα και μονο για να δειτε τον Johnson στην καλυτερη του στιγμη και να θαυμασετε την παντα αξιολογη Emily Blunt. 6.8/10

Cypher[2002]

Cypher.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0284978

Ενα αρκετα αγνωστο πανεξυπνο thriller μυστηριου με εντονη cyberpunk αισθητικη απο τον σκηνοθετη Vincenzo Natali ο οποιος παλιοτερα εχει δωσει και το επισης ιδιαιτερο The Cube[1997]. Το σεναριο τουλαχιστον καποια σημεια μπορεις να τα υποψιαστεις αλλα οχι τοσο ευκολα οσο νομιζουμε. Η ταινια ξεκιναει με τον Morgan Sullivan[Jeremy Northam] ο οποιος θα γινει μυστικος πρακτορας σε μια μεγαλη εταιρια. Θα αλλαξει το ονομα του και με αυτο θα δρα ως πρακτορας. Οταν η Rita[πανεμορφη Lucy Liu στα ντουζενια της] του γυαλισει ενα βραδυ σε ενα μπαρ ολα θα αλλαξουν. Οτιδηποτε παραπανω αναφερω για το σεναριο θα ειναι spoiler ετσι οπως ειναι φτιαγμενη η ταινια. Οποτε θα σταθω στο οτι η ταινια ειναι αρκετα mind-blowing με συνεχες ανατροπες παιζει πολυ εξυπνα με το μυαλο και περιπαιζει τον θεατη με μετρο χωρις να του δινει τιποτα στο πιατο. Το τελος θα το ηθελα λιγο πιο περιτεχνο αλλα οχι οτι ηταν κακο. Αν ειχε μεγαλυτερο budget θα μπορουσε να γινει ευκολα η ταινια μυστηριου της χρονιας αλλα ισως ειναι καλυτερα που εμεινε στην αφανεια και δειχνει πιο διαχρονικο indie διαμαντακι. 7.7/10

Road House[1989]

Road-House-1989.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0098206

Μπορει να μην ειναι μια ταινια που δρεπει δαφνες σεναριου αλλα πειτε μου οτι δεν εχει γινει κλασικη τοσα χρονια μετα. Η χρυση εποχη του Patrick Swayze και γενικα μια ταινια που σου λεει ειμαι στα 80s και το γουσταρω. Patrick Swayze στα ντουζενια του μετρημενος και κουλ ηρεμη δυναμη που οταν επρεπε την εβγαζε προς τα εξω οι 2 πανεμορφες Kelly Lynch και Julie Michaels σε μερικες αρκετα αποκαλυπτικες σκηνες ονειρο για αρκετους ανδρες και ο τεραστιος Sam Elliott παντα σεβαστη παρουσια με μερικες αξεχαστες ατακες. Θα ηθελα να αναφερω και τον τραγουδιστη Jeff Healey τον Καναδο τραγουδιστη της blues και rock ο οποιος οντως ηταν τυφλος απο 1 χρονων και εφυγε κοντα με τον Swayze το 2008 ο οποιος μεταφερει τα 80s στον θεατη με τα τραγουδια του καθε φορα που τον βλεπουμε. Διασκεδαστικη αναρχη με 2 δυνατες σεκανς εκρηξεων συν το monster truck προς το τελος με ωραιο ποιοτικο ρομαντζο μπολικο ξυλο και πανεμορφες παρουσιες. Τι αλλο θελουμε για να περασουμε καλα με μια ταινια πραγματικα. Φυγαμε για το remake αν και κραταω μικρο καλαθι. 7.6/10

Road House[2024]

roadhouse-2024.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3359350

Να πω την αληθεια μου ψηλοβαρεθηκα αν και πανω κατω παρομοια ιστορια με εδω και εκει διαφοροποιησεις απο αυτη του 1989 δεν εχει καμια σχεση ουτε στην ατμοσφαιρα της ουτε στους χαρακτηρες της ουτε πουθενα. Εννοειται επαιξε ρολο οτι διαδραματιζεται στο σημερα κατι που αυτοματα ακυρωνει οτι βλεπουμε με το πολυ ξυλο στο μπαρ συν οτι η μουσικη αν και μια χαρα για το 1989 δεν ειναι για σημερα. Ο Jake Gyllenhaal εγινε φετες για την ταινια και μπραβο του αλλα την παρασταση κλεβει ο τρελαρας Conor McGregor που χωρις αυτον δεν θα εβρισκα καποιο νοημα στους υπολοιπους κακους. Καλα για τον βασικο villain ασχολιαστο πιο φλωρο δεν μπορουσαν να βρουν πρακτικα τελειως αχρηστος απλα για να υπαρχει. Καποια ωραια σκηνικα με λακτισματα και ξυλο και ωραια πανοραμικα πλανα στο ολο μερος. Προσπεραστε γενικα αρπαχτη στο συνολο της και καμια σχεση με την παλια ταινια. 5.2/10

The Wind Will Carry Us[Bad Μa Ra Khahad Bord][1999]

The-Wind-Will-Carry-Us.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0209463

Περσικη ταινια απο τον μεγαλο Abbas Kiarostami οπου η αγνοτητα των γεγονοτων που θα δουμε και η μελωδια που απορρεει απο την μινιμαλιστικη πλην δραματοποιημενης φωτογραφιας φτιαχνουν μια καθαρη ταινια απο καθε ειδους κακιας η συμφεροντος. Η ιστορια μας εχει να κανει με εναν μηχανικο ο οποιος φτανει σε ενα απομερο χωριο του Ιραν για να βρεθει σε μια τελετη για μια γυναικα που ειναι στις μερες της να πεθανει. Κατα τη διαρκεια αυτων των ημερων θα βιωσει την πραγματικοτητα των ανθρωπων σε αυτο το μερος η οποια τους εχει κανει αληθινους και ευγνωμων παρολο τις ολες δυσκολιες που αντιμετωπιζουν καθημερινα δυσκολιες που εχουν εξαφανιστει απο τον δυτικο κοσμο ταυτοχρονα ομως τον εχουν αποξενωσει και τον εχουν κανει να κοιταει μονο το συμφερον του. Η ταινια δεν εχει εντασεις δεν τις χρειαζεται ειναι αλτρουιστικη και αυτο που βλεπουμε ειναι αυτο στο 100%. Δεν ειναι ευκολη στη θεαση της ομως σιγουρα δεν θα την προτεινα σε καποιον που θελει κατι γρηγορο και περιπετειωδες οι Περσικες ταινιες γενικα εχουν αυτο το ρυθμο και το σεβομαι απολυτα μιας και οτι παρουσιαζουν εχει βαση ορθοτητα και βαρυτητα. Δεν δειχνουν πραγματα απλα για το θεαθηναι οπως τοσες και τοσες αλλες. Και το τελος επισης με πολυ νοημα και αγαπη σε αυτο που πρεσβευει η ταινια στο συνολο της. 7.6/10

Predator: Badlands[2025]

badlands-predator.jpg

https://www.imdb.com/title/tt31227572

Διασκεδαστικοτατο απο τον ανθρωπο που μπορω με σιγουρια πια να πω οτι επανεφερε στο 100% ενα franchise το οποιο απο το 1990 δεν ειχε καταφερει να δωσει κατι πραγματικα αξιολογο. Ο λογος για τον Dan Trachtenberg και με την τριτη του πια ταινια στο Predator Universe μετα τα Prey και Killer of Killers ερχεται να διασκεδασει αρχικα τον θεατη αλλα και να εξελιξει με τον τροπο του το lore αυτο το υπεροχο συμπαν. Ναι ναι ξερω δεν εχει τη βαρυτητα αλλων ταινιων μιας και εχει αρκετα αναλαφρα σημεια οπως και σημεια με χιουμορ που δεν ταιριαζουν σε Predator αλλα πραγματικα ποιος νοιαζεται οταν σου προσφερει 100 ολοκληρα λεπτα εκστασιασμου? Τα εφε καταπληκτικα ο κοσμος της Genna φανταστικος και ακρως επικινδυνος ο main Predator Dek καθαρη δυναμη την Elle Fanning σε διπλο ρολο Android απο τη μια την αγαπας απο την αλλη τη μισεις και μην ξεχασω και τον αξιαγαπητο Μπαντ που σε φτιαχνει τη διαθεση σε καθε σκηνη του. Ξεχωρισα και 2-3 σκηνες συναισθηματος αλλοτε οργης αλλοτε χαρας αλλοτε λυπης συνολικα μπορω να πω οτι θα ειναι απο τις ταινιες που θα βλεπω ευκολα καθε χρονο απο εδω και περα. Ειχε τις ευκολιες της? Τις ειχε και σιγουρα θα ξενισε πολυ κοσμο αλλα who cares? Επισης λιγο cringe στο σημειο με τα ποδια προς το τελος αλλα εξυπνο. Τελος να πω και για το φοβερο ηχο σε μεταφερει στο προσκηνιο καθε μαχης με τρομερη λεπτομερεια. Ξεχαστε λοιπον οποιες ευκολιες και το οποιο χιουμορ εφοσον προφανως ψαχνατε για κατι πιο βαρυ και απολαυστε ενα απο τα καλυτερα Predator εργα που εχουν βγει μεχρι σημερα. Μολις πεσουν οι τιτλοι μην το κλεισετε. 7.5/10

Lake Mungo[2008]

Lake-Mungo.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0816556

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΣΟ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ. Να πω οτι δεν γνωριζα τιποτα για την ταινια και οταν την ξεκινησα νομιζα οτι προκειται για πραγματικη ιστορια και οτι, οτι βλεπουμε απο βιντεο και τους ανθρωπους που μιλανε στην καμερα ειναι πραγματικοι. Ολο αυτο εκανε την ταινια ακομα πιο τρομακτικη και ολος αυτος ο ψυχολογικος τρομος σιγουρα δεν σε αφηνει χωρις συγκινησεις. Μετα το τελος της αμεσως εψαξα να μαθω περισσοτερα και ειδα οτι δεν ειναι πραγματικη ιστορια[ευτυχως]. Η λιμνη Mungo λοιπον. Η ταινια ξεκιναει το 2005 με την εξαφανιση της Alice Palmer στη λιμνη Mungo. Ενα εφηβο κοριτσι που οπως θα δουμε παρακατω σιγουρα εκρυβε πολλα μυστικα. Ταυτοχρονα η ταινια μας δειχνει συνεντευξεις απο τους γονεις της απο τον αδερφο της απο το αγορι της και οχι μονο στο σημερα[2008] και πως το περασαν ολο αυτο αλλα και πραγματα που συνεβησαν μετα την εξαφανιση της. Θεωρω οτι ακομα και σαν ατοφιο found footage να το δουμε ειναι μια δυνατη ταινια με το μεταφυσικο της με το δραμα της με το μυστηριο της ΟΜΩΣ οποιος την δει χωρις να γνωριζει τιποτα οπως εγω αυτοματως αποκταει μια τελειως διαφορετικη διασταση μιας και σκεφτεσαι οτι αυτο που βλεπεις συνεβη στην πραγματικοτητα. Ειναι τοσο ομορφα δωσμενη ολη η ιστορια που κυριολεκτικα δεν μπορεις να πιστεψεις οτι αυτο που βλεπεις ειναι απλα η φαντασια του σκηνοθετη/σεναριογραφου Joel Anderson. Δεν ξερω ποσο αντικτυπο θα εχει στον θεατη γνωριζοντας οτι δεν ειναι αληθινη οποτε για αυτο προειδοποιησα στην αρχη να μην διαβασετε την κριτικη μου πριν την δειτε. Ο τροπος που ειναι φτιαγμενη σε βαζει τοσο μεσα στο κλιμα της σχεδον σε τρομοκρατει με οτι βιντεο βλεπεις και πραγματα που συμβαινουν. 7.1/10

Pillion[2025]

Pillion.png

https://www.imdb.com/title/tt32321317

Μια ταινια που μιλαει για ιδιαιτερες σχεσεις μεχρι που μπορει να φτασει καποιος για τον ερωτα και την αγαπη και στην αντιπερα οχθη μεχρι τι οριο εχεις μεχρι να φοβηθεις να αισθανθεις το κατι παραπανω. Aρχικα να πω οτι δεν ειχα ιδεα τι θα δω. Ειδα Alexander Skarsgård ειδα μηχανη στο ποστερ λεω θα δω ταινια με γρηγορες μηχανες. Αμ δε. Πρωτη μεγαλου μηκους ταινια του Harry Lighton απο την οποια μπορουμε να αφησουμε τελειως οτι η ολη ταινια αφορα σχεσεις του ιδιου φυλου θα μπορουσε καλλιστα να υπαρξει κατι παρομοιο με ανδρα-γυναικα και μιλαει για σχεση μεταξυ κυριαρχου-υποτακτικου που ομως ο μεν φοβαται να κανει το επομενο βημα ενω ο δε φτανει στα ορια του για να ικανοποιησει και να νιωσει οσο γινεται ευτυχισμενος. Ο Alexander Skarsgård ειναι ενας ηθοποιος που δεν τον νοιαζει να τσαλακωθει και να παιξει καθετι ρολο μετα το Infinity Pool μπορει να παιξει τα παντα αλλα για μενα την παρασταση κλεβει ο Harry Melling εξελιχθηκε σε πολυ δυνατος ηθοποιος για οσους τον θυμουνται απο τα Harry Potter ηταν ο χοντρουλης Dursley ο χαζος ξαδερφος του Harry. Περιπλοκη ταινια οσον αφορα τα συναισθηματα που νιωθει ο καθενας απο τους 2 πρωταγωνιστες και οπως ανεφερα λογο αρκετου σεξ του ιδιου φυλου δεν ειναι ταινια που θα δει ο καθενας παρολο την ποιοτητα της και τα νοηματα που περναει. 6.8/10