Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Δυστυχώς φέτος είχα μόνο μία ημέρα να αφιερώσω για το φεστιβάλ και διάλεξα τον αγαπημένο μου Ιάπωνα. :D Aκόμα και από το πάτωμα του πρώτου εξώστη (περιμέναμε μία φίλη και μέχρι να έρθει δεν υπήρχε θέση ούτε για δείγμα) δεν μετανοιώνω στιγμή...

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

counterfeitersver3fj6.jpg

Αρκετα καλή!!!

Πρωτη φορα μου εγραψε στην αρχη 720p αντι για 576!!! Ισχυει???

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

και οταν κυκλοφορησει ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ την καινουργια του Κιτανο, "Ο Αχιλλεας και η Χελωνα" ευτυχως την ειδα σε ειδικη προβολη στο φεστιβαλ θεσσαλονικης.

Ο Αχιλλέας και η χελώνα με παραπέμπει στο παράδοξο του Ζήνωνα. Να υποθέσω ότι η ταινία έχει μαθηματικές/φιλοσοφικές ανησυχίες ή απλώς δανείζεται τη φράση και αναπτύσσει κάτι άσχετο;

H ταινία ξεκινάει με το παράδοξο του Ζήνωνα και αποτελεί εν μέρει μία αλληγορία πάνω σε αυτό. Ουσιαστικά, ο πρωταγωνιστής είναι ο "Αχιλλέας" που προσπαθεί να φτάσει τη "χελώνα" αλλά δεν τα καταφέρνει... Συνεχίζει όμως την προσπάθεια χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει... ;)

Ιστορία 52 (Tale 52)

Πολύ καλή ταινία τήν κατάλληλη ώρα!! (καί Ελληνική)..:a0210:
Θά ήθελα νά τήν ξαναδώ άλλη μιά φορά..

Η ταινία ήταν το κάτι άλλο για τα ελληνικά δεδομένα. Την είχαμε δει στο φεστιβάλ με το Φώτη.

Το μόνο που με χάλασε λίγο, ήταν η ντουμπλαρισμένη φωνή του πρωταγωνιστή...

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ιστορία 52 (Tale 52)

Πολύ καλή ταινία τήν κατάλληλη ώρα!! (καί Ελληνική)..:a0210:
Θά ήθελα νά τήν ξαναδώ άλλη μιά φορά..

Έχω ακόμα τη γεύση της! Απίστευτη. Την πήρα και σε dvd αλλά κωλώνω να την ξαναδώ! Φοβάμαι μήπως ανακαλύψω κανένα ψεγάδι και χάσω τη μαγεία.

The Curious Case of Benjamin Button

Λίγο αργή στο ξεκίνημα, ίσως καί λίγο κπυραστική... Η συνέχεια όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. :a0210:
Υπέροχη Cate Blanchett, πολύ όμορφη ταινία. Δεν ενδύκνειται για ευαίσθητους και ευσυγκίνητους.

benjamin-button.jpg

Ne le dis a personne - Μήν το πείς σε κανέναν

Αξίζει... Δείτε το και το κρίμα στο λαιμό μου...
Είχα πολύ καιρό να δώ τόσο καλό αστυνομικό θρίλερ... 8/10

neledisapersonne.jpg

Το είδα το καλοκαίρι, Μπάμπη. Με κράτησε, αλλά δε με ενθουσίασε κιόλας. Στο είδος του, το Spoorloos του 1988 είναι εξαιρετικό. Αν δεν το έχεις δει, όρμα! Υπάρχει και σε DVD της Criterion.

Έχει γίνει και remake το 1993 με τίτλο The Vanishing, το οποίο δεν έχω δει, αλλά δεν θα εμπιστευόμουν.

Χτες ξαναείδα το BLADE RUNNER μετά από 20, ίσος και περισσότερα, χρόνια. Δεν θα σχολιάσω την ταινία, όλοι την ξέρουμε, θα ήθελα μόνο να σταθώ λίγο στο δραματικό τέλος της, που είναι κατά την γνώμη μου και το ποιο δυνατό της σημείο.
attachment.php

Η ομάδα των επαναστατών replicants που αμφισβήτησαν τους δημιουργούς τους για να διεκδικήσουν κάτι για το οποίο δεν προορίζονταν, δηλ. την αυτόβουλη ζωή, έχει πλέον αποδεκατιστεί από τον ψυχρό και αδιάφορο κυνηγό κεφαλών - τον Deckard (άνθρωπος? ή replicant και αυτός?). Τελευταίος εναπομένων ο Roy, που είναι και ο ικανότερος αυτών. Γεμάτος οργή για την εκτέλεση των συντρόφων του αλλά και εξαιτίας της διαπίστωσης ότι δεν υπάρχει λύση πλέον για την σύντομα γενετικά προγραμματισμένη καταστροφή του, στρέφεται προς τον διώκτη του (προς τους διώκτες ανθρώπους), τον οποίο και στριμώχνει με την χαρακτηριστική άνεση που στριμώχνει μια γάτα το ποντίκι σε ένα περιβάλλον χωρίς κρυψώνες! Την στιγμή αυτή και ενώ όλα δείχνουν ότι απολαμβάνει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Deckard, κάνει την ανατροπή και σώζει τον πρώην διώκτη του από βέβαιο θάνατο ελάχιστες στιγμές πριν τον δικό του θάνατο! Μήπως μ’ αυτό τον τρόπο μας δείχνει ότι έχει ψυχή και ότι μπορεί να προσφέρει οίκτο προς το θύμα του όπως μάλλον μόνο ο άνθρωπος μπορεί να κάνει?
Ο Roy κατά την διάρκεια του κυνηγητού κρατάει ένα περιστέρι στο χέρι του το οποίο και ελευθερώνει απ’ τα χέρια του τη στιγμή που «σβήνει» για πάντα. Αρνείται να δεχτεί τη μοίρα του αναπόφευκτου θανάτου του όπως όλοι οι άνθρωποι άλλωστε, και αυτό προσπαθεί να μας πει, ελευθερώνοντας το περιστέρι όπως ελευθερώνεται η ψυχή του ανθρώπου όταν πεθαίνει…

Attachments

• roy.jpg
    roy.jpg
    46.1 KB · Views: 104

την δευτερη φορα που την ειδα ανακαλυψα
καινουργιες εικονες πραγματα που δεν ηξερα δεν ειχα δει την πρωτη φορα
τωρα ερχεται η τριτη φορα μια ακομα νεα ταινια με περιμενει
BLADE RUNER top:a0210:

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το είδα το καλοκαίρι, Μπάμπη. Με κράτησε, αλλά δε με ενθουσίασε κιόλας. Στο είδος του, το Spoorloos του 1988 είναι εξαιρετικό. Αν δεν το έχεις δει, όρμα! Υπάρχει και σε DVD της Criterion.

Έχει γίνει και remake το 1993 με τίτλο The Vanishing, το οποίο δεν έχω δει, αλλά δεν θα εμπιστευόμουν.
Μακριά. από το remake
Έγραψα αλώστε σχετικά εδώ.

To 27 dresses. Εντάξει για το είδος του μια χαρούλα... 7/10

attachment.php

Attachments

• 27dresses2d.jpg
    27dresses2d.jpg
    119.1 KB · Views: 85