Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Leaving Las Vegas του Mike Figgis
με Nicolas Cage και Elizabeth Shue

2η φορά μετά από χρόνια.
Ένα ποίημα αγάπης αποτυπωμένο σε σελουλόιντ...

1941 του Spielberg

Μετά από τις αναφορές σε αυτή την ταινία στο γνωστό γειτονικό thread, είπα να την ξαναδώ μετά από 20 σχεδόν χρόνια! Αυτή τη φορά την restored version με έξτρα σκηνές που είχαν κοπεί από την τηλεοπτική έκδοση που είχα δει (είχα γράψει σε VHS και είχα λιώσει στο VTR) εγώ τότε, σκηνές στις οποίες επεξηγούνται μια σειρά από καταστάσεις που στην αρχική version μοιάζουν να είναι λιγάκι ξεκρέμαστες. Πραγματικά η ταινία βγάζει το γέλιο αυθόρμητα. Όλοι -μα όλοι- οι ηθοποιοί έχουν μπει στο πετσί του ρόλου. Ακόμα και οι β' ρόλοι όπως αυτοί των δύο ναυτικών του άξονα (Τοσίρο Μιφούνε και Κρίστοφερ Λη), είναι ικανοί από μόνοι τους να σε κάνουν να γελάς ασταμάτητα. Πολύ ωραία και η αναβίωση των forties με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, μουσική swing, και υπέροχα χορευτικά. Ακόμα και σήμερα πάντως -μετά από τόσα- στα μάτια μου την παράσταση την κλέβει και πάλι ο Μπελούσι. Ο captain wild Bill Kelso είναι ίσως ο πιο καρικατουρίστικος χαρακτήρας που έχω δει ποτέ σε ταινία του Σπίλμπεργκ. Και είναι απίστευτα καλός ο Μπελούσι σε αυτόν τον ρόλο.

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Wild at Heart του David Lynch με τον Nicolas Cage.
Απίστευτη μούφα.... Την έφαγα 2 ώρες στη μάπα επειδή έλεγα "-Δεν μπορεί, ταινία του Lynch είναι..."
Τελικά άντεξα μέχρι το τέλος για να απολαύσω τον Nicolas Cage να τραγουδάει το "Love me tender"... Μπλιάχ.... :silly:

To ιδιο ειχα πει και εγω πριν πολλα χρονια οταν ειχα δει αυτο το "φεσι"...

Προχθες ειδα το The Duchess το οποιο βρηκα πολυ καλο για το ειδος του (εποχης). Εξαιρετικα κουστουμια και σκηνικα (για τα πρωτα πηρε Οσκαρ), σουπερ φωτογραφια (σε φυσικο φως κεριων) και πολυ καλες ερμηνειες, ειδικα απο το Ρει Φαινς. Η εικονα του BluRay ηταν το κατι αλλο.... Αυτοι οι Ευρωπαιοι βαζουν τα γυαλια στους Αμερικανους σχετικα με το πως γινεται το transfer μιας ταινιας..

Wild at Heart του David Lynch με τον Nicolas Cage.
Απίστευτη μούφα.... Την έφαγα 2 ώρες στη μάπα επειδή έλεγα "-Δεν μπορεί, ταινία του Lynch είναι..."
Τελικά άντεξα μέχρι το τέλος για να απολαύσω τον Nicolas Cage να τραγουδάει το "Love me tender"... Μπλιάχ.... :silly:

Καλα δεν ηξερες... δεν ρωταγες?

Μπλιαχ (δις)!!

Εγω εχω παρει εδω και 10 μερες την Πολη των ανθρωπων αλλα δεν την εχω δει ακομα...

Την ειδα τελικα...

Κλασσικο παραδειγμα της προσπαθειας επαναληψης μιας επιτυχιας που καταληγει στον πατο...

Περιμενα κατι σαν την Πολη του Θεου αλλα δεν...

Αποτυχια!!

61asD9intUL._SS500_.jpg

Μολις το ειδα (οχι σε BR)...

Δις ισοβια ο σκηνοθετης, στο απόσπασμα ο σεναριογραφος και στην πυρα ο Cage...

Τι πατατα θεε μου...

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Την ειδα τελικα...

Κλασσικο παραδειγμα της προσπαθειας επαναληψης μιας επιτυχιας που καταληγει στον πατο...

Περιμενα κατι σαν την Πολη του Θεου αλλα δεν...

Αποτυχια!!

Αν θελεις κατι σχετικο με την Πολη του Θεου, δες το Tropa De Elite ( http://www.imdb.com/title/tt0861739/ )

61asD9intUL._SS500_.jpg

Μολις το ειδα (οχι σε BR)...

Δις ισοβια ο σκηνοθετης, στο απόσπασμα ο σεναριογραφος και στην πυρα ο Cage...

Τι πατατα θεε μου...

Πραγματικη πατατα.

Εδω ειναι που λενε.... "δεν ηξερες, δε ρωταγες?"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Πραγματικη πατατα.

Εδω ειναι που λενε.... "δεν ηξερες, δε ρωταγες?"

Οτι εγραψα εγω στον Μπαμπη 4 posts πριν...

Εχεις δικιο...

Body of Lies (mkv 720p)
Σφιχτοδεμένο, πολύ καλός ο Ντι Κάπριο , δεν ήταν και αριστούργημα (Ο Ριντλευ Σκότ είναι ικανός για πολύ καλύτερα πράγματα, αλλά ήταν αντιπροσωπευτική του σκηνοθέτη)
7.5-8/10 .

Πρόσφατη κυκλοφορία σε dvd απο τα παλιά όμως: "IL CONFORMISTA", πάρα πολύ καλό!!

Dirty Pretty Things, του Stephen Frears (2002).

Ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας ταινία που έκανε η Audrey Tautou μετά την Amelie και μου είχε αρέσει πολύ τότε. Θέμα της, η ζωή και η εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών στην Αγγλία. Πολύ δυνατή ταινία, με τον πρωταγωνιστή Chiwetel Ejiofor να μου θυμίζει την απερίγραπτη Ευγένεια (δεν μπορώ παρά να το γράψω με κεφαλαίο) που χαρακτηρίζει όλους τους αφρικάνους που έχω γνωρίσει. Η Tautou σε ρόλο τουρκάλας και ο Sergi Lopez σε άλλον έναν απεχθή ρόλο - αν και όχι τόσο δυνατός όσο στον Λαβύρυνθο του Πάνα.

PRIDE AND GLORY

Δεν ηταν ασχημο...
Το περιμενα λιγο καλυτερο αλλα ειχε ωραια ατμοσφαιρα και θεωρω οτι σκηνοθετικα ηταν αρκετα καλο. Σαν ιστοριουλα τωρα ηταν συνηθισμενη.
Αξιζει παντως να το δει καποιος!

Valkyrie

Έτσι κι έτσι.... Μην περιμένετε να δείτε το "Η νύχτα των Στρατηγών"
Ούτε κλαίει ούτε γελάει... Βλέπεται.

Valkyrie

Έτσι κι έτσι.... Μην περιμένετε να δείτε το "Η νύχτα των Στρατηγών"
Ούτε κλαίει ούτε γελάει... Βλέπεται.

Θυμιζει Μπραιαν Σινγκερ η απλη διεκπεραιωση?

Θυμιζει Μπραιαν Σινγκερ η απλη διεκπεραιωση?

Διεκπεραίωση.
είναι συμπόσιο για τα μάτια όμως, ειδικά αν έχεις κάνει μοντελιστής: οι στολές είναι ολόσωστες, όλα φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Η Ατμόσφαιρα ελλειμματική: αν το γύριζαν Ευρωπαίοι θα ήταν πολύ καλύτερο.

My friend Ivan Lapshin
μια ρωσσικη ταινια, εχει κατι απο film-noir αλλα επι κομμουνισμου στη ρωσσια την δεκαετια του 30.Ψηφίστηκε και ως καλητερη σοβιετικη ταινια, απο το ρωσσικο Empire. Παρα πολυ καλη αλλα δεν ξερω αμα ειναι και η καλητερη:)