Ποιά τηλεόραση θεωρείτε Best buy στις 26"?

skumix

New member
12 September 2007
3
Καλησπέρα στο forym ...
Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης στις 26" (λόγο απόστασης θέασης <2μ).
Έχω βάλει στο μάτι την Sharp LC-26 AD5EΒΚ (~700 Ευρώ), όπως επίσης και την SAMSUNG LE26R81B (επίσης ~630 Ευρώ από e-shop).

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις διαφορές τους στην ποιότητα της εικόνας. Την Sharp την έχω δεί από κοντά και μου άρεσε... Την Samsung την εμπιστεύομαι σαν εταιρία πάλι...

Δεκτές και άλλες προτάσεις φυσικά. Η τιμή που θέλω να κυμανθώ είναι μεταξύ 600 και 750 Ευρώ... (με μικρές αποκλίσεις αν αξίζει, βέβαια)

Ευχαριστώ :worshippy:

Φιλε skumix, καλως ηρθες -bye-
Το καλυτερο που θα προτεινα ειναι να πας και να δεις και τη Samsung να παιζει, ωστε να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Σαν τηλεορασεις, στις 26" πρεπει να ειναι και οι 2 καλες σε αυτες τις διαστασεις (τη Samsung την εχω δει απο κοντα και ειναι καλη αλλα τη Sharp που αναφερεις δεν εχει τυχει...).

Η Samsung είναι μια από τις καλύτερες 26άρες.Αν μπορείς να περιμένεις να δεις και την Sony 26T3000 που θα ναι ακόμη καλύτερη αλλιώς την 26P2530.Επίσης Panasonic 26LX70

Η Samsung που αναφέρεις είναι οτι καλύτερο παίζει σήμερα στις 26 ιντσες.. Και η Sony που αναφέρει ο GeoGeoGeo παραπάνω πρέπει να ειναι πολυ καλή (ισως ακόμα καλύτερη) αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και - τουλάχιστον εγώ - έχω μια επιφύλαξη στα πολύ καινούργια μοντέλα για προβλήματα παιδικής ηλικίας (αυτό ισχύει ανεξαρτήτως κατασκευαστή)

Οποτε είτε περιμενεις 1-2 μήνες είτε πας για την Samsung τώρα...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Καταλαβαίνω ότι η Samsung αποτελεί μια σίγουρη λύση. Έχω και μια SyncMaster 215TW, από την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Από την άλλη την Sharp την έχω δεί από κοντά όπως προείπα και μου έκανε εντύπωση σε σχέση με τις άλλες..

Η απορία που έχω έχει να κάνει με την χρήση αναλογικού σήματος σαν είσοδο. Από ότι καταλαβαίνω κατά την μετατροπή από Analog --> Digital χάνουμε σε ποιότητα. Και οι δύο έχουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, πράμα καλό αν θέλεις να παίζεις τα καινούργια δορυφορικά της ΕΡΤ... αλλά αν τους βάλεις αναλογική είσοδο τότε ποιά αποδίδει καλύτερα? ( Όλα τα μαγαζιά παίζουν τις τηλεοράσεις τους με ψηφιακό σήμα , π.χ Nova)

Ευχαριστώ...

Λοιπόν είμαι κοντά στην αγορά της Sharp και θα εξηγήσω γιατί.
Είδα δίπλα δίπλα την Sharp με την Samsung, και η Samsung έχω την εντύπωση ότι είναι μια ιδέα πιο θολή από την Sharp. Κάνει ένα ελαφρύ bluring στην εικόνα. Επίσης τα χρώματα μου φάνηκαν περισσότερο έντονα και κουραστικά στην Samsung. Επιπλέον η Sharp είναι πιο γρήγορη (4ms) ...
Έχει παρατηρήσει τα παραπάνω κανείς άλλος, ή είναι η ιδέα μου?? :huh2:
Πάντως χωρίς να πώ τίποτα στον πωλητή μου είπε από μόνος του το ίδιο πράγμα...

Απάντηση: Re: Ποιά τηλεόραση θεωρείτε Best buy στις 26"?

Λοιπόν είμαι κοντά στην αγορά της Sharp και θα εξηγήσω γιατί.
Είδα δίπλα δίπλα την Sharp με την Samsung, και η Samsung έχω την εντύπωση ότι είναι μια ιδέα πιο θολή από την Sharp. Κάνει ένα ελαφρύ bluring στην εικόνα. Επίσης τα χρώματα μου φάνηκαν περισσότερο έντονα και κουραστικά στην Samsung. Επιπλέον η Sharp είναι πιο γρήγορη (4ms) ...
Έχει παρατηρήσει τα παραπάνω κανείς άλλος, ή είναι η ιδέα μου?? :huh2:
Πάντως χωρίς να πώ τίποτα στον πωλητή μου είπε από μόνος του το ίδιο πράγμα...

Να πιστευεις τα ματια σου και κανεναν αλλο! -bye-

Ενδιαφερομαι και εγω για 26αρα κατω των 700ε.
Με 500 μπορω να παρω την Samsung 26S81 απο το Praktiker, ενω με 640 την 26R86 απο το megamarket (αυτες ειναι οι καλυτερες τιμες που εχω βρει για καθε μοντελο).
Αξιζει κατα τη γνωμη σας η διαφορα των 140ε για να παω απο την S στην R;
Στα χαρτια δε διαφερουν και πολυ - η βασικη διαφορα ειναι πως η 2η εχει 5000:1 ενω η 1η 4000:1.

Εκει βλεπω να καταληγω. Να σαι καλα φιλε Χρηστο.
Το megamarket ειναι οκ σαν καταστημα ε; Δε φανταζομαι να εχω λογο να ανησυχω για κατι.

Ευχαριστω, Κωστας.

Αν ειναι δυνατον, μεσα σε 2 μερες το megamarket ανεβασε τιμες (απο 638 στα 725).
Καλα τι στον (...) παιζει;

Αυτη κι αν ειναι ατυχια.
Πλεον μονοδρομος το audioshop (660ε) αλλιως με βλεπω για 700+ με ατοκες δοσεις αλλα ξεφευγει πολυ.. Κριμα και θελω να αποφυγω την S81 στις 26 ιντσες. Λογικα η R θα εχει αρκετα πλεονεκτηματα αλλα οπως και να χει πλεον η ψαλιδα ανοιγει πολυ, μιλαμε για μια διαφορα 160ε τουλαχιστον.

Τελικά μεταξύ της sony 26T & samsung 26 r86 ποια είναι η καλύτερη;;;
Ξέρουμε τι πάνελ έχουν;;;
Η χρήση είναι για τηλεοπτικό σήμα στο εξοχικό.

Και δεν παίρνεις μία 29άρα CRT ... Ιδια τιμή-ίσως χαμηλότερη , καλό αποτέλεσμα στα ελληνικά κανάλια ...

Είναι ζήτημα χώρου
Αν χωρούσε μια 29 crt, θα πήγαινα για μεγαλύτερο πάνελ.
Επίσης ο μικρός στέκεται μπροστά στο τζάμι της παλιάς crt και δεν θέλω να κάνει καθημερινές ακτινογραφίες.
Οπότε η lcd είναι μονόδρομος, αφού δεν έχει πλάσμα σε αυτές τις ίντσες.
Οι ενδοιασμοί μου έχουν να κάνουν με τα εγγενή προβλήματα των lcd και ιδίως με τη θολούρα και το γκόστινγκ των κινούμενων πλάνων (θα έχει και Euro το καλοκαίρι!).

Λοιπόν φίλε skumix εγώ πριν από κάνα δύο μέρες παρήγγειλα για το εξοχικό
την Sony 26P3000 από τον Γιάννη (Rhodes) με 520€ και την περιμένω την Τρίτη.

Δεν το έψαξα πολλή γιατί στις 26’ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές
και άλλωστε πρόκειται για TVπου δεν θα την χρησιμοποιώ ιδιαίτερα
και δεν ήθελα δώσω πολλή πάνω από τα 500€.

Άμα θες από την άλλη εβδομάδα που θα την ανεβάσω πάνω
μπορώ να σου πω της εντυπώσεις μου.