Ποιά tv 37'' μέχρι 63 cm ύψος; Δύσκολο πρόβλημα....

gioref

New member
3 July 2008
9
Γειά σε όλους! Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω tv 37'' εώς 63 cm ύψος! Με περιορίζει το σύνθετο που σαν τον χαζό δεν σκέφτηκα να μετρήσω απόσταση ύψους ενώ μέτρησα πλάτος για 40''.. Πήγαινα για 40'' όπως καταλαβαίνετε αλλά... Βλέπω όμως απο μια σχετική έρευνα ότι απο τα καινούργια μοντέλα δύσκολα κάτω απο 65 cm στο ύψος! Οπότε αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ίσως για κάποια επίτραπέζια βάση εμποριού, παρακαλώ να βοηθήσει γιατί δεν θέλω να καταλήξωσε 32''!!:rifle:
Έίναι απελπιστικά μικρή για τον χώρο μου!! 2-2,5 μετρα περίπου!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Κοίτα κατευθείαν τις πολύ καλές toshiba σειρά ZF και XF με το μικρότερο προφίλ σε lcd.

Πάντως και να χωράει 40άρα κοίτα μην είναι πολύ μικρό το κενό γιατι ο εξαερισμός όλων των τηλεοράσεων είναι πάνω πάνω.

Για 40'' δεν κοιτάω καθόλου είναι και σχετικά μικρή η απόσταση θέασης.Για τις Tοshiba δεν μ'αρέσουν τόσο εμφανισιακά αλλά κατά τα άλλα τι λένε; Βλάβες και τέτοια;Ποιότητα εικόνας;

Μια χαρα ειναι απο ποιοτητα εικονας.
63 εκ θες μαζι με το ποδι της βασης?
Δεν μπορεις να βαλεις καποια βαση τοιχου απο πισω και να την κρεμασεις?

Δυστυχώς ναι..Με το πόδι της βάσης!Το σκέφτηκα με την βάση τοίχου αλλά το καλοκαίρι θέλω να την γυρίζω προς τα έξω και γίνεται αυτό;

Αν και δεν αφορά ακριβώς την περίπτωση, θέλω να γράψω κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση (πράγμα που αναφέρει κι o gmak λίγο πιο πάνω). Βλέπω σε αρκετά τόπικ παρόμοιες ερωτήσεις για τηλεοράσεις που μπαίνουν σε σύνθετα τελείως οριακά (είτε σε ύψος είτε σε μήκος). Κανείς δεν σκέφτεται ότι οι τηλεοράσεις πρέπει να έχουν περιφερειακά ένα κάποιο ανοιχτό χώρο για να αερίζονται; Αρκεί συνήθως μια ματιά στο manual και βλέπεις ότι ο κατασκευαστής συνιστά γύρω (ή μάλλον τουλάχιστον) στα 10 εκατοστά ή και παραπάνω κενό χώρο δεξιά-αριστερά και πάνω για τον αερισμό μιας τηλεόρασης. Αν η τηλεόραση μπει οριακά σε ένα έπιπλο (εκτός που δεν μπορούμε να βάλουμε ή να βγάλουμε τα βύσματα εύκολα) δεν θα υπερθερμαίνεται;

Γι'αυτό να κοιτάζουμε την περίπτωση που το σύνθετο μπορεί να μεταποιηθεί - δυαλυθεί σε συμμετρικά κομμάτια. Της τελευταίας 4ετίας τέτοιου είδους έπιπλα γίνονται, ακόμα και αν ο κατασκευαστής τους δεν το λέει, όπως το δικό μου.
Απ' την άλλη ένα σύνθετο που αγοράστηκε πχ. 1500 ευρώ και έχει χρησιμοποιηθεί 2-3 χρόνια έχοντας χάσει και την αξία του, αξίζει πιο πολύ από μια καινούργια TV των 1000-1500 ευρώ, που δεν πρέπει να υπερθερμαίνεται; Ζυγίστε τα και... δυαλύστε τα!

Αν η τηλεόραση μπει οριακά σε ένα έπιπλο (εκτός που δεν μπορούμε να βάλουμε ή να βγάλουμε τα βύσματα εύκολα) δεν θα υπερθερμαίνεται;

Σωστο ειναι αυτο που λες αλλα πιστευω οτι και με 3-4 εκ. κενο ανετα μια LCD μπορει να αεριζεται , αλλωστε δεν σηκωνουν θερμοκρασια πλεον. Πιο πολυ ζεσταινεται ενα PC μονιτορ παρα μια LCD.

Aν μιλαμε για πλασμα αλλαζει το πραγμα.

Δεν έχω δει και πολλές LCD να πω την αλήθεια, αλλά δεν βλέπω και για ποιο λόγο ένα monitor pc LCD θα ζεσταίνεται περισσότερο (λογικά αρκετά μικρότερο, και με μικρότερη κατανάλωση από μία αντίστοιχη τηλεόραση LCD). Αν ο κατασκευαστής δίνει συγκεκριμένες αποστάσεις, καλό είναι να τις τηρούμε. Δεν τις συστήνει τυχαία...

Οι κατασκευαστες δινουν καποιες οδηγιες για να ειναι 100% καλυμενοι , πχ. να μην βλεπουμε με μαυρες μπαρες για μεγαλο χρονοκο διαστημα , ο χωρος που βρισκεται η τηλεοραση να ειναι απο 5 εως 35 βαθμους κελσιου κτλ.

Απο εκει και περα αν υπαρχει κοινη λογικη τοτε νομιζω οτι μπορουν να υπαρξουν και αποκλισεις. Προσωπικα πιστευω οτι 3-4 εκ. κενο γυρω γυρω ειναι αρκετα.

Χα...μιλάμε ότι σχεδόν το ίδιο πρόβλημα ύψους (60 εκ) ειχαν και οι γονείς μου με το σύνθετό τους, ενω στο πλάτος δεν υπήρχε πρόβλημα. Τελικά πήραν μία 37αρα Samsung full HD (δεν θυμάμαι τώρα τον κωδικό) απο την οποία αφαίρεσαν την βαση στήριξης αλλά έβαλαν μπράτσο στον τοίχο στο πισω μερος (εκει ειναι κενό το σύνθετο) και η τηλεόραση στηρίζεται εκεί, ενω ταυτόχρονα πατάει και στην κατω επιφανειά της, που ευτυχώς είναι ευθύγραμμη. Τους περισσεψε 1 πόντος στο ύψος, οσο χρειαζόταν για να ανοίγει το ντουλάπι που βρίσκεται απο πάνω...

Αντιμετωπίζω και εγω παρόμοιο πρόβλημα στο υπνοδωμάτιο. Max πλάτος 86cm.

Υπάρχει 37αρα σε αυτή τη διάσταση ή η 32αρα είναι μονόδρομος?

Τι να πώ ρε παιδιά οτί χτυπάω το κεφάλι μου; Και το χειρότερο είναι ότι το σύνθετο είναι παραγγελία και μπορούσα να παίξω όπως ήθελα σε διαστάσεις!Αλλά με τις ετοιμασίες του γάμου και αυτά δεν σκέφτηκα να μετρήσω ύψος παρά μόνο πλάτος..Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα; Σκέφτηκα το θέμα της βάσης τοίχου αλλά φοβάμαι ότι επειδή το σύνθετο έχει ξύλο στην πλάτη σχετικά χοντρό βέβαια και πρέπει να μπεί εκεί η βάση μήπως έχει πρόβλημα απο το βάρος; Οταν μπορέσω ίσως ανεβάσω φώτο απο το σύνθετο.. Τι να πώ, χτύπα το κεφάλι σου τωρα...´(:slapface:

Last edited: