Ποια TV 46''-50'' να παρω...?

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Καλησπερα σε ολους , εφτασε η ωρα να αγορασω και γω μια μεγαλη TV και θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι δεν τα γνωριζω τα μοντελα....Η χρηση της θα ειναι κυριως τηλεοπτικη και θα συνδεθει επανω της απλα ενα DVD player...H ιντσες λεω να ειναι απο 46 μεχρι 50 και τιμη εως 800 ευρω....Aπο τα λιγα που ξερω νομιζω οτι ειναι ορθοτερο σε αυτο μπατζετ να παω σε ''πλασματακι'' και βρηκα την Panasonic TX P50U30E σαν καλη αγορα για αρχη....τι λετε ?

http://www.public.gr/prod/sound-and...ull-hd-600hz-sub-field-driving/prod1290092pp/

Last edited:
Ναι,η U30 είναι μια χαρά,εάν την βάλεις σε σκοτεινό δωμάτιο ειδικά.(Θα σου ''έκανε'' και η C3 αλλά σε τόσο μεγάλο μέγεθος θα είχες εμφανέστατα screendoor effect).

Εννοεις οτι η U30 εχει προβλημα με φως και δεν θα φαινετε καλα π.χ την ημερα ? Ωραια και η LG και αρκετα φθηνη .....Ερωτηση....λογο χαμηλης τιμης και τοσο μεγαλων ιντσων , θα εχω προβλημα κινησης ή σπασιμο εικονας σε καποια απο τις προαναφαιρομενες TV ?

Last edited:
Εννοεις οτι η U30 εχει προβλημα με φως και δεν θα φαινετε καλα π.χ την ημερα ? Ωραια και η LG και αρκετα φθηνη .....Ερωτηση....λογο χαμηλης τιμης και τοσο μεγαλων ιντσων , θα εχω προβλημα κινησης ή σπασιμο εικονας σε καποια απο τις προαναφαιρομενες TV ?

Εννοώ πως δεν έχει κάποια αντιανακλαστική επιφάνεια,οπότε θα υπάρχουν και ανακλάσεις.

αυτή που γράφεις είναι πρόταση led (η μόνη στα χρήματα αυτά) από samsung αλλά είναι 100CMR που είναι μαιμου 100hz. είναι 50.

πάντως σε κάθε περίπτωση κάνε μια βόλτα από τα καταστήματα να δείς κάποιες υποψήφιες από κοντά και να διαμορφώσεις καλύτερη γνώμη.

Καλα που μου το'πες γιατι χαμπαρι δεν θα το'περνα για τα 50hz....Θα παω μια βολτα σιγουρα πριν αγορασω ..... ευχαριστω για ολες σας τις υποδηξεις !!! και οτι αλλο ευπροσδεκτο....

και προσπάθησε να τις δεις σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα είναι με το dvd (ίδια ανάλυση με digea 576ι) η κύρια θέαση σου. οι lcd σε αυτήν την κατηγορία τιμής τονίζουν πολύ περισσοτερο τις ατέλειες του τηλεοπτικού λόγου μεγάλης οξύτητας που έχουν. στις πλάσμα τα πράγματα ειναι καλύτερα.
επίσης σε συνθήκες καταστημάτων οι πλάσμα δείχνουν λίγο μουντές λόγω του εντονου φωτισμού. σε οικιακό χώρο και με ελεγχόμενο φωτισμό δειχνουν πολύ καλύτερα με πολύ περισσότερο κοντραστάτη εικόνα. αν έχεις χώρο με πολύ φώς και βλέπες πρωί μεσημέρι ίσως είναι ενας λόγος να κοιτάξεις προς led / lcd μεριά.

oxi δεν εχω ιδιετερα φωτηνο χωρο στο σημειο που θα μπει η TV οποτε θα ειμαι οκ....ευχαριστω για τις πληροφοριες....

Αγαπητο φορουμ και εκλεκτοι συνφορουμιτες , εμπιστευομενος τις αποψεις σας μολις παραγγειλα την Panasonic TX P50U30E και θα μου ερθει σε λιγες ωρες...Για να δουμε....

Η TV ηρθε και ειναι μια χαρα.....Να στε καλα ολοι που με βοηθησατε με τις συμβουλες σας...!!!!!.....σας ευχαριστω.....

Απο τι καταλαβα γιατι ειναι και λιγο μεγαλο το threat ειναι σαν πιο σημαντικο να εχο στο off το eco mode αλλα και την βελρτιωση χρωματος..... πρεπει να κανω κατι αλλο ? ....επισης.....ρυθμισα τα καναλια με την σηρα που θελω αλλα μου τα διαχωριζει σε ψηφιακα - αναλογικα .....για να δω τα ψηφιακα πρεπει να πατησω το κουμπι TV και μετα για τα αναλογικα το ιδιο....δεν μπορω να τα βλεπω σε σηρα χωρις να παταω το TV ?.....

για το eco αν δει λίγο φως ο ασιθητήρας τουμπανιάζει πολύ την εικόνα και την φέρνει κοντά στη δυναμική. αντιθετα βράδι χωρίς φως ψωφάει τελείως την εικόνα. το θεωρώ υποπτο για ir και burnin ειδικά με φώς και το έχω στο οφ. το ίδιο και με την βελτίωση χρώματος. ειδικά σε αγώνες τονίζει πολύ το χορτάρι και τα χρώματα γενικά. έκανα μια δοκιμή σε έναν αγώνα που είδα κονσέρβα καπάκι μόλις γύρισα από το γήπεδο και μου φάνηκε η εικόνα με το οφ πιο κοντά σε αυτό που έβλεπα πριν μισή ώρα από το γηπεδο. βεβαια γούστα είναι αυτά.

Απο τι καταλαβα γιατι ειναι και λιγο μεγαλο το threat ειναι σαν πιο σημαντικο να εχο στο off το eco mode αλλα και την βελρτιωση χρωματος..... πρεπει να κανω κατι αλλο ? ....επισης.....ρυθμισα τα καναλια με την σηρα που θελω αλλα μου τα διαχωριζει σε ψηφιακα - αναλογικα .....για να δω τα ψηφιακα πρεπει να πατησω το κουμπι TV και μετα για τα αναλογικα το ιδιο....δεν μπορω να τα βλεπω σε σηρα χωρις να παταω το TV ?.....

Καλορίζικη κι από εμένα.
Λογικά θα υπάρχει και επιλογή...όλα τα κανάλια... όπου θα μπορείς να βάλεις πρώτα τα ψηφιακά και να ακολουθούν τα αναλογικά.
Αλλά μιξαρισμένα δε νομίζω να γίνεται.
Αυτό αν δε κάνω λάθος ισχύει για όλες τις TV με ενσωματωμένο δέκτη.
Υ.Γ.: Τί τα θέλεις τα αναλογικά!

στην s30 δεν εχω βρεί τετοια επιλογή. πατάς το tv και έχεις ψηφιακά / αναλογικά. επίσης στις ρυθμίσεις σου συντονίζει αντίστοιχα ανάλογα με το που εισαι. σε μια samsung που εχω έχει τέτοια επιλογή την βρίσκω πιο μπέρδεμα από το ξεχωριστό της πανασονικ.

Re: Απάντηση: Ποια TV 46''-50'' να παρω...?

το ίδιο και με την βελτίωση χρώματος. ειδικά σε αγώνες τονίζει πολύ το χορτάρι και τα χρώματα γενικά. έκανα μια δοκιμή σε έναν αγώνα που είδα κονσέρβα καπάκι μόλις γύρισα από το γήπεδο και μου φάνηκε η εικόνα με το οφ πιο κοντά σε αυτό που έβλεπα πριν μισή ώρα από το γηπεδο. βεβαια γούστα είναι αυτά.

Η βελτίωση χρώματος, διευρύνει το τρίγωνο (κυρίως στο πράσινο και το μπλε, αν δε με απατά η μνήμη μου), με αποτέλεσμα να βλέπεις λάθος (ή πιο εντυπωσιακά, κατά μερικούς... :flipout: ). Tα έντονα πράσινα και μπλε, αποκτούν μία νέον-χροιά...

Οπότε, εκτός κι αν την έχεις σε έκθεση τύπου ΜΜ, πλάι σε LCD, το βάζεις στο "Όχι"... :D