Ποιά TV για 2.8m γύρω στο 1000αρικο.

tsatasos

Senior Member
Καλημέρα εδώ και πολύ καιρό λεω να αλλάξω την crt sony 21" με καποια lcd αλλά όλο το αναβάλω.

Οι λόγοι είναι δυο:

1. Όλο λέω να περιμένω λίγο για καινούριες τεχνολογίες (full hd, 100Hz, όσο πιο χαμηλά ms κτλ..)

2. Το τηλεοπτικό σήμα, ειδικά στις πρώτες, είναι χάλια ακόμα και αν κάθομαι στη σωστή απόσταση θέασης (αλλά και πιο μακριά). Καμία σχέση με τη crt που έχω, ακόμα και αν έχω κολήσει τη μάπα μου πάνω της :P

Τώρα όμως πιστεύω ότι υπάρχουν lcd με αρκετά καλό τηλ. σήμα, οπότε λέω σιγά σιγά να τσιμπίσω κεγώ καμία. Την περασμένη βδομάδα πήρε ένας γνωστός την 42LY99 και τα πήγαινε πολύ καλά.

Οπότε θέλω κάποια tv με καλό τηλ. σήμα --> 1ο κριτήριο αυτό.

2ο κριτήριο είναι το budget που είναι γύρω στο 1000αρικο.

Τέλος δε ξέρω πόσο μεγάλη να διαλέξω. Κοιτάω απο 32 μεχρι 42αρες!

Και αυτό γιατί από τη μια βλέπω σήμα HD και απο την αλλη βλεπω δορυφορικό και επίγειο...

Για να καταλάβετε η 21 που έχω τώρα για tv μου είναι μια χαρά, αλλά για ταινίες πρέπει να πηγαίνω στο 1μέτρο :P

Οπότε ψάχνω μια γύρω στα 1000 που π´ρωτα απόλα με ενδιαφέρει να βλέπω ταινίες από απλό dvd, μετα τηλεοπτικό και δορυφορικό σήμα και τέλος επειδή αργότερα θα πάρω και ένα Blue ray player να είναι καλή και σε HD σήμα (αλλά να μου πείτε όλες καλές είναι)...

Η LG7000 που κοιτούσα μου φαινόταν κομπλέ.

Φαίνομαι μπερδεμένος ε... :P

Στα 2.8 μετρα νομιζω οτι μια 40-42" θα ειναι καλη επιλογη. Μην παρεις μικροτερη γιατι θα το μετανιωσεις.

Απο πλασμα προτεινω Panasonic 42PX8 και απο LCD , Sony 40V4000 και Samsung 40A558.

H LG που πηρε ο φιλος σου ειναι παλιοτερο μοντελο που εχει πλεον καταργηθει.

Όσον αφορά το μέγεθος, απλά ξέχνα τις 32άρες. Αν βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό ίσως να σε καλύψουν και οι 37 ίντσες, αλλά και εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα κάτι στις 40-42.

Οι 42PX8/80 είναι ότι πρέπει για την χρήση που αναφέρεις :a0210:

Σου φαίνεται κορυφαίο το τηλεοπτικό σήμα γιατί απλά βλέπεις σε μόλις 21 ιντσες. Αν το δεις και σε 7" εκεί να δεις....θα σου φαίνεται high definition το mega...

Οπως καταλαβαίνεις όλο το πρόβλημα βρίσκεται στο μέγεθος. Οσο μεγαλώνουν οι ίντσες τόσο προβάλλονται περισσότερο και οι ατέλειες. Απλά στο λέω να είσαι προετοιμασμένος γιατί σίγουρα θα απογοητευτείς στο τηλεοπτικό σήμα όταν πας στις 42+ ίντσες...

Οι πολλές ίντσες θέλουν καλό "φαγητό". Απλά όλοι μας συμβιβαζόμαστε όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα. Αν μάλιστα είσαι σε καμια περιοχή που δεν έχει καλή λήψη ίσως χρειαστείς και καμια nova.

Εχω δει σε γνωστους την 32v4000 και την 32w4000 και η v μου φανηκε καλυτερη σε τηλ. σημα.

Αυτες οι Panasonic 42PX8/80 που λετε, γιατι στα χαρακτηριστικα της λεει HD Ready / 1080p και αναλυση μονο 1024x768?

H LG7000 που λεω δε λεει τοσα?

Ακομα μια που μου αρεσε (την ειδα βεβαια σε HD σημα) ηταν η Philips 7603 και η 7403, αλλα μου ειπε ενας οτι δεν εχουν καλο service.

Τι λετε ρε παιδια? Εχω εδω και καιρο τον yamaha 661, 5 ηχεια σχετικα μεγαλα, εχω sub, εχω dvd pioneer 600 και καθομαι και βλεπω ταινιες στην 21" crt! Δηλαδη απο ηχο για μενα ειμαι κομπλε και απο εικονα τιποτα...

Φιλε και συνονοματε Τασο (τωρα ειδα το ποστ σου), δεν ειναι οι 21 ίντσες. Εχω δει και μεγαλυτερες crt 26, 29, 32" και επαιζαν το ιδιο καλα. Ακομα εχω δει και 19αρα lcd και παλι επαιζε σκ@τα.

Ομως δεν ειναι ολες ετσι. Οπως ειπα η LG 42LY99 τα πηγαινε πολυ καλα ακομα και σε κοντινη αποσταση (2m). Το ιδιο και μια sony 32αρα που εχει ενας ξαδερφος (νομιζω ηταν η 32v4000).

Αυτες οι Panasonic 42PX8/80 που λετε, γιατι στα χαρακτηριστικα της λεει HD Ready / 1080p και αναλυση μονο 1024x768?

Το HdReady/1080p είναι λάθος. Παρ' όλα αυτά είναι σούπερ για την χρήση που αναφέρεις και τα χρήματα που κοστίζει.

H LG7000 που λεω δε λεει τοσα?

Έχει καλά χαρακτηριστικά, κριτικές και καλή τιμή. Αν σε άφησε ικανοποιημένο η LY99 να την κοιτάξεις αφού θα είναι σίγουρα βελτιωμένη.

Οποιος εχει 32" σπιτι του απλα ξεχναει το HD. Απο τα 2 μετρα δεν φαινεται καμια απολυτως διαφορα με καλο σημα χαμηλης αναλυσης πχ. DVD.

Ναι, σωστο αυτο που λες για τις 32αρες. Απλα σκεφτομουν ακομα και για 32 επειδη για να βλεπω καθημερινα τηλεοραση οι 40 και 42 μου φαινονται μεγαλες. Δεν ειμαι συνηθισμενος σε μεγαλες τηλεορασεις.

Για ταινιες βεβαια θα ειναι οτι πρεπει... :D

Αν σε άφησε ικανοποιημένο η LY99 να την κοιτάξεις αφού θα είναι σίγουρα βελτιωμένη.

Καλα και γιατι η 7000 ειναι πιο φθηνη?

Καλα και γιατι η 7000 ειναι πιο φθηνη?

Η LG7000 είναι η πιο ακριβή από την φετινή γκάμα των LCD της εταιρίας. Η LY99 είναι περσινό μοντέλο και αν κάπου την βρήκες πιο ακριβά θα είναι γιατί έχει ξεμείνει με τις περσινές τιμές.

Ναι, σωστο αυτο που λες για τις 32αρες. Απλα σκεφτομουν ακομα και για 32 επειδη για να βλεπω καθημερινα τηλεοραση οι 40 και 42 μου φαινονται μεγαλες.

Και εμενα την πρωτη ημερα μου φαινοταν μεγαλη η 40αρα που πηρα περυσι. Το αποτελεσμα ομως ηταν μετα απο ενα μηνα να μου φαινεται μικρη και ετσι πηρα 46αρα φετος. Και καθομαι και πλεον (μετα απο αλλαγη στην διαρρύθμιση) περιπου στα 2.8 μετρα οπως και εσυ...-bye-

Έτσι είναι Γιάννη...-bye-
Το άτιμο το μάτι συνηθίζει πολύ εύκολα...

Δεν θα ξεχάσω πριν 5-6 χρόνια, την πρώτη μέρα που ένας φίλος έβαλε προβολικό... Αφού το στήσαμε και το ρυθμίσαμε, είδαμε 3-4 ταινίες μαζεμένες... :D :D :D
75" στα 2,8 m...

Περιττό να σου πω πως μου φάνηκε μετά η 29άρα που είχα τότε...
Σαν να βλέπω από κλειδαρότρυπα...:flipout:

Έτσι είναι Γιάννη...-bye-
Το άτιμο το μάτι συνηθίζει πολύ εύκολα...

Γεια σου συνονοματε.-bye-

Και μια 52" στα 2.8 μετρα δεν θα με χαλαγε παντως. Ισως σε κανα-δυο χρονια να αναβαθμιστω σε μια LED backlight με 200 Hz.-bye-

Όλοι οι τρελάρες σ' αυτό το forum μαζευτήκαμε! Και η 42" μου, μικρή μου φάνηκε μετά από καμιά εβδομάδα. Και βλέπω από τα 2,5 μέτρα. Άνετα θα έβλεπα και σε 50αρα.

Δεν είναι θέμα τρέλλας φίλτατε...

Από τη στιγμή που οι νέες τεχνολογίες έχουν σταματήσει να βομβαρδίζουν τα μάτια μας με ηλεκτρόνια και τρεμόπαιγμα, δεν προκαλούν δισκοκήλες στη μέση μας και αναστεναγμούς στα πορτοφόλια μας, βουρ για όσο μεγαλύτερη σηκώνει η τσέπη μας... :D :D :D
Όσο πιο μεγάλη η εικόνα (Εντός του οπτικού πεδίου, έτσι; Δεν αναφέρομαι σε υπερβολές...), τόσο πιο ξεκούραστη για τα μάτια μας...

(Τελικά οι μόνοι αδικημένοι είναι οι αλλεργικοί στο υπεριώδες... Αυτοί ή θα τα σκάσουν για RGB LED, ή θα περιμένουν τις OLED...)

Όπως τα λέτε με βλέπω να πηγαίνω κεγώ σε 40-42..

*Παντως γενικά δε βλέπω από πολύ κοντά τηλεόραση. Και στο cinema δηλαδή, κάτω από τη μέση δε μπορώ με τίποτα!

Απάντηση: Re: Ποιά TV για 2.8m γύρω στο 1000αρικο.

Α, μαλιστα...

Μαλλον θα παω καπου να δω την 7000 σε τηλ. σημα και σε dvd και αν μαρεσει πολυ θα την παρω μεχρι τα Χριστουγεννα.

Πολύ καλά θα κάνεις αλλά, έχε υπόψη σου ότι το τηλεοπτικό σήμα στα καταστήματα είναι GTP (που λέει κι ο Γιάννης), η ποιότητα της απεικόνισης στο σπίτι σου θα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που θα δεις (αυτό αφορά όλες τις τηλεοράσεις από την πιο ακριβή έως την πιο φτηνή, ανεξαρτήτου τεχνολογίας).