ποιο 24ρι inverter????

Φιλαράκ δες και τα Midea.
Εξαίρετα μηχανάκια.
Εχει η γκαρντασίνα ένα τρανόν και δουλεύει αψόγως.

έχει μηχανάκια ψιλο-noname αρκετά φθηνότερα, αλλά επειδή με ενδιαφέρει βασικά η θέρμανση δε θέλω να ρισκάρω. Εκτός και αν κάποιος μου πει ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο κάνει καλή δουλειά.

Δε περιμένω να μη κάψω πετρέλαιο, αλλά θα ήθελα όταν έξω έχει 5-10 βαθμούς να μπορώ να έχω καλή θερμοκρασία μέσα.

Στα δύσκολα θα παίξει πετρέλαιο στα σίγουρα...

Προς το παρών είμαι σε Hitachi-Mitsubishi-DAIKIN.

Για τα DAIKIN περιμένω τιμές οπότε θα αποφασίσω μετά.

Θενκς!

Έχω και εγώ ένα DAIKIN FTXS50G2V1B, νομίζω λίγο μικρότερο από 24άρι, εδώ και τρία χρόνια. Το πήρα αποσύροντας ένα SANYO (το οποίο παρεμπιπτόντως αποδείχτηκε σκυλί για πάνω από 20 χρόνια).
Το DAIKIN είναι αποτελεσματικό. Με το θερμόμετρο γύρω στους 10 βαθμούς ζεσταίνει πολύ άνετα ενιαίο χώρο κοντά στο 60 τετραγωνικά, αλλά και με χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν υποστηρίζει την θέρμανση συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου.
Είναι αθόρυβο, και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα (πολύ σημαντικό!). Επίσης πολύ οικονομικό (συγκρίνοντας το με το παλιό μου SANYO).

Από πέρσι όμως δουλεύω ένα ενεργειακό τζάκι.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1492241#post1492241
Άλλη αίσθηση και φυσικά πολύ λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου (στο ρελαντί) και το DAIKIN μόνο κανένα πολύ πολύ ψυχρό πρωινό που το τζάκι ξεχάστηκε.

Απάντηση: Re: ποιο 24ρι inverter????

Έχω και εγώ ένα DAIKIN FTXS50G2V1B, νομίζω λίγο μικρότερο από 24άρι, εδώ και τρία χρόνια. Το πήρα αποσύροντας ένα SANYO (το οποίο παρεμπιπτόντως αποδείχτηκε σκυλί για πάνω από 20 χρόνια).
Το DAIKIN είναι αποτελεσματικό. Με το θερμόμετρο γύρω στους 10 βαθμούς ζεσταίνει πολύ άνετα ενιαίο χώρο κοντά στο 60 τετραγωνικά, αλλά και με χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν υποστηρίζει την θέρμανση συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου.
Είναι αθόρυβο, και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα (πολύ σημαντικό!). Επίσης πολύ οικονομικό (συγκρίνοντας το με το παλιό μου SANYO).

Από πέρσι όμως δουλεύω ένα ενεργειακό τζάκι.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1492241#post1492241
Άλλη αίσθηση και φυσικά πολύ λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου (στο ρελαντί) και το DAIKIN μόνο κανένα πολύ πολύ ψυχρό πρωινό που το τζάκι ξεχάστηκε.

χαχα!

αυτό το DAIKIN το έχει φίλη στο μαγαζί της και είναι πολύ ευχαριστημένη!
Παρόλο που βγάζει 22000 btu ζεσταίνει καλά, ακόμα και με αρκετό κρύο έξω!

ψάχνοντας τα DAIKIN, είδα αυτό: FTX50GV το οποίο βγάζει 26000 btu στη θέρμανση που με ενδιαφέρει.

Είναι ενεργειακής Α/Α και αρκετά φθηνό!

Λέτε???

Εγω παντως ψηφιζω Fujitsu. Εναλλακτικα Panasonic και Hitachi.

Αν και για τα Daikin ακουω πολυ καλα λογια.

Αντιθετως τα Mitsubishi λενε οτι δεν ειναι οπως παλια και χαλανε ευκολα.

Mutsubishi εχω 2 κλιματιστικα, το ενα 12αρι inverter εδω και 3 χρονια και το 24αρι που ανεφερα. Δοξα το θεο δεν εχουν παθει τπτ. Προσεχε στα fujitsu την εξωτερικη μοναδα τους, θεωρειται αρκετα θορυβωδης.

Παντως ο ξαδερφος μου που ειναι ψυκτικος προτεινει ως value for money κυριως Fujitsu και Toyotomi , ενω τωρα τελευταια λογω πολυ καλων τιμων και Samsung/LG.

Απάντηση: Re: ποιο 24ρι inverter????

Παντως ο ξαδερφος μου που ειναι ψυκτικος προτεινει ως value for money κυριως Fujitsu και Toyotomi , ενω τωρα τελευταια λογω πολυ καλων τιμων και Samsung/LG.

έβαλα στο μαγαζί samsung inverter 12ρι.

Χάλι μαύρο.

Κανονικά ο χώρος χρειαζόταν 9ρι αλλά έβαλα 12ρι για να είναι "άνετο".

Το χειμώνα ήθελε 2 ώρες ίσα-ίσα για να "σπάσει".

Ήρθε συνεργείο της αντιπροσωπείας και το μέτρησε, μου είπε "αυτό είναι, δεν έχει άλλο"

^(&%*$)*&^)_

Πηρε φιλος μου LG inverter σε μια προσφορα απο 800 στα 550.

Αν δεν βγει καλο τουλαχιστον υπαρχει δικαιολογια οτι το πληρωσε φτηνα.

Επειδή έκανα πρόπερσι την έρευνα για κλιματιστικά, έχω να πώ τα εξής: Ρωτώντας δύο φίλους μηχανολόγους μηχανικούς που για χρόνια έκαναν ψύξη-θέρμανση, και οι δύο μου απάντησαν το ίδιο πράγμα:

Mitsubishi ή Daikin.

Ακολούθησα την συμβουλή τους αγοράζοντας δυο Mitsubishi και μέχρι στιγμής έχω να πω μόνο τα άριστα. Αλλά και για τα Daikin που έχω ακούσει από συναδέλφους, οι εντυπώσεις είναι επίσης άριστες.

Για τα 12άρια που έψαχνα, και στις δυό μάρκες υπάρχουν δυο κατηγορίες, μια με συντελεστή απόδοσης (ΕER & COP) λίγο πάνω από το 3 και μια με συντελεστή απόδοσης λίγο πάνω από το 4. Αυτά με το 4άρι EER & COP είναι πιό ακριβά (τα 12άρια με 4αρι cop ήταν καμιά 200ριά ευρώ ακριβότερα από τα 3άρια) αλλά όμως καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα για την ίδια ψύξη ή θέρμανση που θα αποδώσουν. Και τα δύο είναι κατηγορία κατανάλωσης Α, όμως αυτό ειναι λίγο γενικός χαρακτηρισμός, για να συγκρίνει κανείς πρέπει να δει το COP και το ΕΕR πιο προσεκτικά.

Ενα δεύτερο στοιχείο που θέλει προσοχή, είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ απόδοση που μπορεί να δώσει το μηχάνημα.

Πχ το Mitsubishi Electric MSZ-GA60VA εχει στην ψύξη απόδοση 0.9 kw ελάχιστη έως 6.7 ΚW Μέγιστη, με ονομαστική τιμή τα 6Κw

αυτό που έχει αξία, και δεν του δίνει σημασία πολύς κόσμος, έιναι η ελάχιστη τιμή, δηλαδή το 0.9. Αυτό κυρίως αν πρόκειται να μπει το κλιματιστικό σε κρεβατοκάμαρα, όπου θελουμε το βράδυ να δουλεύει στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση ώστε να μην παγώνει το κοκκαλάκι μας. Ενα κλιματιστικό με απόδοση ψύξης 0.9 -4 kw σε σχέση με ένα που έχει 1.5 - 4 kw, είναι προτιμότερο σε μια κρεβατοκάμαρα. Στην προκειμένη περίπτωση που ψάχνεις για 24άρι, μάλλον το θες για σαλόνι οπότε ίσως εκει να μην σε ενδιαφέρουν οι ελάχιστες τιμές.

α και κάτι άλλο. Οπωσδήποτε έλεγχο στο εύρος θερμοκρασίας εγγυημένης λειτουργίας!

Τα mitsubishi καθώς και τα Daikin είναι από τα ελαχιστα που ο κατασκευαστής ανακοινώνει θερμοκρασίες, και συνηθως δουλευουν εγγυημένα στους +46 βαθμούς, ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές σταματάνε στους +42. Τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι που τα έψαχνα, αυτή ήταν η κατάσταση.

μου έχει τύχει σε sanyo που η εξωτερική μοναδα ήταν εκτεθειμένη στον ήλιο, στον καύσωνα να μπαινει σε protection mode και να φυσάει σκέτο αέρα. Σε Sharp με παλι εκτεθειμένη μονάδα (λάθος τοποθέτηση αλλά...) ποτέ κανένα πρόβλημα. Σκυλί.

Last edited:
fujitsu και απο μενα.Εχω 18αρι και 9αρι,σκυλια και τα δυο κιαθορυβα.Παντως οταν τοχα ψαξει,σε 2-3 τεχνικους που ελεγα για τα daikin,τα οποια ειχα στο παλιο σπιτι κιημουν πολυ ικανοποιημενος,μουλεγαν οτι ειναι η κορυφη μεν,αλλα αρκετα ακριβα.Κιοτι με τα fujitsu θα ειχα εξισου καλη αποδοση..

Απορία , γιατί δεν βάζεις σόμπα βιομάζας ;

όχι ότι δε πέρασε από το μυαλό μου, αλλά τα χρήματα είναι περίπου ίδια, η εγκατάσταση περίπου ίδια, αλλά το ac έχει 2 πλεονεκτήματα (ή και 3): 1)καις πρώτα, πληρώνεις μετά 2)πατάς κουμπί και ζεσταίνει(κρυώνει) 3)έχει και δροσιά αν θες.

Λόγω έλευσης μπέμπας στο σπίτι, η σόμπα θα δημιουργεί ένα φόβο μήπως τυχόν και την ακουμπήσει το μωρό και καεί.

Ούτως ή αλλέως το ac είναι μια λύση για φέτος, του χρόνου θα πάμε για πιο δραστικά μέτρα (λέβητας pellet ή ξυλολέβητας πυρόλυσης)

Εγώ την έβαλα , έχω και εγώ τον μπέμπη , πάμε προξενιό ; εχω 18αρι ερ και δεν με κάλυψε πέρυσι όσο ήθελα , το καλοκαίρι με καλύπτει απόλυτα ... σίγουρα μεγαλύτερο κάνει περισσότερα πράγματα , και το ρεύμα με ήρθε 100 ευρώ αντί για 250 που έδωσα για πετρέλαιο .. με την σόμπα υπολογίζω από 60 εως 100 ... απλά μία σκέψη παραπάνω ...

σίγουρα το ac έχει πλεονεκτήματα , όπως δεν έχει μπουρί που ενοχλεί γείτονες , δεν έχει γέμισμα κάθε 1 με 2 μέρες και πάει λέγοντας ...