Ποιό από τά δύο nettop ?

weather1967

Supreme Member
25 October 2010
7,814
Καλησπερα καί καλως σας βρήκα.

Θελω να αγορασω ενα nettop και ειμαι αναμεσα απο τα δυο παρακατω μοντελα ,ποιο κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερο ? Στο Assus θα βαλω αλλο ενα giga μνημη.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912353

Και το αλλο build to order απο multirama χωρις λογισμικο, βγαινει στα ιδια περιπου χρηματα με το παραπανω Αsrock.

http://www.multirama.gr/products/pro...1&catid=010100

Δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια ,ουτε οι ταινιες και τα HD, το μονο που με ενδιαφερει ειναι η οικονομια στο ρευμα,για τον λογο οτι θα ειναι 24/7/365 γιαυτο διαλεξα αυτους τους οικονομικους επεξεργαστες και επισης διπλοπυρηνους ,γιατι εχω 3-4 software με εφαρμογες ταυτοχρονα ανοιχτα ,και το κλασικο σερφαρισμα,τιποτε αλλο.

Υπαρχει μεγαλη διαφορα ο Atom 330 me ton Atom D525 ? απο οτι βλεπω μια επεξεργαστικη διαφορα της ταξης των 0,2 G ,ειναι σημαντικη αυτη η διαφορα για εφαρμογες ?

Βεβαια το μικροτερο κουτι του ASROCK με βολευει για τον χωρο που το χρειαζομαι.

Το ζητουμενο για μενα ειναι αν εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα ο Atom D525 απο τον Αtom 330,η οι διαφορες θα ειναι απειροελαχιστες ?
Καθως και αν ειναι αξιοπιστα τα παραπανω μοντελα οσοι τυχον τα δουλευουν η τα εχουν δουλεψει.

Ευχαριστω.

H διαφορά στην κατανάλωση στις δύο αυτές επιλογές σου, δεν προκύπτει από τους επεξεργαστές αλλά από το chipset! Το 330 έχει το αρχαίο και θερμόαιμο 945GC με την GMA950, αντίθετα από τους νέους Ατομ που έχουν ενσωματωμένη την 3150 στον επεξεργαστή (αυτή είναι η κάρτα γραφικών) και το "οικολογικό" chipset ΝΜ10... Αν θυμάμαι καλά, οι δεύτεροι είναι -10W με -15W με το καλημέρα...

Και κάποιες γενικότερες παρατηρήσεις... Δεν λέει το Μουλτιράμα ποιο Μ/Β χρησιμοποιεί... θα ήθελα να ξέρω, δεν μου αρέσουν τα "γουρούνια στο σακί". Ισως το Gigabyte, δεν ξέρω. Ο D525 θα είναι και ισχυρότερος από τον 330. Εγώ θα έλεγα να πας για αυτόν, ή τουλάχιστον τον D510.
Μόνος σου να το φτιάξεις δεν υπάρχει περίπτωση? Θα σου βγει και φτηνότερα. Εγώ έχω φτιάξει ένα αντίστοιχο μηχανάκι με τον D510, νωρίτερα είχα το D210GLY2.

Υπάρχει πάντως και ακόμα πιο χαμηλής κατανάλωσης επιλογή, με την πλατφόρμα των netbook (Ν270) αλλά αυτά και αν είναι ψοφίμια... και ακριβά (δεν αξίζει μάλλον τον κόπο).

Re: Απάντηση: Ποιό από τά δύο nettop ?

Καλησπερα και ευχαριστω για την συντομη απαντηση.

Ναι το γνωριζω σχετικα με την καταναλωση καπου στα 25-30 watts παιζουν αυτα σε foul load αν δεν κανω λαθος με ενα σκληρο και ενα DVD.

Aυτην την motherboard χρησιμοποιη της Gigabyte το multirama

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0520375&catid=020200

To θεμα επειδη το εχω ψαξει πολυ το τελευταιο διαστημα ειναι στο θεμα χρηματων μια η αλλη που λενε ,και εγω να κατσω να το συναρμολογησω,ιδια χρηματα θα ειναι με το build to order,με τα διαφορα parts.

Και διαφορα συνολα που κοιταζα parts εννοω δεν εχω μεγαλες επιλογες με Αtom dual cuore παντα .
Τρεις παιζουν ο 330 ο 510 και ο 525 που τον 525 μονο η gigabyte τον εχει 83 ευρω απο Ελλαδα αγορα παντα ,το e-shop εχει τον 525 της Asus 160 ευρω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522853

Σκεφτομουν και την συνθεση σου με τον 510 και μαλιστα μου αρεσε γιατι ειδα οτι εχει παθητικη ψυξη ,πραγμα μεγαλο ατου στο 24/7/365 γιατι αν λειπης και σταματησει κανα fan παει ο επεξεργαστης,και αφετερου more low noise.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522819

To θεμα δεν ξερω αν υπαρχουν ορατες διαφορες αναμεσα σε αυτους τους 3 επεξεργαστες,1,60 ο ενας 1.66 ο αλλος και 1,80 ο τριτος ,γιατι οπως προειπα θελω να εχω 3-4 εφαρμογες ανοιχτες και το σερφαρισμα τιποτα αλλο.

Ναι για τα μονοπυρηνα atom δεν το συζηταω ,οπως ακριβως τα ειπες και ακριβα και αδυναμα.

Edit : Ωραια η κατασκευη σου,θα την διαβασω αναλυτικα.

H διαφορά στην κατανάλωση στις δύο αυτές επιλογές σου, δεν προκύπτει από τους επεξεργαστές αλλά από το chipset! Το 330 έχει το αρχαίο και θερμόαιμο 945GC με την GMA950, αντίθετα από τους νέους Ατομ που έχουν ενσωματωμένη την 3150 στον επεξεργαστή (αυτή είναι η κάρτα γραφικών) και το "οικολογικό" chipset ΝΜ10... Αν θυμάμαι καλά, οι δεύτεροι είναι -10W με -15W με το καλημέρα...

Και κάποιες γενικότερες παρατηρήσεις... Δεν λέει το Μουλτιράμα ποιο Μ/Β χρησιμοποιεί... θα ήθελα να ξέρω, δεν μου αρέσουν τα "γουρούνια στο σακί". Ισως το Gigabyte, δεν ξέρω. Ο D525 θα είναι και ισχυρότερος από τον 330. Εγώ θα έλεγα να πας για αυτόν, ή τουλάχιστον τον D510.
Μόνος σου να το φτιάξεις δεν υπάρχει περίπτωση? Θα σου βγει και φτηνότερα. Εγώ έχω φτιάξει ένα αντίστοιχο μηχανάκι με τον D510, νωρίτερα είχα το D210GLY2.

Υπάρχει πάντως και ακόμα πιο χαμηλής κατανάλωσης επιλογή, με την πλατφόρμα των netbook (Ν270) αλλά αυτά και αν είναι ψοφίμια... και ακριβά (δεν αξίζει μάλλον τον κόπο).

Last edited:
Ο D510 πάντως σε εμένα με win7@32bit και 2GB μνήμη, είναι αρκετά αποκρίσιμος θα έλεγα... σίγουρα περισσότερο από ότι περίμενα. Μπορείς να κάνεις απλές εργασίες. Προφανώς ο D525 θα είναι ακόμα καλύτερος.

Παρόλο που θεωρητικά το D510MO που έχω είναι με παθητική ψύξη, θα δεις ότι του έχω βάλει ένα ανεμιστήρα από πάνω... έναν αθόρυβο με χαμηλές στροφές. Στα μικρά κουτάκια, νομίζω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε...

Της ASUS που έχεις το λινκ για το Μ/Β στο eshop (ASUS AT5IONT-I ), παίζει σε άλλη κατηγορία, μόνο του! Εχει ΙΟΝ2 (δλδ κανονική nvidia κάρτα γραφικών, GT218 με 512MB (DirectX 10.1)), e-sata, hdmi, dvi, spdif, usb3.0, so-dimm μνήμη... όλα αυτά τα ξεχνάς στα "νορμάλ" ατομ... Γι'αυτό και η διπλή τιμή. Δεν την ήξερα μέχρι τώρα, αλλά κοιτώντας την είναι... μοναδική. Δεν έχω πετύχει άλλο ΑΤΟΜάκι με τέτοια χαρακτηριστικά!

Καλο αυτο ,αρα με τα winxp@32bit που θα το δουλεψω εγω θα ειναι ακομα πιο ανετος

Nαι ειδα οτι εχεις βαλει fan εναν 120 mm μαλιστα αν ειδα καλα, και εναν 80 mm η 60 mm στο κουτι ?

Απο θορυβο πως ειναι ? γιατι το θελω να εχει λιγο θορυβο ,βεβαια και του asrock εχει 2 fan ,αλλα εχει πολυ μικρο κουτι και δικαιολογειται.
Το κουτι σου δεν το βλεπω και μικρο σαν π.χ του Asrock που ειναι 19 χ 19 cm περιπου
Στο θέμα κουτι σκεφτομαι αν παρω του multirama με διαστασεις πλατος 25 ,μηκος 45 ,υψος 6,5 cm δεν θα βαλω ανεμιστηρα λεω ,παρα μονο της mb ,ποια ειναι η αποψη σου για ανεμιστηρα στο κουτι ? εχω ακουσει οτι δεν σηκωνουν θερμοκρασιες αυτα.

Και ενα αλλο οταν σου καηκε το τροφοδοτικο εννοεις το μαυρο πακάκι (τουβλο) η η πλακετα μεσα στο κουτι του pc που κανει τις μετατροπες-σταθεροποιησεις στις τασεις 3,3 v ,5 v , 12 και -12 volt ,και μετα απο ποσο καιρο περιπου στην εκαψε λειτουργιας ?

Γιατι θελω να αποφυγω κουτι με τροφοδοτικο κανονικου pc για ,μειωση θορυβου απο το PSU,και θελω την λυση με το πακάκι το εξωτερικο (αν και το ξερω οτι θα τα τιναξη πιο συντομα απο ενα κανονικο τροφοδοτικο.

Οσο για την mb της Assus με τα 160 ευρω ,σωστος εχει πολλα και διαφορα καλούδια επανω,αλλα για την χρήση που το θελω ειναι περαν των αναγκών μου.

Last edited:
Είχα winXP 32bit, 1GB ram, WD GP 1TB EADS32, και πήγα σε win7 32bit, 2GB ram, WD GP 2TB EARS64. Ταυτόχρονα ρύθμισα τα 7 από τα properties τους, στην επιλογή για βέλτιστη απόδοση χωρίς animated γραφικά κλπ. Νομίζω ότι τώρα πάει καλύτερα, φυσικά έχοντας υπόψη ότι έκανα πολλές αλλαγές μαζεμένες (και διπλή μνήμη, και γρηγορότερος δίσκος, και άλλο λειτουργικό...)

Τον 60άρη τον είχε το κουτί, τον scythe πρόσθεσα εγώ. Τα γράφω αναλυτικά, μιας και έχω ρίξει μπόλικο χρόνο στο ψάξιμο και στο στήσιμο του δικού μου 24x7 ;) .
Τελικά όμως, μπορώ να λέω ότι είναι αθόρυβο. Την μέρα δεν το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μηχάνημα ανοιχτό. Σε απόλυτη ησυχία, π.χ. στις 2:00 το βράδυ που δεν υπάρχει κανένας θόρυβος από πουθενά, αν πάω πολύ κοντά απλά καταλαβαίνω ότι κάτι "ζει" μέσα στο ρακ... Δες και μια άλλη γνώμη, θα δεις και για αυτό που ρωτάς αν σηκώνουν θερμοκρασίες ή όχι (χωρίς ροή αέρα και σε μικρά κουτιά ναι σηκώνουν ;) : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65856

Ναι, το τούβλο μου κάηκε, μετά από ενάμιση χρόνο περίπου, αν θυμάμαι καλά.

Να σαι καλα φίλε μου,πολυ κατατοπιστικο το λινκ που αφορα τις θερμοκρασιες.

Πληροφοριακα η τιμη της αντιστασης που ανεφερε το μελος kokar για να κανει πτωση τασης απο τα 12 volt στα 7 volt πρεπει να ειναι 63 Ohm στο 1/2 watt.

Aυτη την στιγμη εχω εναν Athlon 64 x 2 στα 4200 + με μνημη 2 G

http://products.amd.com/en-us/Deskt...2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=

Και οι επιδοσεις μου με τα προγραματα που πρεπει ειναι απαραιτητα ανοιχτα κυμαινετε απο 40-65 % χρησης cpu
Tι πιστευεις θα με καλυψη ο D 525 ? και αν ναι οριακα θα δουλευουν με 90-100 χρησης cpu ?

Last edited:
Υπήρχε έτοιμο ανταπτοράκι για 12V<->7V, αλλά έχω καιρό να δω online να πωλείται...

Μπορεί να φτιαχτεί όμως: http://www.techpowerup.com/articles/other/137

Τώρα για τον αν θα σε καλύπτει... δεν το ξέρω, και δύσκολα να απαντήσει κάποιος. Οι ΑΤΟΜ σχεδιαστικά είναι πολύ περίεργοι επεξεργαστές, δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο για να υπάρχει κάποια αντιστοιχία - σύγκριση... Ναι μεν είναι αδύναμοι, αλλά είναι διπύρηνοι με συνολικά 4 threads επεξεργασίας...

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Atom+D525+@+1.80GHz μια κατηγοριοποίηση αν αυτή λέει κάτι...

υγ. Οι Ν[email protected] μπορούσαν να υπερχρονιστούν μέχρι τα 2GHz, άραγε να μπορούν και οι D5XX να ανέβουν λιγάκι? Δεν το έχω κοιτάξει...

Edit: mini itx πλατφόρμα με τον μικρότερο i3 και undervolted για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση που ήδη οι i3 τα πάνε καλά, δεν το σκέφτεσαι καθόλου?

Eγω παντως την εχω καταβρει με ενα eee PC 1000HE.
Εχει τον Atom N280, τρεχει XP SP3, του εχω βαλει και 2GB για μελλοντικη (υποχρεωτικη) αναβαθμιση στα 7 (αν ποτε κριθει αναγκαιο).
Στα συν της καταναλωσης του ειναι οτι μαζι με την οθονη δεν καιει τιποτα...
Ενα nettop μπορει να καταναλωνει λιγο αλλά θελει και οθονη...
Συν οτι ενα netbook πηγαινει πραγματικα οπου θελεις, μεσα στο σπιτι ή εξω.

Στην αρχη με προβληματιζε λιγακι η μικρη οθονη αλλά μετα απο λιγο συνηθισα.
Με την προσθηκη ενος mini bluetooth mouse εχει γινει ο αγαπημενος μου για σερφαρισμα.
Απο θορυβο, απλα δεν εχει.

Μετα νομιζω πως πας σε ενα Celeron E3200 μαζι με μια G41 μητρικη.
Εχω ενα Pentium Dual core E5200 @0.992V, P43 μητρικη, HD3450, 2x2GB, εναν παλιο 320GB EIDE σκληρο, DVDRW και καταναλωνει κατω απο 45W σε idle και σε full load 63W. Μετρημενο με ειδικο μετρητη καταναλωσης.
Παιζει τα παντα, το πιο δυσκολο mkv, ειναι επεκτασιμο οτι και να χρειαστει, και τρεχει ανετα οσα προγραμματα και να του βαλεις ταυτοχρονα. Εχει επανω Vista 64-bit.

Αν στησεις το μηχανακι με G41, 2GB μνημη, 2.5" σκληρο, λογικα θα εισαι κοντα στα 35W.
Mικρη διαφορά απο ενα nettop, που ισως τ`αξιζει αφου δεν εχεις κανεναν περιορισμο στο τι μπορει να κανει.
Για λιγοτερο απο 20W διαφοράς δεν συγκρινεται το ενα με το αλλο...

Παντα ομως θα εχεις και την καταναλωση της οθονης, οσο αυτη ειναι ανοικτη.

@audiov:
Ενα νετμπουκ πράγματι έχει την καλύτερη δυνατή κατανάλωση, το δικό μου eee901 μετρημένο δουλεύει στα 11-15W όταν είναι απευθείας στην μπρίζα χωρίς μπαταρία.
Ομως αν δεις παραπάνω, γράφτηκε το εξής:
Εννούσα το D945GSEJT, το οποίο πολύ σωστά βγήκε "εκτός" λόγο ακρίβειας και επιδόσεων. Επίσης αν δεις δεν πρόκειται να είναι iddle το μηχάνημα που θα φτιάξει, αλλά θα τρέχει μόνιμα πράγματα... Αρα τον απασχολεί περισσότερο η κατανάλωση με φορτωμένη την cpu...

@weather1967:
Για να γινόμαστε και πιο συγκεκριμένοι... για τον μετεωρολογικό σταθμό το θες το μηχανάκι? Αυτό που έλεγες για τον athlon που παίζει 40-65% , είναι σε αυτό που έχεις τώρα και δίνει data feed όπως είδα στο λινκ σου, και ψάχνεις για κάτι με λιγότερη κατανάλωση? [ :worshippy: ]

Last edited:

@weather1967:
Για να γινόμαστε και πιο συγκεκριμένοι... για τον μετεωρολογικό σταθμό το θες το μηχανάκι? Αυτό που έλεγες για τον athlon που παίζει 40-65% , είναι σε αυτό που έχεις τώρα και δίνει data feed όπως είδα στο λινκ σου, και ψάχνεις για κάτι με λιγότερη κατανάλωση? [ :worshippy: ]

Aκριβώς @lykman
Μετεωρολογικος σταθμος-weather web camera-ανιχνευτης κεραυνων-ανιχνευτης στατικου ηλεκτρισμου.
Αυτα τα 4 προγραματα θα ειναι συνεχεια ανοιχτα + και ο browser οταν ειμαι σπιτι .

Θελω οσο το δυνατον χαμηλοτερη καταναλωση αλλα το ξερω ολα δεν γινονται ,αλλα οσο το δυνατον λιγοτερο που λεμε.

Επισης ειδα και αυτο SHUTTLE XS35 BAREBONE ,βεβαια θελει μνημη-σκληρο-DVD ,μεγαλο ατου οτι ειναι τελειως αθορυβο εφοσον δεν εχει fan ,στα συν το card reader το wifi ,και ο D510 ,αλλα το θεμα δεν ξερω αν αντεξει τα καλοκαιρια ειδικα σε λειτουργια 24/7/365

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911187

Eγω παντως την εχω καταβρει με ενα eee PC 1000HE.
Εχει τον Atom N280, τρεχει XP SP3, του εχω βαλει και 2GB για μελλοντικη (υποχρεωτικη) αναβαθμιση στα 7 (αν ποτε κριθει αναγκαιο).
Στα συν της καταναλωσης του ειναι οτι μαζι με την οθονη δεν καιει τιποτα...
Ενα nettop μπορει να καταναλωνει λιγο αλλά θελει και οθονη...
Συν οτι ενα netbook πηγαινει πραγματικα οπου θελεις, μεσα στο σπιτι ή εξω.

Στην αρχη με προβληματιζε λιγακι η μικρη οθονη αλλά μετα απο λιγο συνηθισα.
Με την προσθηκη ενος mini bluetooth mouse εχει γινει ο αγαπημενος μου για σερφαρισμα.
Απο θορυβο, απλα δεν εχει.

Μετα νομιζω πως πας σε ενα Celeron E3200 μαζι με μια G41 μητρικη.
Εχω ενα Pentium Dual core E5200 @0.992V, P43 μητρικη, HD3450, 2x2GB, εναν παλιο 320GB EIDE σκληρο, DVDRW και καταναλωνει κατω απο 45W σε idle και σε full load 63W. Μετρημενο με ειδικο μετρητη καταναλωσης.
Παιζει τα παντα, το πιο δυσκολο mkv, ειναι επεκτασιμο οτι και να χρειαστει, και τρεχει ανετα οσα προγραμματα και να του βαλεις ταυτοχρονα. Εχει επανω Vista 64-bit.

Αν στησεις το μηχανακι με G41, 2GB μνημη, 2.5" σκληρο, λογικα θα εισαι κοντα στα 35W.
Mικρη διαφορά απο ενα nettop, που ισως τ`αξιζει αφου δεν εχεις κανεναν περιορισμο στο τι μπορει να κανει.
Για λιγοτερο απο 20W διαφοράς δεν συγκρινεται το ενα με το αλλο...

Παντα ομως θα εχεις και την καταναλωση της οθονης, οσο αυτη ειναι ανοικτη.

@audiov
Εχω nettop,αλλα αν το αφήσω 24/7/365 το βλεπω οτι θα το παρω στα χερια σε κανα εξάμηνο ,ειδικα τα καλοκαιρια με θερμοκρασια δωματιου 30 c τουβλακι και cpu με 5-6 ωρες λειτουργιας ηταν αρκετά ζεστα.Και εχουν και ενα μικρο fan μεσα τα netbook .

Γιαυτο μου φαινεται παραξενο και ρωταω αν το παρακατω χωρις fan θα την βγαλει καθαρή τα καλοκαιρια ειδικα που ειναι οι δυσκολοι μηνες για τα pc και οχι μονο.Βεβαια το παρακατω δεν εχει την καταναλωση της οθονης για να κουραζει το τροφοδοτικο του (τουβλακι) αλλα τουλαχιστον σκληρος-cpu κ.τ.λ δεν ξερω αν θα επιβιωσουν.

Οσο για τον Celeron E3200 μαζι με μια G41 μητρικη που ανεφερες ,το θεμα ειναι οτι δεν θελω και δευτερο μεγαλο κουτι λογο χωρου + θορυβο απο πυργοειδή τροφοδοτικά.

Θα μου πεις και με το δικιο σου,εμ πολλα θελεις εσυ και την πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος δεν γινεται χα χα !! Γιαυτο ψαχνομαι και σας ενοχλω και εσας για να βρουμε μια μεση λυση .

Αυτο δεν εχει:
α) σκληρο δισκο (πρεπει να αγορασεις ξεχωριστα)
β) μνημη RAM (πρεπει να αγορασεις ξεχωριστα)
Και σαν δευτερευοντα δεν εχει:
1. DVDrom
2. Λειτουργικο

Οποτε νομιζω πως πολλα χρηματα ζηταει.
Αν προσθεσεις το οτι εχει μηδενικη επεκτασιμοτητα, τοτε μαλλον ζηταει παρα πολλα.

Φτανει στην τιμη ενος laptop, που καταναλωνει λιγο, ειναι ετοιμο στημενο, εχει λειτουργικο (νομιμο), κτλ.

Τωρα το αν θα την βγαλει καθαρη το καλοκαιρι χωρις κλιματισμο, αγνωστο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό από τά δύο nettop ?

Aκριβώς @lykman
Μετεωρολογικος σταθμος-weather web camera-ανιχνευτης κεραυνων-ανιχνευτης στατικου ηλεκτρισμου.
Αυτα τα 4 προγραματα θα ειναι συνεχεια ανοιχτα + και ο browser οταν ειμαι σπιτι .

Θελω οσο το δυνατον χαμηλοτερη καταναλωση αλλα το ξερω ολα δεν γινονται ,αλλα οσο το δυνατον λιγοτερο που λεμε.

Επισης ειδα και αυτο SHUTTLE XS35 BAREBONE ,βεβαια θελει μνημη-σκληρο-DVD ,μεγαλο ατου οτι ειναι τελειως αθορυβο εφοσον δεν εχει fan ,στα συν το card reader το wifi ,και ο D510 ,αλλα το θεμα δεν ξερω αν αντεξει τα καλοκαιρια ειδικα σε λειτουργια 24/7/365

H δική μου γνώμη, μην πάρεις κάτι έτοιμο και fanless (που όμως δεν θα μπορείς ούτε εσύ να του βάλεις ανεμιστήρα αργότερα αν χρειαστεί). Δεν μου άρεσε και που λέει για απλό ethernet (ίσως κάνει λάθος το eshop).

Πιστεύω ότι θα βρεθεί πάντως λύση... καταρχήν είναι 100% ΟΚ για το μέγεθος να είναι σουπερμίνι? mini itx δλδ? Θυμάμαι ότι υπήρχαν επιλογές... απλά ίσως είναι λίγο πιο δυσεύρετες από τα ατομ που έχει "βρομίσει" ο κόσμος.

Εχω κάτι στο μυαλό μου... Ψάχνω και επανέρχομαι...

edit: λοιπόν καλά θυμάμαι. υπάρχουν mini itx (αν τελικά είσαι ΟΚ όπως είπα για σουπερμίνι κατασκευή) για όλα τα σόκετ. 775, ΑΜ3, 1156... Διαλέγεις και κάποιον επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης. Αυτά τα λέω, γιατί ΔΕΝ ξέρω αν το D510 / D525 θα τα βγάλουν πέρα με το load που θες να τους φορτώσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό από τά δύο nettop ?

H δική μου γνώμη, μην πάρεις κάτι έτοιμο και fanless (που όμως δεν θα μπορείς ούτε εσύ να του βάλεις ανεμιστήρα αργότερα αν χρειαστεί). Δεν μου άρεσε και που λέει για απλό ethernet (ίσως κάνει λάθος το eshop).

Καλα αυτο μην το λες ,απο πατέντες αλλο τιποτα,ορεξη να χουμε !!.

Πιστεύω ότι θα βρεθεί πάντως λύση... καταρχήν είναι 100% ΟΚ για το μέγεθος να είναι σουπερμίνι? mini itx δλδ? Θυμάμαι ότι υπήρχαν επιλογές... απλά ίσως είναι λίγο πιο δυσεύρετες από τα ατομ που έχει "βρομίσει" ο κόσμος.

Ναι οι διαστασεις το μεγιστο 25 χ 30 πλατος-μηκος

Εχω κάτι στο μυαλό μου... Ψάχνω και επανέρχομαι...

edit: λοιπόν καλά θυμάμαι. υπάρχουν mini itx (αν τελικά είσαι ΟΚ όπως είπα για σουπερμίνι κατασκευή) για όλα τα σόκετ. 775, ΑΜ3, 1156... Διαλέγεις και κάποιον επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης. Αυτά τα λέω, γιατί ΔΕΝ ξέρω αν το D510 / D525 θα τα βγάλουν πέρα με το load που θες να τους φορτώσεις.

Μπορεις να μου δωσεις μερικα παραδειγματα επεξεργαστων με καταναλωση το πολυ μεχρι 20-30 watts ? αν κανουμε συγκριση με τους 515-525 που εχουν σαν επεξεργαστες καταναλωση 13 watts ?

Κοίτα, αν ο D525 στην έκανε την δουλειά, δεν νομίζω να βρεθεί άλλος αντίστοιχος... Γιατί και φουλ να δουλεύει, μόλις λίγα W παραπάνω καίει από το iddle του. Αλλά άγνωστο το αν τα βγάλει πέρα.

20-30W είναι οι επεξεργαστές των λάπτοπ... για τους οποίους είχαν κυκλοφορήσει κάποια Μ/Βς για να τους φτιάξεις σε desktop μηχάνημα, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν μινι ιτχ... μάλλον micro-ATX ήταν...

Επίσης οι CULV επεξεργαστές, είναι αρκετά πιο κάτω σε κατανάλωση...
π.χ. αυτό το zotac MAG: http://www.zotacusa.com/zotac-zbox-...100-1-3-ghz-dual-core-all-in-one-mini-pc.html με τον SU4100...

edit:
Επίσης ρίξε και μια ματιά σε αυτά:
http://www.tomshardware.com/reviews/d510mo-intel-atom,2616.html
http://www.tomshardware.com/reviews/25w-performance-pc,2551.html

Last edited:
Τελικά αποφάσισα να το φτιαξω μονος και η επιλογη μου ειναι αυτη η μητρικη της Assus χωρις ανεμιστηρα στον επεξεργαστη, αλλα με παθητικη ψυξη με μεγαλη ψυκτρα,για ακομα περισσοτερο αθορυβο αφενος, και αφετερου αν ειναι 7/24/365 ανοιχτο και λειπω και γινει καμμια στραβη και σταματηση κανας ανεμιστηρας στον επεξεργαστη μην τον παρω στο χερι.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522819

Και κουτι το παρακατω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806271

Θα ηθελα τα φωτα σας θα χρειαστει να βαλω και ανεμιστηρα στο κουτι ?

Σκεφτομαι κατι σαν αυτο με χαμηλες στροφες και χαμηλα επιπεδα θορυβου

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809143

εχει απο πανω κατι γρυλλιες που με πατεντα στερεωνω ενα 80 αρι fan γιατι δεν εχει εγκοπες για ανεμιστηρα το κουτι ,η πιστευεται οτι δεν ανεβαζουν θερμοκρασιες και δεν ειναι απαραιτητος ο ανεμιστηρας στο κουτι ??

Last edited:
Αφου το φτιαχνεις μονος σου τοτε μια χαρα σε βρισκω.
Μαλλον δεν θα χρειαστει ανεμιστηρας αν το κουτι εχει χωρο γυρω του.
Αλλά αν χρειαστει ενας μικρος στα 5V ή στα 7V θα ειναι σχεδον αθορυβος.

Εγώ πάντως διαφωνώ με τις επιλογές σου...

Αν πας σε ΑΤΟΜ, και αφού θα τρέχουν και πιο βαριά προγράμματα, επέλεξε λύση με τον μεγαλύτερο D525.

Και φυσικά με ανεμιστήρα με πατέντα στην τοποθέτηση, και ας είναι με μειωμένες στροφές. Οχι όμως κάποιον άγνωστο σαν αυτόν που έβαλες...

το κουτί δεν το έχω πιάσει, αρα δεν έχω άποψη. νομίζω κάποιος στο άλλο θέμα που έχει λινκ σε παραπάνω ποστ, είχε πει μια γνώμη.