Ποιό απ'όλα??

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Προσανατολίζομαι για αγορά αυτοκινήτου.Με ενδιαφέρουν οι χώροι (2 παιδιά) και η χρήση του θα είναι εντός πόλης αλλά και σαν κυρίως όχημα για τις διακοπές μας.Δοκίμασα το Roomster της SKODA και ομολογώ πως μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αλλα υποψήφια είναι το Ceed,to Lancer 1,5 και το Jazz (βγαίνει όμως πιο ακριβό)...Δεν θέλω να ξεπεράσω τις 15000.Τις γνώμες σας παρακαλώ...

Αν ξέρετε και τίποτα από προσωπική εμπειρία για τους Tsi κινητήρες θα με βοηθούσε στην απόφαση....

Είναι νωρίς ακόμα για τον 1.2 tsi, το σίγουρο είναι ότι τσιμπάει τα λαδάκια του.....
Εμπειρία από polo 1.2 tsi DSG, όταν το γυρνάς από το αυτόματο στο σειριακό κιβώτιο ρουφάει τα μάλα !!!!!

Το Roomster το είχα 2 χρόνια (εταιρικό) με τον 1.6 κινητήρα. Απλά βολικό (ειδικά οι εσωτερικοί χώροι και το πορτ παγκάζ) με όλη την έννοια της λέξης και ταξιδιάρικο... 55.000 χλμ και το μόνο που έβγαλε ήταν ένα τρίξιμο στον δεξί μπιλιοφόρο και αυτό (εν γνώση μου) λόγο ενός άσχημου (βιαστικού) παρκαρίσματος σε πεζοδρόμιο...

Στα υπόψη ότι είμαι Γάλλος σε ότι αφορά το δικό μου κάρο...

tip : το Roomster χωρούσε στο πορτ παγκάζ και το σπίτι του κυρίου που έχω για avatar...

Aν αγορασεις Δεκεβρη , μπορεις να παρεις ενα ολοκαινουργιο focus 1.6/115 (120 μετρημενα) σε τιμη χωμα.
Σε καθε κλεισιμο του ετους, ολες οι ford αντιπροσωπειες πουλανε με τρελλες προσφορες για να παρουν μπονους στοχων απο την μαμα ford.
Ειναι καλο και αξιοπιστο αμαξι με καλο κινητηρα (ατμοσφαιρικος) και εξαιρετικο πλαισιο (τιμονι, φρενα , πολλαπλοι συνδεσμοι κτλ) .

Εχει εντυπωσιακούς χώρους είναι αλήθεια....όταν λες τσιμπάει λαδάκι...??

Τους tsi εννοει.Γενικα ισχυει οτι τσιμπανε λαδακι.
Επισης ισχυει οτι παιζει να πετυχεις και tsi που δεν θα τσιμπαει.

Τους tsi εννοει.Γενικα ισχυει οτι τσιμπανε λαδακι.
Επισης ισχυει οτι παιζει να πετυχεις και tsi που δεν θα τσιμπαει.

Αυτό ακριβώς....

Αυτό που δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα και ειδικά για τα polo είναι το γιατί να προτιμήσω το λευκό ή το κόκκινο και μόνον. Όχι τα υπόλοιπα χρώματα δηλαδή...

σόρυ για το off topic...

Ενα Ibiza του 99 έχω τώρα.Από την αρχή που το πήρα έκαιγε μισό λίτρο από αλλαγή σε αλλαγή.140000 χλμ έχει κάνει και ακόμα τα ίδια καίει.Για τέτοιες ποσότητες μιλάμε?

Πάντως εκτός από τους χώρους,εντυπωσιακά είναι και τα 17 κιλά ροπής από ένα 1200άρι κινητήρα...μου φαίνεται καταλήγω σιγά σιγά.....

Ενα Ibiza του 99 έχω τώρα.Από την αρχή που το πήρα έκαιγε μισό λίτρο από αλλαγή σε αλλαγή.140000 χλμ έχει κάνει και ακόμα τα ίδια καίει.Για τέτοιες ποσότητες μιλάμε?

Η κατανάλωση είναι περί τα 3 ltr/5000χλμ με normal ζόρια...

Η κατανάλωση είναι περί τα 3 ltr/5000χλμ με normal ζόρια...

Δηλαδή στα 5000 χλμ στεγνώνει από λάδι??!!!!
3,7 lt παίρνει με φίλτρο νομίζω....
Αν κάνεις τις αλλαγές στα 15000 που λέει η αντιπροσωπία δεν βρίσκεις τίποτα μέσα???

Aυτό δεν είναι τσίμπιμα λαδιού βρε παιδιά.....!!!!
Δεν μπορεί να καίει 3λιτρα λαδιού σε κάθε αλλαγή.
Ειναι πρόβλημα,και θέλει επισκευή.

Τα Skoda χωρίς να είναι κακά αυτοκίνητα ( το αντίθετο μάλιστα ), είναι κατά την γνώμη μου ακριβά. Αυτό, γιατί χωρίς έξοδα έρευνας και εξέλιξης - που επωμίζεται η μαμά VW-, πουλάει σε υψηλές τιμές για τα Ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο.

Το ίδιο ισχύει και για τους Κορεάτες, που με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής, έχουν υψηλές τιμές.

Εάν το αυτοκίνητο καίει 3 λτ λάδι κάθε 5.000 χλμ έχει πρόβλημα. Εκτός κι αν είναι δίχρονο.

Αυτά όσον αφορά τα προαναφερθέντα.

Ρίξε και μία ματιά στο Opel Meriva.

Από αυτά που αναφέρεις, ψηφίζω Lancer.

Re: Απάντηση: Ποιό απ'όλα??

Δηλαδή στα 5000 χλμ στεγνώνει από λάδι??!!!!
3,7 lt παίρνει με φίλτρο νομίζω....
Αν κάνεις τις αλλαγές στα 15000 που λέει η αντιπροσωπία δεν βρίσκεις τίποτα μέσα???

Aυτό δεν είναι τσίμπιμα λαδιού βρε παιδιά.....!!!!
Δεν μπορεί να καίει 3λιτρα λαδιού σε κάθε αλλαγή.
Ειναι πρόβλημα,και θέλει επισκευή.

Και όμως έτσι είναι. Ενας φίλος μου έχει το απλό golf 1.6 lt για την γυναίκα του καίει 2,5 ltr/5000 km. Στο manual του αυτοκινήτου το λέει καθαρά και το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι ο κνωδακοφόρος εκεί που χτυπά τις βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής έχει ένα πλαστικό τσιμουχάκι που δεν στεγανοποιεί μεταξύ ελατηρίου βαλβίδας και θαλάμου και το λάδι τρέχει μέσα στο θάλαμο καύσης.

Και ο 1200 έχει το ίδιο σύστημα με το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Αν συνυπολογίσεις ότι είναι και turbo τότε φτάνεις στα τρία άνετα.

ΥΓ : Η γυναίκα του έμεινε από λάδι κινητήρα πρίν τρείς μέρες!

Δεν πιστεύω να λέει το manual για τέτοιες ποσότητες...χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό!!
Αν ήταν έτσι δε θα έλεγαν "αλλαγή λαδιών"...τοποθέτηση θα έλεγαν.Από τα 5000 χλμ που στεγνώνει μέχρι τα 15000 χλμ που είναι το service ,τί γίνεται αυτολίπαντο είναι?

Πήγα για test drive χτες το Lancer...Εχει πιό εντυπωσιακό εσωτερικό είναι πιο ...αυτοκίνητο ρε παιδί μου.Βγαίνει αρκετά πιο ακριβό όμως με τον ίδιο σχετικά εξοπλισμό με το Roomster.Oδηγικά τώρα,πήρα ένα αυτοκίνητο με 11000 χλμ σχετικά ταλαιπωρημένο όπως είπε και ο πωλητής.Θα κάνω μια σύντομη λίστα:

ΘΕΤΙΚΑ:Καλή ποιότητα κύλισης,σφιχτός επιλογέας,μαλακός συμπλέκτης

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:θορυβώδης κινητήρας (από τις 3000 και πάνω),μέτρια φρένα,τριξίματα στο εσωτερικό.

Συμπερασματικά δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω για να δώσω κι εγώ αυτά τα "παραπάνω" που ζητάει.Ίσως η έκδοση με το μοτέρ το 1800άρι να είναι πιό ταιριαστή με το αμάξωμα...

ΑUDI A3 SPORTBACK

2009-Audi-A3-20-TFSI-02-1600x1200.jpg

audi-a3-sportback-2011-interior.jpg

images