Ποιό αυτοκίνητο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

μεγειές, πόσο σου πήγε, αν επιτρέπεται; (από Ιανουάριο/Φεβρουάριο ψάχνομαι κι εγώ για αυτοκίνητο).

ευχαριστω!
τελικη τιμη μαζι με τους τοκους (7,5 % επιτοκιο) 17.270 ευρω με 6000 ευρω προκαταβολη.

Μετά από αυτές τις επισημάνσεις, και αφού το σέρβις είναι κάθε 40000 χλμ(σωστά;) μάλλον θα προτιμήσω το πετρέλαιο.Μένει μόνο να πάρω και τη γνώμη ενός χρόνια μηχανικού (φίλου μου) στα ford για να μάθω ποιά παρουσιάζουν βλάβες και ποιές.

δες και στο www.clubford.gr χιλιάδες τα μέλη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Μεγεια , σε σχεση με το βαρετο και "γεροντίστικο" VW Golf μου αρεσει περισσοτερο το Astra...ειδικα το εσωτερικο που μοιαζει με το Insignia...

ο λογος που προτιμησα το 122 και οχι τα 160 ειναι περα το οικονομικο -1600 ευρω διαφορα-ειναι γιατι πιστευω οτι μου αρκουνε τα συγκεκριμενα αλογα..(τωρα εχω ibiza 1000ακι), ειναι πιο απλος μηχανικα χωρις να χρειαζεται να τον ταιζω 100αρα βενζινη οπως σε εναν εξολοκληρου τουρμπο κινητηρα..και εν παση περιπτωση δεν με τραβηξε τοσο να κανω την υπερβαση... το πηρα σε χρωμα γκρι και με εκπτωση -700 ευρω στην τιμη του..για καλη μου τυχη δεν θα χρειαστει να περιμενω 3 και βαλε μηνες..με τον κνδυνο να αυξηθουν οι εργοστασιακες τιμες..με την νεα χρονια..και θα ερθει σε ενα μηνα επειδη το εχει παραγγειλει η εταιρεια για την βιτρινα του.

και εγω δεν ηθελα να του βαλω extra και να περιμενω 3 μηνακια... πολλα και καλα ειναι αυτα τα παραπανω που εχει στην εκδοση Excess.
και οι 90 HP ειναι αρκετοι.. πιστευω. θα δουμε στην πορεια.

Last edited:
ο λογος που προτιμησα το 122 και οχι τα 160 ειναι περα το οικονομικο -1600 ευρω διαφορα-ειναι γιατι πιστευω οτι μου αρκουνε τα συγκεκριμενα αλογα..(τωρα εχω ibiza 1000ακι), ειναι πιο απλος μηχανικα χωρις να χρειαζεται να τον ταιζω 100αρα βενζινη οπως σε εναν εξολοκληρου τουρμπο κινητηρα..και εν παση περιπτωση δεν με τραβηξε τοσο να κανω την υπερβαση... το πηρα σε χρωμα γκρι και με εκπτωση -700 ευρω στην τιμη του..για καλη μου τυχη δεν θα χρειαστει να περιμενω 3 και βαλε μηνες..με τον κνδυνο να αυξηθουν οι εργοστασιακες τιμες..με την νεα χρονια..και θα ερθει σε ενα μηνα επειδη το εχει παραγγειλει η εταιρεια για την βιτρινα του.

Τούρμπο κινητήρες είναι και με τα 122, και με τα 160. Γενικότερα είναι στις προδιαγραφές του κινητήρα αν θα χρειάζεται 100άρα ή όχι, εμένα με το 1.8 TSI (και νωρίτερα με τον 1.8 20VT) ΔΕΝ είναι απαίτηση η 100άρα, αλλά προτεινόμενη για καλύτερες επιδόσεις.

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Τελικα καταληξαμε σε κατι απλο και οικομομικο.!!
παραγγειλαμε το Opel Astra Elegance/Excess στα 1400cc 5θυρο.
σε χρωμα Technical Grey.
αυτα.....

Καλορίζικο!!
Εάν περίμενες λίγο παραπάνω ( το πολύ μήνα ), θα μπορούσες να παραγγείλεις το καινούργιο -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Καλορίζικο!!
Εάν περίμενες λίγο παραπάνω ( το πολύ μήνα ), θα μπορούσες να παραγγείλεις το καινούργιο -bye-

ευχαριστω!
δεν το ηθελα το καινουριο. ομορφο μεσα δεν λεω αλλα απ εξω.. χμμμ... γουστα ειναι αυτα θα μου πεις.

και εγω δεν ηθελα να του βαλω extra και να περιμενω 3 μηνακια... πολλα και καλα ειναι αυτα τα παραπανω που εχει στην εκδοση Excess.
και οι 90 HP ειναι αρκετοι.. πιστευω. θα δουμε στην πορεια.

90 ιπποι αρκετοι για 1200+ κιλα?

Και εγω το καινουργιο νομιζα οτι πηρες...

Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Προφανώς για τους πρώτους, όντως υπάρχουν υλοποιήσεις που το design είναι εμφανές, τόσο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά:worshippy:

Μονο σε τριτοκοσμικες χωρες οπως η Ελλαδα δεν πουλανε τα station wagon τα οποια ειναι απειρως πρακτικοτερα και συνηθως και ομορφοτερα , στις αλλες Ευρωπαικες χωρες το μεγαλυτερο ποσοστο των πωλησεων το εχουν τα wagon και οχι τα sedan , αλλα ας οψεται η μανια των Ελληνων με τις "κουρσες"...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Σημερα διαβαζοντας το Car and Driver ειδα διαφημιση του νεου Αstra , προφανως δεν θα αργησει να εμφανιστει στις εκθεσεις , ξανασκεψου το μηπως προλαβαινεις να αλλαξεις την παραγγελια γι'αυτο...

Μονο σε τριτοκοσμικες χωρες οπως η Ελλαδα δεν πουλανε τα station wagon τα οποια ειναι απειρως πρακτικοτερα και συνηθως και ομορφοτερα , στις αλλες Ευρωπαικες χωρες το μεγαλυτερο ποσοστο των πωλησεων το εχουν τα wagon και οχι τα sedan , αλλα ας οψεται η μανια των Ελληνων με τις "κουρσες"...

Ακριβώς, μίλαγα στο τηλέφωνο με πολύ υψηλό στέλεχος μεγάλης εταιρίας αυτοκινήτων για την μικρή απήχηση του station wagon στην Ελλάδα.
Έκαναν κάποιες έρευνες-μετρήσεις, από τις οποίες οι Έλληνες δεν προτιμούν τα station wagon, επειδή δεν κάνουν "μόστρα", στα νυχτερινά μαγαζιά:bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

Σημερα διαβαζοντας το Car and Driver ειδα διαφημιση του νεου Αstra , προφανως δεν θα αργησει να εμφανιστει στις εκθεσεις , ξανασκεψου το μηπως προλαβαινεις να αλλαξεις την παραγγελια γι'αυτο...

οχι δεν θα αργησει. θα λειπω μεχρι την τεταρτη και απο πεμπτη θα παω να κανω καποιες ερωτησεις στην Opel για το νεο Astra..
παιζει για μενα σημασια και η τιμη. για να δουμε..

Ακριβώς, μίλαγα στο τηλέφωνο με πολύ υψηλό στέλεχος μεγάλης εταιρίας αυτοκινήτων για την μικρή απήχηση του station wagon στην Ελλάδα.
Έκαναν κάποιες έρευνες-μετρήσεις, από τις οποίες οι Έλληνες δεν προτιμούν τα station wagon, επειδή δεν κάνουν "μόστρα", στα νυχτερινά μαγαζιά:bigcry:

Οποιος εχει παει Κεντρικη Ευρωπη θα εχει δει νομιζω οτι το 80% των πωλησεων ενος μοντελου ειναι wagon και το 20% σενταν , απλως εμεις προτιμαμε τα πιο αβολα και στεναχωρα για να πουλαμε "μουρη" (δηθεν)...

Τουλαχιστον εχουν αυξηθει οι πωλησεις των πολυμορφικων τα τελευταια χρονια...

Ίσως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.Είναι βαθιά ριζωμένο το αυτοκίνητο να είναι "κούρσα" , περισσότερο για λόγους συντηρητικούς.Το πόσο εντυπωσιάζονται με κάτι που είναι και φαίνεται μεγάλη "κούρσα" δεν λέγεται. Τι και αν οι εταιρίες βγάζουν μοντέλα που είναι ριζοσπαστικά σε σχεδίαση και μηχανικά συστήματα! Ο Έλληνας θέλει "κούρσα"

Γι'αυτό ίσως το λόγο είναι τόσες πολλές οι BMW,Mercedes και Mondeo, Avensis, όλα Sedan.Τα αυτοκίνητα που έχουν τον πιο υψηλό "δείκτη κεφαλοστροφής" είναι τα SUV(τζιποειδή) και τα Sedan.

Γείτονάς μου αγόρασε πριν χρόνια ένα Saab(9-3 νομίζω).Αυτό που άκουσα είναι ότι το αυτοκίνητο δεν "δείχνει" ότι κοστίζει τόσο.Τι κι αν αναλύσαμε τα προτερήματά του, κινητήρες, εξοπλισμό, το αυτοκίνητο πέρασε στην ιστορία σαν πανάκριβο χωρίς να το δείχνει...

Νίκο, δεν μετάνιωσα με το station wagon, είναι εξαιρετικά πρακτικό κια όταν συνηθίσεις και τον όγκο σου φαίνεται παιχνίδι.
Δεν συζητώ το γεγονός της ασφάλειας σε ταξίδι, όπου μακρύτερο μεταξόνιο-μετατρόχιο παραπέμπουν σε υψηλότερα επίπεδα κρατήματος.

90 ιπποι αρκετοι για 1200+ κιλα?

Και εγω το καινουργιο νομιζα οτι πηρες...

Διαβαζοντάς το και εγώ αυτό κατάλαβα..

Οπως και ναχει σου εύχομαι και εγώ να είναι καλοριζικο και καλοτάξιδο .. Πρέπει να σου πώ ομως δεδομενου οτι η γυναίκα μου εχει το εν λογω τουτου (1.4 90HP ) εδώ και 4 χρόνια οτι η ιπποδύναμη του ειναι απλώς ανεκτή για το βαρος του αυτοκινήτου. (ειδικά το καλοκαιρι με το AC αναμμένο)..

Αν αυτό δεν σε ενοχλεί, κατά τα άλλα ειναι αρκετά καλο και τιμιο αυτοκίνητο...

ευχαριστω Geoha.
απλα θα ειναι σαν δευτερο αυτοκινητο. και αυτο που εχει τωρα η γυναικα μου ζητημα να κανει 15-20 χιλιομετρα την εβδομαδα. και ισως λεω πολλα!! ρωτησα στην Opel και μου ειπαν πως με τα extra που θα εχει το δικο μου αν τα βαλω στο νεω Astra θα κανει πανω απο 18000+... χωρις τους τοκους.τωρα να μου ειπαν την αληθεια θα το δω σε κανενα μηνα..
και τελος παντων καλο ειναι για την χρηση που το θελουμε!!

mazda 3 kai mazda 6?

ουτε αυτα χαλανε και ειναι και πολυ καλοφτιαγμενα.
για μενα μακρια απο VW και γενικα μικρα turbo