- 25 March 2023
- 12
Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να βελτιώσω τον ήχο που ακούω μουσική ροκ-ποπ από κινητό Android USB type C Spotify στο σπίτι στα Headsets Sennheiser hd598. Σκέφτομαι να πάρω κάποιο DAC. Τι θα μου προτείνατε;
Καλώς όρισες. Κατ αρχήν πες μας πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις και αν το DAC πρέπει να είναι φορητό ή το θες μόνο για το σπίτι.Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να βελτιώσω τον ήχο που ακούω μουσική ροκ-ποπ από κινητό Android USB type C Spotify στο σπίτι στα Headsets Sennheiser hd598. Σκέφτομαι να πάρω κάποιο DAC. Τι θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ! Θα ήμουν διατεθειμένος να δώσω μέχρι 150 ευρώ αν και θα προτιμούσα κάτω από 100. Το θέλω για το σπίτι όποτε δεν χρειάζεται να είναι φορητόΚαλώς όρισες. Κατ αρχήν πες μας πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις και αν το DAC πρέπει να είναι φορητό ή το θες μόνο για το σπίτι.
Ευχαριστώ! Θα ήμουν διατεθειμένος να δώσω μέχρι 150 ευρώ αν και θα προτιμούσα κάτω από 100. Το θέλω για το σπίτι όποτε δεν χρειάζεται να είναι φορητό
Μόνο το κινητό θα είναι η πηγή σου, όπως λες στην αρχή, θα είναι η πηγή σου, ή θα το συνδέεις και με υπολογιστή;Ευχαριστώ! Θα ήμουν διατεθειμένος να δώσω μέχρι 150 ευρώ αν και θα προτιμούσα κάτω από 100. Το θέλω για το σπίτι όποτε δεν χρειάζεται να είναι φορητό
Σκέφτομαι κυριως κινητό. Αν και το USB C πιθανόν να είναι lighting για iPhone. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν όντως το DAC θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του ήχου η οχι. Ο φόβος μου είναι ότι η ποιότητα του Spotify είναι χαμηλή ενώ τα ακουστικά μου καλά και ως εκ τούτου ίσως το DAC να έχει μικρή συνεισφορά. Τι λέτε;Μόνο το κινητό θα είναι η πηγή σου, όπως λες στην αρχή, θα είναι η πηγή σου, ή θα το συνδέεις και με υπολογιστή;
Τα ακουστικά σου είναι πολύ καλά, σίγουρα θα ακούσεις βελτίωση, ειδικά στο σπίτι.Σκέφτομαι κυριως κινητό. Αν και το USB C πιθανόν να είναι lighting για iPhone. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν όντως το DAC θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του ήχου η οχι. Ο φόβος μου είναι ότι η ποιότητα του Spotify είναι χαμηλή ενώ τα ακουστικά μου καλά και ως εκ τούτου ίσως το DAC να έχει μικρή συνεισφορά. Τι λέτε;
Ευχαριστώ! Λέω να προχωρήσω με αγορά του UNO που προτάθηκε. Από ότι κατάλαβα βοηθάει ότι είναι και amplifier. Και μάλλον θα πάρω και ένα converter από lighting σε usb c ώστε να μπορώ να το συνδέσω και σε iPhone εκτός από androidΤα ακουστικά σου είναι πολύ καλά, σίγουρα θα ακούσεις βελτίωση, ειδικά στο σπίτι.
Σκέφτομαι κυριως κινητό. Αν και το USB C πιθανόν να είναι lighting για iPhone. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν όντως το DAC θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του ήχου η οχι. Ο φόβος μου είναι ότι η ποιότητα του Spotify είναι χαμηλή ενώ τα ακουστικά μου καλά και ως εκ τούτου ίσως το DAC να έχει μικρή συνεισφορά. Τι λέτε;
Ευχαριστώ πολύ. Δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα μιας και το θέλω για μέσα στο σπίτι. Με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου σε ένα budget ιδανικά κάτω των 100 ευρώ και σίγουρα οχι πάνω από 150Επίσης η ανησυχία σχετικά με το bitrate δεν έχει βάση, καθώς μια καλύτερη ψηφιοαναλογική μετατροπή θα επιφέρει βελτιωμένο ήχο όπως και να έχει, από οποιαδήποτε αρχική δειγματοληψία.
Κυρίως στα δυναμικά που είναι σημαντικότερη παράμετρος ποιότητας. Σε σχέση πάντα με την άθλια ψηφιοαναλογική μετατροπή και οδήγηση που έχεις από τη mini-jack του smartphone.
Ένα ακόμη ερώτημα είναι η φορητότητα, μια και ως πηγή θα χρησιμοποιηθεί κάτι που είναι... φορητό. Μήπως να κοιτούσες καλύτερα κάποια USB dongle DACs;
Ευχαριστώ πολύ. Δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα γιατί θα το χρησιμοποιήσω στο σπιτι. Με ενδιαφέρει η μεγιστη ποιότητα με budget ιδανικά κάτω από 100 ευρώ και σίγουρα κάτω από 150Επίσης η ανησυχία σχετικά με το bitrate δεν έχει βάση, καθώς μια καλύτερη ψηφιοαναλογική μετατροπή θα επιφέρει βελτιωμένο ήχο όπως και να έχει, από οποιαδήποτε αρχική δειγματοληψία.
Κυρίως στα δυναμικά που είναι σημαντικότερη παράμετρος ποιότητας. Σε σχέση πάντα με την άθλια ψηφιοαναλογική μετατροπή και οδήγηση που έχεις από τη mini-jack του smartphone.
Ένα ακόμη ερώτημα είναι η φορητότητα, μια και ως πηγή θα χρησιμοποιηθεί κάτι που είναι... φορητό. Μήπως να κοιτούσες καλύτερα κάποια USB dongle DACs;
Ωραία. Ναι έχω το Spotify premium με τις καλύτερες ρύθμισεις ποιότηταςΤο Spotify αν είστε κανονικός συνδρομητής και το έχετε ρυθμίσει στην ψηλότερη ποιότητα, ενώ έχετε απενεργοποιήσει την 'ενεργοποιηση εξομάλυνσης ήχου', μια χαρά ποιότητα ήχου έχει και σίγουρα πάνω από τις δυνατότητες του εξοπλισμού σας ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ευχαριστώ πολύ. Παρήγγειλε όμως λίγο πιο πριν τα iFI UNO. Πιστεύεις θα με καλύψει η να ακυρώσω την παραγγελία για ένα από τα 2 που πρότεινες;Με δεδομένο οτι η κύρια πηγή ήχου είναι το κινητό και αφού η ακρόαση θα γίνεται από τα ακουστικά, η καλύτερη επιλογή είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
Shanling UP4 στα 100 ευρώ περίπου
FiiO Q11 στα 115 ευρώ περίπου.
Και τα δύο είναι πολύ καλά ποιοτικά.
Και τα δύο έχουν επαρκή ισχύ, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν καλά τα ακουστικά σου. (Περίπου ίδια).
Και τα δύο μπορούν να συνδεθούν με κινητά Android ή iPhone.
Και τα δύο μπορούν να συνδεθούν με υπολογιστή Windows ή Mac, όπου θα λειτουργούν κανονικά ως DAC.
Το Shangling UA4 έχει επιπλέον και δέκτη Bluetooth, πολύ χρήσιμο.
Έχω εμπειρία και από τους δύο κατασκευαστές.
Shanling. Εχω το UA2 και το UA5.
Fiio. Εχω το M11.
Νομίζω ότι η επιλογή οποιοδήποτε από τα δύο θα σε υπερκαλύψει. Ανάλογα με το μαγαζί που θα απευθυνθείς ενδεχομένως να πετύχεις και μία μικρή έκπτωση.
Δεν κάνει για desktop το UNO?To UNO θα σε καλύψει αφού το θες για το θες για desktop.
Είναι και πιο σύγχρονο
Αφού σου λέει ότι κάνει!Δεν κάνει για desktop το UNO?