Εχω την εξης απορια: Σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου για μια λήψη τοπίου με ευρυγωνιο φακό στο 16 πχ μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτο διαφραγμα ή πρεπει να ειναι κοντα στο f8 για να εχουμε μεγαλυτερο βαθος πεδιου; Εννοειτε χωρις χρηση τριποδου
το βαθος πεδιου εξαρταται και απο το σημειο εστιασης (αποσταση αναμεσα στη μηχανη και το σημειο εστιασης δηλαδη) οποτε αμα εστιαζεις καπου μακρια (οχι στο απειρο ομως) και δεν εχεις κατι στο μπροστηνο φοντο μπορεις να χρησιμοποιησεις και μικρο διαφραγμα
Εχω την εξης απορια: Σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου για μια λήψη τοπίου με ευρυγωνιο φακό στο 16 πχ μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτο διαφραγμα ή πρεπει να ειναι κοντα στο f8 για να εχουμε μεγαλυτερο βαθος πεδιου; Εννοειτε χωρις χρηση τριποδου
το βαθος πεδιου εξαρταται και απο το σημειο εστιασης (αποσταση αναμεσα στη μηχανη και το σημειο εστιασης δηλαδη) οποτε αμα εστιαζεις καπου μακρια (οχι στο απειρο ομως) και δεν εχεις κατι στο μπροστηνο φοντο μπορεις να χρησιμοποιησεις και μικρο διαφραγμα
ποια η διαφορα αν η εστιαση ειναι στο απειρο?
επισης,επειδη ο φιλος αναφερει για ευρυγωνιο,μεχρι ποσο εστιαζει ενας ευρυγωνιος? 2-3 μετρα?οποτε στις περισσοτερες περιπτωσεις που τραβαμε landscape με ευρυγωνιο και δεν εχουμε foreground ,η εστιαση θα ειναι στο απειρο...
λαθος διατυπωση ισως. Εννοουσα οτι για ληψη τοπιου στο ευρυγωνιο του φακου με ανοιχτο διαφραγμα το βαθος πεδιου ειναι μεγαλυτερο απο οτι αν χρησιμοποιουσαμε το τελε ακρο του φακου για να τραβηξουμε το τοπιο.Τι σχέση έχει το διάφραγμα με το πώς θα συνθέσεις το κάδρο σου, σε ευρυγώνιο ή τέλε. Πρώτα καδράρεις και μετά αποφασίζεις εάν θέλεις όλο το κάδρο νετ ή να εστιάσεις επιλεκτικά οπότε και χρησιμοποιείς ανοικτά διαφράγματα.
Τασο δεν διαφωνω (το διαπιστωσα σε μια προσφατη εξορμηση μου)Ευρυγώνιο κάδρο χωρίς προσκήνιο = φαί χωρίς αλάτι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.