Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

Re: ποιος δορυφορος εκτος hotbird,astra/eutelsat;

Απλα θα μετακομησουν απο τον AB4A στον AB7. Ο ΑΒ4Α θα παει στις 13Ε, θα μετονομαστει σε HB10 και αυτος θα αναλαβει τις συχνοτητες του ΗΒ6. Δεν θα μετακομισουν καναλια στις 13Ε.

Δεν θα μετακομισουν καναλια στις 13Ε.

Κρίμα.
Πάντως από σήμα ο 7 θα ναι άνετος όπως και τώρα ο 4 ή δεν ξέρουμε ακόμα;

συγνωμη αν σας ζαλιζω, αλλα ακομα ψαχνω τον.... 4ο μου,
επανερχομαι λοιπον κ ρωτω:

Οσο για 7W: Ισως οριακο το 1μ για καποιες συχνοτητες. Κι εδω αλλαγες δορυφορων αναμενονται το φθινοπωρο και τελος του 2011.

τα Al Jazeera Sport στον nilesat 102 (12.284 V, 27500 - 3/4) θα τα πιανω;
ξερει κανεις; θεωρειται ευκολη η ληψη τους;

Δε πρεπει να εχεις καποιο προβλημα με 1μ στην Αθηνα στην 12284V τωρα. Το αν θα πιανεται στο μελλον ειναι απροβλεπτο.

καλησπερα/καλημερα σε ολους,

επανερχομαι στο θεμα μιας και σε λιγο καιρο θα αποκτησω connx-tv και θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

συμφωνα με τα:

εχω πιατο κανα μετρο με 3 lnb πανω (hotbird,astra/eutelsat)

και:
Για μένα αξίζει πολύ η θέση 9Ε λόγω των πολλών HD καναλιών που συγκεντρώνει σιγά-σιγά.

1) το connx απ'οτι ειδα εκπεμπει στις 9E, αρα δεν χρειαζομαι δευτερο πιατο, σωστα;
μπαινει δλδ αλλο ενα lnb κι απο κει στο diseq, σωστα;

2) υπαρχει κατι σαν splitter ωστε να μοιραζω το καλωδιο που κατεβαινει απο την ταρατσα στους δυο δεκτες;
(ελπιζω να μην χρειαστει να κατεβαινει κ δευτερο καλωδιο για τον νεο δεκτη :S ουτε η λυση να αλλαζω το καλωδιο της κεραιας στους δυο δεκτες φυσικα μου φαινεται καλη)

και τελος
3) επειδη ειμαι κ ασχετος, υπαρχει περιπτωση να μου φερει ο τεχνικος του οτε (φανταζομαι θα ναι free η εγκατασταση ε; ) το παραπανω ή
να το κανονισω μονος μου;

ευχαριστω προκαταβολικα

Last edited:

1.Δεν χρειάζεσαι δεύτερο πιάτο
2.Μπορείς μεχρι 4 ισχυρους δορυφόρους με τον ίδιο δεκτη και ενα καλώδιο, αρκεί στην ταράτσα να μπει διακόπτης diseqc 4 σε 1. Αν όμως θελεις να έχεις δεύτερο ποιοτικότερο δέκτη θα σου συνιστούσα δεύτερο καλώδιο γιατι ο δεκτης του ΟΤΕ στελνει συνεχώς ταση στο lnb (όπως και αυτός της Nova) με αποτέλεσμα τα απλά σπλίτερ να μην δουλευουν σωστα και να υπάρχει και κίνδυνος καψίματος του lnb. Το δευτερο καλώδιο βεβαια θα παει πακετο με twin lnbs+diseqc διακοπτες, εκτός αν ο δεκτης του ΟΤΕ χρησιμεύσει μόνο για 9 ανατολικά και ο δεκτης της ελεύθερης αγορας για τους αλλους δορυφόρους
3.Υπάρχει νομίζω προβλεψη να σου βαλει ο τεχνικός 13Ε-9Ε απο την αρχή (υπάρχει καποια μεγαλύτερη χρεωση), οπότε τον ρωτας και για τα επιπλέον...

Last edited by a moderator:

Στις 42Ε: Με 1μ ανετα λαμβανεις ολες τις συχνοτητες.

επανερχομαι στο θεμα μιας κ δεν εχω κανει ακομα κατι "συμπληρωματικο", δεν βρηκα καμια ευκαιρια,
αλλα με ενδιαφερει ξανα, για να βλεπω το ntv, αλλα και το aljazeera sport,
οποτε η ερωτηση μου ειναι η εξης:
με 1μ πιατο και 2 lnb μπορω να πιασω τον turksat στις 42e, αλλα και τον badr στις 26e;

Re: Ποιος δορυφόρος εκτός Hotbird, Astra/Eutelsat;

Μαλλον εννοεις το ελευθερο Al Jazeera Sport Channel 1 διοτι τα υπολοιπα δεν θα τα βρεις στον σχετικα ευκολο Badr 4. Και παλι, τοσο ευκολος δεν ειναι ωστε με 1μ να πετυχεις 26Ε/42Ε ταυτοχρονα. Πιστευω πως για αξιοπιστη ληψη ολων των πομπων των 42Ε δεν πρεπει να κεντραρεις δυτικοτερα των 36Ε και σ' αυτη τη περιπτωση για τις 26Ε η απολαβη της κεραιας θα μειωθει τοσο ωστε αμφιβαλλω να μιλαμε για σωστη ληψη. 100% βεβαιοτητα δεν μπορω να σου δωσω αφου αυτα θελουν επι τοπου δοκιμη. Παντως αν ενδιαφερεσαι για ολα τα Al Jazeera Sport, για το πακετο δηλαδη, τοτε η πιο ευκολη λυση ειναι οι 13Ε. Και παλι με μια κεραια μονο δεν βλεπω φως. ΙΣΩΣ με μια Τ90.

το εχω το al jazeera sport, αλλα οι τυποι δειχνουν την ευρωλιγκα στο ελευθερο που εκπεμπει εκει βλεπεις,
αν θυμασαι ειχαμε ξαναμιλησει παλιοτερα, εχω ηδη ενα πιατο με hotbird, astra και eutelsat και
θα με ενδιεφεραν οι δυο παραπανω δορυφοροι, με 1,20 πιατο τοτε μηπως;
η T90 δεν ξερω τι ειναι

Με 1,20 μπορείς.... θέλει τριπλές βάσεις lnb και ένωση τους

Δοκιμασμένα στην Αθήνα Χρήστο. Με κέντρο όντως 28,2.

Στις άκρες ήταν 42 και 9 μοίρες....

Ωραιος !!

Ετσι μαλλον σου βγαινουν και ολες οι δυσκολες των 26Ε, δηλαδη του Badr 5 Panarab. Οι 42Ε να φανταστω πως ειναι επισης ολες παρουσες;

Ναι παρούσες αλλά όπως είναι λογικό με μειωμένο σήμα από 1 έως 3 db

Μονο 1-3dB ? Φαινεται πως η κεραια σου δεν ανοικει στις πολυ κατευθυντικες, κατι το οποιο ειναι καλο γι' αυτη τη περιπτωση. Για ποιο μοντελο προκειται;

Αυτη η κεραια εχει αναφερθει απο πολλους να ειναι ιδανικη για τετοιες δουλειες. Ομως χωρις παρεξηγηση πιο σωστα επρεπε να την χαρακτηρησεις ως 1.10μ και οχι σαν 1.20μ. Η για να μην υπαρχουν μπερδεματα το καλυτερο που μπορεσες να κανεις, να αναφερθεις στο πλατος x μηκος. Μ' αυτην ομως σου βγαινουν πραγματι ολες των Badr 5+6 Panarab ? Ρωταω διοτι αν και για την στιγμη αδιαφορο πανω στην ερωτηση του φιλου, δεν αποκλειεται η μεταφορα συχνοτητων στο μελλον, χωρια βεβαια την απροβλεπτη συμπεριφορα του Badr 7 ο οποιος προβλεπεται να αντικαταστησει τον ευκολο Badr 4 το 2014. Στις 25.5Ε επισης το καλοκαιρι του 2013 αναμενεται να δουμε την αλλαγη απο τον πανισχυρο Eurobird 25A στον 25Β οποιος επισης δειχνει να δυσκολεψει και στην Ελλαδα. Αν και δεν εχει νοημα να επεκταθουμε στο θεμα, ο καθενας πρεπει να λαβει υποψην οτι παντα μιλαμε για τις τωρινες συνθηκες ληψης.

Το 120 που ανέφερα ήταν σε ίδιο setup αλλά σε Gibertini κάτοπτρο Χρήστο. Εκεί δεν κράτησα μετρήσεις.