Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

Ρωταω διοτι αν και για την στιγμη αδιαφορο πανω στην ερωτηση του φιλου, δεν αποκλειεται η μεταφορα συχνοτητων στο μελλον, χωρια βεβαια την απροβλεπτη συμπεριφορα του Badr 7 ο οποιος προβλεπεται να αντικαταστησει τον ευκολο Badr 4 το 2014. Στις 25.5Ε επισης το καλοκαιρι του 2013 αναμενεται να δουμε την αλλαγη απο τον πανισχυρο Eurobird 25A στον 25Β οποιος επισης δειχνει να δυσκολεψει και στην Ελλαδα. Αν και δεν εχει νοημα να επεκταθουμε στο θεμα, ο καθενας πρεπει να λαβει υποψην οτι παντα μιλαμε για τις τωρινες συνθηκες ληψης.

δλδ; εμενα τα aj jazeera sport τα ελευθερα με ενδιαφερουν, υπαρχει περιπτωση να μεταφερθουν (ο δορυφορος που τα φιλοξενει δλδ);
αν ναι, καπου εκει γυρω δεν θα πανε; δλδ με μια μικρη ρυθμιση του πιατου μου παλι δεν θα τα πιανω με 1.20;

Το 120 που ανέφερα ήταν σε ίδιο setup αλλά σε Gibertini κάτοπτρο Χρήστο. Εκεί δεν κράτησα μετρήσεις.

Καταλαβα. Αν μπορεις να μου απαντησεις την ερωτηση που σου εθεσα πιο πανω θα σου ημουν ευγνωμων:

Βγαινουν πραγματι ολες των Badr 5+6 Panarab στο 1.10μ σου η στο 1.20μ που αναφερθηκες ?

Έχει αλλάξει το setup Χρήστο εδώ και 2 μήνες γιατί μπήκαν και άλλα κάτοπτρα... οπότε ότι και να σου πω τώρα δεν θα ισχύει γιατί δεν είναι τόσο παράκεντρα πλέον..

Για το 120 θα μάθω γιατί είναι σε πελάτη.. να τον βρω πρώτα..

Καταλαβα. Εφοσον δεν εχεις αμεση προσβαση μην το παιδευεις. Εξ' αλλου ξερεις ειμαι λιγο αυστηρος στην προταση ελαχιστης διαμετρου εξασφαλιζοντας 24ωρη ληψη σε ολες τις συχνοτητες ακομα και υπο συνθηκες βροχοπτωσης εαν αυτο ειναι εφικτο βεβαια. Και μια τετοια ερευνα απαιτει διαρκη παρακολουθηση ολων (και των κλειδωμενων η ασχετων σε περιεχομενο) συχνοτητων. Μονο ετσι μπορεις να δωσεις σωστες προτασεις διοτι αν τσεκαρεις υπο καλο καιρο και μονο ορισμενες συχνοτητες επειτα δεν εισαι ποτε σιγουρος αν λαμβανεται αλλες ωρες η καποια αλλη συχνοτητα. Τελος παντων, αυτα τα γραφω βεβαια οχι για σενα αλλα για τους φιλους που δεν ενδιαφερονται για προχειροτητες αλλα για σωστη υλοποιηση μιας εγκαταστασης και αυτο ειναι ενα σημαντικο κομματι που πρεπει να προσεξει κανεις ειδικα εαν επιθυμουμε να καλυψουμε με μια μονο κεραια πολλες θεσεις.

δλδ; εμενα τα aj jazeera sport τα ελευθερα με ενδιαφερουν, υπαρχει περιπτωση να μεταφερθουν (ο δορυφορος που τα φιλοξενει δλδ);
αν ναι, καπου εκει γυρω δεν θα πανε; δλδ με μια μικρη ρυθμιση του πιατου μου παλι δεν θα τα πιανω με 1.20;

Αυτο ειναι απροβλεπτο. Για να καταλαβεις ποσο πολυπλοκα ειναι τα πραγματα:

Αυτη τη στιγμη εκπεμπει ελευθερα στις 26Ε το Al Jazeera Sport 1 απο την ευκολη Badr4/12034H αλλα και απο την δυσκολοτερη Badr5/10890V η οποια ειναι αντιγραφη της προηγουμενης.
Στις 7.3W μαλιστα (θα χρειαζοσουν ξεχωριστη κεραια) βγαινει επισης απο τις 10853Η και 12245V οι οποιες απ' οσα εχω διαβασει ειναι πολυ πιο δυσκολης ληψης στην Αττικη.
Κλειδωμενο θα το βρεις και αλλου, και εφοσον δεν σ' ενδιαφερει δεν το εξεταζουμε.
Παντα υπαρχει για ολους τους σταθμους ενα ενδεχομενο να περιορισουν την προσβαση στα ελευθερα τους καναλια εκπεμποντας απο δεσμες πιο κατευθυντικες. Το τι σχεδια εχει ο ομιλος Al Jazeera δε γνωριζω. Μπορει να συνεχιστει για χρονια η σχετικα ευκολη προσβαση σε μερος των καναλιων τους απο την Αττικη μπορει ομως και οχι. Γι' αυτο και οι ερωτησεις μου πανω στους Badr 5/6/7 οι οποιοι θα γινουν πιο σημαντικοι αφου πλησιαζει η αποσυρση του Badr 4 ο οποιος μεχρι και την Σκανδιναβια καλυπτει.

Last edited by a moderator:
μωρε ας περιοριζε τις ελευθερες εκπομπες κ δεν θα με ενδιεφερε καν το συγκεκριμενο μιας κ βλεπω ηδη το +,
αλλα βλεπεις εχουν καποιες μεταδοσεις, ευρωλιγκα π.χ. που συζηταμε στο σχετικο θεμα (κι οχι μονο),
που παιζουν μονο εκει, καποιο λογο θα χουν..

παντως αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι και να αποσυρθει ο badr 4 οπως γραφεις,
θα πιασουμε τον badr 5 με ρυθμιση πιατου ισως(; ), οποτε δεν νομιζω να χουμε προβλημα

παρηγγειλα ηδη το 1,20 πιατο, δεν θυμαμαι ομως μαρκα,
οταν ξαναμιλησω με τον τεχνικο μου θα σας γραψω,
με 2 lnb, badr & turksat

Last edited:
Ενας βασικος κανονας της δορυφορικης ειναι: Το αδυναμο σημα αντιμετωπιζεται κατα 99% μονο με μεγαλυτερη κεραια εφοσον η ηδη τελεια ρυθμισμενη υπαρχουσα δεν επαρκει να λοκαρει τη συχνοτητα ο δεκτης. Αν βεβαια ειναι τοσο αδυναμο, ουσιαστικα ανυπαρκτο, δεν μπορεις να ανεβεις ανευ οριου σε μεγεθος. Εδω μιλαμε για τους στην Αττικη προσβασιμους Badr 5/6 για τους οποιους μαλλον μια 1.20μ κεντρικα στις 26Ε η ακομα και στους 28.5Ε τους πιανει στο συνολο τους, ισως ομως καποιες συχνοτητες οριακα. Επειδη ομως εχουμε και το παραδειγμα του Eutelsat 7WA στις 7.3W, ο οποιος απαιτει στο συνολο του στην Αττικη 2.70μ (αναφορα του athensat) επιφυλασσομαι για καθε αρνητικη εκπληξη με τους προαναφερθεντες μελλοντικους δορυφορους της θεσης 26Ε και 25.5Ε.

1.20μ κεντραροντας ομως που; Να υποθεσω πως βλεπει κεντρικα 28.2Ε οπως οι περισσοτερες εν Ελλαδι;
Δοκιμασμένα στην Αθήνα Χρήστο. Με κέντρο όντως 28,2.
Στις άκρες ήταν 42 και 9 μοίρες....
Προσωπικά θα έβαζα κέντρο 33.1°E (Eutelsat 33A) για μεγαλύτερη άνεση στον turksat.

Ειναι πιο κεντρικοι οι 33Ε, αν θες ισως και οι 34Ε/12710V, αλλα πιστευω πως πιο δυνατοι ερχονται οι 42Ε στην Αττικη παρα οι 26Ε οποτε πιο κοντα στους τελευταιους θα κεντραρα. Εκτος και αν ξεχναμε οτιδιποτε απο Badr 5/6 και δεινουμε πιο πολυ βαση στις 42Ε οι οποιοι υποθετω πως ειναι πιο ενδιαφερον για ελευθερη μπαλα.

Last edited:
Σωστά, κεντράρουμε ανάλογα με το τι μας ενδιαφέρει περισσότερο (και σκεπτόμενοι και τη λήψη με όχι καλό καιρό).

νομιζω παντως πως με οσα διαβασα το καλυτερο ειναι το 28 γιατι και καλο σημα πετυχαινουμε στον turksat (με ενδιαφερουν βασικα τα Ntv Spor, CNN Turk & SPORTS TV) εκει και
εχουμε και Badr 5/6 για τα aljazeera sports τα ελευθερα

Μπερδευτηκες. To Al Jazeera Sport 1 βγαινει και απο τον Badr 4 αλλα επειδη η ιδια συχνοτητα ειχε ενεργοποιηθει και απο τον Badr 5 μπορει να κλεισει η ευκολοτερη καποια στιγμη. Ασχετο: Κεντραροντας 28.5E μπορεις να βγαλεις και ενα σωρο αγγλικα.

Τα αγγλικα αν σ' ενδιαφερουν ομως με ενα τριτο LNB. Προσεξε απλα να μην ειναι πολυ φαρδυ ωστε να μην σπρωξει των 26Ε δυτικοτερα απ' οτι πρεπει.

δεν ξερω ομως αν αξιζει το κοστος του μεγαλυτερου πιατου και νεου diseq ο badr, για ενα καναλι που δεν προσφερει κ τοσα πολλα..

σκεφτομαι να μεινω στον turksat με ενα πιατο 1μ και με το ιδιο diseq (εχω 4πλο με τις 3 θεσεις ηδη κατειλημενες θυμιζω απο hotbird, astra, eutelsat) ειναι μια χαρα νομιζω,
συμφωνειτε;

Απο πλευρας ληψης συμφωνω απολυτα μαζι σου. Για το περιεχομενο δεν μπορω να μιλησω μιας και δεν ασχολουμαι με την μπαλα ουτε εχω την δυνατοτητα να παρακολουθησω τα καναλια τους.