Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

...εννοειται οτι θα χρειαστει η αγορα καινουργιου δεκτη για να μπορεις να δεις τα καναλια αυτα...
αλλα κανεις δεν σου εγγυαται οτι η συγκεκριμενη κωδικοποιηση θα ειναι για παντα η ιδια,
αυριο το πρωι ισως αλλαξει σε κατι πιο δυσκολο, και να ειναι αδυνατη η θεαση των καναλιων.

Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

Το θέμα με τις modules είναι αν θα έχουν συμβατότητα με την τηλεόραση...
Γιατί πρέπει να είναι enigma 2 ο δέκτης;
Εννοω ανοιχτο λογισμικο το οποιο παρεχει τη πληρη γκαμα δυνατοτητων. Εδωσα Ε² ως παραδειγμα αφου χρησιμοποιειται ευρεως και υπαρχει υποστηριξη σε καθε γωνια του νετ. Θα μπορουσα να προτεινω και PCI(-E) καρτα, ακομα πιο οικονομικα αλλα πολλοι δεν αρεσκονται στην ιδεα.

Απάντηση: Re: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

Δεν νομιζω οτι ο δορυφορικος δεκτης των τηλεορασεων μπορει να ξεκλειδωσει καναλια εστω και ελαφρας κωδικοποιησης
Πράγματι δεν υπάρχει τέτοιος δέκτης τηλεόρασης. Το αντιμετωπισα με την δικη μου τηλεοραση με δορυφορικο δεκτη και το ελυσα με αγορα ενος φτηνου HD δέκτη στο θεμα εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/122034-%CE%9B%CE%AE%CF%88%CE%B7-3-1%CE%95-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-LG42LB550V?p=1057313393#post1057313393

Μου έδωσαν ένα ακόμα LNB και έλεγα να το αξιοποιήσω. Αυτή τη στιγμή το πιάτο (1,10) κοιτάει Hotbird (Nova) και παράκεντρα Astra. Δεν θέλω να αγοράσω άλλο δέκτη, απλά να βάλω κι άλλα free κανάλια στον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης Panasonic. Υπάρχει τίποτα σε αγγλική γλώσσα;

Το μόνο που σκεύτομαι είναι ο συνδιασμός 26 κέντρο και παράπλευρα 13 και 28,2
Ότι αγγλικό υπάρχει στις 28,2 + τα ράδια
Τα mbc στις 26 που αξίζουν
και το νόβα στις 13.
Πρόβλημα 1, αν καταφέρεις να πιάσεις παράκεντρα τις 13.
Πρόβλημα 2, ίσως χρειαστείς στενό lnb για τις 28,2 διότι θα είναι κοντά στις 26. Αλλά με 1.10 που έχεις ίσως δουλέψει.

Το ξέρω... Τόσο μεγάλο πιάτο κρίμα είναι να έχει κέντρο το ΗΒ, και θα έχει πολλές επιλογές αγγλικής γλώσσας.
Κάτι άλλο εκεί τριγύρω στις 13, δε μπορώ να φανταστώ.

ερωτηση:
εχω πιατο κεντραρισμενο στο nbatv (οταν επαιζε...),
θελω να φερω τεχνικο να μου το κεντραρει στο ant1 pacific, εκει εχω και 13/16/19,
το 16 δεν εχει τπτ πλεον εντωμεταξυ, μπορει να του πω να το φαει, ειναι μακρυα λετε οι 7 για να τις πιασω ετσι; το πιατο μου ειναι 90αρι

επισης, εχω αλλο ενα πιατο που εχει 39,42 & 46, μικρουλι ειναι αυτο, απλο, με παιρνει να βαλω και 52 εκει λετε;

Εφόσον έχεις το κάτοπτρο κεντραρισμένο στις 10 μοίρες,μπορείς με ένα (slim κατά προτίμηση) lnb στις 7 μοίρες,να κατεβάσεις και αυτόν τον δορυφόρο.Βέβαια,η λήψη των δορυφόρων που αναφέρεις με το συγκεκριμένο κεντράρισμα και το συγκεκριμένο κάτοπτρο,δεν θα είναι η ιδανική.
Με "μικρούλι" κάτοπτρο ταυτόχρονη λήψη 39,42,46,52 δεν γίνεται.

Απορία, αλλά δεν βρίσκω σχετικό νήμα, γι' αυτό το βάζω εδώ.

Έχω ένα κάτοπτρο για Ote tv και ένα για Nova. Η Nova εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διακοπεί σε μία εβδομάδα και θέλω να ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κάτοπτρο της για ελεύθερα δορυφορικά.

Επιπλέον, αναφέρω, αν και δεν ξέρω αν έχει σημασία, ότι η θέαση γίνεται σε μία Samsung UEF 6500 η οποία απ' όσο θυμάμαι διαθέτει δορυφορικό δέκτη.
Μπορώ να έχω κάποια ελεύθερα κανάλια για να αξιοποιήσω τον εξοπλισμό και να μη μου μείνει αμανάτι?

θα με ενδιέφερε ας πούμε να μπορώ να δω κάποια ελεύθερα της Euroleague. Τι χρειάζεται να κάνω?

Ναι γίνεται. Πρέπει να βάλεις το πιάτο σου στις 42 ανατολικά και να βλέπεις τούρκικα κανάλια που έχουν αθλητικά γεγονότα

Ευχαριστώ. Η στόχευση, όπως εγώ το καταλαβαίνω πρέπει να γίνει είτε από τεχνικό, είτε να αγοράσω ειδικό όργανο για μέτρηση, σωστά?

Από εκεί και πέρα, εγώ θα βλέπω μέσω του αποκωδικοποιητή της Nova ή θα πρέπει να συνδέσω το καλώδιο από το κάτοπτρο της Nova στην τηλεόραση, ώστε το σήμα από το κάτοπτρο να αποκωδικοποιείται από τον δορυφορικό δέκτη της τηλεόρασης?

Και τέλος, υπάρχει κάποιος αξιόλογος δορυφόρος με ελεύθερα κανάλια στις ίδιες μοίρες που έχει ρυθμιστεί η Nova, ώστε να μπορώ και με τα κουπόνια του Πρώτου Θέματος κατά καιρούς να βλέπω κάποιους αγώνες?

Μάλιστα... Τότε καλό είναι να αφήσεις το πιάτο ως έχει με το δέκτη του και με του οτε το πιάτο να προσπαθήσεις να πιάσεις κάποιον άλλο δορυφόρο.
οι 13 δεν έχουν ουσιώδες αθλητικό κανάλι
Σε αυτή την επιλογή μπορείς να
α) με diseqc 2.1 να κατεβάσεις τους 2 δορυφόρους στο δέκτη της νοβα- δε ξέρω κατά πόσο δουλεύει με τέτοια κόλπα αφού δεν είναι εμπορίου δέκτης.
β) κατεβάζεις ξεχωριστό καλώδιο που θα πηγαίνει στη τβ σου αφού έχει δορυφορικό δέκτη από νέα στόχευση του πιάτου του οτε.
και όταν έχει αγώνα και κουπόνι, θα ανοίγεις τον δέκτη της νοβα
υπάρχουν και άλλες λύσεις....

Αν κάνω νέα στόχευση με το πιάτο του ΟΤΕ Τv δεν θα βλέπω ΟΤΕ tv όμως. Εγώ τη συνδρομή της Nova διακόπτω, όχι του ΟΤΕ

Το κάτοπτρο της nova το βάζεις στις 42, όπως σου προτάθηκε. Το θέμα είναι όμως ότι θα χρειαστεί να αγοράσεις νέο δέκτη για τα κανάλια "ελαφράς" κωδικοποίησης, π.χ. ntv spor, καθώς δε νομίζω ο δέκτης της τηλεόρασης να μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει. Ή αφήνεις όπως είναι το κάτοπτρο της nova και χρησιμοποιείς το κουπόνι του "πρώτου θέματος" με το δέκτη της.

Ευχαριστώ! Υπάρχει κάποιος χάρτης ελεύθερων καναλιών ανά δορυφόρο για να δω αν με ενδιαφέρει κάποιο από αυτά? Μην πω και τσάμπα στον κόπο και στο χρήμα δηλαδή.

Καλησπέρα.

Καταρχήν να πω ότι είμαι άσχετος με δορυφορικές εγκαταστάσεις. Ναι μεν ασχολούμαι με enigma, δέκτες κλπ αλλά δεν έχω ιδέα από πιάτα, lnb, diseqc κλπ, οπότε να με πάρετε με το μαλακό σας παρακαλώ. :grinning-smiley-043

Στο νέο μου σπίτι υπάρχει λοιπόν εγκατεστημένο το wave frontier 90cm με τετραπλό diseqc και 2 LNB προς Astra 19,2 και hotbird 13.
Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για προσθήκη δορυφόρων που να μπορούν να μπουν στην υπάρχουσα εγκατάσταση με προσθήκη κάποιων επιπλέον LNB ή/και αλλαγή Diseqc. Ο Δέκτης μου είναι ο DM800HD και δεν έχω κάποιο πλάνο για αντικατάσταση του.
Αξίζει να ασχοληθώ? Έχω ακούσει καλά λόγια για το πιάτο αλλά δεν ξέρω καθόλου τις δυνατότητές του.

Ευχαριστώ.-bye-

Last edited by a moderator: