Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

wave frontier με 2 μονο lnb??? βαλε αλλα 2 τουλαχιστον να ειναι και κομπλε το Diseq. Αφου υπαρχει σαφως και να το αξιοποιησεις

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ. Αλλά αυτό που ρωτάω είναι ποιους δορυφόρους να βάλω και πόσους (αν γίνεται να βάλω παραπάνω με αλλαγή diseq)

Εξαρτάται που είναι κεντραρισμένο το Τ90 και τι θέλεις να βλέπεις. Στο δικό μου, που είναι κεντραρισμένο στις 23οΕ, έχω σε ένα 1x16 CENTAURI Diseqc τους εξής δορυφόρους: 0,8οW, 4,8oE, 9oE, 13oE, 16oE, 19,2oE, 23,5oE, 28oE, 39oE και 42oE. Όλα τα lnb είναι κανονικά, όχι slim. Περιοχή Αθήνα.

ρε παιδια,οταν σε εναν δορυφορο εχεις 100 % ποιοτητα,αλλα ι υσχης σηματος ειναι πεσμενη παρα πολυ εως μηδενικη ,τι σημαινει αυτο?
εχω 2 δορυφορικα πιατα που κοιταν ο ενας σε αστρα με 80αρι πιατο και ο αλλος σε τουρκσατ με 1.20 πιατο και συνδεδεμενα με discsec.
ο τουρκσατ ειναι χαλια.
ενω στο διπλανο σπιτι τον πιανω μια χαρα με 1.20 παλι πιατο !

Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

ρε παιδια,οταν σε εναν δορυφορο εχεις 100 % ποιοτητα,αλλα ι υσχης σηματος ειναι πεσμενη παρα πολυ εως μηδενικη ,τι σημαινει αυτο?
εχω 2 δορυφορικα πιατα που κοιταν ο ενας σε αστρα με 80αρι πιατο και ο αλλος σε τουρκσατ με 1.20 πιατο και συνδεδεμενα με discsec.
ο τουρκσατ ειναι χαλια.

επειδη ο Turksat ειναι πανισχυρος δορυφορος στα μερη μας και το πιατο ειναι τεραστιο υπερ του δεοντως για αυτον τον δορυφορο , προφανως ο δεκτης σου τερματισε (περα του 100%) και σου βγαζει το πανω απο το τερμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

δεν εχει δυναμη ο δεκτης δηλαδη? ρευμα?
θελει ενισχυτη?
η δεν γινεται τιποτα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

απ οτι καταλαβα τα καναλια παιζουν;; η όχι;; αν παιζουν μια χαρα και η ενδειξη μονο της ισχυς ειναι χαμηλη σημαινει οτι το σημα ειναι τοσο δυνατο που το τρελλανε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

παιζουν καποια καναλια που πιανει.
απλα δεν πιανω καποιους αναμεταδοτες που θελω.
στους οποιους εχεις παλι 100% ποιοτητα αλλα μηδενικη ισχυς.

αν κανω πως το γυριζω χανεται και η ποιοτητα και η ισχυς.
οταν βρισκω 100% ποιοτητα μετα παιζει η ισχυς.
εχω αλλαξει 10 σημεια ολη μερα...

οχι δεν τον λαμβανω αυτον τον αναμεταδοτη.

εντωμεταξυ μετρησα μοιρες,ακριβως.
με ενα sat finder με το οποιο σεταρα αλλο αλλο δορυφορικο πιατο στον ιδιο δορυφορο και εκει οκ.
τον εχω ακριβως εκει που πρεπει να κοιταει.
αντε να εκανα κανα λαθος στην ανυψωση.
επεξα σε ολες τοις μοιρες...
τιποτα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ξεχασα να αναφερω πως χρησιμοποιω ενα edision diseqc 2x1.

οχι δεν τον λαμβανω αυτον τον αναμεταδοτη.
Τότε δεν έχεις κεντράρει σωστά το δορυφόρο. Πήγαινε εδώ, βάλε τα στοιχεία της περιοχής σου και θα βοηθηθείς αρκετά. Ανύψωση κατόπτρου και skew lnb παίζουν καθοριστικό ρόλο.

στην θεση 1 του DiSEqC εχω τον δορυφορο astra 19.2 που ειναι με το δικο του πιατο και στην τηλεοραση εχω ρυθμιση το tone burst Α
στην θεση 2 του DiSEqC εχω τον τουρκσατ 42 μοιρες με το δικο του ταψι και στην τητηλεοραση εχω επιλεξει το tone burst B.
ο αστρα λειτουργει κανονικα ,ο αλλος μου εχει βγαλει την παναγια !
εντωμεταξυ εχθες ειχα πιασει καποιους αναμεταδοτες και σημερα που δοκιμασα αλλα 10 διαφορετικα σημεια,μολις τον ξανα εβαλα στην αρχικη του θεση δεν βλεπει τιποτα.
δοκιμασα το καλωδιο του και το lnb του τουρκσατ στην θεση του αστρα και δεν εχουν κανενα προβλημα.
ο σωληνας ειναι ζυγισμενος κεντραρισμενος , το κατοπτρο ανυψωμενο στην 39 μοιρες το lnb οπως πρεπει να ειναι γυρισμενο.
σκεφτομαι μηπως ειναι το DiSEqC ,αλλα δοκιμασα να αλλαξω θεσεις στης εισοδους και ο αστρα λειτουργει και στην αλλη θεση με αλλαγμενο και το tone burst.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsa

ο τουρκσατ ειναι χαλια.

είναι μακριά τα πιάτα μεταξύ τους? Που το έχεις το diseqc?
χαμηλό σήμα σε δύναμη παίζει ρόλο και το πολύ μακρύ καλώδιο.
παιζουν καποια καναλια που πιανει.
απλα δεν πιανω καποιους αναμεταδοτες που θελω.
στους οποιους εχεις παλι 100% ποιοτητα αλλα μηδενικη ισχυς.
Έχεις δει εικόνα από τα κανάλια που ανοίξανε και είναι όντως από τις 42Ε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astr

είναι μακριά τα πιάτα μεταξύ τους? Που το έχεις το diseqc?
χαμηλό σήμα σε δύναμη παίζει ρόλο και το πολύ μακρύ καλώδιο.

Έχεις δει εικόνα από τα κανάλια που ανοίξανε και είναι όντως από τις 42Ε?
για τον τουρκσατ ειναι 10-15 μετρα καλωδιο αποσταση απο το DiSEqC .
ναι ειχα πιασει καναλια του τουρκσατ επιβεβαιωμενα !

αλλα και παλι σε αλλο σπιτι εχω αλλο ταψι με 30 μετρα καλωδιο , χωρις DiSEqC , και εχει φουλ ισχυη.

αφού έχεις ξεχωριστά πιάτα σε κάθε δορυφόρο, τσέκαρε τον τουρκσατ χωρίς diseqc, και αν είναι οκ πρέπει να φέρεις πιο κοντα το diseqc.

Απάντηση: Re: Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

αφού έχεις ξεχωριστά πιάτα σε κάθε δορυφόρο, τσέκαρε τον τουρκσατ χωρίς diseqc, και αν είναι οκ πρέπει να φέρεις πιο κοντα το diseqc.

αντε να ξημερωσει να προλαβω να κανω κατι πριν την κακοκαιρια που ερχεται..