Ποιο δορυφόρο εκτός Hotbird, Astra, Eutelsat;

patrickdrd

AVClub Enthusiast
1 September 2009
1,252
Wherever I may roam
καλησπερα σε ολους!

μιας και το diseq παιρνει 4 lnb κι εχω πιατο κανα μετρο με 3 lnb πανω (hotbird,astra/eutelsat), υπαρχει κανενας δορυφορος που αξιζει να προσθεσει κανεις ως 4ο;

γνωριζω πως με τα 3 lnb που εχω σ'αυτο το πιατο,
μαλλον "εκλεισε" και θα χρειαστω ενα νεο με ενα lnb,
αλλα σε ποιον δορυφορο; προτασεις;
υποψη, για αθλητικα ενδιαφερομαι

Re: ποιος δορυφορος εκτος hotbird,astra/eutelsat;

Αν και δεν ξέρω το μέγεθος του πιάτου σου αξίζει ο 10Ε για τα feed που έχει.

το γραψα βρε, κανα μετρο,
αλλα μου βαλες δυσκολα :S

βαζω δλδ ενα lnb στους 10Ε (στο ιδιο πιατο προφανως) και τι βλεπω;

νομιζω eutelsat, θα το δω και θα σας πω σιγουρα,
δεν εχω προβλημα να βαλω κι ενα μικρο πιατακι ακομα για να πιασω κατι πιο μακρινο, αρκει να αξιζει, π.χ. στον nilesat παιζουν τα aj jazeera sports τα free, που δειχνουν κανα αργεντινικο που και που και υπαρχει κι ενα αλλο:
Canal 7 TV Publica στον NSS 806 στους 40.5 W που δειχνει επισης αργεντινη,
αλλα δεν νομιζω να αξιζει ενα πιατο για αυτα μονο

Για μένα αξίζει πολύ η θέση 9Ε λόγω των πολλών HD καναλιών που συγκεντρώνει σιγά-σιγά.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια,
δεν εχω 2ο, ελεγα να παρω

Απάντηση: ποιος δορυφορος εκτος hotbird,astra/eutelsat;

Εάν πάρεις δέυτερο,τότε καλύτερα κεντράρισε στον Astra 2,έχει πολλά κανάλια που μπορείς να καταλάβεις,δηλαδή στα Αγγλικά.

τουρκος στις 42Ε τα πάντα όλα και συμφέρει:2thumb22sup:

πολλες επιλογες τελικα, εχω χασει την μπαλα :p

1) μηπως να βαλω μοτερ; :confused:

2) με παιρνει σε 1 μετρο πιατο;

3) δεν ξερω πως δουλευουν κιολας, ειναι ευκολα στην χρηση;
δλδ απλα επιλεγω το καναλι απο την λιστα και βρισκει μονο του σε ποιον δορυφορο πρεπει να παει και... απλα παει;

4) κοστος κανα 100-150 να υπολογιζω;

ευχαριστω για τις απαντησεις

1) Το μοτέρ είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θες να έχεις το σύνολο των εφικτών από Ελλάδα δορυφόρων. Αλλά δεν είναι για τους μανιακούς του ζάπινγκ. Πρέπει να περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να γυρίσει το πιάτο. Το καλό είναι ότι βρίσκεις και πολλά feed για αθλητικά γεγονότα.
Η εγκατάσταση από την άλλη είναι μια διαδικασία που θέλει υπομονή για να λάβεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2) Ναι και αν είναι αλουμινίου ακόμα καλύτερα.

3) Εύκολο στη χρήση και ειδικά αν ο δέκτης σου υποστηρίζει USALS.

4) To μοτέρ έχει γύρω στα 60-75 χωρίς το κόστος εγκατάστασης, οι τιμές της οποίας διαφοροποιούνται ανάλογα με τον εγκαταστάτη.

Απάντηση: ποιος δορυφορος εκτος hotbird,astra/eutelsat;

φιλε patrickdrd βαλε μοτερακι να σωθεις... η καθυστερηση στο ζαπ ειναι το λιγοτερο για μενα. εχεις περισσοτερες επιλογες απο 3-4 lnb. δε θα το μετανιωσεις...

Last edited:

1) Το μοτέρ είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θες να έχεις το σύνολο των εφικτών από Ελλάδα δορυφόρων. Αλλά δεν είναι για τους μανιακούς του ζάπινγκ. Πρέπει να περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να γυρίσει το πιάτο. Το καλό είναι ότι βρίσκεις και πολλά feed για αθλητικά γεγονότα.
Η εγκατάσταση από την άλλη είναι μια διαδικασία που θέλει υπομονή για να λάβεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2) Ναι και αν είναι αλουμινίου ακόμα καλύτερα.

3) Εύκολο στη χρήση και ειδικά αν ο δέκτης σου υποστηρίζει USALS.

4) To μοτέρ έχει γύρω στα 60-75 χωρίς το κόστος εγκατάστασης, οι τιμές της οποίας διαφοροποιούνται ανάλογα με τον εγκαταστάτη.

1) (α) δευτερολεπτα εννοεις μονοψηφιο νουμερο ετσι; 3-4;
(β) τα feed τα βρισκω κανοντας απλη αναζητηση ή απο σελιδες κλπ και μετα περναω τις συχνοτητες ή κατι τετοιο;
εγκατασταση θα μου την κανει τεχνικος επειδη δεν σκαμπαζω, οποτε κανα 100αρι στο συνολο να υπολογιζω

2) χμ, δεν πρεπει να ειναι αλουμινιου, σιδερενιο πρεπει ναναι παντως :S

3) οκ ειμαστε εδω, απο οτι ειδα υποστηριζει:

υποστηρίζει DiSEqC 1.0 για τον έλεγχο μέχρι τεσσάρων LNB καθώς επίσης των πρωτοκόλλων DiSEqC 1.2 και 1.3 (USALS) για τον έλεγχο μοτέρ και κινητών κεραιών.

δευτερολεπτα εννοεις μονοψηφιο νουμερο ετσι; 3-4;

και λίγο παραπάνω.
Βέβαια από 19° μέχρι 39° θα κάνει πολύ παραπάνω

Χαιρετώ την όμορφη παρέα, διαβάζοντας αρκετά στο forum αγόρασα έναν Mvision HD 300 Combo NET, για να δούμε κανένα αγώνα σε HD ,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, εχω 2 πιάτα 1,1m και ένα 0,8m πιάνω astra 19,2 28,2 και hotbird 13,0 κάθε δορυφόρος δηλαδή και ένα πιάτο .θα μπορούσε να με συμβουλεύσει κάποιος εάν μπορώ με τον υπάρχων εξοπλισμό (αγοραζοντας βεβαια επιπλεον lnb) να κεντράρω και κανένα άλλο δορυφόρο, ξέχασα να διευκρινίσω μένω Αθηνά (Πειραιά).Ευχαριστώ προκαταβολικά .

εχω 2 πιάτα 1,1m και ένα 0,8m πιάνω astra 19,2 28,2 και hotbird 13,0 κάθε δορυφόρος δηλαδή και ένα πιάτο

:blink: ?

misunderstand
το είχα "δει" έτσι:
εχω 2 πιάτα: 1,1m και ένα 0,8m (με μπέρδεψε το "2" που ήταν γραμμένο με αρ.)

θα μπορούσε να με συμβουλεύσει κάποιος εάν μπορώ με τον υπάρχων εξοπλισμό (αγοραζοντας βεβαια επιπλεον lnb) να κεντράρω και κανένα άλλο δορυφόρο

ένα πχ, στις 19 - 16,10,9... ,στις 28 βάλε 26 και κάνε μια απόπειρα για 39, στις 13 (που μάλλον είναι το 80εκ) μπρεί να μπει και το 16. Βασικά εγώ θα έκανα μια συγχώνευση 19/13 , αλλά δεν ξέρω αν θα σου βγούν τα κανάλια που θες

Last edited by a moderator:

με μοτερ και 1 m πιατο θα μπορω να πιανω nilesat 7.0 W, 40.5 W και τουρκο στις 42 E;