Ποιο είναι το καλώδιό μου οεο;

Γι αυτά τα καλώδια μιλάω...
976d5718_o1.jpg
Υπάρχει ένωση με μούφα στο καθένα από αυτά.Ξεβίδωσέ τα και βίδωσε μια-μια άκρη κάθε καλωδίου,στο splitter επίγειας διανομής.Είναι πιθανό αυτός που επενέβη στα καλώδια,άλλο να ήθελε,άλλο να νόμιζε,άλλο να έκανε και τελικά να μπερδεύτηκε και να μην ήξερε πού να τα βάλει.Το κάτω αριστερά,από τα τρία που σου έχω σημειώσει πού πηγαίνει?
Το splitter στην δορυφορική διανομή σήματος,δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με την διανομή επίγειου σήματος.Για να κάνεις ανεξάρτητη λήψη από ένα υπάρχον κάτοπτρο άλλου κατοίκου της πολυκατοικίας,μην τοποθετήσεις ποτέ απλό splitter.Θα πρέπει να αλλάξεις το υπάρχον lnb (πιθανόν να είναι με 1 ή 2 εξόδους) με ένα μεγαλύτερο,πχ QUAD (με 4 ανεξάρτητες εξόδους).Και να συνδέσεις το καλώδιό σου σε μια από αυτές τις εξόδους.

Μια άλλη ιδέα είνα να βάλετε ένα δεύτερο LNB στο κεντρικό πιάτο της πολυκατοικίας και να μοιράσετε από αυτό OTE TV σε όλους. Αλλά ενδιαφέρεται κανείς άλλος για κάτι τέτοιο;

Αυτό δεν γίνεται.Για να μοιραστεί σε όλους,μόνο μέσω πολυδιακόπτη γίνεται.Και ο συγκεκριμένος πολυδιακόπτης της πολυκατοικίας δέχεται είσοδο από ένα lnb μόνο.

λοιπόν,

η πρώτη (από αριστερά) μούφα φεύγει σε πιάτο OTE TV και μάλιστα ο φωστήρας ο μάστορας επειδή βαριόταν τρύπησε και την πόρτα αλουμινίου ώστε να βγει απευθείας ταράτσα.
η εγκατάσταση που βλέπετε στην εικόνα είναι στον τελευταίο όροφο και 2 μέτρα από την πόρτα αλουμίνιου που βγαίνει στην ταράτσα

η μεσαία και δεξιά μούφα πάνε επίσης σε πιάτα OTE TV, όμως ήταν καλύτεροι οι μάστορες και τα πέρασαν από το σημείο που έρχονται και τα καλώδια του κεντρικού πιάτου και πάνε πολυπλέκτη (το έχω κυκλώσει), δεν ξέρω πως τα κατάφεραν να τα περάσουν από το κανάλι εκ των υστέρων..

επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο βαράνε τα combiners που συνδέονται και μεταξύ τους

976d5718_o1.jpg