Ποιο είναι το μέλλον των FM Tuners?

Απάντηση: Re: Ποιο είναι το μέλλον των FM Tuners?

Ευχαριστω αλλα το λινκ που ζητησα απο τον Χιουστον ηταν για το elgato :ernaehrung004:

Εδώ φίλε μου:

http://www.document.gr/store/index....age.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=56

Αναλογική τηλεόραση, ψηφιακή, ραδιόφωνο, s-video - composite input!

Ότι πρέπει δηλαδη για media center!

Απάντηση: Re: Ποιο είναι το μέλλον των FM Tuners?

Εδώ φίλε μου:

http://www.document.gr/store/index....age.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=56

Αναλογική τηλεόραση, ψηφιακή, ραδιόφωνο, s-video - composite input!

Ότι πρέπει δηλαδη για media center!

Φθηνότερο εδώ : http://madmacs.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=100_104&products_id=1432

Κ είναι κ στην σελίδα μας της Apple με banner, ζήτα τους καμιά εκπτωσούλα, αν μπορούν να κάνουν.

άρα καταλήγουμε σε ένα dac, και από την ψηφιακή έξοδο του λαπτοπ μου streaming από το Internet.

Streaming από Ίντερνετ αλλά και κανονικο ραδιόφωνο με τη λύση που σου προτείνω όπου ο ο μόνος παραγοντας που θα παίζει ρόλο στη ποιότητα που θα έχεις θα είναι το dac σου! Βασικα θα έχεις απίστευτο ήχο!

Το software μάλιστα που συνοδεύει το tuner σου δίνει τη δυνατότητες που δίνουν τα PVR όπως record, rewind, schedules κτλ!

Νομίζω ότι αν και ακριβούτσικο είναι μία τίμια αγορά τελικά με πολλές δυνατότητες και καλή ποιότητα κατασκευής!

Εγώ πριν από χρόνια δανείστηκα ένα Magnum Dynalab από τον αντιπρόσωπο (τότε ήταν το Studio 82) και το πήγα σπίτι (έχω πολύ κακή λήψη) να δω τι πιάνει και τι παίζει.
Ναι έπιανε καλύτερα, ναι έπαιζε καλύτερα, αλλά και τι με αυτό;
Οι σταθμοί με καλή ποιότητα ήχου και καλό σήμα ήταν ανύπαρκτοι. Το "τρίο" έχει άθλιο σήμα και το πιάνω μονοφωνικά. Ο "εν λευκώ" και ο "κόσμος" αποτελούν τις λαμπρές εξαιρέσεις (αν ξέρω ότι και ο πρώτος χρησιμοποιεί MP3 αλλά σε υψηλό bitrate).
Αυτή τη στιγμή ακούω με ένα Cayin 220Ti που διαθέτει ένα front stage της Alps με αξιπρεπεί χαρακτηριστικά και καλό αναλογικό στάδιο. Είναι σαφώς καλύτερος από τον παλιότερο Denon που είχα, αν και όχι τόσο καλός όσο ένα αναλογικό Tivoli... Έχει όμως μπόλικες μνήμες, ενώ στο Tivoli πρέπει να θυμάσαι τις συχνότητες των σταθμών.
Το DAB είναι πεθαμένη ιστορία για την ελλάδα, αφού οι εκπομπές που έγινα πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων σταμάτησαν. Απ' ότι φαίνεται τα FM θα συνεχίσουν να βασιλεύουν με τη σημερινή ανοργανωσιά και το χάος που επικρατή στα ελληνικά ραδιοκύματα. Χάρη σε μια πολιτεία που θεώρησε ότι οι άδειες (και πόσο έχουν άδειες) και οι συχνότητες πρέπει να δίνονται απ´οτις νομαρχίες, λες και η εκπομπή σταματά στα όρια του νομού.
Δεδομένου ότι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλόραση ΔΕΝ επιράζει τα FM, νομίζω ότι τα FM έχουν πολύ μέλλον ακόμα. Απλά αμφιβάλω αν ένα ακριβό tuner αξίζει τα λεφτά του στην ελλάδα σήμερα.

Το DAB είναι πεθαμένη ιστορία - υπάρχει η εξέλιξή του το DAB+ που βασίζεται σε MPEG4 και μεταφορά δεδομένων ως 1000kbps (αλλά ως συνήθως άμα ρίξουν καμιά 10αριά "σταθμούς" πάνω ...ζήτω τα 128kbps !)

Δεν νομίζω ότι είναι πεθαμένη ιστορία στην Ελλάδα. Ξεκίνησε και εξέπεμπε "πειρατικά" ο Kiss για ένα διάστημα μερικών μηνών, αν θυμάμαι καλά. Απλά υπάρχει θέμα με το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων. Αν καθορίσουν ένα πλαίσιο μάλλον έχει μέλλον.

Υπάρχει και άλλη μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία το HD Radio στην Βόρειο Αμερική. Πλεονέκτημα, πολυπλέκει το αναλογικό σήμα με το ψηφιακό στην ίδια συχνότητα - σε αντιδιαστολή με το DAB/DAB+. Βέβαια, το bitrate στο ψηφιακό κομμάτι είναι περίπου στα 300kbps (max αλλά μπορούν να ρίξουν μέχρι 4-5 "σταθμούς" οπότε...). Είχε τη βάση του και αυτό στο MPEG4 αλλά το πρότυπο τελικά κατέληξε να μην είναι συμβατό με αυτό.

Στο τελευταίο TAS υπάρχει ένα άρθρο οπου ο φημησμένος τσελίστας Yo Yo Ma παίζει με μια Αμερικάνικη ορχήστρα και το όλο εγχείρημα καλύπτεται απο συνεργείο το οποίο εκπέμπει πολυκάναλο fm σημα και μάλιστα υψηλής ανάλυσης... live!!! Απο ο,τι γράφουν το αποτέλασμα ήταν εξαιρετικό... Βέβαια απαιτείται ο ανάλογος εξοπλισμός για την λήψη! Δεν ξέρω αν όλο αυτό ηταν απλά ενα πείραμα ή αν τείνει να καθιερωθεί στην Αμερική εννοείται... στην Ελλάδα μόνο ως επιστημονική φαντασία!