Εγώ πριν από χρόνια δανείστηκα ένα Magnum Dynalab από τον αντιπρόσωπο (τότε ήταν το Studio 82) και το πήγα σπίτι (έχω πολύ κακή λήψη) να δω τι πιάνει και τι παίζει.
Ναι έπιανε καλύτερα, ναι έπαιζε καλύτερα, αλλά και τι με αυτό;
Οι σταθμοί με καλή ποιότητα ήχου και καλό σήμα ήταν ανύπαρκτοι. Το "τρίο" έχει άθλιο σήμα και το πιάνω μονοφωνικά. Ο "εν λευκώ" και ο "κόσμος" αποτελούν τις λαμπρές εξαιρέσεις (αν ξέρω ότι και ο πρώτος χρησιμοποιεί MP3 αλλά σε υψηλό bitrate).
Αυτή τη στιγμή ακούω με ένα
Cayin 220Ti που διαθέτει ένα front stage της Alps με αξιπρεπεί χαρακτηριστικά και καλό αναλογικό στάδιο. Είναι σαφώς καλύτερος από τον παλιότερο Denon που είχα, αν και όχι τόσο καλός όσο ένα αναλογικό Tivoli... Έχει όμως μπόλικες μνήμες, ενώ στο Tivoli πρέπει να θυμάσαι τις συχνότητες των σταθμών.
Το DAB είναι πεθαμένη ιστορία για την ελλάδα, αφού οι εκπομπές που έγινα πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων σταμάτησαν. Απ' ότι φαίνεται τα FM θα συνεχίσουν να βασιλεύουν με τη σημερινή ανοργανωσιά και το χάος που επικρατή στα ελληνικά ραδιοκύματα. Χάρη σε μια πολιτεία που θεώρησε ότι οι άδειες (και πόσο έχουν άδειες) και οι συχνότητες πρέπει να δίνονται απ´οτις νομαρχίες, λες και η εκπομπή σταματά στα όρια του νομού.
Δεδομένου ότι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλόραση ΔΕΝ επιράζει τα FM, νομίζω ότι τα FM έχουν πολύ μέλλον ακόμα. Απλά αμφιβάλω αν ένα ακριβό tuner αξίζει τα λεφτά του στην ελλάδα σήμερα.