Ποιό είναι το ωραιότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα;

Βραβευμένη στην έκθεση του Παρισιού το 1936 νομίζω. Περισσότερο classic, αν και με εντυπωσιάζει η 5η ταχύτητα (free wheeling) εκείνη την εποχή.

Είχε επίσης και κάτι σαν πρόγονο των σημερινών turbo...

RoConc1936MercedesBenz.jpg

Η Mercedes ήταν βέβαια ταξιδιάρικη, με τα δεδομένα της εποχής σε αντίθεση με το "ξερόγκαζο":

attachment.php

attachment.php

3 ταχύτητες, φρένα που λειτουργούσαν με συρματόσχοινο(!), τελική 160, αναρτήσεις "κούτσουρο", αλλά φτιαγμένη για να τρέχει.

Πληροφορίες από τον παππού μου (μηχανικό, σωφέρ εκείνης της εποχής, και αργότερα ταξιτζής) ο οποίος είχε οδηγήσει και τα 2 (τη Merc και την bugatti)

Attachments

• 1931 Bugatti Type 49 Gangloff Faux Cabriolet 1.jpg
    1931 Bugatti Type 49 Gangloff Faux Cabriolet 1.jpg
    85.4 KB · Views: 374
  • 30-Bugatti_T49-Pritchard_DV_08_BC_01.jpg
    30-Bugatti_T49-Pritchard_DV_08_BC_01.jpg
    92 KB · Views: 375
Last edited:
εμενα παιδια δυο αμαξια με εχουυν σημαδεψει και με ερεθιζουν πραγματικα!!!

1ο και καλυτερο..αυτη η κολασμενη - κακιασμενη -ετοιμη να σε φαει φατσα!!
Alfa Brera (και η 159 βεβαιως ε!!)

2009-alfa-romeo-brera-s.jpg

alfa-brera_front3.jpg

και 2ον αυτο το εργαλειο! Maserati GranTurismo

2008_maserati_granturismo_front.jpg

maserati-granturismo-s-01.jpg

Επίσης πολύ μου αρέσει το Cadillac Cien αλλά δεν βγήκε στην παραγωγή. Ενημερωτικά αναφέρω ότι έχει τελική 412km/h και 0-100 σε 3,5s

0217082002_Cadillac_Cien_Concept_1024x768_03.jpg

Cadillac-Cien-Pillars.jpg

Last edited:
Εδω μπορει κάποιοι να ξεχάσουν τονομα, το τηλέφωνο, τα πιν τους....ανάλογα βεβαια με τα κεφια
Ψηφίστηκε πριν λίγα χρόνια απο μπολικα περιοδικά σαν το ωραιότερο ολων
1968-AlfaRomeo-33-Stradale-588x391.jpg

Αυτό εδώ (VW Karmann Ghia) τράβηξε την προσοχή του κανακάρη μου (έχει πάθος με τα αυτοκίνητα) στην έκθεση στο river west.

img20120323200656.jpg

Το άτιμο είναι υπέροχο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιό είναι το ωραιότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα;

Αυτό κι αν ήταν αμερικανιά! Θυμίζει λίγο κύκλωπα αλλά σίγουρα έχει στυλ! Εγινε και ταινία και κατασκευάστηκε σε διψήφιο αριθμό κομματιών ενω πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα (το έχω σε 1/43!)
Tucker το ονοματάκι του!

attachment.php

(Τι γίνεται, αν κάνουμε έντιτ χάνουμε το συνημμένο;)

Με τον Jeff Bridges στον ομώνυμο στον ρολο του Preston Tucker.
Κατασκευάστηκαν μολις 50 και σήμερα πρεπει να υπαρχουν λιγα κομμάτια τοποθετημένα σε μουσεία.

220px-Tuckerposter.jpg

Δεν ξερω τι παει να πει αμερικανια ,στην προκειμένη περίπτωση παντως ειναι μια ομορφια και την εχω και εγω σε μινιατούρα σε 1/18 εξαιρετική.

Last edited: