Ποιο είναι το σωστό μέγεθος monitor-tv;

vragias

Established Member
21 February 2009
161
Κοζάνη
[FONT=verdana,sans-serif]Λοιπόν,
Για το γραφείο στο σπίτι θέλω να πάρω μια τηλεόραση την οποία όμως θα χρησιμοποιώ και σαν μόνιτορ για τον Η/Υ.
Το δίλημμα που αντιμετωπίζω είναι το all time classic ζήτημα του μεγέθους. Δηλαδή ψάχνω την καταλληλότερη οθόνη για θέαση τηλεοπτικού σήματος, αλλά και για εργασία ή και παιχνίδια στον υπολογιστή.

Hints:
- Η απόσταση θέασης υπολογιστή είναι 80 εκ. από την καρέκλα του γραφείου.
- Η απόσταση θέασης τηλεόρασης είναι 2 - 2,5 μέτρα [/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]από τον καναπέ (πίσω από το γραφείο)[/FONT][FONT=verdana,sans-serif].

[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Περιορισμοί που πρέπει να ισχύουν:[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]- full hd ανάλυση (για να μην κουράζεται το μάτι όταν δουλεύω σε Office)
- response time <=5ms (για να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα σε παιχνίδια, ειδικά 3D FPS)

[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Σε σχέση λοιπόν με τους περιορισμούς αυτούς, επειδή πλέον όλες οι tv έχουν response time το πολύ 5ms και (σχεδόν όλες) full hd ανάλυση, η αναζήτηση περιορίζεται ουσιαστικά μόνο στο μέγεθος της οθόνης.
Εκτός φυσικά αν μου διαφεύγει κάτι, οπότε ευπρόσδεκτες οι σχετικές παρατηρήσεις.
[/FONT]

[FONT=verdana,sans-serif]Βασικά σκέφτομαι ότι οι 32'' θα ήταν ιδανική αγορά. Μήπως όμως θα έπρεπε να πάω παραπάνω, δηλαδή σε 37-40 ή 42; Ή θα κουράζεται υπερβολικά το μάτι; Ρώτησα στη δουλειά να μου πουν γνώμες αλλά κανένας δεν έχει δουλέψει σε οθόνη πάνω από 24'' στον υπολογιστή. Ίσως το γεγονός ότι τα monitor-tv σταματάνε ουσιαστικά στις 24'' να σηματοδοτεί και τον περιορισμό του μεγέθους για διπλή χρήση. Λέω, δεν ξέρω, γι αυτό και απευθύνομαι σ' εσάς... [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]:lehrer:[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif] Α, και κάτι ακόμα: Σαν τηλεόραση θα είναι δεύτερη - τρίτη σε σειρά προτεραιότητας θέασης στο σπίτι, ενώ το ίδιο ισχύει και σαν pc, αφού στο σπίτι υπάρχει laptop, αλλά και ο Η/Υ στη δουλειά έτσι κι αλλιώς.

[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Σημειώνω ότι επειδή δεν θέλω να πληρώσω για άσχετα πράγματα που (μου) είναι άχρηστα, μ[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]ε ενδιαφέρει αποκλειστικά η χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ούτε η μάρκα, ούτε οι εγγυήσεις, ούτε το service, ούτε οι διάφορες συναφείς after sales παροχές (που συνήθως ενσωματώνονται στην τιμή αγοράς).
Οπότε μην προτείνετε hi-end μοντέλα, μου είναι παντελώς αδιάφορα.
[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Μαρκετίστικα καλούδια [/FONT][FONT=verdana,sans-serif] του τύπου "συχνότητα 2500hz", "αναπαραγωγή *mkv από usb stick", "[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]βαθύτερο μαύρο με αντίθεση [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]50.000.000/1", [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]"15 θύρες hdmi" (κι άλλες τόσες d-sub, DVI και δεν ξέρω γω τι), [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]κλπ. παρακαλώ μην μπαίνετε στον κόπο να τα αναφέρετε.
Είναι τζάμπα λεφτά[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif].[/FONT][FONT=verdana,sans-serif] Για μένα (για να μην παρεξηγούμαι).

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.
Δηλαδή θέλω μια φτηνή μεγάλη οθόνη για τηλεόραση και παιχνίδια, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να στραβώνομαι στο excel.
Με συγχωρείτε για το εκτενές (και κουραστικό) ποστάρισμα, αλλά θέλω να αποφύγω πλατιασμούς στις απαντήσεις σας. Στο εξής θα είμαι λιτός.
[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]:worshippy:[/FONT]

Καλημέρα φίλε. Καταρχήν θα ήταν προτιμότερο και πιο ξεκούραστο για μας να γράφεις με τη μαύρη γραμματοσειρά.
Οι 32 ίντσες προσωπικά πιστεύω πως είναι οριακές για χρήση σε γραφείο στους 80 πόντους. Ο καλύτερος κριτής είσαι εσύ πάντως, πάνε σε κάποιο κατάστημα και στάσου σ'αυτήν την απόσταση μπροστά σε 32άρα για αρκετή ώρα να δεις πως είναι σαν πρώτη αίσθηση.
Υπάρχουν άτομα πάντως που τη χρησιμοποιούν στα γραφεία τους, ίσως είναι θέμα συνήθειας. Απ'την άλλη με μικρότερη θα'χεις θέμα απ'τον καναπέ οπότε δε λέει.
Εδώ είσαι:

http://www.skroutz.gr/s/364391/Finlux-32FLX905H.html

Στο site αυτό μπορείς να βρείς τις χαμηλότερες τιμές προιόντων οπότε από εδώ και στο εξής αν ψάχνεις κάτι με τους ίδιους όρους δε χρειάζεται καν να γράψεις στο forum θα'λεγα! Φιλικά.

ΟΚ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απ' όσο κατάλαβα επικυρώνετε ότι οι 32'' είναι οροφή και ταυτόχρονα ο καλύτερος συνδυασμός monitor-tv.
Άρα πάω για μια καλή προσφορά σε FHD 32άρα (κάτω από 300Ε).

32" ίσως να είναι πολλές για τόσο κοντινή απόσταση, είναι σίγουρα όμως λίγες για θέαση τηλεοπτικού σήματος στα 2 μ. Το response time δεν είναι το lag που έχουν οι οθόνες, από την στιγμή εκτέλεσης της εντολής μέχρι την αντίστοιχη κίνηση στην τηλεόραση, δεν πρέπει να τα μπερδεύεις. Μακάρι να είχαν όλες οι τηλεοράσεις lag το πολύ στα 5 ms, θα γλιτώναμε από το ψάξιμο κάθε φορά για μια καλή gaming τηλεόραση. Μέχρι πόσα χρήματα σκοπεύεις να δώσεις ?

Επειδή δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις επιδιώκω να μην ξεπεράσω τα 300Ε που ανέφερα και πιο πάνω.
Αν κατέβω σε ίντσες πάω στις 27, ας πούμε εδώ, αλλά παρακάτω νομίζω ότι δεν αξίζει να συζητάμε.
Γιατί όχι όμως 32; Θα έχω πρόβλημα με τα doc και τα xls; (και από value for money το λέω)...

Δεν είπα όχι στις 32", απλά μην κάθεσαι πολύ κοντά γιατί στην πολύ ώρα γίνεται κουραστικό (για χρήση σαν monitor πάντα). Μια σχετικά φθηνή φετινή full HD που βρίσκω είναι η LG LK450 στα 350 ευρώ περίπου. Νομίζω είναι καλή περίπτωση για εσένα.

επειδή σκεφτόμουνα να ανοίξω νέο θέμα αλλά με πρόλαβε ο vragias έχω 27άρι μόνιτορ/ τηλεόραση στο γραφείο και έχω τις ίδιες απαιτήσεις (γύρισμα και θέαση από καναπέ αλλά σε λίγο μικρότερη απόσταση (1.5-2) αλλά μόνο νόβα και δορυφορικών αθλητικών. θα ήθελα να είναι 100hz.
φαντάζομαι ότι τα 100hz δεν δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση σε desktop και εφαρμογές γραφείου. είναι έτσι για είμαι λάθος??? οπότε να κοίταζα μια 50hz. στο gaming οκ το καταλαβαίνω.

επειδή σκεφτόμουνα να ανοίξω νέο θέμα αλλά με πρόλαβε ο vragias έχω 27άρι μόνιτορ/ τηλεόραση στο γραφείο και έχω τις ίδιες απαιτήσεις (γύρισμα και θέαση από καναπέ αλλά σε λίγο μικρότερη απόσταση (1.5-2) αλλά μόνο νόβα και δορυφορικών αθλητικών. θα ήθελα να είναι 100hz.
φαντάζομαι ότι τα 100hz δεν δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση σε desktop και εφαρμογές γραφείου. είναι έτσι για είμαι λάθος??? οπότε να κοίταζα μια 50hz. στο gaming οκ το καταλαβαίνω.

Επειδή έχεις 27άρι μόνιτορ, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ανέβεις σε 32άρι ή το θεωρείς υπερβολή;
Για εφαρμογές γραφείου μιλάω (γιατί για ταινίες και παιχνίδια ανεβαίνεις άνετα).

δεν ξέρω - το φοβάμαι. το 27άρι είναι οκ.
ο λόγος της αλλαγής είναι ότι σκέφτομαι να πάω την 27άρα στην κρεβατοκάμαρα (δεν χωράει τίποτε περισσότερο) και να πάρω ένα μόνιτορ / τηλεόραση για το γραφείο. έλεγα απλώς να πάω σε κάτι μεγαλύτερο και να κερδίσω κάτι λίγο στα αθλητικά όταν εξορίζομαι από το καθιστικό. πιο πολύ το θέλω για τηλεόραση βέβαια παρά για μόνιτορ. από την άλλη βλέπω και τις τιμές στις 32άρες 100hz και κάνω πίσω.

φαντάζομαι ότι τα 100hz δεν δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση σε desktop και εφαρμογές γραφείου.

Σε χρήση desktop και εφαρμογές γραφείου, απλά τα απενεργοποιείς...

Οι 32'' πιστεύω δεν είναι απαγορευτικές για ανάλυση 1080p στο γραφείο.
Ειδικά για μεγάλα αρχεία Excell κ.λ.π θα γίνει πιο άνετη η δουλειά από μια μικρή οθόνη.
Για τα hz νομίζω πως έτσι κι αλλιώς στα 60hz θα δουλεύει η οθόνη στη σύνδεση με τον υπολογιστή.

Ρε παιδιά έτσι όπως μου τα λέτε μήπως - λέω μήπως - με 32άρα FHD θα πρέπει να γυρνάω συνεχώς την ανάλυση σε hd ready ή και χαμηλότερα αν έχω κανά εξελόχαρτο στο pc για να μη στραβωθώ; :computer:
Άρα μήπως πρέπει να κοιτάξω για hd ready tv? :frusty:
Εντάξει, δεν πρόκειται να ορμήξω και στα blu ray 1080p, ενώ και η Digea απ' όσο ξέρω δεν παίζει εκεί ψηλά. Ούτε και η Nova.

Last edited:
δεν νομίζω. πχ στο excel θα έχεις περισσότερα κελιά στην fullhd. απλά όσο μεγαλώνει το μέγεθος τα βλέπεις μεγαλύτερα. επίσης στη fullhd δουλεύεις 2 σελίδες στο word πλαι πλαι χωρίς πρόβλημα. στην 24άρα που είχα πριν δυσκολευόμουν στην 27άρα είναι οκ στην 32άρα φαντάζομαι θα είναι ακόμη καλύτερα. μεγαλύτερα στο μάτι. το θέμα είναι η κούραση για πολύωρη χρήση.

η ειρωνεία είναι ότι είχα δανεική 2 μήνες μια 32άρα lcd και δεν την δοκίμασα ποτέ στο γραφείο σαν μόνιτορ. τώρα πάει πέταξε το πουλάκι.

Απάντηση: Re: Ποιο είναι το σωστό μέγεθος monitor-tv;

Ρε παιδιά έτσι όπως μου τα λέτε μήπως - λέω μήπως - με 32άρα FHD θα πρέπει να γυρνάω συνεχώς την ανάλυση σε hd ready ή και χαμηλότερα αν έχω κανά εξελόχαρτο στο pc για να μη στραβωθώ; :computer:
Άρα μήπως πρέπει να κοιτάξω για hd ready tv? :frusty:
Εντάξει, δεν πρόκειται να ορμήξω και στα blu ray 1080p, ενώ και η Digea απ' όσο ξέρω δεν παίζει εκεί ψηλά. Ούτε και η Nova.

Ανάποδα τα λες. Αν πας σε 32 ίντσες, υποχρεωτικά σε 1080, για να δουλεύεις ξεκούραστα Excell κλπ

Για μένα η μόνη ίσως αμφιβολία, είναι μήπως μια TV σε αυτές τις ίντσες είναι υπερβολικά φωτεινή από τόσο κοντά, αλλά πάλι αυτό μπορείς να το καλιμπράρεις.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο είναι το σωστό μέγεθος monitor-tv;

Ανάποδα τα λες. Αν πας σε 32 ίντσες, υποχρεωτικά σε 1080, για να δουλεύεις ξεκούραστα Excell κλπ

Για μένα η μόνη ίσως αμφιβολία, είναι μήπως μια TV σε αυτές τις ίντσες είναι υπερβολικά φωτεινή από τόσο κοντά, αλλά πάλι αυτό μπορείς να το καλιμπράρεις.

α γιά σου - αυτό σκέφτομαι και εγώ. και γενικώς δεν μπορώ τη φωτεινότητα καθόλου. το 27άρι το έχω στο cinema που είναι με διαφορά το πιο σκοτεινό / απαλό από όλα.

Οι τηλεοράσεις είναι πολύ πιο φωτεινές γενικά σε σχέση μ τα μόνιτορ και συνήθως δέ κατεβαίνουν χαμηλά, με εξαίρεση τις Led καλιμπραρισμένες lol. Στις LG μπορείς με τις πολλές ρυθμίσεις να τα κατεβάσεις όλα τερμα και να στρώσει η κατάσταση κάπως.

Όπως επίσης χρησιμοποιώντας σκουρο GUI και ανοικτά γράμματα (που έχω ούτως η άλλως και σε κανονικά μόνιτορ)
Εγώ σκέφτομαι την LK450 αρκεί να βρώ το IPS panel γιατι παίζει λοτταρία με MVA (δείτε avs forums)

Last edited: