Αλέξης
Supreme Member
- 20 June 2006
- 6,323
1. Ushuaia (argentina)
Αν αντέξεις κανά δυο χρονάκια Ντίνο .... φύγαμε παρέα..:ernaehrung004:
1. Ushuaia (argentina)
Μακαρι ρε Αλεξη, μακαρι...
Εχω παει κανα 5αρι φορες στην Αργεντινα αλλα τοοοσο κατω δεν μου "εκατσε" να παω....
Βεβαια, σε κανα 2 χρονακια εσυ θα το εχετε μεγαλωσει, εμεις θα το εχουμε ("πρωτα ο Θεος") "φρεσκο"
![]()
Με τα μικρά όλα αυτά?
Και θα μείνουν 2+ εβδομάδες μακρυά από μαμά-μπαμπά? Τα δικά μου εάν το έκανα θα κατέστρεφαν το οικοδομικό τετράγωνο
Όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο περισσότερο κατανοείς ότι έχεις να δεις ακόμα πάρα πολλά και τόσο καταλαβαίνεις πως δεν θα πάψεις ποτέ να αναμένεις με ενθουσιασμό την επόμενη έξοδο από τη χώρα...
Γκαλαπάγκος, Νησιά του Πάσχα, Κατμαντού, ταξίδι στους πάγους της Ανταρκτικής, Γη του Πυρός, κάπου στην υποσαχάρια Αφρική (Μπουργκίνα Φάσο, Σενεγάλη κλπ που πολιτικά υπάρχει σταθερότητα με τα δεδομένα της περιοχής), Ανταρκτική, Υπερσιβηρικό με μερικές στάσεις στη διαδρομή πριν το Βλαδιβοστόκ...Πιο ρεαλιστικά Περού (Κούσκο, Μάτσου Πίτσου), Βόρεια Ταϋλάνδη, Βουκουρέστι-Κισινάου-Οδησσός...
Όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο περισσότερο κατανοείς ότι έχεις να δεις ακόμα πάρα πολλά και τόσο καταλαβαίνεις πως δεν θα πάψεις ποτέ να αναμένεις με ενθουσιασμό την επόμενη έξοδο από τη χώρα...
Το εξωτικό για μένα ποτέ δεν ταυτίστηκε με τους τουριστάδικους πολυτελείς προορισμούς στυλ Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Πουκέτ κλπ (δεν έχω κάτι με τέτοιους προορισμούς, έχω ταξιδέψει σε τέτοια μέρη και έχω απολάυσει την πολυτέλεια 5* ξενοδοχείων, όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο).
Εξάλλου ο ορισμός της λέξης εξωτικός σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη είναι:
α.(για χώρα) που είναι μακρινή, συνήθ. τροπική, και σχετικά άγνωστη σ´ εμάς, με τρόπο ζωής φυσικό και ελάχιστα ή καθόλου επηρεασμένο από το δυτικό πολιτισμό: Tα εξωτικά νησιά Φίτζι.
Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ακριβής πρέπει να μην περιλαμβάνουμε στους εξωτικούς προορισμούς όλα εκείνα τα μέρη που έχουμε πάει (οι άνθρωποι από τις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες) και τα έχουμε αλώσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, φτιάχνοντας τις τεράστιες τουριστάδικες εγκαταστάσεις μας...
Ξεχάσαμε και το πλέον εξωτικό μέρος -ΙΜΗΟ- εντός Ελλάδος!
Σαμοθράκη!!!![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.