ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Μακαρι ρε Αλεξη, μακαρι...

Εχω παει κανα 5αρι φορες στην Αργεντινα αλλα τοοοσο κατω δεν μου "εκατσε" να παω....

Βεβαια, σε κανα 2 χρονακια εσυ θα το εχετε μεγαλωσει, εμεις θα το εχουμε ("πρωτα ο Θεος") "φρεσκο"
:grinning-smiley-043

Μακαρι ρε Αλεξη, μακαρι...

Εχω παει κανα 5αρι φορες στην Αργεντινα αλλα τοοοσο κατω δεν μου "εκατσε" να παω....

Βεβαια, σε κανα 2 χρονακια εσυ θα το εχετε μεγαλωσει, εμεις θα το εχουμε ("πρωτα ο Θεος") "φρεσκο"
:grinning-smiley-043

Να συντονιστούμε τότε :BDGBGDB55: .... θα βαρέσω και 2ο στα καπάκια και θα σε περιμένω :antlers:

Εγώ πάντως έχω άσχημο κόλλημα και το πολύ μέσα στην επόμενη 5ετία
θα το κάνω ... αλλά όπως σου είπα, θέλω να κατέβω από την πλευρά της Χιλής.

Και θα μείνουν 2+ εβδομάδες μακρυά από μαμά-μπαμπά? Τα δικά μου εάν το έκανα θα κατέστρεφαν το οικοδομικό τετράγωνο

Και θα μείνουν 2+ εβδομάδες μακρυά από μαμά-μπαμπά? Τα δικά μου εάν το έκανα θα κατέστρεφαν το οικοδομικό τετράγωνο

Καλά και εγώ τώρα τα λέω ..... τότε τί να σου πω? ....Θα δούμε ....

Έχω κάτι χρόνια να δω αυτό το όνειρο που περιγράφεται παρακάτω:
Είναι ήσυχα και ερημικά στα υψίπεδα των Ιμαλαϊων...Το σούρουπο αρχίζει να τυλίγει τα αιώνια βουνά με σκοτάδι...έχω προχωρήσει έξω απ'το χωριό σε μία έξαρση εξερεύνησης...γυρίζω και το κοιτάω:Λίγοστά φώτα,εδώ κι εκεί, απουσία ηλεκτρικού να τρεμοσβήνουν στο σούρουπο...Διασχίζω μιά γέφυρα, και τώρα το Θιβετιανό ή Νεπαλέζικο χωριό φαίνεται ολόκληρο από μακριά.Στέκομαι λίγο και το θαυμάζω, τα χρώματά του αλλάζουν σαν πίνακας...Από μία σπηλιά εκεί κοντά, βλέπω ένα παράξενο φως.Φυσικά και το ερευνώ, προέρχεται από ένα παιδί που με προσκαλεί αλλά δεν ξέρω σε τι.Η μορφή του είναι γαλήνια, χαμογελάει, με προσκαλεί να πάω κάπου...εγώ είμαι κολημμένος στο έδαφος, θέλω να κουνηθώ και δεν μπορώ,η πρόσκληση γίνεται εντονότερη, επιτακτική...Ξυπνάω.Απογοήτευση.Γαλήνη...
Θέλω να πάω εκεί, να δεω πως είναι στα τεράστια εκείνα βουνά
Το τελευταίο:Οδικώς,με όλη την οικογένεια σ'ένα station, Ογύρος της Ελλάδας,της Ευρώπης,οδικώς στην Αγγλία για αρχή...
Υ.Γ. Sorry για το off topic, μου φαίνεται ότι ξέφυγα...

Γκαλαπάγκος, Νησιά του Πάσχα, Κατμαντού, ταξίδι στους πάγους της Ανταρκτικής, Γη του Πυρός, κάπου στην υποσαχάρια Αφρική (Μπουργκίνα Φάσο, Σενεγάλη κλπ που πολιτικά υπάρχει σταθερότητα με τα δεδομένα της περιοχής), Ανταρκτική, Υπερσιβηρικό με μερικές στάσεις στη διαδρομή πριν το Βλαδιβοστόκ...Πιο ρεαλιστικά Περού (Κούσκο, Μάτσου Πίτσου), Βόρεια Ταϋλάνδη, Βουκουρέστι-Κισινάου-Οδησσός...
Όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο περισσότερο κατανοείς ότι έχεις να δεις ακόμα πάρα πολλά και τόσο καταλαβαίνεις πως δεν θα πάψεις ποτέ να αναμένεις με ενθουσιασμό την επόμενη έξοδο από τη χώρα...

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο περισσότερο κατανοείς ότι έχεις να δεις ακόμα πάρα πολλά και τόσο καταλαβαίνεις πως δεν θα πάψεις ποτέ να αναμένεις με ενθουσιασμό την επόμενη έξοδο από τη χώρα...

+1000

Το εξωτικό για μένα ποτέ δεν ταυτίστηκε με τους τουριστάδικους πολυτελείς προορισμούς στυλ Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Πουκέτ κλπ (δεν έχω κάτι με τέτοιους προορισμούς, έχω ταξιδέψει σε τέτοια μέρη και έχω απολάυσει την πολυτέλεια 5* ξενοδοχείων, όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο).
Εξάλλου ο ορισμός της λέξης εξωτικός σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη είναι:

α.(για χώρα) που είναι μακρινή, συνήθ. τροπική, και σχετικά άγνωστη σ´ εμάς, με τρόπο ζωής φυσικό και ελάχιστα ή καθόλου επηρεασμένο από το δυτικό πολιτισμό: Tα εξωτικά νησιά Φίτζι.

Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ακριβής πρέπει να μην περιλαμβάνουμε στους εξωτικούς προορισμούς όλα εκείνα τα μέρη που έχουμε πάει (οι άνθρωποι από τις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες) και τα έχουμε αλώσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, φτιάχνοντας τις τεράστιες τουριστάδικες εγκαταστάσεις μας...

Last edited:
Γκαλαπάγκος, Νησιά του Πάσχα, Κατμαντού, ταξίδι στους πάγους της Ανταρκτικής, Γη του Πυρός, κάπου στην υποσαχάρια Αφρική (Μπουργκίνα Φάσο, Σενεγάλη κλπ που πολιτικά υπάρχει σταθερότητα με τα δεδομένα της περιοχής), Ανταρκτική, Υπερσιβηρικό με μερικές στάσεις στη διαδρομή πριν το Βλαδιβοστόκ...Πιο ρεαλιστικά Περού (Κούσκο, Μάτσου Πίτσου), Βόρεια Ταϋλάνδη, Βουκουρέστι-Κισινάου-Οδησσός...

Ο Γιώργος είπε όλα όσα είχα στο μυαλό. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Το εξωτικό για μένα ποτέ δεν ταυτίστηκε με τους τουριστάδικους πολυτελείς προορισμούς στυλ Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Πουκέτ κλπ (δεν έχω κάτι με τέτοιους προορισμούς, έχω ταξιδέψει σε τέτοια μέρη και έχω απολάυσει την πολυτέλεια 5* ξενοδοχείων, όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο).
Εξάλλου ο ορισμός της λέξης εξωτικός σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη είναι:

α.(για χώρα) που είναι μακρινή, συνήθ. τροπική, και σχετικά άγνωστη σ´ εμάς, με τρόπο ζωής φυσικό και ελάχιστα ή καθόλου επηρεασμένο από το δυτικό πολιτισμό: Tα εξωτικά νησιά Φίτζι.

Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ακριβής πρέπει να μην περιλαμβάνουμε στους εξωτικούς προορισμούς όλα εκείνα τα μέρη που έχουμε πάει (οι άνθρωποι από τις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες) και τα έχουμε αλώσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, φτιάχνοντας τις τεράστιες τουριστάδικες εγκαταστάσεις μας...

Συμφωνώ σε όλα Γιώργο, αλλά ο Μαυρίκιος δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία....

Τώρα αν εννοείς ότι επειδή έχει 5 ξενοδοχεία lux και μια λεωφορο, έχει αλωθεί, δεν νομίζω ότι είναι έτσι, για τον συγκεκριμένο επαναλαμβάνω προορισμο.

Για Πάσχα Ιαπωνία

Για Χριστούγεννα Νέα Ζηλανδία (νότια νήσος, Fiordland) ή Αργεντινή (Παταγονία) αλλά για 2 εβδομάδες.

Καλό και το Περού αλλά θέλει τουλάχιστον 20 ημέρες για Κούσκο κλπ. Το υψόμετρο θέλει πολλές μέρες προσαρμογής και δεν επιτρέπει παλληκαριές. Εκτός και αν θέλουμε να είμαστε άρρωστοι 2-3 εβδομάδες μετά την επιστροφή μας.

Απο την άλλη, καμμία σχεδόν παραλία εκτός Ελλάδος δεν με συγκινεί. (ίσως η μπόρα μπόρα αλλά δεν θα έκοβα και φλέβες)

Last edited:
Καλά για το υψόμετρο έχω ήδη ρίξει πάρα πολύ διάβασμα γιατί πριν το τελευταίο μου ταξίδι στο Μεξικό, το Περού έπαιζε σαν εναλλακτικός προορισμός. Όμως, όπως είπες, θέλεις πολλές ημέρες και ήπια προσαρμογή στο υψόμετρο. Έτσι λόγω του περιορισμένου χρόνου με κέρδισαν τα αρχαία των Μάγιας στο Γιουκατάν, Μια φορά έχω ανέβει στην Τενερίφη με τελεφερίκ κοντά στα 4500 μ και όλοι λαχανιάζαμε και μόνο που περπατούσαμε 10 μέτρα.
Για το Μαυρίκιο να πω πως δεν έχω πάει, αλλά φταίνε μάλλον οι γνωστοί μου που σε όλες τις φωτογραφίες τους έδειχναν τα ξενοδοχεία :p

Ξεχάσαμε και το πλέον εξωτικό μέρος -ΙΜΗΟ- εντός Ελλάδος!

Σαμοθράκη!!! :grinning-smiley-043

Πραγματικά...
Μωρέ και ένα μήνα να έμενα εκεί και να πήγαινα κάθε μέρα στις βάθρες, δεν θα με χάλαγε... ή στις παραλίες με τα βότσαλα και τα πλατάνια που κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα (ιδανικό για εμένα που δεν μου αρέσει η ηλιοθεραπεία). Και να τρώω κατσικάκι κάθε μέρα!