Ποιό HD media player;

capsol

Senior Member
3 August 2006
350
Η ερώτηση είναι σαφής.

Τα δεδομένα-απαιτήσεις είναι τα εξής:

- θα οδηγήσει μία 50VT30
- αρχικά θα τροφοδοτηθεί από ένα IcyBox eSATA/USB - κατά προτίμηση μέσω eSATA
- δεν υπάρχει ενισχυτής (προς το παρόν), οπότε θα πρέπει να κάνει decoding & downmixing όλων των format ήχου -> AC3, DTS, TrueHD, DTS-HD-MA. Έστω αν δεν μπορεί το DTS-HD-MA, να μπορεί τουλάχιστο το DTS-core κομμάτι που είναι μέσα του
- να έχει eSATA
- να έχει USB 2.0
- να έχει ενσύρματο ethernet (κατά προτίμηση gigabit)
- να βλέπει samba shares - αν βλέπει καί nfs shares, ακόμα καλύτερα
- να μπορεί να παίζει πλήρως DVD ISOs (χωρίς DRM, αφού περάσουν από AnyDVD-HD)
- να μπορεί να παίζει από BluRay ISOs (χωρίς DRM, αφού περάσουν από AnyDVD-HD) έστω μόνο την ταινία
- να αντέχει ο επεξεργαστής του υψηλά bitrates (μέχρι και π.χ. 50Mbps στιγμαία)
- να υποστηρίζει 24p έξοδο χρώματος και deep color
- να επιτρέπει ρύθμιση μεγέθους και κατακόρυφης θέσης για τη γραμματοσειρά υποτίτλων
- να μην έχει δίσκο μέσα του
- αν μπορεί να πάρει δίσκο πάνω από 2TB ακόμα καλύτερα
- να μην έχει "εξωτικά" custom-made βύσματα τύπου crystal audio (π.χ. mini-jacks με 3 κανάλια για composite κλπ.) αλλά μόνο standard βύσματα -> HDMI, RCA, optical
- να έχει HDMI 1.4 για 3D
- να έχει ψηφιακή έξοδο coaxial (RCA) και optical
- να έχει οπωσδήποτε αγγλικό μενού
- αν τρέχει Linux, η ύπαρξη telnet ή ssh interface είναι ευπρόσδεκτη (όχι απαραίτητη όμως)
- αν είναι δυνατόν να μην ξεπεράσουμε τα 150

Οι μόνες παραστάσεις που έχω από άλλες λύσεις, είναι το WD TV Live και το Asus O!Play2, οπότε καλό θα είναι οι προτάσεις σας να λένε και τα +,- σε σχέση με αυτά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τα D1 και H1, αν εξαιρέσεις την εμφάνιση, δείχνουν ίδια.

Εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει.

Η μόνη τιμή που βρήκα στο Skroutz είναι για ένα από αυτά 260.

Τα θεωρώ πολλά, σε σημείο που θεωρώ ότι θα πρέπει το player να είναι πραγματικά τέλειο-αψεγάδιαστο, για να τα αξίζει.

Είναι όμως;

Επίσης, μπορεί να παίξει AC3, DTS, TrueHD, και DTS-HD-MA σκέτο audio, έστω μέσα σε σωστό σχετικό container (π.χ. Matroska Audio -> *.mka);

Last edited:
δεν δέχεται εσωτερικό δίσκο, δεν έχει HDMI 1.4 αλλά προτείνω το NETGEAR NTV550 γιατί έχει 90 ευρώ προσφορά στο you και σε αυτή την τιμή μιλάμε για κελεπούρι

Σε δυνατότητες είναι το ίδιο με dune και popcornhour a-210

Last edited:
δεν δέχεται εσωτερικό δίσκο, δεν έχει HDMI 1.4 αλλά προτείνω το NETGEAR NTV550 γιατί έχει 90 ευρώ προσφορά στο you και σε αυτή την τιμή μιλάμε για κελεπούρι

Σε δυνατότητες είναι το ίδιο με dune και popcornhour a-210

Oντως εξαιρετικο σε αυτα τα χρηματα.Δεν το συγκρινω ομως σε τιποτα με dune + popcorn.Εχει θεματακια που εμενα τουλαχιστον με απασχολουν (υποστηριξη,fw,υποτιτλοι,hd audio).
Για να μην παρεξηγηθω πηρα και εγω ενα 550 , αλλα οχι για πρωτο μηχανημα.

Τα D1 και H1, αν εξαιρέσεις την εμφάνιση, δείχνουν ίδια.

Εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει.

Η μόνη τιμή που βρήκα στο Skroutz είναι για ένα από αυτά 260.

Τα θεωρώ πολλά, σε σημείο που θεωρώ ότι θα πρέπει το player να είναι πραγματικά τέλειο-αψεγάδιαστο, για να τα αξίζει.

Είναι όμως;

Επίσης, μπορεί να παίξει AC3, DTS, TrueHD, και DTS-HD-MA σκέτο audio, έστω μέσα σε σωστό σχετικό container (π.χ. Matroska Audio -> *.mka);

To ίδιο κουτί μοιράζονται και τα δύο, απλά το D1 έχει την οθονίτσα στην πρόσοψη, ενώ το H1 έχει rack και μπαινοβγαίνει ο σκληρός δίσκος παιχνιδάκι.Προσωπικά προτιμώ (και έχω) το Η1.
Aρχεία παίζουν τα πάντα, από ήχο και εικόνα δεν έχουν πρόβλημα.Οντως τα λεφτά είναι πολλά, από Γερμανία σου έρχεται φθηνότερα http://www.easy-tecs.com/index.php?cat=c896_dune-mediaplayer.html

Τέλειο και αψεγάδιαστο mp δεν υπάρχει μη το ψάχνεις πονάει το θέμα...τουλάχιστον το Dune είναι εξαιρετικό σε αναπαραγωγής εικόνας και για μένα αυτό είναι που μετράει !

το gigabit ethernet στα τωρινά media players, είναι μαρκετίστικο (για να μην πω ανέκδοτο... )
Επίσης για 3D -πραγματικό- δύσκολα τα πράγματα...

Re: Απάντηση: Ποιό HD media player;

το gigabit ethernet στα τωρινά media players, είναι μαρκετίστικο (για να μην πω ανέκδοτο... )
Επίσης για 3D -πραγματικό- δύσκολα τα πράγματα...

για "πραγματικο" 3d,απο 2012 και μετα σε νεα sigma based media players.
Σε οτι εχει να κανει με το δικτυο, απο την στιγμη που τα dune/popcorn παιζουν ανετα μεσω δικτυου full bd.iso δεν θεωρω οτι υπαρχει καποιο προβλημα.

Τί εννοείτε λέγοντας "πραγματικό 3D";

Δηλαδή τώρα τί είναι;

Αφού έχω δει κανονικά 3D σε 50VT30 και 50GT30 από το Asus O!Play HD2 που έχω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό HD media player;

Σε οτι εχει να κανει με το δικτυο, απο την στιγμη που τα dune/popcorn παιζουν ανετα μεσω δικτυου full bd.iso δεν θεωρω οτι υπαρχει καποιο προβλημα.

Γιατί, με 100άρι δεν παίζουν? Και δεν είναι θέμα "προβλήματος". Είναι θέμα κοροϊδίας.

Gigabit ethernet στον κόσμο των PC: >80ΜΒ/sec
Gigabit ethernet στον κόσμο των Media Players: <14MB/sec...

Κάτι άλλο που ξεχασα να αναφέρω ότι θέλω - και που μάλλον είναι δύσκολο-σπάνιο - είναι ότι θέλω το player να μπορεί να κάνει randomize/shuffle και σε directories με αρχεία βίντεο.

Αρα...NTV550...:D

Ναι αλλά έχετε αναφέρει κάποια bugs:

- TrueHD
- ελληνικοί υπότιτλοι

Λιγάκι πιο συγκεκριμένοι;

Τί ακριβώς του φταίει;

Π.χ. μια ματρόσκα με πλεγμένο pure (χωρίς AC3 core) TrueHD audio track, δεν θα την παίξει;

Με τους ελληνικούς υπότιτλους τι θέμα έχει;

Ούτως ή άλλως, κάθε ματρόσκα που πέφτει στα χέρια μου, την ξαναπλέκω πετώντας περιττά subtitle tracks, βάζοντας ελληνικά, και όλα να είναι σε utf8, bom, και linux line separators.