Ποιό HD media player;

Ναι αλλά έχετε αναφέρει κάποια bugs:

- TrueHD
- ελληνικοί υπότιτλοι

Λιγάκι πιο συγκεκριμένοι;

Τί ακριβώς του φταίει;

Π.χ. μια ματρόσκα με πλεγμένο pure (χωρίς AC3 core) TrueHD audio track, δεν θα την παίξει;

Με τους ελληνικούς υπότιτλους τι θέμα έχει;

Ούτως ή άλλως, κάθε ματρόσκα που πέφτει στα χέρια μου, την ξαναπλέκω πετώντας περιττά subtitle tracks, βάζοντας ελληνικά, και όλα να είναι σε utf8, bom, και linux line separators.

1) Θα την παίξει . Δεν έχει πρόβλημα σε όλων των ειδών τις κωδικοποιήσεις.
2) Εάν όλους τους υπότιτλους σου τους έχεις σε utf8 δεν θα έχεις ποτέ κανένα πρόβλημα με τους υπότιτλους.

Κάτι άλλο που ξεχασα να αναφέρω ότι θέλω - και που μάλλον είναι δύσκολο-σπάνιο - είναι ότι θέλω το player να μπορεί να κάνει randomize/shuffle και σε directories με αρχεία βίντεο.

Τα Dune D1/H1 το κάνουν αυτό;

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα, μιας και πρέπει τελικά να επιλέξω.

Είμαι μεταξύ Dune H1/D1 και Netgeat NTV550.

Θυμηθείτε ότι τα οριστικά δεδομένα-απαιτήσεις είναι αυτά:

- θα οδηγήσει μία 50GT30
- θα τροφοδοτηθεί μέσω ενσύρματου gigabit ethernet με samba shares

- δεν υπάρχει ενισχυτής (προς το παρόν), οπότε θα πρέπει να κάνει decoding & downmixing όλων των format ήχου -> AC3, DTS, TrueHD, DTS-HD-MA. Έστω αν δεν μπορεί το DTS-HD-MA, να μπορεί τουλάχιστο το DTS-core κομμάτι που είναι μέσα του
- να μπορεί φυσικά να κάνει pass-through στο HDMI όλα τα απλά και HD formats ήχου (AC3, EAC3, DTS, TrueHD, DTS-HD-MA
- να κάνει σωστό αλφαβητικό sort στα δικτυακά shares, με τα directories πρώτα, και μετά τα αρχεία
- να έχει eSATA
- να έχει USB 2.0
- να έχει ενσύρματο ethernet (κατά προτίμηση gigabit)
- να βλέπει samba shares - αν βλέπει καί nfs shares, ακόμα καλύτερα

- να μπορεί να παίζει πλήρως DVD ISOs (χωρίς DRM, αφού περάσουν από AnyDVD-HD)
- να μπορεί να παίζει από BluRay ISOs (χωρίς DRM, αφού περάσουν από AnyDVD-HD) έστω μόνο την ταινία
- να αντέχει ο επεξεργαστής του υψηλά bitrates (AVC και VC1, μέχρι και π.χ. 50Mbps στιγμαία, ή μέσα πάνω από 35Mbps, χωρίς να χάνει καρέ ή να κάνει κοψίματα στον ήχο)
- να υποστηρίζει 24p έξοδο χρώματος και deep color
- να επιτρέπει ρύθμιση μεγέθους και κατακόρυφης θέσης για τη γραμματοσειρά υποτίτλων

- να μπορεί να κάνει randomize/shuffle και σε directories με αρχεία βίντεο
- να μην έχει δίσκο μέσα του
- αν μπορεί να πάρει δίσκο πάνω από 2TB ακόμα καλύτερα
- να μην έχει "εξωτικά" custom-made βύσματα τύπου crystal audio (π.χ. mini-jacks με 3 κανάλια για composite κλπ.) αλλά μόνο standard βύσματα -> HDMI, RCA, optical
- να έχει HDMI 1.4 για 3D
- να έχει ψηφιακή έξοδο coaxial (RCA) και optical
- να έχει οπωσδήποτε αγγλικό μενού
- αν τρέχει Linux, η ύπαρξη telnet ή ssh interface είναι ευπρόσδεκτη (όχι απαραίτητη όμως)

Τελικά ποιό από τα 2 προτείνετε;

ΥΓ: Βλέπω ότι είναι διαθέσιμα είτε στο you-gr είτε στο vpn-gr. Αυτά είναι αξιόπιστα καταστήματα για αγορά με VISA πιστωτική;

Last edited:
Τα τωρινά υποστηρίζουν μόνο sbs οπότε το 1.4 σου είναι άχρηστο.
Επίσης μέχρι τώρα κανένα μηχανάκι δεν υποστηρίζει gigabit , ούτε τα νεα realtek (οι ταχύτητες δεν ξεπερνούν τα 10mb/s ). Από την στιγμη όμως που δεν έχεις εσωτερικό δίσκο δεν σε πειράζει αυτό.
Video shuffle δεν ξέρω ποιο κάνει , αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάνουν εύκολα dune & popcorn

ΥΓ: Βλέπω ότι είναι διαθέσιμα είτε στο you-gr είτε στο vpn-gr. Αυτά είναι αξιόπιστα καταστήματα για αγορά με VISA πιστωτική;
αν αποφασίσεις το netgear δεν βλέπω το λόγο να το πάρεια από το you σε σχεδόν διπλάσια τιμή από Pixmania
http://www.skroutz.gr/s/311320/NetGear-NeoTV-550-Ultimate-HD-Media-Player-NTV550.html

αν αποφασίσεις το netgear δεν βλέπω το λόγο να το πάρεια από το you σε σχεδόν διπλάσια τιμή από Pixmania
http://www.skroutz.gr/s/311320/NetGear-NeoTV-550-Ultimate-HD-Media-Player-NTV550.html

Για το Pixmania έχω ακούσει/διαβάσει πολλές αρνητικές κριτικές περί αναξιοπιστίας, ειδικά στις αγορές με πιστωτική.

Για το Pixmania έχω ακούσει/διαβάσει πολλές αρνητικές κριτικές περί αναξιοπιστίας, ειδικά στις αγορές με πιστωτική.
προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα..και αγοράζω συχνά από εκεί.

Από specialprice-gr έχει αγοράσει ποτέ κάποιος με πιστωτική VISA;

Είναι αξιόπιστοι ή Νταβέληδες;