ποιο hdmi καλωδίο help?

framan

New member
21 February 2010
5
Λοιπόν γειά σας και από μένα και συγχαρητήρια για το furom. Μετά από πολύ ψάξιμο στο google είναι το μοναδικό furom που βρήκα τόσο κατατοπιστικό.
Έχω παραγγείλη ένα pc με επεξεργαστή τον amd phenom2 x4 955 και μια 5850 κάρτα γραφικών. Είχα παραγγείλει το western digital live tv media player αλλά το ακύρωσα σκεπτόμενος να συσδέχω το pc με την t.v η οποία είναι sony KDL-40W2000 μοντέλο που είχα πάρει πριν 2,5 χρονιά 1900ευρώ και δεν έχω δει ποτέ μου ψηφιακό σημά 1920χ1080, και τώρα λέω να συνδέσω τον H/Y με την t.v να μπορώ να δω ταινίες και να παίζω παιχνίδια στην 40'' οθόνη.
Απο δω και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα μου, εγώ θέλω να συνδέσω με hdmi καλώδιο το οποίο θα είναι 10 ή 15μέτρα περιπού και ή θα παεί εξωτερικά απο τοίχο ή θα το βάλω μέσα απο τα κουτιά του ηλεκτρολόγου αν μπορέσω(και αν έτσι χρειάζονται πιο λιγα μέτρα).
Μετά από πολύ μελέτη στο internet δεν έχω καταλάβει ποιό hdmi καλώδιο είναι καλό αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είτε φθηνό είτε ακριβό η θα σου δείχνει ή δεν θα σου δείχνει.Σκέφτομαι να αγοράσω από ebay που με 20ευρώ με τα μεταφορικά μέσα βρισκέις γιατί εδώ από 'τι βλέπω είναι πανάκριβα ή να παρώ από το plaisio αυτό http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Cables/Clicktronic-Hdmi-To-Hdmi-M-M-15M-52326.htm όχι ότι είναι φτηνό αλλά αν δεχτούνε να μπορώ να το γυρίσω πισώ αν δεν κάνω δουλειά μάλλον θα το πάρω.
Μήπως ξέρει κανείς να με συμβουλεύσει τι να προσέξω στην αγορά του καλωδίου ή να μου προτεινεται κάποιο? Η t.v δεν ξερώ αν είναι 1.1 ή 1.2 ή 1.3v πως μπορώ να το δω? Αν και εφόσον είναι 1.1ν το καλώδιο το 1.3 μου προσφέρει κάτι?
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είμαι λίγο άσχετως με αυτά.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Re: ποιο 15μέτρο hdmi καλωδίο help?

Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σου, και καλως σας βρήκα.
Διάβασα τα topic (οσά δεν είχα διαβάσει) μάλιστα νομίζω ότι υπάρχει αλλό ένα(αν όχι παραπάνω) στην κατηγορία home cinema αυτό http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42798
το οποίο είναι 19σελ. αλλά τελικά δεν ξέρω αν έγινε το τεστ παρουσία του κ.argi.
Στο θέμα μου τώρα έχω κάποιες απορίες:
1)Η κάρτα μου θα είναι αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5850-SVGA-PCI-Express-1GB-21162-00-50R.htm η οποία έχει hdmi 1.3 λέει δεν ξέρω αν είναι a-b-c. H t.v μου λόγικα δεν έχει hdmi 1.3(2.5 και χρονών μοντέλο είναι , αν ξέρει κανείς ας μου πει πως μπορώ να δω την έκδοση hdmi της t.v)
Εφόσον λοιπόν η t.v είναι 1.1 π.χ και η 5850 1.3 εμένα το καλώδιο 1.3 έχει να μου προσφέρει κάτι αν και έφοσον η t.v μου είναι 1,1?
2)Αν το περάσω μέσα από τα κουτιά (αν μπορέσω)θα έχω πρόβλημα?
3)Αν το πάω περιφερειακό από τοίχο πειράζει να το βάψω?
4)Καπού γράφεται αυτό:
Απάντηση: Συνδεση laptop με ΤV sony μεσω HDMI
Είναι θέμα ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών, (δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας > Ιδιότητες > Ρυθμίσεις Οθόνης). Αν η HDMI υποστηρίζει και ήχο θα πρέπει να δηλωθεί και αυτή από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ως έξοδο, αν η HDMI δεν υποστηρίζει ήχο θα χρειαστείς ένα καλώδιο που από τη μία θα έχει minijack (καρφί) και από την άλλη RCA (κόκκινο-άσπρο), ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις την έξοδο ήχου του DELL (πράσινο χρώμα) με τις εισόδους ήχου AUDIO IN της SONY (κόκκινο-άσπρο).

Η απορία μου είναι η εξής: Υπάρχει hdmi έξοδο που δεν υποστηρίζει ήχο?Όλες οι hdmi δεν είναι εικόνα και ήχους μαζί?
5)Re: καλώδιο hdmi 15m
Παιδιά, θεωρώ μεγάλη κοροιδία τις τιμές καλωδίων στην Ελλάδα.
Παραγγείλτε απο amazon (απο μαγαζί που στέλνει Ελλάδα- cmple, dreamstore etc) και αξίζει.

Προσωπικά πήρα 15μετρο επιχρυσωμένο στα 20 δολάρια και splitter 3 σε 1 με 18 δολάρια. μαζι με μεταφορικά κάτω απο 60 δολάρια...
Κλειδώνει και στα 15μέτρα χωρίς πρόβλημα.

Re: Συγκριτικό Καλωδίων HDMI (15m) – Ποιότητα Εικόνας
Τι λέτε ρε παιδιά.. Αυτά τα Clicktronic είναι πανάκριβα! Εγώ το δικό μου (δεν θυμάμαι καν αν έγραφε μάρκα..) το 10μετρο το είχα πάρει πέρυσι 25 ..

Κατί πιο συγκεκριμένο π.χ μάρκα καλωδίου?
6)Πηγή: HTPC (ATI 3870) + LUMAGEN XD RADIANCE SCALER
Το LUMAGEN XD RADIANCE SCALER τι είναι? Όχι τίποτα άλλο αλλά επείδη το διαβάζω συχνά να μάθω και 'γω μιας και είμαι άσχετως.
7)
δηλαδη, τι παραπανω μπορει να κανει ενα καλωδιο που εχει καλυτερη "θωρακιση" και στοιχιζει 400 ευρο,απο ενα αλλο που εχει επισης καλη "θωρακιση" -αλλα οχι απο χρυσο -και στοιχιζει 100 ευρο?
να γινει συζητησει για το αν κλειδωνει ή δεν κλειδωνει σε μεγαλες αποστασεις ,σαφως και τιθεται θεμα.
να μιλησουμε για καλωδια αναλογικων συνδεσεων ,επισης υπαρχει θεμα.
ψηφιακα ομως....:nounder:

Μάλλον η ερώτηση είναι χαζή αλλά λόγω ασχετοσύνης ελπίζω να δικαιολογούμε. Αν μία από τις διαφορές στα ακριβά με τα φθηνά καλώδια είναι η "θωρακιση" αν ένα φθηνό το τυλίξουμε με μονωτική ταινία δεν το θωρακίζουμε?(sorry για την ερώτηση μάλλον είναι πολύ χαζή αλλά για να μάθει κανείς πρέπει να ρωτά).
Συγνώμη για το τόσο μεγάλο θέμα αλλά προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται πιο κατατοπιστικός στις ερωτήσεις-απορίες μου.

Απάντηση: Re: ποιο 15μέτρο hdmi καλωδίο help?

1) Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης/συνεργασίας τη W2000.

2) Θα είναι δύσκολη η διέλευση του άκρου (εξαρτάται από την εγκατάσταση), όταν υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής διέλευσης καλωδίων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων θα πρέπει να προτιμηθεί.

3) Δεν θα το πειράξει το βάψιμο, αλλά είναι πιο καλαίσθητο (και ασφαλές) να το 'περάσεις' σε κάποιο πλαστικό κανάλι διέλευσης καλωδίων και να βάψεις το κανάλι.

4) Οι σύγχρονες κάρτες γραφικών περνάνε και ήχο και εικόνα, παλαιότερα δεν συνέβαινε σε όλες αυτό.

5) Άβυσσος τα καλώδια, προτείνω κάτι που να μην είναι ούτε πολύ φθηνό, ούτε πολύ ακριβό (το τι εστί ακριβό ή φθηνό εξαρτάται από τον αγοραστή, άβυσσος εις την δευτέρα).

6) LUMAGEN XD RADIANCE SCALER ... http://www.lumagen.com/testindex.php?module=radianceXD_details

7) Άβυσσος εις την ν....όπως υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν το φθηνότερο, υπάρχουν και άνθρωποι που ψάχνουν το ακριβότερο, καθένας με το δικό του σκεπτικό και για τους δικούς του λόγους.

Re: ποιο 15hdmi καλωδίο help?

1) Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης/συνεργασίας τη W2000.

-Όταν λές δεν θα υπάρχει πρόβλήμα συνεγρασίας τι ακριβώς εννοείς?Δηλάδη δεν παίζει ρόλο τι έκδοση hdmi είναι η t.v αφού 5850 είναι 1.3ν πέρνω καλώδιο 1.3 και έχω όλα τα + της 1.3ν.

2) Θα είναι δύσκολη η διέλευση του άκρου (εξαρτάται από την εγκατάσταση), όταν υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής διέλευσης καλωδίων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων θα πρέπει να προτιμηθεί.
-Εννοείς αν κατάλαβα καλά ότι μπορεί να επιρεαστεί το καλώδιο hdmi απ' τα άλλα που θα υπάρχουν μέσα στο κουτί.

3) Δεν θα το πειράξει το βάψιμο, αλλά είναι πιο καλαίσθητο (και ασφαλές) να το 'περάσεις' σε κάποιο πλαστικό κανάλι διέλευσης καλωδίων και να βάψεις το κανάλι.
- Δεν ξέρω για το θέμα ασφάλειας γωνία τοίχου με ταβάνι θα πάει ούτε σι άλλως, τώρα για το καλαίσθητο νόμιζω οτί όσο να 'ναι ένα κανάλι θα χτυπάει στο μάτι σέ σχέση μέ ένα βαμμένο καλώδιο τόσο ψηλά.

4) Οι σύγχρονες κάρτες γραφικών περνάνε και ήχο και εικόνα, παλαιότερα δεν συνέβαινε σε όλες αυτό
- Δεν το ήξερα νόμιζα ότι το hdmi είναι εικόνα-ήχος και το dvi μόνο εικόνα.

6) LUMAGEN XD RADIANCE SCALER ... http://www.lumagen.com/testindex.php...anceXD_details
-Αγγλικά ξέρω μόνο τα βασικά αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν μου χρειάζεται το μηχάνημα ευχαριστώ πάντως.

5) Άβυσσος τα καλώδια, προτείνω κάτι που να μην είναι ούτε πολύ φθηνό, ούτε πολύ ακριβό (το τι εστί ακριβό ή φθηνό εξαρτάται από τον αγοραστή, άβυσσος εις την δευτέρα).

-Δεν με κατάλαβες νομίζω επείδη διαβάζω ότι ο ένας πήρε 10μετρο με 25ευρώ και ο αλλός 15μετρο με 20$ και λειτουργούν γιατί να δώσω εγώ 67ευρώ για το clicktronic ή παραπάνω για κάποιο άλλο αφού πέξανε σε αυτούς τα φθηνά σε μένα γιατί να μην παίξουνε? Απλά λέω να μας πούνε ποιά είναι αυτά τα καλώδια? Δεν νομίζω να θεωρηθεί διαφήμιση τόσα άλλα καλώδια έχουν γραφτεί και ούτε κάμια ευθύνη φέρουν.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου.

Απάντηση: Re: ποιο 15hdmi καλωδίο help?

1) Οποιοδήποτε καλώδιο HDMI 1.3. θα συνεργαστεί με την W2000 και θα έχεις ήχο και εικόνα, χωρίς να έχει σημασία αν το HDMI της τηλεόρασης είναι 1.1.

2) Γενικότερα είναι καλό να αποφεύγονται παράλληλες διελεύσεις καλωδίων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων σε μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, μπορεί και όχι, αν η εγκατάσταση είναι η κλασική με τα κουτιά και τις πλαστικές σωλήνες με διάμετρο Φ10 μέσα στο τοίχο το άκρο του HDMI δεν περνάει από κουτί σε κουτί.

3) Υπάρχουν πλαστικά κανάλια σε διάφορες μορφές, μεγέθη, αποχρώσεις π.χ. υπάρχει 'μπομπέ' τεταρτημόριο κατάλληλο για τοποθέτηση σε γωνία, τεσπα, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο και να βάψεις το καλώδιο δεν υπάρχει πρόβλημα.

5) Μια χαρά σε κατάλαβα και όπως έγραψες εσύ άλλος παίρνει καλώδιο με 25 , άλλος με 20 , εσύ θεωρείς ακριβό και ανούσιο να πάρεις ένα με 67 , άλλος θεωρεί λογικά τα 67 για 15 m καλώδιο και άλλος δίνει 100 - 200 - 300 για κάτι ίδιο, σωστά σκέφτηκες ότι είτε ακριβό είτε φθηνό θα 'παίξει' και σε σένα, γι' αυτό είπα άβυσσος τα καλώδια και η ψυχή του αγοραστή... ;)

Εν κατακλείδι, το 15m Clictronic που λες, παίζει στην εγκατάσταση του προβολέα μου και στην εγκατάσταση του προβολέα του αδερφού μου απροβλημάτιστα...από κει και πέρα δεν τίθεται θέμα διαφήμισης και ο καθένας μπορεί να καταθέσει με κάποιο post τις εμπειρίες του από διάφορα καλώδια, ώστε να σε βοηθήσει στην απόφασή σου.

Re: Απάντηση: Re: ποιο 15hdmi καλωδίο help?

Δεν υπαρχουν καλωδια 1080p , 1.3 κτλ.

Ολα τα καλωδια HDMI ψηφιακο σημα μεταφερουν και κανουν ακριβως την ιδια δουλεια...μονο σε μεγαλες αποστασεις (πχ. 10 μετρα) παιζει ρολο το καλωδιο καθως καποια φθηνα μπορει να μην μπορουν να μεταφερουν το σημα...

Οπως λεει και καποιος σε ξενο φορουμ...

Digital signals do not degrade like analogue signals! Over distances of less than 5m any old cable will do, providing it's not faulty. When did anyone think of upgrading bundled USB cables? HDMI is no different. By all means upgrade Scart leads, that's money well spent.

http://www.avforums.com/forums/sky-hd/477281-hdmi-cables-big-improvement-big-scam.html

Φίλε μου όσο αφορά τα καλώδια hdmi την έχω ψάξει αρκετά και έχω στην κατοχή μου αρκετά καλώδια (φτήνα, ακριβά ) και έκανα τις συγκρίσεις.Δεν μπορώ όμως να σου πω όμως πως θα συμεριφερθεί σε αυτά τα μήκη που θέλεις.
Καταρχήν Clicktronic δεν θα έπερνα με τίποτα.Έχω δυο (1m,5m) και μπορώ να πω ότι είναι τα χειρότερα καλώδια hdmi που έχω δει.Πολλά καλώδια hdmi που δίνουν δώρο μαζί με κάποιες συσκευές (dvd) είναι καλύτερα.
Μια καλή λύση και φτηνή ειναι τα EQUIP.

Καλησπέρα. Ερωτηση από αδαή (εμένα δηλαδή :p)
Θέλω να συνδέσω το wd live με πλάσμα τηλεόραση (U10) και ψάχνω τα περί καλωδίων.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το hdmi θα μου προσφέρει αισθητά καλύτερη εικόνα και ήχο από σύνδεση μέσω composite ή component. (ήχο θα ακούω στεροφωνικά από τα ηχεία της tv)

Σε περίπτωση που είναι αξιόλογη η διαφορά, ποιο από τα παρακάτω μου προτείνετε; (περίπου στο 1-1,5 μέτρο)

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0439129&catid=080700

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0446189&catid=061009

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=26221

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=9793

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=42161

Πάρε το equip, για την περίπτωση που το HDMI βύσμα του WDTV Live εμφανίζει την ίδια ιδιομορφία με του πρώτου WDTV...