Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,158
Αθήνα
Ας συζητήσουμε εδώ το θέμα htpc vs media player...

Nα παίζει ΗD audio formats, bd rips, iso files, mkv, m2ts, flac κτλ, να είναι το ίδιο αθόρυβο, πλήρεις συνδέσεις hdmi, sp/dif optical, coaxial κτλ... να έχει τηλεχειρισμό έστω ασύρματο ποντίκι-πληκτρολόγιο... τα ξέρετε καλύτερα από μένα...

Προτείνεται και minimum απαιτήσεις σε software (κόστος τεχνικού έχτρα :flipout:)

Τιμή αναφέρθηκε... 250Ε χωρίς οθόνη και σκληρό δίσκο...

Last edited:
Φίλε Νίκο .....δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά.......(Μόνο η ATI 6xxx που έχω στο μυαλό μου έχει 200+ ευρώ..)

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1471547&postcount=25

Φθηνο κουτακι με remote πχ , τροφοδοτικο (αν χρειαζεται) και cpu ψυχτρα (ισως ) λειπει.Προσιτοτατη λυση :hmmmm:

Παντως θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν τιποτα ψιλα γραμματα (παντα στις minimum απαιτησεις)
Υπαρχει καποιο cpu που να προσφερει καποιο πλεονεκτημα λογω τεχνολογιας και μονο ? Κατι ειχα διαβασει για τα i- αλλα δεν το θυμαμαι.
Καποια καρτα γραφικων (η ισως nvidia vs ati ) ?

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Είστε σίγουροι ότι αυτά τα set up θα μπουν στην πρίζα με 250Ε...?

Ο Dimitris_ διευκρίνισε ότι πρέπει να αγοραστεί κουτί και τροφοδοτικό... Και δεν είπαμε τίποτα για software... παράνομος πάλι? Ή να γίνω και expert στο linux?

+++

Αυτό το ξέρεις Νικόλα (online) ΒD1

Τι προβλήματα θα έχει αν το αγοράσει κάποιος σήμερα για stand alone player ήχου και εικόνας? Χωρίς δίσκο... να βάζει ένα εξωτερικό ή από δίκτυο και play...

Αλλά και πάλι ας πούμε ότι είμαι φανατικός οπαδός του htpc και θέλω να πληρώσω κάτι παραπάνω βρε αδερφέ... Το BD-1 κάνει 200Ε ας πληρώσω 50% πάνω να δώσω 300Ε... υπάρχει τίποτα?

Last edited:
Εγώ το BD 1 δεν το αλλάζω με τίποτα. Εχω το ισχυρότερο (μέχρι στιγμής) chipset στην αγορά το 8642, deep color 12 bit , dts-ma, Dtruehd bitstreaming ( volume 0 μόνιμα), άψογη αναπαραγωγή από δίκτυο full blay ray δομής με μενού,(δεν συζητάμε τώρα για τον εσωτερικό και τους εξωτερικούς δίσκους) NFS , Upnp αψογα, (η Samba κολλάει λίγο στα βαριά..αλλά ποιος της δίνει σημασία) ...όσο και να τόχω κοιτάξει ρε παιδια....δεν μπορώ αυτά να τάχω με 220 ευρώπουλα. Κι ας είμαι περισσότερο familiar με το PC παρά με τους MP. (Εδώ μέσα τάμαθα κι εγώ...) ...:D Ομως......με 600 ευρώ ..σου φτιάχνω ένα HTPC......αξέχαστο!!!

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Αλλά και πάλι ας πούμε ότι είμαι φανατικός οπαδός του htpc και θέλω να πληρώσω κάτι παραπάνω βρε αδερφέ... Το BD-1 κάνει 200Ε ας πληρώσω 50% πάνω να δώσω 300Ε... υπάρχει τίποτα?

Συμφωνω με οσα ειπες στο αλλο θεμα για τα media players γενικα , ειναι και αποψη μου.Δυσκολα θα εφτιαχνα εγω htpc για αναπαραγωγη mkv και μονο , παρολο που εκει θα ειναι η δυναμη του htpc .Αλλα αν οπως σκεφτομαι (στο μελλοοον ) την συνδυασω με αναπαραγωγη audio,μια εσωτερικη με καλα αναλογικα καρτα , παιζω και τους σταθμους radio (μερικους τους εχω ανακαλυψει εδω ) που θελω ,αλλαζουν σιγα σιγα οι αναλογιες (φυσικα και εκει καποιος συνδεει το player με ενα dac και ξεμπερδευει ) .Οσο για τα χρηματα , οι τιμες των μεταχειρισμενων pc parts πεφτουν πολυ πιο γρηγορα και υπαρχουν σε μεγαλυτερη αφθονια απο τα media players (καινουργια η οχι) . :rolleyes: (Και με τρωει το pc μικροβιο ειναι η αληθεια :BDBDG54: ).

Last edited:
Εγώ το BD 1 δεν το αλλάζω με τίποτα. Εχω το ισχυρότερο (μέχρι στιγμής) chipset στην αγορά το 8642, deep color 12 bit , dts-ma, Dtruehd bitstreaming ( volume 0 μόνιμα), άψογη αναπαραγωγή από δίκτυο full blay ray δομής με μενού,(δεν συζητάμε τώρα για τον εσωτερικό και τους εξωτερικούς δίσκους) NFS , Upnp αψογα, (η Samba κολλάει λίγο στα βαριά..αλλά ποιος της δίνει σημασία) ...όσο και να τόχω κοιτάξει ρε παιδια....δεν μπορώ αυτά να τάχω με 220 ευρώπουλα. Κι ας είμαι περισσότερο familiar με το PC παρά με τους MP. (Εδώ μέσα τάμαθα κι εγώ...) ...:D Ομως......με 600 ευρώ ..σου φτιάχνω ένα HTPC......αξέχαστο!!!

Ας πούμε όμως ότι θέλεις ίδιες δυνατότητες-επιδόσεις...
Για τους όποιους λόγους δεν έχει σημασία... πόσο λές να πάει το μαλλί για ένα αντίστοιχων επιδόσεων htpc (χωρίς οθόνη, χωρίς δίσκο)... με εγκατεστημένο το απαραίτητο λειτουργικό και sofware, αθόρυβο και με wireless control...???

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Ας πούμε όμως ότι θέλεις ίδιες δυνατότητες-επιδόσεις...
Για τους όποιους λόγους δεν έχει σημασία... πόσο λές να πάει το μαλλί για ένα αντίστοιχων επιδόσεων htpc (χωρίς οθόνη, χωρίς δίσκο)... με εγκατεστημένο το απαραίτητο λειτουργικό και sofware, αθόρυβο και με wireless control...???

Μ'ενα W7 DSP ...(θες και μαμίσιο εσυ...) κατά την ταπεινή μου γνώμη μ'ενα 700 καθάρισες. Αλλά μην λαμβάνεις υπ'όψιν σου εμένα. Εγώ είμαι λίγο απαιτητικός και όλο με τραβάνε τα ακριβα..Ας μας πούνε άλλοι συμφορουμίτες που είναι πιο ειδήμονες. ....:smile:

Βλεπω οτι κανεις δεν υπολογιζει τα χρηματα για software. Windows + Powerdvd ή T.M.T και να τα 250 ευρω... (σας θυμιζω οτι media player με 250 ευρω παιζει δομη blu ray αρα δε μας καλυπτουν τα δωρεα vlc, mp classic hc, km player e.t.c.

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Είστε σίγουροι ότι αυτά τα set up θα μπουν στην πρίζα με 250Ε...?

Ο Dimitris_ διευκρίνισε ότι πρέπει να αγοραστεί κουτί και τροφοδοτικό... Και δεν είπαμε τίποτα για software... παράνομος πάλι? Ή να γίνω και expert στο linux?

Kαλημέρα Πάνο... ;)

Ας το ελαφρύνουμε όμως λίγο...

Άντε και κέρδισε κάποιος στο Μπίνγκο ένα κατοστάρικο... και γουστάρει τρελά htpc...

Kάτι στα 400Ε που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του ΒD1 ή κάτι αντίστοιχο?

linux και hd audio / blueray... χμ... :hmmmm2: :hmmmm:

μέχρι και mkv καθαρίζει το XBMC εύκολα και όμορφα, μετά λίγο που είχα ψάξει, δεν...

Εξήγησέ το βρε lykman λίγο παραπάνω, δεν έχουμε ασχοληθεί όλοι τόσο με τα pc...

Παίζει ή δεν παίζει hd audio / bluray rips / iso το linux?

Ρίξε και μια πρόταση (την φθηνότερη ανεξάρτητα ποιότητας) για να φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο με το ΒD1.

-bye-

Το έγραψα και παραπάνω... Σκοπός δεν είναι να γίνει κάποιος Linux expert... ο σκοπός είναι να δoύμε μια ταινία bd rip με hd ήχο...

με κόστος έστω και διπλάσιο από ένα καλό media player...

Βλεπω οτι κανεις δεν υπολογιζει τα χρηματα για software. Windows + Powerdvd ή T.M.T και να τα 250 ευρω... (σας θυμιζω οτι media player με 250 ευρω παιζει δομη blu ray αρα δε μας καλυπτουν τα δωρεα vlc, mp classic hc, km player e.t.c.

Πές τα Πάνο, η δύναμη & τα λεφτά βρίσκεται στο software!!
Εγώ με το απλό XTreamer, έλυσα το πρόβλημα!!