Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Όσον αφορά το ion, nαι από καιρό (χαλβάδιαζα και το πανάκριβο καινούριο)...

Με το 3d τι γίνεται? Παίζει τα πάντα (όσα έχω αναφέρει) από video?

Αναβαθμίζεται?

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Μήπως το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία;

Να μεταφερθεί αν έχει γίνει λάθος... sorry!

Νίκο....γι αυτό που ψάχνεις εσυ...(sorry για το off topic) το 93 είναι...μονόδρομος!!!!

Προς το παρόν υπάρχει θέμα με τα iso & greek subs...
Eίναι φυσικά στα υπόψιν... Αν δεν ευδοκιμήσει το htpc στα 300-400Ε θα είναι η πρώτη επιλογή, Νίκο...

Έχω HTPC περίπου 10 χρόνια... Όλο αυτό το διάστημα έχω χαλάσει πολλά χιλιάρικα, ούτε που θέλω να τα μετρήσω.
Πάνω από 2 μήνες απροβλημάτιστα δεν έπαιξε ποτέ... και πολύ λέω...
Το HTPC για να είναι up to date θέλει χρήμα.. είναι βαρέλι δίχως πάτο. Τώρα τι μου λέτε εσείς και πώς τα καταφέρνετε με 600 και 700 Ευρώ να φτιάξετε HTPC και μάλιστα να παίζετε και χωρίς πρόβλημα εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τος εαυτό μου χωρίς HTPC, κακά τα ψέματα. Άλλο πράμα όμως αυτό κι άλλο να λέμε οτι "δεν έχω κανένα πρόβλημα" κι "αν δεν το πειράξεις" και παπαριές Μαρίτσα μου.
Λές και το HTPC χρειάζεται εσένα για να πειραχτεί... Αυτό το κάνει και μόνο του... :D

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Όσον αφορά το ion, nαι από καιρό (χαλβάδιαζα και το πανάκριβο καινούριο)...

Αναβαθμίζεται?

:guitarist: ..Πλάκα μου κάνεις.....Το καλύτερο έτοιμο μηχάνημα. Παίζει τα πάντα!!! (Και κάνει κοντά 1 χιλιάρικο όμως....:D )

Για το καινούριο ξέρω βρε συ... και είναι και κούκλα!

Αυτά είναι... και εμείς που μπορούμε με 5-6-7 κατοστάρικα δεν φτιάχνουμε κάτι να τους φάμε την πελατεία... :D

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τος εαυτό μου χωρίς HTPC, κακά τα ψέματα. Άλλο πράμα όμως αυτό κι άλλο να λέμε οτι "δεν έχω κανένα πρόβλημα" κι "αν δεν το πειράξεις" και παπαριές Μαρίτσα μου.
Λές και το HTPC χρειάζεται εσένα για να πειραχτεί... Αυτό το κάνει και μόνο του... :D

Μάλλον είσαι άτυχος....δεν κάνει τίποτα μόνο του το μηχάνημα εφόσον δεν το πειράξεις εσύ ή δεν επιτρέψεις να πειραχθεί. Πατάς play και βλέπεις...

Μάλλον είσαι άτυχος....δεν κάνει τίποτα μόνο του το μηχάνημα εφόσον δεν το πειράξεις εσύ ή δεν επιτρέψεις να πειραχθεί. Πατάς play και βλέπεις...

Καλά... Αυτά τα έχω ακούσει εκατό χιλιάδες φορές... Κι άλλες τόσες φορές έχω δεί ανθρώπους να ισχυρίζονται οτι δεν ασχολούνται ποτέ με το HTPC τους, όλα δουλεύουν ρολόΪ και μπορεί το τεέυταίο εξάμηνο να έχουν κάνει 2-3 φορές format....
Δεν με πείθετε παιδιά... Δικός σας είμαι κι εγώ...
icon12.gif

Μπαμπη, πρεπει να ερθεις μια φορα σπιτι μου να δεις τι σημαινει ''απροβλημάτιστο HTPC (και όχι μόνο)'' :p

Πολύ θάρρος μου δίνεις ρε Μπάμπη...:viking: :D
Κανένα ξόρκι για το φάντασμα έχεις βρεί τόσα χρόνια, ή όχι?

Θα το επιχειρήσω πάντως... Θα ρωτήσω δυό τρία πράγματα ακόμη, να βρεθεί και κάποιος να συναρμολογήσει το lego και θα σας πω εντυπώσεις...

υγ. Όποτε κολλάει θα πηγαίνω να βρίζω τους κομπουτεράδες :flipout: :flipout: :flipout:

Μπαμπη, πρεπει να ερθεις μια φορα σπιτι μου να δεις τι σημαινει ''απροβλημάτιστο HTPC (και όχι μόνο)'' :p

Εντος 250ε? :flipout:
Προσεξε ειδικα εσυ τι θα γραψεις σε αυτο το thread γιατι δεν σε γλιτωνει τιποτα! :afro:

Καλά... Αυτά τα έχω ακούσει εκατό χιλιάδες φορές... Κι άλλες τόσες φορές έχω δεί ανθρώπους να ισχυρίζονται οτι δεν ασχολούνται ποτέ με το HTPC τους, όλα δουλεύουν ρολόΪ και μπορεί το τεέυταίο εξάμηνο να έχουν κάνει 2-3 φορές format....
Δεν με πείθετε παιδιά... Δικός σας είμαι κι εγώ...
icon12.gif

Αν θέλεις να σου δώσω το τηλ. του κολλητού να τον ρωτήσεις αν 2,5 χρόνια τώρα του κόλλησε ποτέ το PC ή έκανε κάποιο φορμάτ. Επαναλαμβάνω ότι ο άνθρωπος δεν κατέχει τι θα πει codec, renderer, haali, coreavc, H.A. κ.λ.π., κ.λ.π.....Επίσης, ξαναθυμίζω ότι το PC είναι μακρυά από το διαδίκτυο όλο αυτό το διάστημα. Ούτε καν ποια version drivers της Nvidia φοράει, δεν θυμάμαι...

ΥΓ

Αν μιλήσω δε για μένα, δεν έχω κάνει ποτέ φορμάτ, ούτε και ξέρω πως γίνεται...

Αλήθεια για να μπορεί κάποιος να το χειρίζεται με άνεση και να το ρυθμίζει σωστά πόσες χιλιάδες ώρες πρέπει να έχει φάει με τα pc;

Είναι το ίδιο εύχρηστο το pc με ένα media player;
Πλάκα κάνετε;

Πριν από 3 χρόνια περίπου τότε που άρχισε η HD εποχή αποφάσισα κι εγώ να φτιάξω ένα HTPC και ο μάπας έδωσα ένα κάρο λεφτά (2500 περίπου) με τη βοήθεια και τη δική σας αφού το συζητούσαμε εδώ για το hardware κυρίως που θα χρησιμοποιούσα.
Πράγματι είχα πάρει σχεδόν τα καλύτερα υλικά της εποχής εκείνης 4πύρινο επεξ. την καλύτερη κάρτα γραφικών μητρική από τις καλύτερες κουτί της zalman με οθόνη, κάρτα ήχου πολύ καλή, ασύρματους χειρισμούς και τα κέρατά μου μέσα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά που κάποιος είπε οτι με τέτοιο hw ρίξ' το μέσα στο κουτί και θα παίζει μόνο του! Δε χρειάζεται συναρμολόγηση.:flipout:
Πήγα σε κομπιουτεράδες να το φτιάξουμε και είχα πει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θόρυβο μιας και μου έλεγαν οτι θα μπορούσε να είναι αθόρυβο.
Μόλις το βάλαμε μπρος την πρώτη μέρα, τρόμαξα! Νόμιζα οτι πήρε μπροστά το εργοστάσιο τόσο θόρυβο έκανε.
Πως να μην κάνει αφού μόνο το κουτί έχει 5-6 ανεμιστηράκια το τροφοδοτικό (zalman αθόρυβο) άλλο ένα και η κάρτα γραφικών άστα να πάνε.

Αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στα προβλήματα που είχα αργότερα με τη χρήση του. Μια παρουσιάζονταν πρόβλημα στο ένα μια στο άλλο πότε το PDVD έπρεπε να είναι της τάδε έκδοσης πότε της άλλης.
Νοίκιαζα ταινία BRay και την επέστρεφα πίσω χωρίς να τη δω γιατί δεν μπορούσα να την παίξω.
Αργότερα με τα mkv ήταν πιό εύκολα τα πράγματα αλλά και πάλι δεν ήταν σίγουρο αν θα κάτσω να δω ταινία οτι θα το κατάφερνα.
Όσο για την ποιότητα απεικόνισης σε σχέση με ένα mplayer μπορεί να είναι λίγο καλύτερη αλλά με την προυπόθεση οτι έχει κάποιος τις γνώσεις και την υπομονή να το σετάρει σωστά.
Για να μην τα πολυλογώ όταν βγήκε το Dune βρήκα την υγειά μου έβγαλα τα HTPC τελείως από το ρακ το έβαλα σε μια γωνία να μου πιάνει το χώρο και όποτε το βλέπω με πιάνουν τα νεύρα μου.

Η χειρότερη αγορά που έκανα ποτέ και δεν μπορώ και να το πουλήσω γιατί τα χρήματα που θα πάρω πίσω θα είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έδωσα.

Αν χρησιμοποιήσει κανείς nvidia 430 αντί την ΑΤΙ 5450, τότε έχει (θεωρητικά) και 3d και hd ήχο.

Μιας και το νήμα έχει εξελιχθεί ουσιαστικά σε "δώστε μου minimum configuration για HTPC" το μετέθεσα στην αντίστοιχη κατηγορία.

For the record, συμφωνώ με τον Γιάννη ότι αν στηθεί σωστά από την αρχή και δεν πειραχτεί, δεν χαλάει μόνο του.

Εξαίρεση αποτελεί του Μπάμπη. :D

Αλλά, με 2 και 3 και 4 κατοστάρικα δεν γίνεται σωστό HTPC. Αυτά είναι λεφτά που δίνει πολύς κόσμος για κινητό.. όχι για HTPC.

ΥΓ. Το HTPC μου είχε την ίδια βασική σύνθεση (CPU+MB+RAM+PSU) για πάνω από 3 χρόνια, μέχρι που το αναβάθμισα επειδή μου περίσσευε hardware από άλλο project. Δεν είχε δυσκολευτεί ποτέ.. Όταν έκανα αλλαγές ήταν πάντα για επιπλέον δυνατότητες, π.χ. Blu Ray drive, HD audio bitstream output, κτλ.

Αν δεν με ενδιέφεραν αυτά, θα ήταν ακόμα με Windows XP και Ati X1650 με drivers 7.9.

Θωμά καταλαβαίνω μεν ότι είχες προβλήματα και ότι οι τιμές των Pc υποδιπλασιάζονται κάθε χρόνο σχεδόν. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μετά από την εμπειρία σου, το επόμενο htpc σου θα το υπερ-αγαπήσεις και δε θα χρειαστείς ξανά media players.
Κάθε media player ένα φτηνό pc είναι στην ουσία - Τίποτα άλλο - τίποτα το εξωτικό. Λίγη μνήμη λίγος επεξεργαστής λίγη κάρτα γραφικών και συνήθως Linux-based λειτουργικό σύστημα.

Εγώ θα έλεγα μάλιστα ότι και το συγκεκριμένο HTPC του Θωμά μπορεί πολύ απλά να γίνει "μπόμπα" με μικρά πειράγματα (και φυσικά σοφτγουερικό στήσιμο από την αρχή).

Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω τους "τεχνικούς" που στο συνέθεσαν αρχικά.. Άκου HTPC των 2500 και να κάνει θόρυβο..

Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Πατάμε το play και παίζει....χρόνια τώρα...

Εαν ισχυρίζεσαι Γιάννη, οτι το HTPC είναι το ίδιο εύχρηστο με ένα mplayer όπως έγραψες παραπάνω σε άλλο ποστ σου, τότε εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου.