Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Γενικά IMHO οι κυριότεροι λόγοι θορύβου στα HTPC
1. τα περισσότερα HTPC πάσχουν από θορυβώδεις δίσκους και τροφοδοτικά.
2. πάρα πολλά πάσχουν από κουτιά που δεν είναι αρκετά στιβαρά και συντονίζουν/κουδουνίζουν και τραγικούς μαμά ανεμιστήρες κουτιών.
3. Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ευτυχώς ότι δεν επαρκεί η μαμά ψήκτρα επεξεργαστή
4. Νταξ αμα θέλετε κάρτα γραφικών για παίγνια και μπόλικους δίσκους … πάσο

1. Να συμπληρώσω και τους ανεμιστήρες του κουτιου ( που συνήθως είναι μικρης διαμέτρου) και φυσικά κάρτας γραφικών όταν δε εξυπηρετεί η παθητική ψύξη.

2.Ακομα και σε στιβαρά κουτια οι συντονισμοί είναι αναπόφευκτη ( καλα δεν μιλαμε για πολύ φθηνα)
Εφοσον στις περισσοτερες εφαρμογες τοποθετούνται σκληροί δισκοι ο ενας διπλα στον αλλον και σχετικά στριμωγμένοι είναι βεβαιο πως οι συντονισμοί θα υπαρχουν

3.Το δυστύχημα ειναι πως λογο μικρού χωρου δεν μπορουμε να βαλουμε την απόλυτη αθόρυβη ψήκτρα .

4.Εμ αυτό λεμε..
Αν ειναι να παρεις ένα κουτι σαν το παραπάνω …δεν το παίρνεις για να το γεμισεις ;;

Όχι.. Το παίρνεις επειδή:

- Δεν κάνει συντονισμούς (καλή ποιότητα κατασκευής)

- Παίρνει σεβαστού μεγέθους ανεμιστήρες (ελάχιστος θόρυβος για επαρκές air flow)

- Είναι γενικά ευρύχωρο, ώστε να μην ανεβάζει θερμοκρασίες και να μην απαιτεί μεγάλη ροή αέρα για να ψυχθεί

- Χωράει αρκετές από τις αθόρυβες ψύκτρες επεξεργαστών που κυκλοφορούν

Με άλλα λόγια, είναι μια πάρα πολύ λογική λύση για κουτί HTPC. Όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο, όλη η σχετική σειρά της Silverstone.

Γενικά, όταν μιλάμε για αθόρυβο HTPC δεν μιλάμε για:

- κάρτες γραφικών με ανεμιστήρες (αυτές είναι για τους παιχνιδάδες..)

- πολλούς δίσκους (αυτοί είναι για αποθήκευση μεγάλου όγκου αρχείων.. πάρεργο ενός HTPC)

- ανεμιστήρες σε full στροφές (ποτέ δεν απαιτείται αν έχουν γίνει όλα σωστά..)

- πολύ μικρό κουτί. Απλά, δεν..

Μιλάω με αφορμή το κουτί του παραπάνω λίνκ που παρέθεσες, αλλά δεν αλλάζει κάτι εφόσον μείνεις στην ίδια "οικογένεια" κουτιών, καθότι χρησιμοποιούν ουσιαστικά το ίδιο σασί (π.χ. GD01, GD03, LC03, LC10, LC13, LC16, LC17, LC20, κτλ).

Ακόμα και εάν στο μέλλον προβεί κάποιος σε αναβάθμιση, ένα αντίστοιχο κουτί επαναχρησιμοποιείτε. Μια φορά παίρνεις στιβαρό όμορφο κουτί.
Όσοι ξεκινήσαμε από κουτιά τις πλάκας τα αλλάξαμε.

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Μιλάω με αφορμή το κουτί του παραπάνω λίνκ που παρέθεσες, αλλά δεν αλλάζει κάτι εφόσον μείνεις στην ίδια "οικογένεια" κουτιών, καθότι χρησιμοποιούν ουσιαστικά το ίδιο σασί (π.χ. GD01, GD03, LC03, LC10, LC13, LC16, LC17, LC20, κτλ).
Τα συγκεκριμένα μοντελα επειδή καποια από αυτά τα έπιασα στα χερια (όπως gd01 ενώ ειχα για 2 χρονια το lc16) εχουν χαλαρα τα προβλήματα που αναφέρω παραπανω…
Οσο και αν είναι καλες κατασκευές συντονίζονται και μονο με την προσθήκη ενός δισκου ενώ δεν μπορεις να βαλεις μεγαλους ανεμιστήρες ( ουτε μπροστα ουτε στο πισω μερος του κουτιου) και σε καμια περίπτωση δε θα τα ελεγα ευρύχωρα.

Συμφωνώ παντως πως αν θελει κάποιος σχετικα αθόρυβο HTPC πρεπει να κανει όλα τα παρακατω που αναφερεις
- Όχι κάρτες γραφικών με ανεμιστήρες (αυτές είναι για τους παιχνιδάδες..)

- όχι πολλούς δίσκους (αυτοί είναι για αποθήκευση μεγάλου όγκου αρχείων.. πάρεργο ενός HTPC)

- όχι ανεμιστήρες σε full στροφές (ποτέ δεν απαιτείται αν έχουν γίνει όλα σωστά..)

Σε αυτή τη περίπτωση όμως χρειαζόμαστε ένα ακομη κουτι για δίσκους ( πες το και server) αρα δεν μιλαμε για ένα πραγμα αλλα για δυο συσκευές

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Τα συγκεκριμένα μοντελα επειδή καποια από αυτά τα έπιασα στα χερια (όπως gd01 ενώ ειχα για 2 χρονια το lc16) εχουν χαλαρα τα προβλήματα που αναφέρω παραπανω…
Οσο και αν είναι καλες κατασκευές συντονίζονται και μονο με την προσθήκη ενός δισκου ενώ δεν μπορεις να βαλεις μεγαλους ανεμιστήρες ( ουτε μπροστα ουτε στο πισω μερος του κουτιου) και σε καμια περίπτωση δε θα τα ελεγα ευρύχωρα.

Συμφωνώ παντως πως αν θελει κάποιος σχετικα αθόρυβο HTPC πρεπει να κανει όλα τα παρακατω που αναφερεις
- Όχι κάρτες γραφικών με ανεμιστήρες (αυτές είναι για τους παιχνιδάδες..)

- όχι πολλούς δίσκους (αυτοί είναι για αποθήκευση μεγάλου όγκου αρχείων.. πάρεργο ενός HTPC)

- όχι ανεμιστήρες σε full στροφές (ποτέ δεν απαιτείται αν έχουν γίνει όλα σωστά..)

Τι να σου πω Ανδρέα.. Έχω περάσει από δυο τέτοια κουτιά και κανένα από τα δυο δεν συντόνιζε, ακόμα και όταν είχαν μέσα δίσκο στις 7200 στροφές.

Δεν ξέρω τι είχε γίνει στην περίπτωσή σου..

Το "μεγάλος ανεμιστήρας" είναι σχετικό.. για κουτί HTPC αυτό σημαίνει 8 ή 9cm. Παραπάνω πολύ δύσκολα.. Αλλά προσωπικά ποτέ δεν είχα πάνω από έναν 8άρη ανεμιστήρα να λειτουργεί, και αυτόν σε πολύ χαμηλές στροφές.

Παρόμοια για το θέμα του χώρου. Μιλάμε πάντα για κουτί HTPC.. Το παραπάνω φορμά κουτιού είναι πρακτικά το άνω όριο σε διαστάσεις, εκτός αν πας σε τέρατα (σε διαστάσεις αλλά και κόστος) κουτιά. Αν σου φαίνονται στριμωγμένα μάλλον σκέφτεσαι με standards tower.

Σε αυτή τη περίπτωση όμως χρειαζόμαστε ένα ακομη κουτι για δίσκους ( πες το και server) αρα δεν μιλαμε για ένα πραγμα αλλα για δυο συσκευές

Εννοείς ότι το μόνο PC που έχεις στο σπίτι σου είναι το HTPC?

Αν είναι έτσι, δεν μιλάμε για HTPC.. Μιλάμε για PC για όλες τις δουλειές.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Λαθος. Γιατι να εχεις ολους τους δισκους σου στο ρευμα και να τους φθειρεις ?

Απλα μια εξυπνη συσκευη που κουμπωνεις γυμνους δισκους και εναν την φορα. Απλα χρειαζεται μια καλη αρχειοθετηση αυτο για να βαζεις καθε φορα την κασετα που θες :D

Στη περίπτωσή μου κατά 99% θα έχει ένα μικρό hd 500άρι ή ssd 64άρι...
Μου είναι παντελώς αδιάφορος ο χρόνος εκκίνησης και reset (εντάξει να μην υπερβαίνει τα 3-4 λεπτά).

Οι ταινίες και η μουσική θα κουμπώνουν με εξωτερικούς... όπως λέει ο Ναθ!

Πιθανότατα δεν θα συνδεθεί μόνιμα στο δίκτυο (ούτε home network, ούτε word wide...)

Gaming όχι... tv όχι... και συνεχόμενη χρήση 3-4 ώρες (max) την ημέρα... Άντε λίγο παραπάνω κανένα Σαββατοκύριακο! Οι θερμοκρασίες στο σπίτι διατηρούνται από τους 21-29οC ανάλογα την εποχή...

Στην υποθετική περίπτωση που βάλω fanless κάρτα γραφικών και power supply, να υποθέσω ότι ένα case χαμηλότερου προφίλ ή μίνι δεν θα έχει πρόβλημα ακόμα και αν δεν βάλω ανεμιστήρες? Καθόλου? ή θα χρειαστούν οπωσδήποτε ένας ή δύο 60-80άρηδες που θα λειτουργούν πολύ αργά?

Υπόψιν ότι θα τοποθετηθεί σε ξύλινο ρακ κλειστό αριστερά/δεξιά αλλά ανοιχτό πίσω ή σχεδόν κολλητά στο πλάι ενός AV Receiver που ζεσταίνεται αρκετά (δεν έχω μετρήσει όμως) ή κάτω από ολοκληρωμένο 11κιλών που επίσης ζεσταίνεται αρκετά, οπότε συντονισμοί και μικροδονήσεις πρέπει να αποφευχθούν... Ξέρω πολλά προβλήματα...

Το παρόν pc μου έχει θόρυβο και από το πορτάκι του οδηγού αλλά και από τον ίδιο τον οδηγό (τρελά γκάζια!) Σωστά το σκέφτομαι να μην υπάρχει οδηγός πάνω στο htpc και να γίνεται η δουλειά με εξωτερικό BD?

+++
Τα υπάρχοντα υλικά, πιο συγκεκριμένα μιας και έριξα μια ματιά στις αποδείξεις είναι:

Intel core2duo CPU E6550 2.33 GHz, 4MB L2 Cache, 1333 MHz FSB

Intel Desctop Board DP35DP (specs)

(έχω ξεχάσει ήδη τα υπόλοιπα... Optiarc DVD RW AD-7170A, Thermaltake TR2-420W και ΝVidia GeForce 9500 GT)

Κάθε γνώμη χρήσιμη και ευχαριστώ όσους το έχουν κάνει ήδη...
Σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Λαθος. Γιατι να εχεις ολους τους δισκους σου στο ρευμα και να τους φθειρεις ?

Απλα μια εξυπνη συσκευη που κουμπωνεις γυμνους δισκους και εναν την φορα. Απλα χρειαζεται μια καλη αρχειοθετηση αυτο για να βαζεις καθε φορα την κασετα που θες :D

http://www.msystems.gr/index.php?category=2001&product=7825

Μ' αυτό το ''κασεττόφωνο'' δουλεύουμε...;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Τι να σου πω Ανδρέα.. Έχω περάσει από δυο τέτοια κουτιά και κανένα από τα δυο δεν συντόνιζε, ακόμα και όταν είχαν μέσα δίσκο στις 7200 στροφές.

Μα είναι δυνατόν; ( και μαλιστα με δισκο 7200)
Το "μεγάλος ανεμιστήρας" είναι σχετικό.. για κουτί HTPC αυτό σημαίνει 8 ή 9cm. Παραπάνω πολύ δύσκολα..
Ε ναι αλλα αυτό δεν το λες μεγαλο…. αλλα αναγκαίο κακο.

Εννοείς ότι το μόνο PC που έχεις στο σπίτι σου είναι το HTPC?
.
Όπως γραφω παραπάνω εδώ και δυο χρονια εχω δώσει το Htpc μου …
Το καιρο βεβαια που του ειχα φυσικά και δεν το χρησιμοποιούσα παρα μονο ως player ενώ για το internet ειχα ένα καβουρντιστήρι …

Στη τελικη και για να επανέλθουμε στο θεμα μας το καιρο που εγω τουλάχιστον ειχα htpc ηταν μονόδρομος…
Από τα πρωτα δορυφορικά Hd μεχρι την έλευση των hddvd ,bluray και αργοτερα mkv files το μονο που υπήρχε για την αναπαραγωγη τους ηταν ένα καλοστημενο htpc…
Μαλιστα αν το ειχες και πληρως τηλεχειριζόμενο τοτε ψιλοεχανες την αισθηση ότι προκειται για pc ( ανεξαρτητα που το τηλεκοντρολ ημουν ο μονος που ηξερα να το χειρίζομαι)

Σημερα δεν βρισκω το λογο να μπλεξει με htpc κάποιος που μαλιστα δεν είναι ιδιαίτερα γνώστης με το στήσιμο του και των προβλημάτων που μπορει να του τυχουν την στιγμη που υπαρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν χρειάζονται ουτε Mouse ουτε πληκτρολόγιο.

Τα τελευταια δυο χρονια χρησιμοποιώ μονο το media player της dune αν και από την πρωτη μερα ειχα συνδέσει το pc ( big tower της silverstone) με το μεσω απεικόνισης μου από φοβο μηπως τελικα κολλήσει σε κατι …
Σας πληροφορώ που δεν χρειάσθηκε ουτε λεπτο να επιλέξω την hdmi εισοδο που ξεκινα από το pc…Απλως μετα από δυο χρονια παραμένει συνδεμενο…
Ισως καποια στιγμη το pc μου δωσει τη δυνατότητα να παιξω 3d αλλα μεχρι τοτε δε θα εχει σιμασια αφου μάλλον θα εχω κατάλληλο player και για αυτή τη δουλεια

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Στη περίπτωσή μου κατά 99% θα έχει ένα μικρό hd 500άρι ή ssd 64άρι...
Μου είναι παντελώς αδιάφορος ο χρόνος εκκίνησης και reset (εντάξει να μην υπερβαίνει τα 3-4 λεπτά).

Οι ταινίες και η μουσική θα κουμπώνουν με εξωτερικούς... όπως λέει ο Ναθ!

Πιθανότατα δεν θα συνδεθεί μόνιμα στο δίκτυο (ούτε home network, ούτε word wide...)

Gaming όχι... tv όχι... και συνεχόμενη χρήση 3-4 ώρες (max) την ημέρα... Άντε λίγο παραπάνω κανένα Σαββατοκύριακο! Οι θερμοκρασίες στο σπίτι διατηρούνται από τους 21-29οC ανάλογα την εποχή...

Στην υποθετική περίπτωση που βάλω fanless κάρτα γραφικών και power supply, να υποθέσω ότι ένα case χαμηλότερου προφίλ ή μίνι δεν θα έχει πρόβλημα ακόμα και αν δεν βάλω ανεμιστήρες? Καθόλου? ή θα χρειαστούν οπωσδήποτε ένας ή δύο 60-80άρηδες που θα λειτουργούν πολύ αργά?

Υπόψιν ότι θα τοποθετηθεί σε ξύλινο ρακ κλειστό αριστερά/δεξιά αλλά ανοιχτό πίσω ή σχεδόν κολλητά στο πλάι ενός AV Receiver που ζεσταίνεται αρκετά (δεν έχω μετρήσει όμως) ή κάτω από ολοκληρωμένο 11κιλών που επίσης ζεσταίνεται αρκετά, οπότε συντονισμοί και μικροδονήσεις πρέπει να αποφευχθούν... Ξέρω πολλά προβλήματα...

Το παρόν pc μου έχει θόρυβο και από το πορτάκι του οδηγού αλλά και από τον ίδιο τον οδηγό (τρελά γκάζια!) Σωστά το σκέφτομαι να μην υπάρχει οδηγός πάνω στο htpc και να γίνεται η δουλειά με εξωτερικό BD?

+++
Τα υπάρχοντα υλικά, πιο συγκεκριμένα μιας και έριξα μια ματιά στις αποδείξεις είναι:

Intel core2duo CPU E6550 2.33 GHz, 4MB L2 Cache, 1333 MHz FSB

Intel Desctop Board DP35DP (specs)

(έχω ξεχάσει ήδη τα υπόλοιπα... Optiarc DVD RW AD-7170A, Thermaltake TR2-420W και ΝVidia GeForce 9500 GT)

Κάθε γνώμη χρήσιμη και ευχαριστώ όσους το έχουν κάνει ήδη...
Σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα!

ssd σε περιπτωση που δεν τον εχεις ηδη μου φαινεται υπερβολη και σπαταλη .:BDBDG54:
Οσο για τους δισκους βλεποντας και κανοντας (οσο αφορα συντονισμους και θορυβους ) , που εγω σε (μη htpc ) midi κουτια δεν συναντησα ποτε .Γιατι να αγορασεις εξτρα dock αν μπορεις να το αποφυγεις ?
Το πρωτο κουτι ,που το προτεινα και εγω καπου σαν φθηνη λυση ειναι :Compatible with µATX motherboards only , αρα δεν κανει για την μητρικη σου νομιζω.Καλο ειναι να υπολογιστουν και οι διαστασεις ολων των αλλων (υψος ψυχτρας , vga ) πριν αγοραστει κουτι .
Εξωτερικο bd ? standalone η εννοεις οτι θα ειναι καποιο usb drive ? Aν ειναι το πρωτο :a0210: , γιατι να ασχοληθει καποιος και με την αναπαραγωγη bd , ποιο το κερδος ? Ενας οδηγος,αθορυβο dvd drive , που ειναι και φθηνα ας υπαρχει ,και αχρειαστο ας ειναι.
Οπου δεν τα ειπα σωστα ας με διορθωσουν.
Κοιτα εμενα τι σκεψεις περνανε απο το μυαλο μου οσο αφορα το κουτι :flipout: (καπου υπαρχει ενα φθηνο ξεχασμενο case, μαλλον θα παει για μοντια )

Καταπληκτικό.
001.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

ssd σε περιπτωση που δεν τον εχεις ηδη μου φαινεται υπερβολη και σπαταλη .:BDBDG54:
Οσο για τους δισκους βλεποντας και κανοντας (οσο αφορα συντονισμους και θορυβους ) , που εγω σε (μη htpc ) midi κουτια δεν συναντησα ποτε .Γιατι να αγορασεις εξτρα dock αν μπορεις να το αποφυγεις ?

Πιθανόν ένας ssd να είναι υπερβολή, εσείς θα μου πείτε αν χρειάζεται...
Φυσικά τον χρειάζομαι μόνο για να αποφύγω το θόρυβο.

Πάντως το "βλέποντας και κάνοντας" με τους δίσκους δεν μου φαίνεται και πολύ καλή ιδέα...
Θέλω να αποκλείσω όσους περισσότερους αρνητικούς παράγοντες από την αρχή... αφού τα απρόβλεπτα με τα pc φτάνουν και περισσεύουν, απ' όσα διαβάζω!

Έξτρα dock δεν θα χρειαστεί, έχω ήδη δύο (ο ένας διπλός)... άσε που δεν με χαλάει και σε τίποτα που ήδη κουμπώνω με e-sata δυό ακόμα δίσκους (για το χρόνο που κάνω transfer μόνο, όχι μόνιμα...)

Το πρωτο κουτι ,που το προτεινα και εγω καπου σαν φθηνη λυση ειναι :Compatible with µATX motherboards only , αρα δεν κανει για την μητρικη σου νομιζω.Καλο ειναι να υπολογιστουν και οι διαστασεις ολων των αλλων (υψος ψυχτρας , vga ) πριν αγοραστει κουτι .

Από την πρότασή σου το είδα rider, thanx!
Mε αφορμή τις προτάσεις σας διάβασα κάποια νήματα με κουτιά και ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα τα sites των Silverstone, MS Tech, Thermaltake, Lian Li, Origen... έχω διαβάσει τα specs και γνωρίζω ότι δεν προσαρμόζονται όλες οι motherboard σε όλα τα κουτιά, καθώς και το ύψος των καρτών κτλ πρέπει να είναι χαμηλό για τα χαμηλού προφίλ κουτιά...

Το ερώτημα είναι αν με ssd, fanless PSU και κάρτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρότερα κουτιά είτε σε πλάτος, είτε σε ύψος, είτε και στα δύο? Γίνεται? Ή η θερμοκρασία που θα αναπτύσσεται θα δημιουργεί προβλήματα?

Εξωτερικο bd ? standalone η εννοεις οτι θα ειναι καποιο usb drive ? Aν ειναι το πρωτο :a0210: , γιατι να ασχοληθει καποιος και με την αναπαραγωγη bd , ποιο το κερδος ? Ενας οδηγος,αθορυβο dvd drive , που ειναι και φθηνα ας υπαρχει ,και αχρειαστο ας ειναι.

Η αναπαραγωγή BD είναι δεδομένη στη περίπτωσή μου..
Δεν έχω πολλά ούτε είμαι συλλέκτης αλλά κάποια τα θέλω και τα αγοράζω παράλληλα με όσα άλλα γεμίζουν τους δίσκους μου.

Standalone ΒD υπάρχουν... έχω το Oppo BD83 στο σύστημα του καθιστικού και το Samsung BD C8200 (είναι και πολύ καλό mkv player από εξωτερικούς ΝTFS δίσκους).

Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι εξωτερικός οδηγός ΒD με usb που θα αναπαράγει τα ΒDs το ίδιο καλά με το oppo... και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποια εγκατάσταση sofware...
Το htpc που σκέφτομαι δεν θα έχει νόημα αν δεν κάνει τα πάντα ή αν δεν εκτοπίσει το oppo!
Σε διαφορετική περίπτωση οppo 93 + Asrock ion με καλύπτουν απόλυτα... (ας το αφήσουμε όμως στην άκρη το θέμα απόδοσης και drive προς το παρόν... όταν έρθει η ώρα θα το ξαναπιάσουμε... Αν κάποιο άλλο εξάρτημα βέβαια εξαρτάται από τον οδηγό, πείτε μου!)

Κοιτα εμενα τι σκεψεις περνανε απο το μυαλο μου οσο αφορα το κουτι :flipout: (καπου υπαρχει ενα φθηνο ξεχασμενο case, μαλλον θα παει για μοντια )

Θαυμάσια δουλειά, ελπίζω να παίζει το ίδιο καλά και απροβλημάτιστα!

Φυσικά σαν συσκευή με πολύ λίγες συνθέσεις θα ταιριάζει οπτικά, αλλά κι αυτό αν πιάνουν τα χέρια σου το λύνεις...

Προσωπικά, μιας και το έφερε η κουβέντα, επειδή σκέφτομαι είτε την αλλαγή είτε την προέκταση του rack και έχω φίλο μαραγκό, θα με βόλευε ο συνδυασμός τους, δίνοντας έτσι και πολύ χώρο στο νέο htpc...
Δεν μου φαίνεται πάντως εύκολο κάτι τέτοιο!

rider ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις... κάθε γράμμα που γράφεται μαθαίνω κάτι ακόμη και παίρνω ιδέες!
εφικτές ή όχι δεν έχει σημασία... κάπου θα καταλήξει το πράγμα...

:ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Πιθανόν ένας ssd να είναι υπερβολή, εσείς θα μου πείτε αν χρειάζεται...
Φυσικά τον χρειάζομαι μόνο για να αποφύγω το θόρυβο.

Προσωπική άποψη, η ενσωμάτωση ssd στο δικό μου htpc ήταν το μεγαλύτερο και καλύτερο βήμα που έκανα στην συνολική μείωση θορύβου του... Εγώ τον συστήνω! (για htpc πάντα) Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, είχα ξεκινήσει με 2x500GB Samsung 501LJ (3.5' @ 7200rpm, ήταν αρκετά ήσυχοι δίσκοι αναλογικά με κάτι άλλους 7200rpm), μετά άφησα τον έναν, μετά τους έβγαλα και έβαλα μόνο έναν samsung 2.5" @ 5400rpm από λάπτοπ, και μετά... είδα το φως το αληθινό (ssd). :grandpa: Γιατί δεν είναι μόνο ο ίδιος ο ssd, είναι ότι αφαίρεσα εντελώς και τον ανεμιστήρα της πρόσοψης που υπήρχε για να ψύχει τους δίσκους, αλλά χωρίς δίσκους... ήταν περιττός. :a0210:

Έξτρα dock δεν θα χρειαστεί, έχω ήδη δύο (ο ένας διπλός)... άσε που δεν με χαλάει και σε τίποτα που ήδη κουμπώνω με e-sata δυό ακόμα δίσκους (για το χρόνο που κάνω transfer μόνο, όχι μόνιμα...)

Και εγώ με esata παίζω, αλλά κάποια στιγμή θα πάρω και ένα dock για λόγους ευκολίας..

Το ερώτημα είναι αν με ssd, fanless PSU και κάρτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρότερα κουτιά είτε σε πλάτος, είτε σε ύψος, είτε και στα δύο? Γίνεται? Ή η θερμοκρασία που θα αναπτύσσεται θα δημιουργεί προβλήματα?

Οσο πιο πολλά παθητικά μέρη χρησιμοποιούνται για περισσότερη ησυχία, τόσο μεγαλύτερες παραχωρήσεις ίσως θα χρειαστεί να γίνουν στο θέμα του μικρού μεγέθους κουτιού, υπέρ της ευρυχωρίας... Σημαντικό και ο επεξεργαστής φυσικά, ο 6550 που έχεις δεν ξέρω πόσο "ψυχρός" είναι σε πραγματικές συνθήκες, από ότι βλέπω όμως δεν είναι και τόσο ψηλά χρονισμένος, και τεχνολογία είχε 65nm...

Τι σημαίνει όσον αφορά τις θερμοκρασίες το "παλαιάς τεχνολογίας" και lithography 65nm αντί 32nm για παράδειγμα? Το γεγονός ότι οι καινούριοι ix έχουν λιγότερες απώλειες ενέργειας σημαίνει απαραίτητα και λιγότερη εκλειόμενη θερμότητα παρά τον υψηλό χρονισμό τους?

Με τον 6550 η ανάγκη για ευρύχωρο case θεωρείται επιτακτική ή απλά προτιμάμε μεγάλο case και για future proof, αλλά και για παν ενδεχόμενο σε περίπτωση που χρειάζεται καλύτερη κυκλοφορία του αέρα? :nounder:

To ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα παθητικά μέρη, όπως psu και κάρτες?
Η απουσία ανεμιστήρα σημαίνει μεγαλύτερη εκλειόμενη θερμότητα, ακόμα και από άλλα αντίστοιχα μέρη που χρησιμοποιούν φάνια?

Αν τοποθετηθεί σιλικόνη σε κάθε βίδα (στις επαφές όχι τις βόλτες) και στις ενώσεις των κομματιών του case κάνουμε τίποτα όσον αφορά τις δονήσεις ή αυτές κυρίως προκαλούνται από τα κινητά "εντόσθια"...???

Για κουτί υποθέτω ότι το GD03 που φυτεύεις εύκολα δύο δίσκους και δέχεται άλλους πέντε (ας υπάρχει σαν option μπας και καταλήξει σε file server στο απώτερο μέλλον...) παίρνει οπτικό οδηγό και card reader (θα τοποθετηθεί το υπάρχων και θα χρειαστεί άμεσα) είναι αρκετά στιβαρό και future proof, αλλά είναι μεγάλο σε βάθος το ρημάδι (θα προτιμούσα κάποιο με βάθος λιγότερο από 40cm...)
Δυστυχώς δεν μπορώ να το εντοπίσω ακόμα στην Ελλάδα... Στην Αμερική κοστίζει περίπου 200USD.

Ας πούμε ότι χρησιμοποιώ τον intel core2duo 6550, υπάρχει κάποιο σχετικά φτηνό mobo που να μπορούν να συνεργαστούν σωστά, αλλά και με ενσωματωμένη καλή κάρτα που να παίζει ΗD? Κάποιο προηγούμενης γενιάς θα είναι καλύτερο όσον αφορά την συνεργασία ή δεν παίζει ρόλο?

Πάντως χοντρά χοντρά όπως το σκέφτομαι για htpc case+ssd+mobo (με κάρτα γραφικών)+psu fanless πάμε για 500Ε και χωρίς software, σωστά?

Ας πούμε ότι χρησιμοποιώ τον intel core2duo 6550, υπάρχει κάποιο σχετικά φτηνό mobo που να μπορούν να συνεργαστούν σωστά, αλλά και με ενσωματωμένη καλή κάρτα που να παίζει ΗD? Κάποιο προηγούμενης γενιάς θα είναι καλύτερο όσον αφορά την συνεργασία ή δεν παίζει ρόλο?

Πάντως χοντρά χοντρά όπως το σκέφτομαι για htpc case+ssd+mobo (με κάρτα γραφικών)+psu fanless πάμε για 500Ε και χωρίς software, σωστά?

Αν είναι εύκολο και μερικά παραδείγματα παθητικών καρτών που να "ταιριάζουν" με κάποιο mobo που να "ταιριάζει" με τον 6550 και να παίζει και 3d και HD ήχο άμα χρειαστεί? :guitarist: :p

Παθητικές κάρτες οικονομικές και νέας γενιάς: ATI HD 5450 , nVidia GT 430

Ευχαριστώ για την απάντηση tmjuju :a0210:

Επειδή πρόκειται για πολύ πιο οικονομική λύση από αυτά που περίμενα να ακούσω... να ρωτήσω κάτι ακόμα...

1) οι συγκεκριμένες κάρτες μπορούν να παίξουν 3d (σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Intel core2duo CPU E6550 2.33 GHz, 4MB L2 Cache, 1333 MHz FSB και Intel Desctop Board DP35DP (specs) + κατάλληλο software ώστε να είμαι εντάξει για 1-2 χρόνια?

2) Οι miniATV mobo είναι πλέον σε καλό επίπεδο για να κάνουν τη δουλειά που θέλω (ΗD, 3d, αθόρυβο)? Ή να κοιτάζω αποκλειστικά fullATX, άρα και "βαθύ" κουτί απαραιτήτως?

3) Να κοιτάξουμε σιγά σε σιγά και το software?
Ξεχνάμε το λειτουργικό για οικονομία... τι άλλο χρειάζεται?
Για αρχή με ΗD μόνο με κάποιον player (πχ ΜPC+HC που διαβάζω ότι το χρησιμοποιούν πολλοί) τελειώνουμε? Παίζει τα πάντα?

(παιδιά sorry για το πρήξιμο... το αντιλαμβάνομαι, αλλά είμαι άσχετος και προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει η αντικατάσταση του mp με htpc με αποδεκτό ρίσκο!)

Last edited:
Καλημέρα,
Μια χαρά θα είσαι ΙΜΗΟ.
Όπως λέει και ο Δημιτρακούδης σε παράλληλο θέμα μπορείς να εξετάσεις και το ενδεχόμενο λίγο πιο ακριβής κάρτας όπως ati 6χχχ που να μπορεί να παίξει και παίγνια.
Και σταδιακά θα μπορέσεις να κάνεις και όποια αναβάθμιση κρίνεις, λ.χ. καλύτερο κουτί, ssd, ανεμιστήρες
Για software πέραν του MPC-HC θα σε βοηθήσουν οι υπόλοιποι που τα κατέχουν και καλύτερα.