Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση, Αυγερινέ!

Πάνω κάτω στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει και εγώ... Πάντα όμως υπάρχουν τα "αν" κάνει αυτό... "εφόσον" μπορείς το άλλο... δεν μπορώ να βρώ το παράλλο... και στο τέλος έρχεται η διαπίστωση ότι στο μέλλον θα είναι καλύτερα... Προφανώς λόγω έλλειψης γνώσεων και κάποιων περιορισμών τα βλέπω όλα δύσκολα, πριν ακόμα να ξεκινήσει ο γολγοθάς επιλογής software...

Μάλλον δεν είναι η καταλληλότερη εποχή να στήσω htpc και καλοβλέπω πλέον κάποιες άλλες λύσεις...

Δεν το έχω αποκλείσει ακόμα, να προσπαθήσω κάτι σε microATX (λόγω περιορισμού στο ρακ) αλλά έχω και μια άλλη ιδέα που επεξεργάζομαι και οι νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν πριν το καλοκαίρι πιθανόν να μπορούν να την εκπληρώσουν!

Πληροφορίες προσεχώς (αν όλα πάνε καλά και δεν κολλήσουμε από κανενός άλλου είδους προσωπικό περιορισμό...)

:ernaehrung004:

Εγω έφτιαξα σε mini-itx ένα αξιοπρεπέστατο HTPC και το ευχαριστιέμαι καθημερινά εκτός των Blu-Ray που τα παίζω απ' το egreat.

Αυτή είναι η σύνθεση του:
Silverstone Sugo SG05
Gigabyte H55N mini-itx
4 Gb Ram
i3 530
SSD 60 gb OCZ για λειτουργικό και μόνο τα άλλα από δίκτυο λόγω ύπαρξης server.
Scythe Shuriken Rev.B για ψύκτρα

Εϊναι αθόρυβο, πρέπει να σκύψεις πάνω του για να το ακούσεις.

Επειδή κουράστηκα να σετάρω HTPC (πέρασαν τρία στο παρελθόν απ' τα χέρια μου) του πέταξα το XBMC Linux και όλα δούλευαν Out Of The Box.

δλδ, επειδή το έχω απορία, η GPU που έχει πάνω ο i3 παίζει τα πάντα απροβλημάτισμα?

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

δλδ, επειδή το έχω απορία, η GPU που έχει πάνω ο i3 παίζει τα πάντα απροβλημάτισμα?

Τα πάντα απροβλημάτιστα και κάνει και bitstreaming σε HD Formats ήχου. Και βέβαια για όσους χρησιμοποιούν το XBMC σε Linux είναι μακράν σε υποστήριξη από Nvidia και βέβαια ATI.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Τα πάντα απροβλημάτιστα και κάνει και bitstreaming σε HD Formats ήχου. Και βέβαια για όσους χρησιμοποιούν το XBMC σε Linux είναι μακράν σε υποστήριξη από Nvidia και βέβαια ATI.

thanks για το input

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Εγω έφτιαξα σε mini-itx ένα αξιοπρεπέστατο HTPC και το ευχαριστιέμαι καθημερινά εκτός των Blu-Ray που τα παίζω απ' το egreat.

Αυτή είναι η σύνθεση του:
Silverstone Sugo SG05
Gigabyte H55N mini-itx
4 Gb Ram
i3 530
SSD 60 gb OCZ για λειτουργικό και μόνο τα άλλα από δίκτυο λόγω ύπαρξης server.
Scythe Shuriken Rev.B για ψύκτρα

Ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω ...γιατί δεν παίζεις και τα MKV με το HTPC και τα παίζεις με το Egreat???

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Τα πάντα απροβλημάτιστα και κάνει και bitstreaming σε HD Formats ήχου.

Σαν ποιοτητα απεικονισης-''ζεστασια'' χρωματων κλπ ? Υστερουν πουθενα σε σχεση με μια αυτονομη καρτα γραφικων ? Πχ μια ati 4xxx ?

Φιλε lykman αυτο με τους core iX απιστευτο! Και ελεγα να φτιαξω ενα HTPC με αυτους... Να σε ρωτησω κατι: αυτα τα motherboards με πλατφορμα ΙΟΝ πεζουν σωστα τα 23,976?

Δεν με πειραζει! Δεν εχω ετσι και αλλιως αντίστοιχο HD ενισχυτή... Ευχαριστω για την απαντηση!

Εισαι σιγουρος οτι ASUS AT5IONT-I δεν υποστηριζει 23.976? Νομιζω (και απο οτι εχω διαβασει στα xbmc forums αν θυμαμαι καλα) οτι υποστηριζει!

και εγώ έτσι νομίζω, ότι δεν έχει πρόβλημα το ΙΟΝ με το 23.976... γενικά οι nvidia δεν θυμάμαι να είχαν τέτοιο θέμα...

Γειά σας παίδες, είμαι νέος χρήστης στο υπέροχο avclub :D fun της τεχνολογίας και των ταινιών υψηλής ποιότητας (αλλά και των 3D) και φοιτητής. Θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών εδώ πέρα καθώς είμαι και γω στον αγώνα για τη δημιουργία ενός home-cinema με τις όσο περισσότερες δυνατότητες και το όσο δυνατόν μικρότερο budget.. Να σημειώσω ότι εδώ και 3 μέρες ψάχνω και διαβάζω post στο site εδώ και προσπαθώ να βρω λύσεις.. Ωστόσο πιστεύω πως εσείς μπορείτε να με βοηθήσετε περισσότερο καθώς όσο ψάχνω, τόσο βρίσκω και τόσο χάνομαι! :AFADF0:
Λοιπόν ξεκινάωωωωωωω
Αυτά που έχω είναι: ένας βιντεοπροβολέας Acer H5360 3D-ready, ένα home cinema Samsung HTC5900 (με 3DBluray).
Αυτά που θέλω να κάνω είναι: να βλέπω ταινιούλες HD (με το παρόν σύστημα τα καταφέρνω) αλλά να βλέπω και ταινίες 3D! Αυτό δεν το καταφέρνω γιατί όσο και αν προσπάθησα o 3D-ready Acer δεν μπορεί να δουλέψει με τo 3D του Samsung! (Ίσως γιατί Acer HDMI 1.3 ενώ Samsung HDMI 1.4).
Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα πως είναι απαραίτητο το HTPC και το NVIDIA 3D VISION KIT για να βλέπω τις 3D ταινιούλες (τόσο απο bluray 3D δισκάκια, όσο και από τα SBS, left right mkv).
Εδώ τα μεγάλα σας μυαλά και η εμπειρία σας θα μου χρειαστεί!
HTPC ε? Τόσο καιρό χρησιμοποιώ το laptop για αυτή τη δουλειά αλλα με το 3D να μου χτυπάει την πόρτα πάπαλα το laptop, δεν κάνει δουλειά πια η Nvidia Geforce 9500MGS που φοράει. Μ'αρέσει πολύ σαν ιδέα και θα ήθελα να επενδύσω σε HTPC παρά σε MP, γύρω στο 600άρι..
Τι ωραία και τι καλά θα ήταν αν αυτό το λιλιπούτιο μηχανηματάκι με κάλυπτε πλήρως! www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912762 αλλά παίζει 3D? (όλων των ειδών που θέλω? δεν μπορώ να μάθω κάπου).
Αν όχι, πάμε σε custom setuuuuuuuuuuup... Θα μου άρεσαν πολύ τα παρακάτω:
http://www.plaisio.gr/Computers/Har...CI-Express-GDDR5-2GB-TT-GTS450-2GD5E-HDMI.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5--750-s1156-2-66.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Har...-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-9-9-9-24.htm
Μπορώ με αυτά να χρησιμοποιήσω αυτό: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17914&cat=1
και προσθέστε εσείς τη μητρική που χρειάζομαι γιατί δεν έχω ιδέα..
Όποιες προτάσεις και προσθαφαιρέσεις απολύτως αποδεκτές και συζητήσιμες!
(το γεγονός ότι παραφόρτωσα το custom setup είναι για να είναι αρκετά future-proof) Αναμένω gurus!!!! :2thumb22sup:
(είμαι Πάτρα και κερνάω μπύρες!)

Ζήτημα να υπάρχουν 10 ταινίες σε 3d bluray. Αν θέλεις κάτι τώρα για να βλέπεις Αυτές τις 10 ταινίες πας σε htpc.ειναι ακομα πολυ νωρισ για bulletproof Λύσεις και θα Είσαι ο early adopter με όλες τις παιδικές ασθενειες. Γνώμη μου φτιαξε ένα φτηνό htpc ή Πάρε ένα φτηνό media player όπως το hi300 υπάρχει παρουσίαση στα media player, και όταν με το Καλό υπάρχει Υλικο και δοκιμασμένες Λύσεις 3d htpc τότε βλέπεις.

Last edited:
Ζήτημα να υπάρχουν 10 ταινίες σε 3d bluray. Αν θέλεις κάτι τώρα για να βλέπεις Αυτές τις 10 ταινίες πας σε htpc.ειναι ακομα πολυ νωρισ για bulletproof Λύσεις και θα Είσαι ο early adopter με όλες τις παιδικές ασθενειες. Γνώμη μου φτιαξε ένα φτηνό htpc ή Πάρε ένα φτηνό media player όπως το hi300 υπάρχει παρουσίαση στα media player, και όταν με το Καλό υπάρχει Υλικο και δοκιμασμένες Λύσεις 3d htpc τότε βλέπεις.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την άμεση απάντηση σου! :-)
Κατ'αρχάς να σου πω πως υπάρχουν πολλές περισσότερες από 10 ταινίες σε 3D (και στις οποίες έχω πρόσβαση) και δεύτερον είμαι αρκετά ανυπόμονος και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι μετά το Πάσχα! Αν ήταν να μην βλέπω 3D κάθομαι όπως είμαι...
Κάποιος άλλος να με βοηθήσει? :)